Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υλικές ζημιές σε κυλικείο της αγοράς του Ρέντη, από έκρηξη κροτίδας
  • [02] Τέσσερις ξένοι στρατιώτες νεκροί από τη βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ
  • [03] Οι Μπαρόζο και Πούτιν υπογραμμίζουν «τη σημασία» της συνέχισης του διαλόγου
  • [04] Σεισμός 5,6 βαθμών στην Ιαπωνία
  • [05] Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση εναντίον ξένης αυτοκινητοπομπής στην Καμπούλ
  • [06] Δείπνο Αναστασιάδη - Έρογλου με τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ Έσπεν Άιντα
  • [07] Επικυρώνεται η συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ
  • [08] Τουλάχιστον ένας νεκρός από ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ
  • [09] Αυλαία σήκωσε το 37ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

  • [01] Υλικές ζημιές σε κυλικείο της αγοράς του Ρέντη, από έκρηξη κροτίδας

    Μικρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στη τζαμαρία του κυλικείου στην κρεαταγορά του Ρέντη από έκρηξη κροτίδας, που σημειώθηκε χθες βραδυ. Στο σημείο έσπευσε δύναμη της αστυνομίας. Στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε και ένα πλαστικό μπουκάλι.

    [02] Τέσσερις ξένοι στρατιώτες νεκροί από τη βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ

    Βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ στοίχισε σήμερα τη ζωή σε τέσσερις στρατιώτες της υπό το ΝΑΤΟ διεθνούς στρατιωτικής δύναμης, αναφέρει σε δήλωσή του ο συνασπισμός.

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Μοχάμαντ Αγιούμπ Σαλάνγκι είχε αναφέρει νωρίτερα μέσω του Twitter πως ένας καμικάζι βομβιστής έβαλε στόχο μια αυτοκινητοπομπή των ξένων στρατευμάτων. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα πως οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 13. Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, πολλοί άμαχοι φαίνεται να έχουν τραυματισθεί σοβαρά.

    [03] Οι Μπαρόζο και Πούτιν υπογραμμίζουν «τη σημασία» της συνέχισης του διαλόγου

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υπογράμμισαν χθες, Δευτέρα, το βράδυ, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους, «τη σημασία» που έχει να συνεχισθεί ο διάλογος σχετικά με τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Ο διάλογος αυτός έχει στόχο «να εξασφαλισθούν αδιαλείπτως οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του ουκρανικού εδάφους», αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

    Η Ρωσία διέκοψε στα μέσα Ιουνίου τις παραδόσεις φυσικού αερίου της στην Ουκρανία, η οποία αρνείται την αύξηση της τιμής που επιβλήθηκε από την Gazprom μετά την έλευση στην εξουσία φιλοδυτικών ηγετών και η οποία έχει συσσωρεύσει, σύμφωνα με τη Μόσχα, απλήρωτα ποσά ύψους 5,3 δισεκ. δολαρίων.

    [04] Σεισμός 5,6 βαθμών στην Ιαπωνία

    Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα βορείως του Τόκιο και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με την ιαπωνική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν στο νότιο τμήμα της νομαρχίας Ιμπαράκι. Το μέγεθός του ήταν 5,6 βαθμοί. Το κέντρο του Τόκιο είναι μία από τις ζώνες στις οποίες η δόνηση αυτή έγινε περισσότερο αισθητή. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμιά ζημιά.

    Οι εταιρείες Japan Atomic Power Co και Tokyo Electric Power Co (Tepco) ανέφεραν πως δεν υπάρχουν προβλήματα στους τρεις πυρηνικούς σταθμούς τους στην ανατολική Ιαπωνία μετά το σεισμό.

    [05] Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση εναντίον ξένης αυτοκινητοπομπής στην Καμπούλ

    Επίθεση καμικάζι εναντίον αυτοκινητοπομπής των ξένων δυνάμεων στο δρόμο για το αεροδρόμιο και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την αμερικανική πρεσβεία συγκλόνισε σήμερα το κέντρο της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία. «Ένας καμικάζι ο οποίος οδηγούσε ένα παγιδευμένο όχημα έβαλε στόχο μια αυτοκινητοπομπή των ξένων δυνάμεων στο δρόμο για το αεροδρόμιο» δήλωσε ο Φαρίντ Αφζάλι, αξιωματούχος της αστυνομίας της πόλης, χωρίς να δώσει στο στάδιο αυτό περισσότερες διευκρινίσεις, ιδιαίτερα για ενδεχόμενα θύματα. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες πως υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός από την επίθεση. Η οδός για το αεροδρόμιο βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τη συνοικία των πρεσβειών και άλλα επίσημα κτίρια.

    Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν αμέσως μέσω του Twitter οι αντάρτες Ταλιμπάν, οι οποίοι μάχονται από το τέλος του 2001 εναντίον της αφγανικής κυβέρνησης και των συμμάχων της του ΝΑΤΟ, με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

    [06] Δείπνο Αναστασιάδη - Έρογλου με τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ Έσπεν Άιντα

    Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, θα παρακαθίσουν απόψε σε δείπνο με τον νέο ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ , Έσπεν 'Αιντα, ενώ αύριο θα έχουν την πρώτη, από τον περασμένο Ιούλιο, συνάντησή τους στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Ο κύριος 'Αιντα είχε δηλώσει ότι στόχος του είναι να καταστήσει τη συνάντηση εποικοδομητική, ώστε οι συνομιλίες να προχωρήσουν στα ουσιώδη ζητήματα.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Xριστοδουλίδης, δήλωσε ότι η κάθοδος του κυρίου 'Αιντα στην Κύπρο και οι δύο προγραμματισμένες συναντήσεις του με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων είναι σημαντικό γεγονός στην προσπάθεια για επίτευξη προόδου στο Κυπριακό. Ωστόσο, επεσήμανε, ότι δεν είναι αρκετά για να φέρουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

    [07] Επικυρώνεται η συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ

    Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας πρόκειται να επικυρώσει σήμερα την ιστορική συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία συγκεκριμενοποιεί την απομάκρυνση του Κιέβου από τους κόλπους της Ρωσίας, ενώ η κατάπαυση του πυρός απειλείται έντονα, καθώς ο στρατός και οι φιλορώσοι αυτονομιστές αλληλοκατηγορούνται ότι την παραβιάζουν.

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόκειται από την πλευρά του να επικυρώσει το μεσημέρι στο Στρασβούργο αυτή τη συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει πολιτική και οικονομική πτυχή.Η επικύρωση αυτή αποδυναμώθηκε, σύμφωνα με ορισμένους, από την αναβολή για το τέλος του 2015 της έναρξης της ισχύος της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών, ώστε οι Ευρωπαίοι να έχουν το χρόνο για να συνεχίσουν τις συνομιλίες με τη Μόσχα σχετικά με τη συμφωνία αυτή, στην οποία η Ρωσία αντιτίθεται έντονα.

    [08] Τουλάχιστον ένας νεκρός από ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ

    Μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε σήμερα το πρωί την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου, ενώ μια στήλη λευκού καπνού έχει υψωθεί πάνω από την Καμπούλ. Η αιτία της έκρηξης δεν έγινε αμέσως γνωστή. Από την έκρηξη καταστράφηκαν αυτοκίνητα πάνω στην κύρια οδό του αεροδρομίου κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, οι σειρήνες της οποίας ήχησαν. Αυτόπτης μάρτυρας είδε να κείτεται το πτώμα τουλάχιστον ενός ένστολου ξένου. Ασθενοφόρα έσπευσαν επιτόπου σε διάστημα μερικών λεπτών μετά την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 π.μ.

    Η έκρηξη αυτή σημειώνεται ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο αντιπάλων στις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου που διεκδικούν τη νίκη σ' αυτή τη σημαντική αναμέτρηση από την οποία θα προκύψει ο διάδοχος του Χαμίντ Καρζάι.

    [09] Αυλαία σήκωσε το 37ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

    Συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας, ένα από τα πιο συμπαθή διεθνή φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, αφού περιόδευσε σε στεριά και θάλασσα σε όλη την Ελλάδα, ξεκινά για νέες περιπέτειες. Το Φεστιβάλ Δράμας που μετρά πια 37 χρόνια και παράλληλα γιορτάζει τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη θέσπιση του διεθνούς τμήματός του, σήκωσε αυλαία το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

    Με μία εκλεκτή σοδειά από την εγχώρια παραγωγή μικρού μήκους ταινιών, διευρυμένο Διαγωνιστικό, ένα χορταστικό πολυεθνικό πρόγραμμα, αφιερώματα και παράλληλες εκδηλώσεις, το Φεστιβάλ Δράμας - αν και αποτελεί ένα από τα γηραιότερα καλλιτεχνικά φεστιβάλ της χώρας μας - αποδεικνύει και φέτος πως είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους εξέλιξης του ελληνικού σινεμά. Ειδικότερα, στη φετινή διοργάνωση θα προβληθούν συνολικά 204 ταινίες σε όλα τα προγράμματα αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις της. Στο ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα επιλέχθηκαν 38 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία του φεστιβάλ (η επιλογή έγινε μέσα από 165 αιτήσεις) και οι οποίες στην πλειονότητά τους είναι ανεξάρτητες παραγωγές. Ανάμεσά τους εκτός από τις ταινίες μυθοπλασίας θα βρούμε επίσης ντοκιμαντέρ και animation.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 September 2014 - 6:30:23 UTC