Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου αύριο το μεσημέρι
  • [02] Σ. Βούλτεψη: «Μόνο ανάσταση νεκρών δεν έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας»
  • [03] Τη δομική κατάσταση στο εσωτερικό του τρίτου θαλάμου στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης αποτύπωσαν οι αρχαιολόγοι
  • [04] Σούπερ Λίγκα (3η αγωνιστική): Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 2-1

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου αύριο το μεσημέρι

    Συνάντηση θα έχουν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αύριο στις 1:45 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συνάντηση που πραγματοποιείται αύριο δεδομένου και ότι ο κ. Βενιζέλος στο προσεχές διάστημα θα απουσιάσει από την Αθήνα λόγω της συμμετοχής του ως εκπρόσωπος της χώρας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, θα συζητηθούν οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και τα θέματα που άπτονται της κυβερνητικής ατζέντας.

    [02] Σ. Βούλτεψη: «Μόνο ανάσταση νεκρών δεν έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας»

    «Μόνο ανάσταση νεκρών δεν έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, που μετά τη χθεσινή ακατάσχετη παροχολογία, σήμερα ήταν "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε"», σχολίασε η Σοφία Βούλτεψη για την συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ. Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να ξεκαθαρίσει αν θα πάει σε μονομερείς ενέργειες, «απαντώντας χωρίς ντροπή "Τι θα κάνουμε αν έρθουν δυσκολίες; Θα δούμε"».

    Επίσης τον κατηγόρησε ότι απέφυγε να αναφερθεί στον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, ευχόμενος ουσιαστικά τη διάλυση της ευρωζώνης, ότι απέφυγε να πει πού θα βρει τα λεφτά, αναφερόμενος συνεχώς στο ΤΧΣ και στο ΕΣΠΑ, δηλαδή σε λεφτά που δεν θα υπάρχουν όταν θα έχουμε βρεθεί εκτός Ευρώπης και ευρώ, ότι απέφυγε να εξηγήσει από πού θα δανειστεί, λέγοντας ότι η χώρα δεν χρειάζεται δάνεια, διότι προφανώς «λεφτά υπάρχουν» και ότι απέφυγε να αναφερθεί σε μείωση φορολογικών συντελεστών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αποκαλύπτοντας ότι έχει κρυφή ατζέντα.

    [03] Τη δομική κατάσταση στο εσωτερικό του τρίτου θαλάμου στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης αποτύπωσαν οι αρχαιολόγοι

    Τα δομικά δεδομένα του εσωτερικού του τρίτου θαλάμου στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού.

    Η διεπιστημονική ομάδα της ανασκαφής μπήκε στο εσωτερικό του θαλάμου πριν δύο ημέρες, (στις 12-9-2014), από την υφιστάμενη οπή στον τοίχο του τρίτου διαφράγματος, προκειμένου να τεκμηριώσει αρχαιολογικά την εικόνα του θαλάμου και να διαπιστώσει την δομική του κατάσταση, ώστε να σχεδιαστούν τα αναγκαία μέτρα αντιστήριξης και υποστύλωσης.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ από την επιτόπια παρατήρηση προέκυψαν τα ακόλουθα δεδομένα:

    «Το ύψος του αμμώδους χώματος βρίσκεται χαμηλότερα από ό,τι στους προηγούμενους δυο χώρους. Επί των χωμάτων διαπιστώνονται αμμώδη φυσικά ιζήματα με απολιθώματα από όστρεα, που προέρχονται από το φυσικό έδαφος του λόφου Καστά. Σύμφωνα με τις γεωλογικές παρατηρήσεις φαίνεται ότι η επίχωση παραμένει αδιατάρακτη.

    Εσωτερικά, η θόλος είναι κατασκευασμένη από πωρόλιθο, ακριβώς όπως και στους προηγούμενους θαλάμους.

    Στους τρεις κατακόρυφους τοίχους-ανατολικό, δυτικό και βόρειο- στο ορατό μέρος, επαναλαμβάνεται η ίδια μορφή μαρμάρινης επικάλυψης, όπως και στους δυο προηγούμενους θαλάμους, με ορθοστάτες, στέψη και ιωνικό επιστύλιο.

    Στο νότιο τοίχο - στο εμφανές μέρος του - δεξιά και αριστερά του θυρώματος, συνεχίζεται η μαρμάρινη επικάλυψη. Οι υπερκείμενοι πωρόλιθοι καλύπτονται με επίχρισμα κόκκινου χρώματος. Έχει καταπέσει το εσωτερικό τμήμα του υπέρθυρου.

    Η θόλος του θαλάμου δείχνει να βρίσκεται σε κατάσταση οριακής ισορροπίας, με τους θολίτες στην περιοχή της στέψης να παρουσιάζουν άνοιγμα αρμών, σε ικανό βάθος, από την εσωτερική επιφάνειά της. Στο σύνολο σχεδόν των θολιτών παρατηρούνται ρηγματώσεις και επιπλέον σε εκτεταμένες περιοχές, εκατέρωθεν της στέψης, διαπιστώθηκε σημαντική απώλεια μάζας του υλικού.

    Οι μαρμάρινοι ορθοστάτες περιμετρικά, στο ορατό τμήμα των κατακόρυφων τοίχων παρουσιάζουν συστηματικά αποκολλήσεις τεμαχίων τα οποία εντοπίστηκαν στην επιφάνεια της επίχωσης, φωτογραφήθηκαν, αριθμήθηκαν και περισυνελέγησαν. Οι αποκολλήσεις φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα έντονης καταπόνησης, πιθανώς από τις μεγάλου ύψους επιχώσεις επί της θόλου. Συγκεκριμένα, το νότιο τμήμα του θαλάμου φορτίζεται από γαίες ύψους 2μ. περίπου, ενώ στο βόρειο τμήμα οι γαίες έχουν ύψος περί τα 12-13μ.

    Τα ανωτέρω τεχνικά δεδομένα δεν επιτρέπουν την ασφαλή εκτέλεση εργασιών απομάκρυνσης χώματος από τον τρίτο θάλαμο, πριν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Ειδικότερα, για την αντιστήριξη-υποστύλωση του θαλάμου, θα χρησιμοποιηθεί ισχυρότερη διάταξη από αυτή των δύο προηγούμενων θαλάμων. Θα περιλαμβάνει σύστημα οριζόντιων πλαισιωτών δοκών, κατά μήκος και πλάτος του θαλάμου, για την αντιστήριξη των κατακόρυφων τοίχων από τις γεωστατικές ωθήσεις. Για την στήριξη της θόλου θα χρησιμοποιηθούν μεταλλικές σωληνωτές δοκοί. Η απομάκρυνση του χώματος θα γίνεται τμηματικά, κατά περιοχές της επίχωσης, ώστε να καθίσταται εφικτή η ασφαλής προσαρμογή της έδρασης των αντιστηρίξεων.

    Η εφαρμογή των μέτρων αντιστήριξης και υποστύλωσης, εξαιτίας της δυσκολίας πρόσβασης στο χώρο και της απαίτησης ιδιαίτερης προσοχής, λόγω της δυσμενούς δομικής κατάστασης, θα απαιτήσουν αρκετές μέρες εργασίας.

    [04] Σούπερ Λίγκα (3η αγωνιστική): Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 2-1

    Καλύτερος ο Πανιώνιος νίκησε με 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη, για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 18' με τον Μητρόπουλο, η ομάδα της Τρίπολης ισοφάρισε στο 22ο λεπτό με τον Πάρα, για να διαμορφώσει ο Μπουμάλ το τελικό σκορ στο 34'.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 September 2014 - 16:30:21 UTC