Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρχισε η συζήτηση επί της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ
  • [02] Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες
  • [03] ΟΑΕΔ: Μικρή αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο
  • [04] Η τρύπα του όζοντος δείχνει σημάδια ανάκαμψης
  • [05] Η ομάδα αίματος ΑΒ αυξάνει τον κίνδυνο για προβλήματα μνήμης και πρόωρης άνοιας
  • [06] Αρχίζει η ανάγνωση της ετυμηγορίας της δικαστού στη δίκη του Πιστόριους

  • [01] Άρχισε η συζήτηση επί της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ

    Στην κρίσιμη ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί νωρίς το μεσημέρι, για την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που αφορά τον ΕΝΦΙΑ εστιάζεται, στη Βουλή, το ενδιαφέρον μετά και τις χθεσινές αντιδράσεις βουλευτών της συμπολίτευσης.

    Ο Λευτέρης Αυγενάκης από τη ΝΔ και ο Νίκος Σημφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν τη νέα ρύθμιση, ενώ την ανάγκη περαιτέρω βελτιωτικών αλλαγών είχαν επισημάνει ο Δάνης Τζαμτζής, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Ανδρέας Ψυχάρης καθώς και ο Γιάννης Κουτσούκος. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που βουλευτές επιμένουν να καταψηφίσουν τη ρύθμιση τότε οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών Ομάδων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσουν στην αντικατάσταση τους. Η τροπολογία, η συζήτηση της οποίας ξεκίνησε στο Γ΄Θερινού Τμήματος, έχει δεχθεί τα έντονα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένων και του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Βουλευτών που ζήτησαν από την κυβέρνηση να την αποσύρει κατηγορώντας την για «ληστρική φορολογική πολιτική».

    Απαντώντας πάντως χθες ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται και σέβεται τις αντιδράσεις των βουλευτών ωστόσο δεν άφησε περιθώρια αλλαγών, χαρακτηρίζοντας τη διάταξη σωστό και αναγκαίο βήμα για να διαφυλαχθεί η θετική πορεία της χώρας.

    [02] Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες σήμερα Πέμπτη, στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

    Πιο αναλυτικά:

    Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται από τις επόμενες ώρες σήμερα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

    Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται από αύριο το μεσημέρι.

    [03] ΟΑΕΔ: Μικρή αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο

    Μικρή αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων κατά 1,84%, τον Ιούλιο, δείχνουν τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων που συνεχίζουν να αναζητούν εργασία ανήλθε τον Ιούλιο σε 835.282 άτομα έναντι 820.156 τον προηγούμενο μήνα.

    Από αυτά 446.665 (ποσοστό 53,47%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 388.617 (ποσοστό 46,53%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Σταθερός παραμένει ο αριθμός των ανέργων που δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία. Ο αριθμός αυτός ανήλθε στα 143.744 έναντι 143.336 τον Ιούνιο (αύξηση κατά 0,28%) ενώ περίπου οι μισοί (46%), είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού για περισσότερους από 12 μήνες. Αύξηση κατά 12,85% εμφανίζει ο αριθμός των επιδοτουμένων ανέργων, ο οποίος ανήλθε τον Ιούλιο στους 89.850 έναντι 79.621 τον Ιούνιο.

    Το μεγαλύτερο ποσοστό των εγγεγραμμένων ανέργων είναι ηλικίας από 30 έως 54 ετών, απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Έλληνες υπήκοοι, ενώ προηγούνται σταθερά οι γυναίκες. Αναλυτικότερα, από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 324.518 είναι "άνδρες" (ποσοστό 38,85%) και οι 510.764 είναι "γυναίκες" (ποσοστό 61,15%).

    [04] Η τρύπα του όζοντος δείχνει σημάδια ανάκαμψης

    Η τρύπα του όζοντος συνεχίζει να δείχνει ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης και όχι μόνο έχει σταματήσει να μεγαλώνει, αλλά το στρώμα της πυκνώνει πλέον και πάλι. Καταγράφεται πλέον μια σαφής τάση αύξησης του όζοντος στη στρατόσφαιρα, σε ύψος περίπου 42 χιλιομέτρων, με μέσο ρυθμό πάνω από 3% ανά δεκαετία, ενώ και το συνολικό όζον σε όλη την ατμόσφαιρα φαίνεται να αυξάνει.

    Όμως, αναμένεται να περάσουν τουλάχιστον δέκα ακόμη χρόνια, έως ότου αρχίσει να συρρικνώνεται πραγματικά η τρύπα πάνω από την Ανταρκτική, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έκθεση από 300 ερευνητές του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) και του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO).

    Το στρώμα του όζοντος προστατεύει τους ανθρώπους από την καρκινογόνο υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.

    [05] Η ομάδα αίματος ΑΒ αυξάνει τον κίνδυνο για προβλήματα μνήμης και πρόωρης άνοιας

    Ένας νέος παράγοντας κινδύνου ανακαλύφθηκε σε σχέση με την εμφάνιση προβλημάτων μνήμης κάποια στιγμή: η ομάδα αίματος.

    Οι άνθρωποι που το αίμα τους ανήκει στην ομάδα ΑΒ, είναι πιθανότερο να εμφανίσουν τέτοια προβλήματα, που σχετίζονται με πρόωρη άνοια, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Η ομάδα ΑΒ είναι η πιο σπάνια και συναντάται περίπου στο 4% του πληθυσμού.

    Όσοι ανήκουν σε αυτήν, κινδυνεύουν 82% περισσότερο κατά μέσο όρο να αρχίσουν να ξεχνάνε στη ζωή τους.

    Από την άλλη, σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες, όσοι ανήκουν στην ομάδα αίματος Ο, αντιμετωπίζουν μικρότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό, παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για απώλεια μνήμης και άνοια.

    [06] Αρχίζει η ανάγνωση της ετυμηγορίας της δικαστού στη δίκη του Πιστόριους

    Ο Οσκαρ Πιστόριους έφθασε στο δικαστήριο της Πρετόριας για να παραστεί στην ανάγνωση της ετυμηγορίας που θα καθορίσει την τύχη του. Η κατηγορούσα Αρχή ζητεί την καταδίκη του Νοτιοαφρικανού ολυμπιονίκη και παραολυμπιονίκη για φόνο εκ προμελέτης της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, που επισύρει ποινή κάθειρξης 25 ετών. Ο ίδιος επέμεινε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι την πυροβόλησε εκλαμβάνοντάς την για κακοποιό. Η ανάγνωση της ετυμηγορίας της δικαστού Τοκοζίλε Μασίπα αναμένεται να διαρκέσει από ώρες μέχρι μία, δύο ή και τρεις ημέρες. Η ποινή θα ανακοινωθεί έναν μήνα αργότερα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 September 2014 - 8:30:22 UTC