Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Πρόωρες εκλογές πριν τον Νοέμβριο
  • [02] «Η ΔΗΜΑΡ θέλει μια προοδευτική, εναλλακτική λύση διακυβέρνησης»
  • [03] ΣτΕ: Προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές
  • [04] Στρ. Σιμόπουλος: Η ανάπλαση της Πανεπιστημίου θα βελτιώσει τη ζωή των Αθηναίων
  • [05] Πρώτο κουδούνι στα σχολεία

  • [01] Π. Καμμένος: Πρόωρες εκλογές πριν τον Νοέμβριο

    Την εκτίμηση ότι στην επόμενη Βουλή δεν θα υπάρχουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ενώ θα υπάρχουν οι δυνάμεις εκείνες που θα συνεργαστούν για τον σχηματισμό κυβέρνησης, εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην 79η ΔΕΘ.

    "Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στην επόμενη Βουλή. Θεωρώ, δηλαδή, ότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έχουν τελειώσει την αποστολή τους και, πάντως, την Κυριακή το βράδυ των επόμενων εκλογών δεν θα υπάρχουν στο πολιτικό σκηνικό" είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: "Θα δημιουργηθούν δυνάμεις τέτοιες από τον ελληνικό λαό που μπορούν να οδηγήσουν σε μία δημοκρατική κυβέρνηση που θα αναλάβει την εθνική ανασυγκρότηση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε εκεί".

    Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. τόνισε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα πριν από τον Μάρτιο του 2015 και ο ίδιος επιθυμεί να γίνουν πριν τον Νοέμβριο του 2014, επειδή την 1η Νοεμβρίου καταργείται το "βέτο" στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία και τα εθνικά θέματα της Ελλάδας.

    [02] «Η ΔΗΜΑΡ θέλει μια προοδευτική, εναλλακτική λύση διακυβέρνησης»

    «Η Δημοκρατική Αριστερά επιδιώκει μια προοδευτική, εναλλακτική λύση διακυβέρνησης για τον τόπο και σε αυτή την πρόταση δεν χωρά η ΝΔ» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, και προσθέτει: «Εμείς οραματιζόμαστε μια διακυβέρνηση στην οποία θα μετέχει μια συμμαχία δυνάμεων. Δυνάμεις από τη ριζοσπαστική και τη μεταρρυθμιστική Αριστερά, οι δυνάμεις από τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο, η πολιτική οικολογία, τα κοινωνικά κινήματα, το προοδευτικό κέντρο».

    Σε ερώτηση για την προσέγγιση ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοχαρόπουλος τονίζει: «Ξεκινήσαμε μια συζήτηση διαλόγου με την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως και με άλλες δυνάμεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Είδαμε ότι υπάρχουν σημεία που μπορούμε να συμφωνήσουμε, σημεία όπου υπάρχουν αποκλίσεις και σημεία που χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία. Δεν έχει τελειώσει αυτός ο διάλογος, δεν γνωρίζουμε αν μπορεί να καρποφορήσει σε κάποια σημεία. Ο διάλογος είναι ανοιχτός και το συνέδριο θα αποφασίσει προς ποια κατεύθυνση από όλες αυτές, που συζητάμε, θα πορευθούμε, αν αυτή η εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση είναι η στρατηγική συμμαχιών, η οποία θα επιλέξει και το συνέδριό μας».

    Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς σημειώνει: «Ξεκίνησε ένας διάλογος για να δούμε αν υπάρχουν προγραμματικά σημεία. Βέβαια, κάθε συζήτηση για το αύριο δεν μπορεί να μη λαμβάνει υπόψη το σήμερα. Όμως, η πολιτική, η διακυβέρνηση του τόπου δεν είναι κάτι στατικό. Εμείς προτείναμε αυτή την εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση και σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείουμε αυτές τις δυνάμεις από μια μελλοντική προοδευτική συνεργασία. Τώρα, όμως, διαφωνούμε».

    [03] ΣτΕ: Προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 307/2014 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση των καταστηματαρχών, εμπόρων και ιδιωτικών υπαλλήλων, που ζητούσαν να ανασταλεί η από 7/7/2014 απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης με την οποία επιτρέπεται πιλοτικά για ένα έτος η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

    Κατά συνέπεια, προσωρινά, τα καταστήματα δεν θα ανοίγουν τις Κυριακές, μέχρι να εκδοθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ οριστική απόφαση επί της κύριας προσφυγής που έχουν καταθέσει οι έμποροι, κλπ, η οποία θα συζητηθεί το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Νοεμβρίου, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Μακρή. Η οριστική απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2015.

    Η Ολομέλεια έκρινε ότι από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οι έμποροι, καταστηματάρχες, κλπ θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη και «αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη» ηθική βλάβη.

    [04] Στρ. Σιμόπουλος: Η ανάπλαση της Πανεπιστημίου θα βελτιώσει τη ζωή των Αθηναίων

    Η ζωή των Αθηναίων στο κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι καλύτερη μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης της Πανεπιστημίου, τονίζει ο γγ Δημοσίων Εργων, Στράτος Σιμόπουλος, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Είναι ένα φιλόδοξο έργο, αλλά πολύ καλά μελετημένο, με μελέτες που χρηματοδότησε το Ίδρυμα Ωνάση. Αφορά όλο το ιστορικό κέντρο, βέβαια θα το αφορά και κυκλοφοριακά. Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από την Αμαλίας και θα φθάσουν μέχρι την Πλατεία Αιγύπτου. Οι δρόμοι, όπως είναι η Ρήγα Φεραίου, ή η Πεσμαζόγλου, θα είναι πεζόδρομοι, η Ομόνοια θα αποκτήσει τη νεοκλασική της μορφή, όπως ήταν παλαιότερα, θα γίνει ανάπλαση της Πλατείας Δικαιοσύνης και το πολύ σημαντικό είναι ότι δεν κλείνουμε την Πανεπιστημίου. Η Ακαδημίας θα έχει αντίστροφη κίνηση, δηλαδή τα αυτοκίνητα δεν θα ανεβαίνουν, αλλά θα κατεβαίνουν και αυτό στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που προανέφερα. Η Σταδίου θα συνδεθεί με την Πειραιώς. Από την Πειραιώς θα έρχονται και θα κατευθύνονται προς το Σύνταγμα μέσω της Σταδίου. Δεν κλείνουμε το κέντρο. Θα υπάρχουν διαμπερείς κινήσεις, π.χ. η Μπενάκη, η Ομήρου για τα λεωφορεία θα επιτρέπουν και τη διαμπερή κίνηση σε κάποια σημεία. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει πρόσβαση για τα ΙΧ να ξεφορτώνουν, για τα λεωφορεία, για τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας των καταστημάτων» εξηγεί ο κ. Σιμόπουλος.

    [05] Πρώτο κουδούνι στα σχολεία

    Χωρίς παρατράγουδα και με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να δίνει το «παρών» σε σχολεία ακριτικών περιοχών, χτύπησε φέτος το πρώτο κουδούνι για περίπου 1.300.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Κατά τη σημερινή, πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, μοιράστηκαν τα βιβλία στους μαθητές, ενώ είχε προηγηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός.

    Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κάλεσε από τους Λειψούς τους γονείς να στηρίξουν τα παιδιά τους και όχι να κρατούν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. «Τα προβλήματα που έχουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί μας είναι αρκετά. Προσπαθούμε, και με τη βοήθεια όλων θα τα ξεπεράσουμε. Στους μαθητές εύχομαι καλή πρόοδο. Στους εκπαιδευτικούς εύχομαι καλή δύναμη. Από τους γονείς ζητώ να σταθούν δίπλα στους μαθητές και τα σχολεία μας» τόνισε εξάλλου στο μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά ο κ. Λοβέρδος, για να υπογραμμίσει, ότι «στον ρόλο του σχολείου η Πολιτεία εντάσσει και τη σωστή διατροφή και την άθληση, την πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών, την καταπολέμηση του ρατσισμού και γενικά όλες τις δράσεις που διαμορφώνουν έναν δημοκρατικό πολίτη, υπεύθυνο και σωματικώς υγιή».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 September 2014 - 14:30:25 UTC