Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η «Νιου Γιορκ Τάιμς» σκιαγραφεί την προσωπικότητα του Μ. Γλέζου
  • [02] Π. Λαφαζάνης: Το μήνυμα ελπίδας έρχεται από τη Θεσσαλονίκη
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να οργανώσει την πάλη του
  • [04] Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια στη ΔΕΘ
  • [05] Ρ. Πρόντι: Αλλαγή πολιτικής με ευρωομόλογα
  • [06] Τουλάχιστον 31 νεκροί στη Συρία κατά τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους
  • [07] Στην ταινία "Ενα περιστέρι..." του Ρόι Αντερσον ο Χρυσός Λέων

  • [01] Η «Νιου Γιορκ Τάιμς» σκιαγραφεί την προσωπικότητα του Μ. Γλέζου

    «Από τη ναζιστική κατοχή, μια γροθιά υψωμένη στην αντίσταση» είναι ο τίτλος παρουσίασης-σκιαγράφησης της προσωπικότητας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Νιου Γιορκ Τάιμς».

    «Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο άνθρωπος, ο Μανώλης Γλέζος, ο 92χρονος γνωστός Έλληνας αγωνιστής της Ελευθερίας, είχε ενεργό ρόλο μαχόμενος για τις πεποιθήσεις του. Για περισσότερα από 70 χρόνια, είναι ακτιβιστής στις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανταπόκριση από την Αθήνα, σημειώνοντας ότι «έχει τρεις φορές καταδικαστεί σε θάνατο, έχει βιώσει 12 χρόνια βασανιστηρίων στη φυλακή και 4 χρόνια στην εξορία».

    [02] Π. Λαφαζάνης: Το μήνυμα ελπίδας έρχεται από τη Θεσσαλονίκη

    «Το μήνυμα ελπίδας έρχεται από την Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά την πορεία των εργαζομένων, εκφράζοντας την ικανοποίησή του από τη συμμετοχή του κόσμου.

    Η Θεσσαλονίκη «γίνεται αφετηρία μεγάλων φθινοπωρινών κοινωνικών αγώνων που θα κάνουν παρελθόν την κυβέρνηση των μνημονίων και θα φέρουν στο προσκήνιο μια κυβέρνηση της αριστεράς για την προοδευτική ανασυγκρότηση της χώρας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «η εργατική κοσμοπλημμύρα της Θεσσαλονίκης στέλνει παντού, σε όλη την Ελλάδα, ένα δυνατό κάλεσμα προοδευτικής ανατροπής».

    Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε ότι ο Α. Σαμαράς από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης, μοίρασε «ψίχουλα» και έταξε «θα».

    [03] Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να οργανώσει την πάλη του

    Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας σε δηλώσεις του στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που διοργανώνεται στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, κάλεσε τον λαό να οργανώσει την πάλη του με αιχμή τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα.

    Ο κ. Κουτσούμπας έκανε την παραπάνω δήλωση, με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, τις οποίες χαρακτήρισε «προκλητικές», αλλά και τις «αυταπάτες» - που όπως επισήμανε - «σπέρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα». Πρόσθεσε ότι το αποψινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη «πρέπει να σημάνει σάλπισμα φθινοπωρινής εργατικής αντεπίθεσης».

    [04] Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια στη ΔΕΘ

    Με πορείες και συγκεντρώσεις τα συνδικάτα των εργαζομένων προβάλλουν τις διεκδικήσεις τους, με αφορμή τη διοργάνωση της φετινής ΔΕΘ και διαδηλώνουν με αιτήματα ενάντια στην ανεργία, τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, τις περικοπές, τη λιτότητα.

    Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συγκετρώσεις διαμαρτυρίας. Σε εξέλιξη βρίσκονται πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ, που ξεκίνησε από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και προγραμματίζεται να καταλήξει έξω από τη ΔΕΘ και του ΠΑΜΕ, με αφετηρία την πλατεία Αριστοτέλους και κατάληξη στο λιμάνι.

    «Με το σημερινό μας μαζικό συλλαλητήριο εγκαινιάζουμε τη νέα αγωνιστική σεζόν. Οι εξαγγελίες είναι στον αέρα. Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και κυρίως οι άνεργοι συνάδελφοι μας υποφέρουν. Ημίμετρα δεν αρκούν. Χρειάζεται μια ριζική αλλαγή πολιτικής, που θα δώσει στον κόσμο της εργασίας την ώθηση που απαιτείται και θα δώσει στην οικονομία μια αναπτυξιακή ώθηση και προοπτική» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, που συμμετέχει στο συλαλλητήριο της ΓΣΕΕ?ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ.

    [05] Ρ. Πρόντι: Αλλαγή πολιτικής με ευρωομόλογα

    «Αν δεν αλλάξουμε πολιτική, η ελπίδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε πράξη. Προέκυψε με σαφήνεια, εδώ στο Τσερνίμπιο, ότι πρέπει να τονώσουμε την ζήτηση, διότι βρισκόμαστε σε αποπληθωρισμό», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ρομάνο Πρόντι, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο των εργασιών του Οικονομικού Φόρουμ του Τσερνόμπιο, έξω από το Κόμο.

    «Ή δημιουργούμε μια πραγματικά ενιαία πολιτική, ή δύσκολα μπορώ να σας κάνω μια θετική πρόβλεψη. Χρειάζονται επενδύσεις, χρηματοδότηση με ευρωομόλογα, και μια γερμανική πολιτική η οποία να ενισχύει την εσωτερική αγορά», τόνισε ο Ρ. Πρόντι.

    [06] Τουλάχιστον 31 νεκροί στη Συρία κατά τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

    Τουλάχιστον 31 άνθρωποι , άμαχοι και τζιχαντιστές, σκοτώθηκαν κατά τις επιδρομές που πραγματοποίησε σήμερα η πολεμική αεροπορία του συριακού καθεστώτος κατά της επαρχίας Ράκα, διοικητικού κέντρου του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικιαωμάτων.

    "Τα πολεμικά αεροσκάφη του καθεστώτος πραγματοποίησαν οκτώ επιδρομές κατά της πόλης Ράκα και των περιχώρων της" δήλωσε ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ράμι Αμπντελ Ραχμάν. Κατά τις επιδρομές σκοτώθηκαν 16 άμαχοι, ανάμεσά τους τρία παιδιά και δύο γυναίκες, και 15 τζιχαντιστές.

    Εδώ και μερικές εβδομάδες, το συριακό καθεστώς πραγματοποιεί επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη βόρεια και την ανατολική Συρία, κατά τις οποίες σκοτώνεται μεγάλος αριθμός αμάχων, που κατοικούν στις περιοχές όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει εγκαθιδρύσει το "χαλιφάτο" και έχει εγκαταστήσει δομές διακυβέρνησης που ελέγχουν κάθε τομέα της καθημερινής ζωής.

    [07] Στην ταινία "Ενα περιστέρι..." του Ρόι Αντερσον ο Χρυσός Λέων

    Η ταινία του Sουηδού σκηνοθέτη Ρόι Αντερσον "Ενα περιστέρι καθισμένο σε ένα κλαδί, στοχαζόμενο την ύπαρξη" βραβεύθηκε με τον Χρυσό Λέοντα του 71ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

    Το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ τιμά μία ταινία αποτελούμενη από χιουμοριστικά σκετς που ανιχνεύει την ανθρώπινη ύπαρξη σε όλη της την ποικιλότητα, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 September 2014 - 18:30:22 UTC