Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη δεν πρέπει να γίνει φρούριο
  • [02] Από τις 9 έως τις 17 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών
  • [03] Έρευνα της αστυνομίας σε «ύποπτο» κλεμμένο αυτοκίνητο στα Εξάρχεια
  • [04] Τα δημοσιονομικά στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης με την τρόικα
  • [05] Οι Καρυάτιδες στο βάθρο τους

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη δεν πρέπει να γίνει φρούριο

    Την πεποίθηση ότι δεν πρέπει να οικοδομηθεί μία «Ευρώπη φρούριο», στην προσπάθεια αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ΕΕ, εξέφρασε ο προτεινόμενος επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια της ακρόασής του ενώπιον της επιτροπής Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα στις Βρυξέλλες.

    «Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τα φρούρια που οικοδομήθηκαν για την αντιμετώπιση εξωτερικών απειλών κατέληξαν να είναι φρούρια που έκαναν σκλάβους αυτούς που ήθελαν να προστατεύσουν και τελικά οδήγησαν σε απομονωτισμό. Δεν είναι αυτή η εντολή της ΕΕ», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να διευκολύνει ενεργά τη διακίνηση των αγαθών και των προσώπων. Ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με τη μετανάστευση και τις εσωτερικές υποθέσεις είναι η διαφύλαξη της ασφάλειας και της δημοκρατίας, αλλά και ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

    [02] Από τις 9 έως τις 17 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών

    Εκδόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες καθορίζονται οι ακριβείς διαδικασίες για τις μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα ανοίξει στις 9 Οκτωβρίου ενώ θα κλείσει στις 17 του ίδιου μήνα.

    Ως δικαιούχοι ορίζονται οι πολύτεκνοι και τα τέκνα πολυτέκνων, οι τρίτεκνοι και τα τέκνα τρίτεκνων, οι πρωτοετείς φοιτητές των οποίων ο αδελφός ή η αδελφή είναι ενεργός/η στον πρώτο κύκλο σπουδών, οι ορφανοί από τον ένα ή και από τους δύο γονείς ή τέκνα άγαμης μητέρας με ένα ή δύο μη αναγνωρισθέντα τέκνα, με γονείς, τέκνα, αδέλφια, συζύγους που είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι ή νεφροπαθείς, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή πάσχουν από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών επειδή έχουν κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%, τέκνα των θυμάτων της τρομοκρατίας και πολύδυμα τέκνα, εφόσον συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ίδιο έτος.

    Αντίθετα, δεν δικαιούνται μετεγγραφής όσοι πέρασαν με το 10%, δηλαδή δεν έδωσαν εξετάσεις τον Ιούνιο 2014, αλλά έδωσαν εξετάσεις το 2013 και χρησιμοποίησαν το 10% με την περσινή τους βαθμολογία.

    [03] Έρευνα της αστυνομίας σε «ύποπτο» κλεμμένο αυτοκίνητο στα Εξάρχεια

    Έρευνα σε κλεμμένο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στην οδό Κωλέττη στα Εξάρχεια, πραγματοποίησε η αστυνομία πριν από λίγη ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο φέρει πλαστές πινακίδες, ο αριθμός κυκλοφορίας των οποίων αντιστοιχεί στον αριθμό κυκλοφορίας αυτοκινήτου που ανήκει σε υπάλληλο υπουργείου.

    Για το συμβάν ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.

    [04] Τα δημοσιονομικά στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης με την τρόικα

    Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής της τρόικας, τόσο για το δημοσιονομικό σκέλος, όσο και για τις δαπάνες στον τομέα της Υγείας.

    Από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, αποχώρησαν ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης. Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), Στέλιο Παπαδόπουλο.

    Σχετικά με τα δημοσιονομικά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι «συζητήσαμε για τον προϋπολογισμό του 2014 και του 2015. Άκουσαν τα επιχειρήματά μας». Πάντως, ο ίδιος δεν θέλησε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες στο ερώτημα ποιος θα είναι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015.

    [05] Οι Καρυάτιδες στο βάθρο τους

    Συνεχίστηκε από την ΚΗ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η αρχαιολογική έρευνα στο ταφικό συγκρότημα λόφου Καστά Αμφίπολης. Αφαιρέθηκαν οι δύο τελευταίοι δόμοι του τοίχου σφράγισης, μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, αποκαλύπτοντας στο σύνολο τους τα μαρμάρινα βάθρα, πάνω στα οποία πατούν οι Καρυάτιδες.

    Ο διάκοσμος των βάθρων είναι συνέχεια της ορθομαρμάρωσης των τοίχων. Αποτελείται από μαρμάρινους δόμους με περιταίνια. Το ύψος των βάθρων είναι 1,40μ., έχουν πλάτος 1,36μ. και πάχος 0,72μ. Το συνολικό ύψος βάθρου και αγάλματος είναι 3,67μ.. Το δάπεδο του δεύτερου χώρου είναι υπερυψωμένο κατά 0,07μ. Ιχνη μπλέ χρώματος εντοπίζονται στο μέτωπο της ανωτέρω επιφάνειας.

    Συνεχίστηκαν, επίσης, οι ανασκαφικές εργασίες, στον χώρο πίσω από τις Καρυάτιδες, με αφαίρεση χωμάτων σε βάθος μέχρι 1,5μ. αποκαλύπτοντας την συνέχεια της ορθομαρμάρωσης των τοίχων, όπως και στον προηγούμενο χώρο, καθώς και μεγάλο μέρος του θυρώματος, που οδηγεί στον τρίτο χώρο.

    Ολοκληρώθηκαν, ακόμη, οι εργασίες αντιστήριξης με την προσθήκη υποστυλωμάτων στον πρώτο χώρο και ταυτόχρονα τοποθετήθηκαν οριζόντιες αντηρίδες στον δεύτερο, προκειμένου να προχωρήσει η αποχωμάτωση. Παράλληλα, με τη συνέχιση της αποχωμάτωσης, στο θύρωμα του τρίτου διαφραγματικού τοίχου, ξεκίνησαν οι εργασίες υποστύλωσης στον τρίτο χώρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 September 2014 - 16:30:28 UTC