Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Κουρουμπλής: Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ζωή πέραν του Μαρτίου
  • [02] Α. Καλογερή: Δημιουργία δημόσιου φορέα που θα επανεξετάσει τον σχεδιασμό του ακτοπλοϊκού δικτύου
  • [03] Προκαταρκτική έρευνα ζητεί η εισαγγελέας του ΑΠ, για δημάρχους που φέρονται να αρνούνται τον έλεγχο
  • [04] Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο φίλαθλος του Εθνικού
  • [05] Προσφυγή της ΓΣΕΕ στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα εργασιακά
  • [06] Παραβιάστηκε η εκεχειρία στο Ντονέτσκ

  • [01] Π. Κουρουμπλής: Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ζωή πέραν του Μαρτίου

    «Δεν υπάρχει περίπτωση η σημερινή κυβέρνηση να έχει ζωή πέραν του Μαρτίου» εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Δεν μπορεί μια κυβέρνηση που δεν μπορεί καν να διαπραγματευτεί τις δόσεις να αναλάβει την κρίσιμη διαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους. Χρειάζεται μια κυβέρνηση με νωπή κοινοβουλευτική εντολή και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτή τη δυνατότητα» τονίζει ο κ. Κουρουμπλής, που επισκέφθηκε την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς αν το ενδεχόμενο ανάληψης της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα συνοδευτεί από επώδυνες πιέσεις των Ευρωπαίων εταίρων, τονίζει: «Αυτή είναι μια λογική που διαχέεται στην Ευρώπη και προσπαθεί να κατατρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να λειτουργούν με μια λογιστική συλλογιστική σε βάρος ενός λαού που σήμερα βρίσκεται βυθισμένος στην ήττα της ελπίδας και ζει στον αστερισμό της μελαγχολίας. Όλα αυτά δεν μπορεί να τα δεχτεί μια πατριωτική κυβέρνηση που θέλει και μπορεί να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς δεν θα υπογράψουμε την καταστροφή της Ελλάδας για να σωθεί το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εμείς δεν πρόκειται ούτε να υποταχτούμε, ούτενα υποκύψουμε. Διότι η υποταγή του πειθαρχημένου κρατούμενου που επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις, δεν οδήγησε πουθενά».

    Ο κ. Κουρουμπλής τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑείναι έτοιμος να κυβερνήσει. Η πατρίδα δεν έχει ανάγκη μόνο από έτοιμους, αλλά και από έντιμους ανθρώπους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση γιατί η αναμέτρηση θα είναι πάρα πολύ σκληρή και ο κόσμος θα πρέπει να αποφασίσει να βάλει τέλος στην υποταγή, στηνπολιτική μιας κυβέρνησης που δεν έδωσε τίποτα στη χώρα, αλλά υπακούοντας στην τρόικα ισοπεδώνει τον ελληνικό λαό και προσπαθεί να τον φέρει σε συνθήκες Βουλγαρίας και Ρουμανίας».

    [02] Α. Καλογερή: Δημιουργία δημόσιου φορέα που θα επανεξετάσει τον σχεδιασμό του ακτοπλοϊκού δικτύου

    Τη δημιουργία ενός δημόσιου κοινωνικού φορέα, με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών κοινωνιών, αλλά και εκπροσώπων ακτοπλοϊκών εταιρειών, που θα επανεξετάσει σε νέα βάση και σχεδιασμό το ακτοπλοϊκό δίκτυο, αλλά και γενικότερα το συγκοινωνιακό δίκτυο των νησιών αναφορικά με το αεροπλάνο, αλλά και το λεωφορείο, προτείνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αγνή Καλογερή, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

    Όπως εξηγεί η κ. Καλογερή, αυτός ο φορέας θα έχει ως στόχο να επανεξετάσει προτάσεις που αφορούν τα συγκοινωνιακά δίκτυα των νησιών και που μπορεί να υπάρχουν ήδη κατατεθειμένες στα επιμελητήρια των νησιών ή στους δήμους, με στόχο την καλυτέρευση του ακτοπλοϊκού και του αεροπορικού δικτύου, καθώς και των αστικών συγκοινωνιών, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση του χρήστη. Οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτό καθώς είναι και οι κύριοι χρήστες, δηλώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν αποκλείει τη δημιουργία εταιρειών λαϊκής βάσης στην ακτοπλοΐα, με κοινοπρακτικά σχήματα και με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όπως δηλώνει, μπορούν να εξασφαλιστούν ευρωπαϊκά κονδύλια για τη δημιουργία εταιρειών λαϊκής βάσης, προκειμένου να δίνεται στην τοπική αυτοδιοίκηση η δυνατότητα να ναυλώσει, να αγοράσει ή και να χτίσει δικά της πλοία.

    [03] Προκαταρκτική έρευνα ζητεί η εισαγγελέας του ΑΠ, για δημάρχους που φέρονται να αρνούνται τον έλεγχο

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τους δημάρχους που φέρονται να αρνούνται τον έλεγχο δικαιολογητικών συμβάσεων εργασίας, για τη μονιμοποίηση υπαλλήλων με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, ζητεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Με παραγγελία της προς τους διευθύνοντες, την εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας και Λάρισας η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητεί να διενεργηθεί ποινική προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι συγκεκριμένοι δήμαρχοι έχουν διαπράξει τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

    Η κ. Κουτζαμάνη διαβιβάζει στους προϊστάμενους των εισαγγελιών και τους σχετικούς φακέλους που της απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    [04] Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο φίλαθλος του Εθνικού

    Εχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο Κώστας Κατσούλης. Ο 47χρονος φίλαθλος του Εθνικού άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύονταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στις κερκίδες του γηπέδου της Αλικαρνασσού στη διάρκεια του αγώνα Ηρόδοτου - Εθνικού, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ' εθνικής κατηγορίας.

    [05] Προσφυγή της ΓΣΕΕ στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα εργασιακά

    Προσφυγή, κατά των αποφάσεων που έχουν λάβει τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις με τις οποίες διαμορφώθηκαν οι εργασιακές σχέσεις στη χώρα, κατέθεσε στα αρμόδια όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), όπως ανακοίνωσε. Στην προσφυγή της, η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι «έχει παραβιαστεί μεγάλος αριθμός κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων εργαζομένων, που κατοχυρώνει ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης».

    Υποστηρίζει επίσης, πως, «τα μέτρα που εφαρμόστηκαν, οδηγούν σε πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, βίαιη μείωση των αποδοχών και κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, αποτέλεσμα το οποίο, δεν αφορά μόνο τους Έλληνες εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, αλλά έχει προεκτάσεις σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η Συνομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει, για τους ίδιους λόγους και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

    [06] Παραβιάστηκε η εκεχειρία στο Ντονέτσκ

    Εκπρόσωπος του στρατού στο Κίεβο ανακοίνωσε σήμερα ότιεννέα Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν αργά χθες όταν οβίδα που ερρίφθη από αυτονομιστές αντάρτες έπληξε το τεθωρακισμένο όχημά τους μεταφοράς προσωπικού, κοντά στο κύριο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός Ουκρανών στρατιωτών που χάνει τη ζωή του από τις 5 Σεπτεμβρίου που τέθηκε σε ισχύ η εύθραυστη εκεχειρία.

    Την ίδια ώρα, η δημαρχία του Ντονέτσκ ανακοίνωσε ότι τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν χθες στην πόλη, προπύργιο των φιλορώσων ανταρτών, παρά την «πλήρη σιγή» των όπλων που συμφωνήθηκε μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των αυτονομιστών.

    Σήμερα το πρωί « κατάσταση ήταν πολύ τεταμένη στην πόλη και πυρά από βαρέα όπλα και εκρήξεις ακούγονταν σε πολλές συνοικίες», προσθέτει η δημαρχία του Ντονέτσκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 September 2014 - 10:30:31 UTC