Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα
  • [02] Σε εξέλιξη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα
  • [03] Ραντεβού με την ιστορία για τους Σκωτσέζους
  • [04] H Γαλλία θα συμμετάσχει στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ
  • [05] Πίσω στο ημίχρονο Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης

  • [01] Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Πλατεία Μέμου, στον Κορυδαλλό, η αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Στο σημείο παραμένουν ακόμα άτομα διασκορπισμένα σε ομάδες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ένταση.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούν να παραμένουν σε επιφυλακή σε Κερατσίνι, Κορυδαλλό και Νίκαια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

    [02] Σε εξέλιξη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

    Με μουσική και στίχους από τα τραγούδια του Παύλου Φύσσα αλλά και με αντιφασιστικά συνθήματα και πολύχρωμα μπαλόνια στα χέρια, δεκάδες φίλοι του αδικοχαμένου μουσικού πραγματοποιούν από τις 6 το απόγευμα αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του.

    Περίπου 4.000 άτομα ξεκίνησαν από το σημείο όπου πριν από ένα χρόνο ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι.

    Στη διάρκεια της πορείας προκλήθηκε μικροένταση χωρίς να δοθεί συνέχεια όταν άγνωστοι εκτόξευσαν τρεις βόμβες μολότοφ αλλά και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σαλαμίνος προκαλώντας ζημιές στο ΚΕΠ της περιοχής που βρίσκεται στο σημείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και μια ομάδα περίπου 500 ατόμων που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια διαλύθηκαν.

    Η πορεία έχει προγραμματιστεί να καταλήξει στην Πλατεία Μέμου ή αλλιώς Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό όπου οι συμμετέχοντες θα αφήσουν χιλιάδες μπαλόνια στον ουρανό.

    Στην πλατεία αυτή ο Παύλος Φύσσας έδινε τις συναυλίες του.

    [03] Ραντεβού με την ιστορία για τους Σκωτσέζους

    Από τη Γλασκώβη μέχρι το Εδιμβούργο και από το Αμπερντίν μέχρι τα αμέτρητα νησάκια της Σκωτίας, οι Σκωτσέζοι ψηφίζουν σήμερα μαζικά αποφασίζοντας υπέρ ή κατά της ανεξαρτησίας της περιοχής τους, σε ένα "ραντεβού με την ιστορία" που γοητεύει αλλά και ανησυχεί το υπόλοιπο 92% των Βρετανών, οι οποίοι παραμένουν απλοί θεατές σε μια πιθανή διάσπαση του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Η επιλογή φαινομενικά είναι απλή: στα ψηφοδέλτια οι ψηφοφόροι καλούνται να τσεκάρουν το κουτάκι του "ναι" ή του "όχι" στην ερώτηση αν επιθυμούν να γίνει η Σκωτία ανεξάρτητη χώρα, 307 χρόνια μετά την Πράξη της Ένωσης.

    Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 22:00 (μεσάνυχτα Πέμπτης). Δεν θα μεταδοθούν έξιτ πολ και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

    Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν μέχρι στιγμής οριακή νίκη του "όχι" μολονότι το "ναι" τις τελευταίες ημέρες κερδίζει συνεχώς έδαφος. Ωστόσο, η διαφορά είναι τόσο μικρή που βρίσκεται μέσα στο περιθώριο του στατιστικού λάθους (συν/πλην 3%). Μια άλλη, ίσως κρισιμότερη, παράμετρος είναι οι αναποφάσιστοι που οι δημοσκοπήσεις τους έφερναν να ανέρχονται από το 4% έως και το 14% των ψηφοφόρων.

    Δικαίωμα ψήφου έχουν 4,2 εκατομμύρια Σκωτσέζοι ηλικίας από 16 ετών και άνω και αναμένεται ότι η συμμετοχή θα σπάσει κάθε ρεκόρ, ξεπερνώντας ενδεχομένως και το 80%.

    Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης η διαμάχη συνεχιζόταν ακόμη και σήμερα, με τον Σκωτσέζο τενίστα Άντι Μάρεϊ, τον θριαμβευτή του Ουίμπλετον, να τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας και τη δημιουργό του Χάρι Πότερ, συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκς, να επιμένει: "Το μυαλό μου λέει όχι και η καρδιά μου το φωνάζει".

    Η Πρεσβυτεριανή Εκκλησία της Σκωτίας κάλεσε τους πιστούς να ψηφίσουν "με ψυχραιμία" και "με πνεύμα ενότητας". Την Κυριακή θα τελέσει μια "λειτουργία συμφιλίωσης" στον Καθεδρικό του Αγίου Αιγιδίου (Σεντ Τζάιλς) του Εδιμβούργου.

    "Είναι μια ευκαιρία ζωής (...) να την αρπάξουμε και με τα δυο χέρια" είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άλεξ Σάλμοντ, ο πρωθυπουργός της Σκωτίας, ο οποίος ψήφισε στην αγροτική κοινότητα του Στρίχεν.

    [04] H Γαλλία θα συμμετάσχει στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε τη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, διευκρινίζοντας πάντως ότι η Γαλλία δεν θα στείλει χερσαίες δυνάμεις στη χώρα.

    «Σήμερα το πρωί συγκάλεσα το Συμβούλιο Άμυνας και αποφάσισα να ανταποκριθώ στο αίτημα των ιρακινών αρχών να τους παράσχουμε αεροπορική υποστήριξη» στη μάχη τους εναντίον των τζιχαντιστών, δήλωσε ο Ολάντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Παρόλα αυτά ο γάλλος πρόεδρος διευκρίνισε ότι «δεν θα προχωρήσουμε πέρα από αυτό. Δεν θα στείλουμε χερσαίες δυνάμεις και δεν θα επέμβουμε στο Ιράκ».

    Νωρίτερα το γενικό επιτελείο στρατού της Γαλλίας είχε ανακοινώσει ότι γαλλικά αεροσκάφη έχουν διεξάγει από τη Δευτέρα τέσσερις αναγνωριστικές αποστολές πάνω από το Ιράκ ώστε να έχουν «μια αυτόνομη εκτίμηση» της κατάστασης και της διάταξης του ΙΚ.

    [05] Πίσω στο ημίχρονο Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης

    Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απαντήσει στο γκολ του Κοκόριν στο 40΄ κι έτσι οι Ρώσοι μπήκαν με προβάδισμα στ' αποδυτήρια.

    Η Μπεσίκτας προηγείται 1-0 στο ημίχρονο του Αστέρα Τρίπολης με το γκολ του Τόρε από το 33ο λεπτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 September 2014 - 18:30:25 UTC