Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Όποιος σήμερα μιλάει για εκλογές δεν θέλει το συμφέρον του τόπου
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση «βρίσκεται σε πανικό» μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα
  • [03] Υπ. Οικονομικών: Στα 27,2 δισ. ευρώ οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Όποιος σήμερα μιλάει για εκλογές δεν θέλει το συμφέρον του τόπου

    Όποιος σήμερα μιλάει για εκλογές ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν θέλει το συμφέρον του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος αργά το απόγευμα στο γραφείο του στη Βουλή.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση «βρίσκεται σε πανικό» μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η πολιτική ζωή στη χώρα έχει μπει σε ριζικά νέα φάση μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, ενώ για την κυβέρνηση υποστηρίζει ότι «βρίσκεται σε πανικό».

    Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχει απολέσει κάθε δυνατότητα πολιτικών πρωτοβουλιών καθώς αδυνατεί να συγκροτήσει τεκμηριωμένη απάντηση στη συμπαγή και ρεαλιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Επισημαίνει επίσης ότι «οι αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις στελεχών τους, τα αντικρουόμενα και μεγάλα ψέματα είναι ενδεικτικά των αδιεξόδων που βιώνουν οι εμπνευστές και εφαρμοστές του ΕΝΦΙΑ, Σαμαράς και Βενιζέλος».

    Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και η «με εντολή Σαμαρά» αποδόμηση του κοστολογημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Υπουργείο Οικονομικών κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, έχει καθυστερήσει ήδη τρεις μέρες.

    Όλα αυτά, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ένα αποδεικνύουν: η κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται σε πανικό και όσο κι αν προσπαθεί δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

    Απαντώντας στο θέμα του εκλογικού νόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η ανακίνησή του, και το γεγονός ότι κυβερνητικά στελέχη ζητούν να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή, αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Για τον λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες γιατί «η κυβέρνηση των ηττημένων της ευρωκάλπης δεν μπορεί και δε δικαιούται να δεσμεύσει τη χώρα σε καταστροφικά μνημόνια και μη συμφέρουσα για τη χώρα λύση για το χρέος».

    [03] Υπ. Οικονομικών: Στα 27,2 δισ. ευρώ οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ

    Σε 27,2 δισ. ευρώ (μαζί με τις διαγραφές ιδιωτικών χρεών) που αντιστοιχεί σε αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών το κόστος από τις εξαγγελίες του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα απο το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Μετά από ενδελεχή έλεγχο με τις υπηρεσίες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, προκύπτει ότι το άμεσο δημοσιονομικό κόστος των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ με τις πλέον συντηρητικές εκτιμήσεις και μόνο για το πρώτο έτος εφαρμογής υπερβαίνει τα 17,2 δισ. ευρώ. Σ? αυτά το υπουργείο Οικονομικών προσθέτει εκτίμηση κόστους 10 δις ευρώ για τις εξαγγελίες διαγραφής ιδιωτικών χρεών με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος να ανεβαίνει στα 27,2 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι υπερδιπλάσιο από τους υπολογισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για τις προτάσεις του τις οποίες κοστολογεί στα 13,5 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών εφόσον οι προτάσεις αυτές υλοποιηθούν σε συνθήκες ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, δηλαδή χωρίς την προοπτική του δανεισμού, τα προτεινόμενα μέτρα θα πρέπει να αντισταθμιστούν με αύξηση εσόδων από φόρους κατά περίπου 14 δισ. ευρώ ή 2.700 ευρώ κατ? έτος ανά οικονομικά ενεργό πολίτη. Μάλιστα, όπως προσθέτει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, «οι αναφορές περί μεταφοράς του φορολογικού βάρους "στους πλουσίους" εμφανίζονται ως κενές περιεχομένου δεδομένου ότι οποιαδήποτε απόπειρα επιβολής υπέρογκων φορολογικών συντελεστών θα οδηγούσε στην αυτόματη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, καθώς και ότι στην Ελλάδα εισοδήματα άνω των 100.000 ετησίως ευρώ δηλώνει μόλις το 0,5% των φορολογουμένων. Αναγκαστικά λοιπόν, η φορολογία θα βαρύνει όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μεταξύ 20.000-50.000 ευρώ, ήτοι περίπου 1.500.000 φορολογούμενους».

    Το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει λάθος συνταγή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρει ότι η ελληνική οικονομία έχει πρόβλημα προσφοράς και όχι ζήτησης. Και εάν η παραγωγική δυναμικότητα της οικονομίας δεν βελτιωθεί η όποια αύξηση της ζήτησης θα μετατραπεί σε εισαγωγές και όχι ανάπτυξη. Παράλληλα υποστηρίζει ότι η υλοποίηση των προτάσεων αυτών θα φέρει τη χώρα «απέναντι στις αγορές που θα ζητούν δυσθεώρητα επιτόκια για τα δανείσουν τη χώρα, απέναντι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία θα κλείσει την κάνουλα της φθηνής χρηματοδότησης και απέναντι τους ευρωπαίους εταίρους μας που στην πιο αισιόδοξη περίπτωση θα δυσχεράνουν την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 September 2014 - 18:30:20 UTC