Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται εν μέσω αντιδράσεων η συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ
  • [02] Επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα σε λύκεια του Περιστερίου
  • [03] Τον γραμματέα της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκο και τον βουλευτή Η. Κασιδιάρη μήνυσε πρώην στέλεχος του κόμματος
  • [04] Αν. Λοβέρδος: Θα ξεπεραστούν τα προβλήματα
  • [05] Στο 27% η ανεργία τον Ιούνιο
  • [06] Μία πολύ ισχυρή ηλιακή «καταιγίδα» κατευθύνεται προς τη Γη

  • [01] Συνεχίζεται εν μέσω αντιδράσεων η συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ

    Ανοιχτό άφησε πριν από λίγο στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, το ενδεχόμενο να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ, οι μη ενεργοί πολεοδομικοί οικισμοί, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα αυτό. Όπως δήλωσε ο κ. Μαυραγάνης, η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα αυτό, ώστε να ισχύσει και για άλλες περιοχές ό,τι ισχύει για ορισμένους οικισμούς στην Κοζάνη όπου έχουν παρουσιαστεί κατολισθήσεις και έχουν εξαιρεθεί από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ. Απαντώντας δε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, χαρακτήρισε αναληθείς τους ισχυρισμούς του ότι θα εισπραχθούν 3,2 δισ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ και όχι 2,65 δισ. που έχουν προβλεφθεί, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρχει υπέρβαση.

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επίμαχη τροπολογία, όχι μόνο από βουλευτές της αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για «φοροληστρικό μέτρο», αλλά και της συμπολίτευσης, που επιμένουν να ζητούν περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας η οποία αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα, μόλις ολοκληρωθεί η συζήτηση.

    Ο εισηγητής του Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά καταργεί και ποινικοποιεί την ιδιοκτησία ακίνητης περιουσίας και τόνισε ότι το κόμμα του δεσμεύεται στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

    Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, ζήτησε να διορθωθεί με αντικειμενικό και αξιόπιστο τρόπο η τροπολογία. Για λάθος της κυβέρνησης που δεν προχωρά σε περαιτέρω αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, καθώς η ρύθμιση «απαλύνει πολύ λίγο τη φορολογία», μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα κάποιος βουλευτής της συγκυβέρνησης να ρίξει την κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλοι μαζί έχουμε το δύσκολο έργο να βγάλουμε τη χώρα από τη δύσκολη θέση, όμως και η κυβέρνηση πρέπει να παραδεχτεί το λάθος της». Ο κ. Ψυχάρης επέκρινε και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι είναι λάθος να επιμένει πεισματικά να μην υπερψηφίσει έστω και τη μικρή βελτίωση και να δείχνει ότι προτιμά τον κακό νόμο. Αντιλαϊκό και ληστρικό χαρακτήρισαν τον ΕΝΦΙΑ οι εισηγητές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Χρυσή Αυγή με τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Από τους ΑΝΕΛ, ο Γιάννης Δημαράς, έκανε λόγο για νόμο- έκτρωμα και αντισυνταγματικό νόμο.

    [02] Επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα σε λύκεια του Περιστερίου

    «Από βάθος καρδιάς θέλουμε να σας ευχηθούμε καλή χρονιά, καλή δύναμη και καλή πρόοδο. Έχετε μπροστά σας ένα δύσκολο αγώνα. Όμως είναι όμορφος ο αγώνας για την κατάκτηση της γνώσης, για την κατάκτηση της ίδιας της ζωής» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προς τους μαθητές του 7ου και 10ου Λυκείων Περιστερίου που επισκέφθηκε σήμερα το πρωί. Τόνισε ότι ο αγώνας της ζωής είναι «ομαδικό άθλημα», υπογραμμίζοντας ότι η προσωπική προσπάθεια του καθενός πρέπει να συνδέεται και να στηρίζεται στην ομαδική δουλειά και στον συλλογικά αγώνα με συμμαθητές, φίλους, καθηγητές, οικογένειες, εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό, καθώς, όπως είπε, έτσι αποκτά κανείς δύναμη που «θα σας είναι χρήσιμη, όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το, αύριο να αντιμετωπίσετε τα, προβλήματα της ζωής που έρχονται και είναι πολλά». «Θα είμαστε μαζί σας στις διεκδικήσεις σας, στους αγώνες σας για να μην έχουμε αυτά εδώ (σ. σ λυόμενες αίθουσες) ως αίθουσες διδασκαλίας αλλά να έχουμε πραγματικές αίθουσες, να μπορούμε και να μορφωνόμαστε, να ψυχαγωγούμαστε, να αθλούμαστε, να ζούμε τη ζωή του σχολείου ,όπως αύριο ανθρώπινα, όμορφα πρέπει να ζήσουμε την υπόλοιπη ζωή μας» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

    Νωρίτερα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους καθηγητές και των δύο λυκείων, τους ευχήθηκε καλή δύναμη, ενώ στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, τονίζοντας και τις ιδιαίτερες επιπτώσεις που προκαλούν στο εκπαιδευτικό έργο. Υποστήριξε ότι τα προβλήματα της Εκπαίδευσης δεν οφείλονται μόνο στην οικονομική κρίση, αλλά και στο πολιτικό σύστημα και το κράτος «στο πως έμαθε να λειτουργεί και τι συμφέροντα εξυπηρετεί».

    [03] Τον γραμματέα της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκο και τον βουλευτή Η. Κασιδιάρη μήνυσε πρώην στέλεχος του κόμματος

    Μήνυση για τη διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Σταύρου, σε βάρος του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, καθώς και των διαχειριστών της επίσημης διαδικτυακής σελίδας της Χρυσής Αυγής. Η μήνυση του άλλοτε στελέχους του κόμματος αφορά αναρτήσεις στον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής πριν λίγο καιρό, με αφορμή την κατάθεση που έδωσε ο μηνυτής στις ανακρίτριες που χειρίστηκαν την έρευνα για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου. Ο κ. Σταύρου, ο οποίος αυτοβούλως είχε ζητήσει να καταθέσει στις δικαστικές λειτουργούς, φέρεται να είχε εισφέρει συγκεκριμένα στοιχεία για την παράνομη δράση της οργάνωσης και είχε υποστηρίξει ότι δεχόταν απειλές από τη στιγμή που απομακρύνθηκε από το κόμμα. Σύμφωνα με τη μήνυση, μετά την επίμαχη κατάθεση του κ. Σταύρου, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής κείμενα στα οποία ο μηνυτής χαρακτηρίζεται, όπως αναφέρει,«ψυχανώμαλος» και «ψυχικά άρρωστος».

    [04] Αν. Λοβέρδος: Θα ξεπεραστούν τα προβλήματα

    Σχολεία ακριτικών νησιών της Δωδεκανήσου επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Ο υπουργός Παιδείας ξεκίνησε την περιοδεία του από τους Λειψούς και στη συνέχεια μετέβη στο Αγαθονήσι ενώ αυτή την ώρα έχει φτάσει στη Σύμη όπου θα παραστεί σε εκδήλωση γνωριμίας των μαθητών με το πρόγραμμα «kids Athletics" στο πλαίσιο του Κοινωνικού σχολείου. Αύριο, ο κ. Λοβέρδος θα επισκεφτεί το Καστελόριζο και το μεσημέρι θα βρίσκεται στο νησί της Ρόδου όπου θα παραστεί στα εγκαίνια Λυκείου.

    Σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Παιδείας, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως όλα τα σχολεία της χώρας έχουν έγκαιρα τα βιβλία, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα ξεπεραστούν «με τη βοήθεια όλων» τα «αρκετά» προβλήματα που έχουν σχολεία και εκπαιδευτικοί.

    Από τους Λειψούς, όπου παρευρέθηκε στον αγιασμό των σχολείων έκανε αναφορά και στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να μην υπάρξουν κενά. «Σήμερα προσπαθούμε σε όλη την Ελλάδα να είναι όλα μας τα σχολεία ανοιχτά και οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί να είναι στις θέσεις τους. Θα δούμε στο τέλος της ημέρας κατά πόσο θα πετύχουμε τους στόχους μας» ανέφερε.

    [05] Στο 27% η ανεργία τον Ιούνιο

    Στο 27% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα, τον Ιούνιο εφέτος, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.303.884 άτομα. Παρά την ποσοστιαία μείωση -τόσο σε σχέση με τον Μάιο εφέτος, όσο και σε σχέση με τον Ιούνιο 2013-, ένας στους δύο νέους έως 24 ετών παραμένει άνεργος, ενώ αυξήθηκε η ανεργία στην πλέον παραγωγική ηλικία των 25-34 ετών.

    Παράλληλα, θέτει ερωτήματα το γεγονός ότι στην Κρήτη, παρά την «εκτίναξη» του τουριστικού ρεύματος, το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε κατά περίπου 4 μονάδες.

    Ειδικότερα, από τη μηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτουν τα εξής: Το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 27% τον Ιούνιο εφέτος, έναντι 27,6% τον Ιούνιο 2013 και 27,1% τον Μάιο 2014.

    Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.303.884 άτομα και μειώθηκαν κατά 43.291 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2013 (μείωση 3,2%) και κατά 4.370 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2014 (μείωση 0,3%). Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.527.112 άτομα.

    [06] Μία πολύ ισχυρή ηλιακή «καταιγίδα» κατευθύνεται προς τη Γη

    Ο Ήλιος έστειλε προς τον πλανήτη μας μία πολύ ισχυρή «καταιγίδα» φορτισμένων σωματιδίων, που αναμένεται να πλήξει τη Γη σύντομα, σύμφωνα με τη NASA. Η «καταιγίδα», που έγινε αντιληπτή από το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, προέρχεται από μια ηλιακή έκλαμψη της κατηγορίας Χ1.6, που κορυφώθηκε την Τετάρτη στις 20:45 ώρα Ελλάδος. Η κατηγορία Χ είναι η ανώτερη στη σχετική κλίμακα, ενώ ο αριθμός που ακολουθεί βαθμολογεί την ένταση (π.χ. μια Χ2 έχει διπλάσια ένταση από Χ1). Η επιβλαβής ακτινοβολία μιας τέτοιας καταιγίδας δεν μπορεί να διαπεράσει την «ασπίδα» της γήινης ατμόσφαιρας, ώστε να βλάψει τους ανθρώπους στην επιφάνεια του πλανήτη, ούτε θέτει σε κίνδυνο τους αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σύμφωνα με το Space.com. Μπορεί όμως να δημιουργήσει προβλήματα στους δορυφόρους, τα συστήματα ραδιοεπικοινωνιών, το σύστημα GPS, καθώς επίσης και τα επίγεια δίκτυα ηλεκτρισμού.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 September 2014 - 10:30:27 UTC