Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ερώτηση προς Α. Σαμαρά, για τις πρόσφατες δηλώσεις του Λ. Ρακιντζή, κατάθεσε ο Πάνος Καμμένος
  • [02] Επανακατατέθηκαν οι δύο τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ για πετρέλαιο θέρμανσης και ρεύμα
  • [03] Στάση εργασίας την ερχόμενη Τετάρτη στο μετρό
  • [04] Τροπολογία για ανανέωση των συμβάσεων θεραπευτών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ
  • [05] Κατάσχεση 85 κιλών κρέατος, λόγω απουσίας της προβλεπόμενης σήμανσης καταλληλότητας
  • [06] Στα δικαστήρια του Πειραιά οι 64 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο Κερατσίνι
  • [07] Νέα αύξηση στα ληξιπρόθεσμα τον Αύγουστο
  • [08] Γκ. Χαρδούβελης: Δεν αποτελεί επιλογή η διαγραφή του χρέους
  • [09] Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν θα αλλάξει αναπτυξιακό μοντέλο λόγω των δυτικών κυρώσεων
  • [10] Εκατοντάδες Κούρδοι της Συρίας συγκεντρώνονται στα σύνορα της Τουρκίας

  • [01] Ερώτηση προς Α. Σαμαρά, για τις πρόσφατες δηλώσεις του Λ. Ρακιντζή, κατάθεσε ο Πάνος Καμμένος

    Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό σχετικά με τις δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατέθεσε σήμερα ο Πάνος Καμμένος. Στην ερώτησή του, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ρωτάει, μεταξύ άλλων, τον Αντώνη Σαμαρά, αν ερευνήθηκαν οι καταγγελίες του κ. Ρακιντζή, σε ποια πρόσωπα κατέληξαν οι έρευνες, τι μέτρα πρόκειται να ληφθούν εναντίον τους, καθώς και αν προτίθεται να αλλάξει τον ψηφισθέντα νόμο, που -σύμφωνα με τον κ. Ρακιντζή- ουσιαστικά αμνηστεύει τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ρακιντζής, στην προχθεσινή εμφάνισή του ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είχε πει πως «στην προσπάθειά μου να παραπέμψω κάποιους επώνυμους, βρίσκω ένα τείχος», όπως επίσης ότι σε διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, «υποκρύπτεται αμνηστία» για τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ που ενδεχομένως έχουν παρανομήσει.

    [02] Επανακατατέθηκαν οι δύο τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ για πετρέλαιο θέρμανσης και ρεύμα

    Επανακατατέθηκαν στη Βουλή, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο τροπολογίες της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, για παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και για επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο στα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο. Η διατύπωση της τροπολογίας για την παροχή δωρεάν ρεύματος, είναι η ίδια με εκείνη της αποσυρθείσας.

    Η ρύθμιση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, διορθώνει αναντιστοιχία που εντοπιζόταν ανάμεσα στην αιτιολογική έκθεση της αποσυρθείσας τροπολογίας (που έκανε λόγο για Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα 21 ευρώ/χιλιόλιτρο) και στη διατύπωση της νομοθετικής της πρότασης, (η οποία παρέπεμπε σε αποκατάσταση προβλέψεων του ν. 3986/2011, ο οποίος προσδιόριζε το φόρο στα 60 ευρώ/χιλιόλιτρο). Με τη νέα διατύπωση της τροπολογίας, η διάσταση αυτή διορθώνεται -και πλέον η φορολογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζεται, ορίζοντας τον ΕΦΚ σαφώς στα 21 ευρώ/χιλιόλιτρο.

    [03] Στάση εργασίας την ερχόμενη Τετάρτη στο μετρό

    Χωρίς μετρό θα μείνει η πρωτεύουσα την ερχόμενη Τετάρτη, από τις 13:00 έως και τις 17:00, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ «ΣΕΛΜΑ».

    Οι εργαζόμενοι, τις ώρες αυτές, θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση στο Αμαξοστάσιο των Σεπολίων.

    [04] Τροπολογία για ανανέωση των συμβάσεων θεραπευτών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

    Τροπολογία με την οποία παρατείνονται μέχρι και το τέλος του χρόνου, όσες συμβάσεις θεραπευτών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ έληγαν την 30ή τρέχοντος, κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Υγείας. Με την ίδια τροπολογία, δίνεται επίσης η δυνατότητα ανανέωσης των τρίμηνων μετακινήσεων προσωπικού πάσης φύσεως μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, με απόφαση του διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας και για νοσοκομείο της ίδιας Υγειονομικής Περιφέρειας.

    [05] Κατάσχεση 85 κιλών κρέατος, λόγω απουσίας της προβλεπόμενης σήμανσης καταλληλότητας

    Στην κατάσχεση νωπού και κατεψυγμένου κρέατος, συνολικού καθαρού βάρους 85 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο του Πειραιά. Οι ελεγκτές κτηνίατροι, εντόπισαν και κατάσχεσαν στους ψυκτικούς θαλάμους του καταστήματος, διάφορα παρασκευάσματα κρέατος (όπως σουβλάκια, ρολό κοτόπουλο και χοιρινό, κοντοσούβλι, μπούτια και παϊδάκια κοτόπουλου), από τα οποία απουσίαζε η προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανση καταλληλότητας, επί της συσκευασίας, ενώ είχαν παρασκευαστεί σε χώρο που δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια εργαστηρίου.

    [06] Στα δικαστήρια του Πειραιά οι 64 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο Κερατσίνι

    Στα δικαστήρια Πειραιά οδηγήθηκαν το μεσημέρι 64 άτομα, που συνελήφθησαν, χθες, στην αντιφασιστική πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, πριν από ένα χρόνο. Ορισμένες από τις κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες, κατά περίπτωση, είναι διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης περιουσίας και παράνομη κατοχή εκρηκτικών. Ένας από τους συλληφθέντες κατηγορείται, επίσης, για επίθεση με βόμβα μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν επί της οδού Σαλαμίνος, στο ΚΕΠ της περιοχής, στο κτίριο του οποίου προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές. Στα δικαστήρια Πειραιά βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τουλάχιστον πέντε κλούβες των ΜΑΤ, ενώ με εισαγγελική εντολή, για λόγους ασφαλείας απαγορεύθηκε η είσοδος στο δικαστικό μέγαρο οποιουδήποτε δεν έχει εργασία. Κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο Κερατσίνι είχαν προσαχθεί συνολικά 73 άτομα, εκ των οποίων τα 63 συνελήφθησαν.

    [07] Νέα αύξηση στα ληξιπρόθεσμα τον Αύγουστο

    Νέα αύξηση, κατά 1,47 δισ. ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Αύγουστο σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

    Πάντως, το οκτάμηνο Ιανουάριος- Αύγουστος 2014 το δημόσιο εισέπραξε συνολικά έσοδα 2,384 δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

    Το ύψος των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών που δημιουργήθηκαν στο διάστημα αυτό ανήλθε σε 8,654 δισ. ευρώ, ενώ αν προστεθούν και οι παλαιές οφειλές -έως και το 2013- το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών φθάνει τα 69,239 δισ. ευρώ.

    [08] Γκ. Χαρδούβελης: Δεν αποτελεί επιλογή η διαγραφή του χρέους

    Αντίθετος με τη διαγραφή του δημόσιου χρέους εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο περιθώριο του "road show" που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο, «δεν αποτελεί επιλογή η διαγραφή (κούρεμα) του δημοσίου χρέους». Ο ίδιος σημείωσε, αναφορικά με την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, ότι «όλες οι δυνατότητες αυτή τη στιγμή είναι ανοικτές».

    Χαρακτήρισε μη ρεαλιστικό τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, με αφορμή την προεδρική εκλογή, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες δεν θα επιθυμούσαν ακόμη έναν κύκλο εκλογικών αναμετρήσεων. Υποστήριξε ότι οι αποκρατικοποιήσεις επιταχύνονται καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται πρόθυμοι να επενδύσουν στη χώρα μας, καθώς η οικονομία σταθεροποιείται. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εμφανίζεται σημαντική επενδυτική ζήτηση για εγχώρια ομόλογα και μετοχές. Και τούτο διότι οι επενδυτές διαπιστώνουν πλέον ότι η Ελλάδα ανακάμπτει.

    [09] Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν θα αλλάξει αναπτυξιακό μοντέλο λόγω των δυτικών κυρώσεων

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε πως η Ρωσία δεν θέλει μια κλειστή οικονομία και δεν θα αλλάξει το αναπτυξιακό μοντέλο της, παρά τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τους Δυτικούς για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση,από το Σότσι, στη διάρκεια ενός φόρουμ αφιερωμένου στις επενδύσεις.

    Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ακόμη πως ο στόχος της Ρωσίας να αυξήσει το ρόλο της στην Ασία βοηθάει στην ενίσχυση του κύρους της χώρας και σε άλλες περιοχές, περιλαμβανομένης της Δύσης. Ο Ρώσος πρωθυπουργός έκανε επίσης γνωστό πως υπέγραψε εντολή για την επιβολή δασμών στα ουκρανικά προϊόντα μετά την υπογραφή από το Κίεβο συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ, αλλά οι δασμοί δεν θα εφαρμοσθούν αμέσως.

    [10] Εκατοντάδες Κούρδοι της Συρίας συγκεντρώνονται στα σύνορα της Τουρκίας

    Σχεδόν χίλιοι Κούρδοι της Συρίας συγκεντρώθηκαν σήμερα στα σύνορα ζητώντας να περάσουν στην Τουρκία αφού μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν 21 χωριά και πολιόρκησαν μια κουρδική πόλη στη βόρεια Συρία, έγινε γνωστό από ανταποκριτή του Ρόιτερς. Το πλήθος, το οποίο αποτελείται κυρίως από γυναίκες και παιδιά, είναι καθισμένο πίσω από το συρματόπλεγμα που υψώνεται κατά μήκος των συνόρων απέναντι από το τουρκικό χωριό Ντικμετάς, 20 χλμ. από την κουρδική συριακή πόλη Άιν αλ-Άραμπ, γνωστή στα κουρδικά ως Κομπανί.

    Η επίθεση στην Κομπανί προκάλεσε μια έκκληση των Κούρδων μαχητών προς τη νεολαία στην κυρίως κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία να πάρει μέρος στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποιείται μερικές ημέρες αφότου ο αμερικανικός στρατός δήλωσε πως η βοήθεια των Κούρδων της Συρίας θα χρειασθεί εναντίον των ισλαμιστών μαχητών.

    Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 September 2014 - 12:30:22 UTC