Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταδίωξη και δύο συλλήψεις έπειτα από ένοπλη ληστεία στον Άλιμο
  • [02] «Βροχή» μολότοφ και δύο συλλήψεις, τη νύχτα στα Εξάρχεια
  • [03] Δέκα εργάτες σκοτώθηκαν από πτώση ανελκυστήρα, στην Τουρκία
  • [04] Εύθραυστη η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία
  • [05] Στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία και τη Γερμανία
  • [06] Συναυλία - αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα, στο Ηρώδειο

  • [01] Καταδίωξη και δύο συλλήψεις έπειτα από ένοπλη ληστεία στον Άλιμο

    Οι δράστες ένοπλης ληστείας στον Άλιμο, συνελήφθησαν ύστερα απο άγρια καταδίωξη, χτες αργά το βράδυ στη Γλυφάδα.Πρόκειται για δύο άτομα ελληνικής υπηκοότητας, που σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Οι δύο συλληφθέντες διέπραξαν ένοπλη ληστεία στις 23.30 σε περίπτερο στη λεωφόρο Ποσειδώνος 78 και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο, αλλά κατά τη διαφυγή τους εντοπίστηκαν από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και άρχισε καταδίωξη με την συμμετοχή και άλλων δυνάμεων της Άμεσης Δράσης.

    Το όχημα των ληστών ακινητοποιήθηκε στο ύψος της Γλυφάδας, όπου συνελήφθησαν οι δύο καταδιωκόμενοι. Μέσα στο ΙΧ βρέθηκαν δύο πιστόλια ρέπλικα και χρήματα.

    [02] «Βροχή» μολότοφ και δύο συλλήψεις, τη νύχτα στα Εξάρχεια

    Επίθεση με βόμβες μολότοφ, εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, εξαπέλυσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ομάδα νεαρών, που εμφανίστηκε ξαφνικά στην συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά, στα Εξάρχεια. Οι νεαροί εκτόξευσαν «βροχή» από μολότοφ, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, αλλά προκλήθηκαν ζημιές στον υαλοπίνακα πολυκατοικίας, καθώς και σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα.

    Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή και προσήχθησαν 22 άτομα, από τα οποία δύο κρατήθηκαν και θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ οι υπόλοιποι 20 αφέθηκαν ελεύθεροι. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

    [03] Δέκα εργάτες σκοτώθηκαν από πτώση ανελκυστήρα, στην Τουρκία

    Τουλάχιστον δέκα εργάτες σκοτώθηκαν κατά την κατασκευή ενός κτιρίου 36 ορόφων στην Κωνσταντινούπολη όταν ο ανελκυστήρας που χρησιμοποιούσαν έπεσε ενώ βρισκόταν σε έναν από τους τελευταίους ορόφους, μετέδωσαν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουεγίν Αβνί Μουτλού είπε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε αφού είχε λήξει η εργάσιμη ημέρα, αργά το βράδυ του Σαββάτου. Ο Μουτλού συμπλήρωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το κατά πόσο τηρούνταν οι κανονισμοί ασφαλείας στο εργοτάξιο.

    [04] Εύθραυστη η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία

    Παρατεταμένες εκρήξεις ακούγονταν σήμερα το πρωί από μια περιοχή στα βόρεια του Ντονέτσκ ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Ρόιτερς είπε ότι βλέπει πυκνό καπνό στον ουρανό. Οι εκρήξεις προέρχονταν από μια τοποθεσία κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις αν και η ίδια η πόλη είναι στα χέρια των αυτονομιστών ανταρτών. Πηγές των αυτονομιστών είπαν ότι το αεροδρόμιο έχει αδειάσει και η σύγκρουση επικεντρώνεται σε ένα κοντινό στρατόπεδο. «Ακούστε τον ήχο της εκεχειρίας» είπε ειρωνικά ένας από τους αντάρτες. «Εκεί πέρα γίνεται κανονική μάχη» πρόσθεσε.

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας και στη Μαριούπολη, στην Αζοφική Θάλασσα νοτίως του Ντονέτσκ αναφέρθηκε παραβίαση της εκεχειρίας καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις δέχτηκαν πυρά. Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θύματα. Οι Πρόεδροι της Ρωσίας και της Ουκρανίας, είχαν νωρίτερα δηλώσει ότι η κατάπαυση του πυρός, είναι μέρος του ειρηνευτικού «οδικού χάρτη» για τον τερματισμό της πεντάμηνης σύγκρουσης.

    [05] Στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία και τη Γερμανία

    Στρατιωτική άσκηση στη Λετονία ως τμήμα μιας μεγαλύτερης κλίμακας άσκηση στις χώρες της Βαλτικής την Πολωνία και τη Γερμανία κάνει το ΝΑΤΟ σε μια έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης των ηγετών των κρατών μελών της συμμαχίας «να υπερασπιστούν τα κράτη- μέλη της Βαλτικής από τον αυταρχισμό της Ρωσίας». Συνολικά, 2.000 στρατιώτες από εννέα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στην επταήμερη άσκηση που ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα και φέρει την κωδική ονομασία Σταθερό Ακόντιο 2.

    «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους λαούς μας ότι είμαστε σε θέση να τους προστατεύσουμε», δήλωσε ο στρατηγός Χανς-Λόταρ Ντόμρος διοικητής της στρατιωτικής διοίκησης του ΝΑΤΟ στην Μπρουνσούν της Ολλανδίας ο οποίος παρακολούθησε την άσκηση. Από την Παρασκευή το βράδυ περίπου 500 αλεξιπτωτιστές έφτασαν στο αεροδρόμιο Λιελβάρντε, περίπου 60 χιλιόμετρα από τη πρωτεύουσα Ρίγα της Λετονία μαζί με εκατοντάδες οχήματα και αεροσκάφη ως τμήμα της άσκησης που ουσιαστικά προσομοιώνει την ανάπτυξη στρατιωτών και εξοπλισμού του ΝΑΤΟ σε μια άλλη χώρα σε κατάσταση κρίσης.

    [06] Συναυλία - αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα, στο Ηρώδειο

    Μία ξεχωριστή παράσταση, αφιερωμένη στον μουσικοσυνθέτη Μάριο Τόκα, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στα 54 του χρόνια, τον Απρίλιο του 2008, οργανώνεται για την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου, στο Ηρώδειο. Πρόκειται για μια ξεχωριστή μουσική παράσταση, γεμάτη σπουδαία τραγούδια του αξέχαστου δημιουργού. Η συναυλία φέρει τον τίτλο «Σ΄αναζητώ» και είναι αφιερωμένη «στη δική του την πατρίδα, που έχει μοιραστεί στα δύο», την Κύπρο. Ανοίγει, δε, έναν μεγάλο κύκλο παραστάσεων, σε πολλές χώρες του κόσμου, την Ελλάδα και φυσικά, την Κύπρο, όπου στη γενέτειρα του αείμνηστου συνθέτη, Λεμεσό, θα «κλείσει». Στην παράσταση θα συμμετάσχουν η Γλυκερία, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Δώρος Δημοσθένους και η Δήμητρα Σταθοπούλου και τιμητικά ο Γιώργος Νταλάρας στα τραγούδια που έγραψε ο συνθέτης για την ιδιαίτερη πατρίδα του, με τη συνοδεία 12μελούς λαϊκής ορχήστρας που διευθύνει ο μαέστρος Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

    «Επιθυμία μας αλλά και ηθική υποχρέωση, είναι η προστασία του μουσικού έργου του Μάριου, η διατήρησή του και η αξιοποίησή του. Με βάση αυτό το σκεπτικό και με την βοήθεια καλών φίλων και συνεργατών, πραγματοποιείται και η μουσική παράσταση - αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αμαλία Τόκα και προσθέτει: «Προσδοκούμε λοιπόν, μέσα από τέτοιου είδους συνεργασίες να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας και ψυχαγωγίας, φωτίζοντας λίγο αυτό το γκρίζο περιβάλλον που όλοι μας βιώνουμε. Έχουμε ως συνοδοιπόρο αυτό που ο ίδιος ο Μάριος έλεγε, ότι δηλαδή, με τα τραγούδια του προσπαθούσε να φτιάχνει παρέες, να φέρνει τον ένα κοντά στον άλλον και ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνον όταν κάτι γράφεται με συναίσθημα και αλήθεια. Ίσως γι αυτό ν΄ αγαπιούνται τα τραγούδια του από τον κόσμο, γιατί "του μίλησαν", γιατί "μιλάνε" στην καρδιά του.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας στην εκδήλωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 September 2014 - 8:30:20 UTC