Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στην 79η ΔΕΘ
  • [02] Άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα της ΝΕΡΙΤ, ζητεί η ΔΗΜΑΡ
  • [03] «Δεν υφίστανται συνέπειες για τους Έλληνες παραγωγούς από το "πάγωμα" των αποζημιώσεων λόγω του ρωσικού εμπάργκο»
  • [04] Ο Μάριο Ντράγκι κάλεσε τις χώρες της ευρωζώνης να προσφέρουν εγγυήσεις για τραπεζικά δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • [05] Πρωτογενές πλεόνασμα 1,951 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο
  • [06] ΠΟΥ: Ανεξέλεγκτη η επιδημία του ιού Έμπολα
  • [07] Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο Πιστόριους
  • [08] Εμφανίστηκε το ανώτερο τμήμα του τρίτου διαφραγματικού τοίχου στην Αμφίπολη

  • [01] Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στην 79η ΔΕΘ

    Συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη θα έχει αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής στη Θεσσαλονίκη, για τη 79η Διεθνή Εκθεση.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: Στις 11 αύριο το πρωί θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και εκπροσώπους των εργαζομένων και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε περίπτερα.

    Στις 12.30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον κ. Μπουτάρη στο δημαρχείο και στη 1.30μ.μ. τον κ. Τζιτζικώστα στα γραφεία της Περιφέρειας.

    Στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" και θα παρουσιάσει τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κοινωνία.

    Στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

    [02] Άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα της ΝΕΡΙΤ, ζητεί η ΔΗΜΑΡ

    Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα της ΝΕΡΙΤ, ζητεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Αναστάσιο Νεράτζη.

    Όπως ειδικότερα αναφέρει ο βουλευτής, «οι παραιτήσεις του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου και υπεύθυνου του προγράμματος της εταιρείας Ροδόλφου Μορώνη, καθώς επίσης και η εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες διενέργειας του διαγωνισμού πρόσληψης στη ΝΕΡΙΤ, έχουν προκαλέσει τις εύλογες ανησυχίες για τον διαφανή, αντικειμενικό και τον ποιοτικό χαρακτήρα της Νέας Δημόσιας Τηλεόρασης και κατόπιν τούτων καθίσταται επιτακτική η άμεση ενασχόληση της Επιτροπής μας με το συγκεκριμένο θέμα».

    «Στο πλαίσιο της διερεύνησης του θέματος, πρέπει να κληθούν το συντομότερο δυνατό τα μέλη της διοίκησης, με πρώτους απ' όλους τους παραιτηθέντες κ.κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη και Ροδόλφο Μορώνη» ζητεί ο κ. Τσούκαλης.

    [03] «Δεν υφίστανται συνέπειες για τους Έλληνες παραγωγούς από το "πάγωμα" των αποζημιώσεων λόγω του ρωσικού εμπάργκο»

    Δεν υφίστανται, στην παρούσα φάση, συνέπειες για τους Έλληνες παραγωγούς από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αναστείλει προσωρινά την εφαρμογή του κοινοτικού κανονισμού που αφορά τη διανομή αποζημιώσεων της τάξεως των 125 εκατ. ευρώ σε Ευρωπαίους παραγωγούς, οι οποίοι εθίγησαν από τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η Ρωσία, συνεπεία της κρίσης στην Ουκρανία.

    Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές των Βρυξελλών, από ελληνικής πλευράς, δεν έχουν προς το παρόν υποβληθεί αιτήσεις αποζημίωσης βάσει του έν λόγω κανονισμού. Αντιθέτως έχουν υποβληθεί βάσει του κανονισμού που αφορούσε τα ροδάκινα κ.α., η εφαρμογή του οποίου δεν ανεστάλη.

    Το θέμα της αναστολής της εφαρμογής του πρώτου κανονισμού αναμένεται να συζητηθεί σε υπηρεσιακό επίπεδο σήμερα στις Βρυξέλλες και προκλήθηκε επειδή οι αιτήσεις αποζημιώσεων, που σε μεγάλο βαθμό προήλθαν από Πολωνούς παραγωγούς, υπερέβησαν σημαντικά τα 125 εκατ ευρώ. Οι τελικές αποφάσεις επι του θέματος θα υιοθετηθούν τάχιστα, ίσως και εντός των προσεχών ημερών, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    Σε σχόλιο για την απόφαση της ΕΕ να αναστείλει τη βοήθεια για το ρωσικό εμπάργκο προχώρησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών (Incofruit- Hellas), υπογραμμίζοντας ότι αυτή η αναστολή δεν επηρεάζει τα συγκεκριμένα μέτρα για τον τομέα των ροδάκινων και νεκταρινιών.

    [04] Ο Μάριο Ντράγκι κάλεσε τις χώρες της ευρωζώνης να προσφέρουν εγγυήσεις για τραπεζικά δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι ζήτησε από τις χώρες της ευρωζώνης να στηρίξουν το πρόγραμμα αγοράς τιτλοποιημένων δανείων (ομόλογα βασιζόμενα σε δάνεια, asset - backed securities ή ABS), παρέχοντας εγγυήσεις για τα δάνεια προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Η ΕΚΤ ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι θα αρχίσει να αγοράζει πακέτα δανείων, ενσωματωμένων σε ομόλογα (ABS) για να βοηθήσει τις τράπεζες να απελευθερώσουν το ενεργητικό τους και να τονώσουν τις χορηγήσεις δανείων στην πραγματική οικονομία. Το σχέδιο αυτό, ωστόσο, προκάλεσε ανησυχίες από την πλευρά της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) και άλλων ότι η ΕΚΤ αναλαμβάνει πολύ μεγάλο κίνδυνο. Σε έγγραφο που θα παρουσιαστεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης το Σαββατοκύριακο, προσθέτει το δημοσίευμα, θα καταγράφεται η αντίθεση του Βερολίνου και του Παρισιού στην πρόταση της κεντρικής τράπεζας να εγγυώνται οι κυβερνήσεις τα τμήματα των τιτλοποιημένων δανείων που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Ο κ. Ντράγκι υποβάθμισε τις ανησυχίες αυτές σε χθεσινή ομιλία του στο Μιλάνο: «Η παροχή δημοσίων εγγυήσεων πρέπει να εξετασθεί για την ενίσχυση του δανεισμού (σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις), αντίστοιχα με ότι κάνουν άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ», τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης.

    [05] Πρωτογενές πλεόνασμα 1,951 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο

    Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,951 δισ. ευρώ εμφάνισε κατά την οκτάμηνη περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2014 ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2014, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 2.845 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 2.502 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και επικαιροποιημένου στόχου για έλλειμμα 4.117 εκατ. ευρώ. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 1.951 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2.861 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 962 εκατ. ευρώ.

    [06] ΠΟΥ: Ανεξέλεγκτη η επιδημία του ιού Έμπολα

    Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του Έμπολα στη δυτική Αφρική ξεπέρασε τους 2.400 επί συνόλου τουλάχιστον 4.784 κρουσμάτων, αλλά αυτή η εκτίμηση ενδεχομένως να είναι συντηρητική, δήλωσε σήμερα η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάργκαρετ Τσαν. Η Τσαν είπε ότι ο θανατηφόρος ιός εξαπλώνεται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τη δυνατότητα των αρχών να τον ελέγξουν και έκανε έκκληση για τη διεθνή παροχή βοήθειας με την αποστολή ιατρικού προσωπικού, φαρμάκων και εξοπλισμού στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, δηλαδή στη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και την Λιβερία.

    [07] Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο Πιστόριους

    Η Nοτιοαφρικανή δικαστής Τοκιζίλε Μασίπα έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία τον Όσκαρ Πιστόριους κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα της ανάγνωσης της ετυμηγορίας.

    Στη μαραθώνια ανάγνωση του σκεπτικού της απόφασης η δικαστής είχε υπογραμμίσει ότι δεν αποδείχθηκε η προμελέτη στο έγκλημα με θύμα την φίλη του.

    Χθες, η δικαστής ξεκινώντας την ανάγνωση της ετυμηγορίας, απάλλαξε τον Πιστόριους από την κατηγορία του φόνου με ενδεχόμενο δόλο, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα σκότωνε το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από την πόρτα, δηλαδή την σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ, την οποία πυροβόλησε μέσα στο σπίτι του στις 14 Φεβρουαρίου 2013. Ο Πιστόριους υποστηρίζει ότι την πέρασε για διαρρήκτη.

    «Δεν αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης. Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να το αποδεικνύουν» είπε η δικαστής.

    Ο Πιστόριους αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως 15 ετών. H ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί σε επόμενη φάση. Μένει να διευκρινιστεί αν μέχρι τότε ο Πιστόριους θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Κατά τη σημερινή του εμφάνιση στο δικαστήριο, ο Πιστόριους παρέμεινε απαθής και καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια του.

    [08] Εμφανίστηκε το ανώτερο τμήμα του τρίτου διαφραγματικού τοίχου στην Αμφίπολη

    Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον τύμβο Καστά Αμφίπολης, από την ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων .

    Ως τώρα, η απομάκρυνση των αμμωδών χωμάτων στον χώρο, πίσω από τον διαφραγματικό τοίχο με τις καρυάτιδες, έφτασε τα τρία μέτρα από το δάπεδο. Μετά την αφαίρεση του αμμώδους χώματος εμφανίστηκε το ανώτερο τμήμα του τρίτου διαφραγματικού τοίχου. Στο τμήμα αυτό, διαπιστώθηκε η ύπαρξη επιμελημένου μαρμάρινου περιθυρώματος, ιωνικού ρυθμού, όπως και τα υπόλοιπα αρχιτεκτονικά μέλη του χώρου. Στο μαρμάρινο τμήμα του υπέρθυρου, απαντάται συμφυές γείσο το οποίο καλύπτει και το άνοιγμα της εισόδου. Μέσα στην ημέρα θα επιχειρηθεί η είσοδος στο χώρο, από το υπάρχον άνοιγμα, στο άνω δυτικό μέρος του τρίτου διαφραγματικού τοίχου. Έτσι, θα διαπιστωθούν οι συνθήκες προσπέλασης μελών της διεπιστημονικής ομάδας και τεχνικής υποδομής. Στόχος είναι να σχεδιαστούν και να αποφασιστούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του τρίτου χώρου. Παράλληλα, θα γίνει σχολαστική τεκμηρίωση της υφιστάμενης κατάστασης στον χώρο. Συνεχίζεται, επίσης, η τοπογραφική αποτύπωση, προκειμένου να προκύψει η ακριβής γεωμετρία του μνημείου. Βάσει της τελικής γεωμετρίας θα συνταχθεί η συνολική μελέτη αντιστήριξης και υποστήλωσης του μνημείου. Έτσι, εξασφαλίζονται τα αναγκαία τεχνικά δεδομένα για την σύνταξη των μελετών ολοκληρωμένης προστασίας και της μελλοντικής ανάδειξης του μνημειακού συνόλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 September 2014 - 10:30:26 UTC