Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινούν οι εργασίες για το σιδηροδρομικό δίκτυο Κιάτο - Ροδοδάφνη
  • [02] Πώς θα καταβληθεί ο φόρος ακινήτων
  • [03] Εφικτός ο στόχος της Ελλάδας για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την ΕΚΤ
  • [04] Μεγάλη διαδήλωση στη Βαρκελώνη για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

  • [01] Ξεκινούν οι εργασίες για το σιδηροδρομικό δίκτυο Κιάτο - Ροδοδάφνη

    Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για τις υπολειπόμενες εργασίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο από το Κιάτο έως τη Ροδοδάφνη, από την ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ και την κοινοπραξία «ΜΕΤΚΑ ΑΕ».

    Η νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων (ΝΔΣΓΥΤ) «Κιάτου- Πάτρας» είναι συνέχεια της ΝΔΣΓΥΤ «Αθηνών- Κορίνθου- Κιάτου» και θα αποτελέσει το συνδετήριο άξονα της πρωτεύουσας με την Πάτρα, το τρίτο σε μέγεθος οικονομικό κέντρο της χώρας.

    Το εν λόγω έργο, μήκους περίπου 70 χιλιομέτρων, έχει ως αντικείμενο την ολοκλήρωση των εργασιών μεταξύ του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κιάτου και της Σιδηροδρομικής Στάσης της Ροδοδάφνης Αιγίου.

    [02] Πώς θα καταβληθεί ο φόρος ακινήτων

    Διευκρινίσεις δίνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τον τρόπο με τον οποίο θα καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ από τις διάφορες κατηγορίες ιδιοκτητών ακινήτων με βάση τις βελτιώσεις που επήλθαν με την τροπολογία που ψηφίσθηκε στη Βουλή. Έτσι διευκρινίζεται ότι από τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου και εντός τριών ημερών για όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων στις 4.000 περιοχές στις οποίες ο φόρος θα επανυπολογισθεί με βάση τις περυσινές τιμές ΦΠΑ θα ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση του φόρου.

    Έτσι θα μπορούν να καταβάλουν κανονικά την πρώτη δόση με βάση το μειωμένο ποσό φόρου που θα προκύψει από τη νέα εκκαθάριση με βάση τις αλλαγές που έγιναν. Για τους φορολογούμενους που είχαν το 2013 κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα η νέα εκκαθάριση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι θα καταβάλουν την πρώτη δόση με βάση την αρχική εκκαθάριση πριν την έκπτωση κατά 20% του φόρου.

    Ωστόσο το ποσό της δόσης που θα καταβληθεί θα είναι μικρότερο αφού το σύνολο των δόσεων είναι πλέον 6 αντί για 5 που προέβλεπε αρχικά ο νόμος. Οι ιδιοκτήτες αυτοί θα καρπωθούν τη μείωση του φόρου στις επόμενες δόσεις από το Νοέμβριο και μετά όπου θα γίνει συμψηφισμός του φόρου που έχει καταβληθεί με το ποσό που απομένει μετά τη μείωση. Επίσης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα χορηγηθεί και η έκπτωση 50% του φόρου ή η πλήρης απαλλαγή για τους οικονομικά αδυνάτους ή τους πολύτεκνους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

    [03] Εφικτός ο στόχος της Ελλάδας για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την ΕΚΤ

    Εφικτός είναι ο φετινός στόχος του ελληνικού προγράμματος για πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο μηνιαίο δελτίο της (Σεπτεμβρίου). Η ΕΚΤ σημειώνει ότι οι κίνδυνοι για τις δημοσιονομικές προοπτικές στο κοντινό μέλλον προέρχονται από την αβεβαιότητα σχετικά με τις συνέπειες από τις εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος που ισχύουν από φέτος, καθώς και από τις αρνητικές δικαστικές αποφάσεις όσον αφορά τις μειώσεις μισθών και συντάξεων που είχαν γίνει σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους και την οριακή οικονομική κατάσταση στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

    [04] Μεγάλη διαδήλωση στη Βαρκελώνη για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

    Ένα τεράστιο πλήθος κατέκλυσε σήμερα τους δρόμους της Βαρκελώνης διεκδικώντας το δικαίωμα να ψηφίσει για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία, κατά το παράδειγμα της Σκωτίας.

    Σύμφωνα με το δήμο της πόλης, που διοικείται από τον εθνικιστικό δεξιό συνασπισμό CiU του Καταλανού προέδρου Αρτούρ Μας, τουλάχιστον 1,8 εκατομμύριο άνθρωποι, κρατώντας τις χρυσοκόκκινες σημαίες της Καταλονίας, διαδήλωσαν με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την απόσχιση της αυτόνομης περιοχής.

    Η διαδήλωση οργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την ευκαιρία της Ντιάντα, της "εθνικής ημέρας" της Καταλονίας.

    Σε αντίθεση με τη βρετανική κυβέρνηση, που έδωσε το "πράσινο φως" για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Σκωτία, η Μαδρίτη αρνείται κάθε τέτοια πιθανότητα επικαλούμενη το ισπανικό Σύνταγμα.

    Το 2012 το ένα εκατομμύριο των Καταλανών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ανάγκασαν την περιφερειακή κυβέρνηση να υποσχεθεί ότι θα οργανώσει δημοψήφισμα. Πέρσι οι διαδηλωτές σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα μήκους 400 χιλιομέτρων, υποχρεώνοντας τις καταλανικές αρχές να ορίσουν την ημερομηνία του δημοψηφίσματος, στις 9 Νοεμβρίου φέτος.

    Στη σημερινή κινητοποίηση τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι σχημάτισαν με τα σώματά τους ένα γιγαντιαίο V ?για να συμβολίσουν τις λέξεις "Ψηφίζω" και "Νίκη"? στις δύο κεντρικές λεωφόρους της Βαρκελώνης. Οι διοργανωτές είχαν καλέσεις τους συμμετέχοντες "να γεμίσουν τους δρόμους για να γεμίσουν οι κάλπες".

    Η φετινή Ντιάντα συμπίπτει με την 300ή επέτειο από την κατάληψη της Βαρκελώνης, το 1714, από τα στρατεύματα του βασιλιά Φίλιππου Ε΄ ο οποίος κατάργησε τους νόμους και τους καταλανικούς θεσμούς. Για συμβολικούς λόγους ορίστηκε ότι η διαδήλωση θα έφτανε στο αποκορύφωμά της στις 17.14 το απόγευμα. Όμως, ήδη από το μεσημέρι το πολυποίκιλο πλήθος είχε κατακλύσει το κέντρο, που συνήθως είναι γεμάτο από τουρίστες. Φορώντας κιτρινοκόκκινα μπλουζάκια με το σύνθημα "Ara es l' hora" ("Έφτασε η ώρα" στα καταλανικά) ή κρατώντας τις σημαίες της ανεξαρτησίας, ολόκληρες οικογένειες, παρέες και μεμονωμένα άτομα συμμετείχαν ενεργά υπό τους ήχους των γκράλα, των παραδοσιακών καταλανικών όμποε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 September 2014 - 18:30:21 UTC