Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα ετοίμαζαν τα μέλη της ομάδας Μαζιώτη
  • [02] Προχωράει το νέο σχέδιο επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο
  • [03] Γιατρός και φαρμοκοποιοί εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων
  • [04] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Ι. Βρούτση με την τρόικα
  • [05] Κρ. Λαγκάρντ: Φόβοι για μια μακρά περίοδο «μέτριας» ανάπτυξης για την παγκόσμια οικονομία
  • [06] Την αγορά τιτλοποιημένων δανείων από την Ελλάδα και την Κύπρο, υπό όρους, ανακοίνωσε η ΕΚΤ
  • [07] Βομβαρδίστηκε το κέντρο του Ντονέτσκ
  • [08] Γκινγκάμπ-ΠΑΟΚ 0-0 στο ημίχρονο

  • [01] Σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα ετοίμαζαν τα μέλη της ομάδας Μαζιώτη

    Σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα σε οικονομικό ή πολιτικό στόχο, χωρίς να αποκλείεται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η ΝΔ, ετοίμαζαν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τα μέλη της ομάδας Μαζιώτη που είναι πίσω από τη "γιάφκα" η οποία εντοπίστηκε στον Βύρωνα Αττικής, και όπου συνελήφθη ένα άτομο.

    Ανακοινώσεις για την υπόθεση έκαναν νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, οι οποίοι μάλιστα έδωσαν ονόματα που περιλαμβάνονταν σε σημειώσεις, τις οποίες είχε στην κατοχή του ο συλληφθείς. Συγκεκριμένα, οι ιδιόχειρες σημειώσεις περιελάμβαναν στοιχεία για τον εφοπλιστή και πρόεδρο της "ΠΑΕ Ολυμπιακός" Ευάγγελο Μαρινάκη, τον επιχειρηματία και πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα και τη σύζυγό του Μαρία Τσελέντη, τηλέφωνα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, πρόεδρος της οποίας είναι ο εφοπλιστής Θεόδωρος Βενιάμης, ενώ, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, υπήρχαν ακόμα αναφορές για τη ΝΔ, και για τις εταιρείας Κάπιταλ, Ζήμενς, και Ίνφο Κουέστ.

    Επίσης, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι υπήρχαν και συγκεκριμένες ημερομηνίες μεταξύ των οποίων 3 Οκτωβρίου που θα γινόταν "πρόβα τζενεράλε" ενώ το χτύπημα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου. "Όπως γνωρίζετε αυτή την ημερομηνία είναι η επέτειος της ίδρυσης της ΝΔ. και είναι προγραμματισμένη και συγκεκριμένη επετειακή εκδήλωση" υπογράμμισε ο υπουργός και συνέχισε: " όπως αντιλαμβάνεστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία κάποιοι προγραμμάτιζαν συγκεκριμένα χτυπήματα με απώτερο στόχο την υπονόμευση των θεσμών και την οικονομική και κοινωνική μας συνοχή".

    Ο κ. Κικίλιας, συνέδεσε εμμέσως την υπόθεση και με την αίτηση για κατ' οίκον εγκλεισμό του Σάββα Ξηρού, που εξετάζεται στις 14 Οκτωβρίου, επειδή οι σημειώσεις είχαν πολλές αναφορές κυρίως στον Πειραιά.

    [02] Προχωράει το νέο σχέδιο επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο

    Με δύο εγκυκλίους, που περιγράφουν το πρώτο στάδιο της διαδικασίας επιλογής προϊσταμένων και υπουργικές αποφάσεις, η μία κοινή με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, για τα τυπικά και πρόσθετα προσόντα, καθώς και την απαιτούμενη εμπειρία, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το σχέδιο για το νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων, όπως αποτυπώθηκε στο νομοσχέδιο που έφερε τον Ιούνιο στη Βουλή.

    Υπενθυμίζεται ότι στόχος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ως το τέλος του χρόνου να έχουν τοποθετηθεί οι πρώτοι γενικοί διευθυντές στο Δημόσιο, που θα είναι μειωμένοι κατά πολύ, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, που θα τεθούν σε εφαρμογή στις 29 Οκτωβρίου, οι δομές τους μειώθηκαν κατά 40% .

    Συνολικά, με το νέο σύστημα θα επιλεγούν: 81 γενικοί διευθυντές, 383 διευθυντές, 1384 τμηματάρχες και 1.848 προϊστάμενοι.

    Το νέο σύστημα θα βασίζεται σε δύο άξονες, τις γραπτές εξετάσεις και τις προφορικές δομημένες συνεντεύξεις των υποψηφίων, υπό την υψηλή επίβλεψη του ΑΣΕΠ, ενώ σημειώνεται ότι η επιλογή των γενικών διευθυντών θα βασίζεται κατά 30% στις γραπτές εξετάσεις και κατά 70% στη συνέντευξη, ενώ η αντίστοιχη αναλογία για τους διευθυντές θα είναι 40% εξετάσεις και 60% συνέντευξη και για τους τμηματάρχες η αναλογία θα είναι 50-50.

    [03] Γιατρός και φαρμοκοποιοί εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων

    Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε χιλιάδες παράνομες συνταγογραφήσεις προχώρησαν οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη.

    Συνελήφθησαν, μεταξύ άλλων, τέσσερα άτομα, ένας γιατρός 60 ετών, δύο φαρμακοποιοί, 51 και 64 ετών και ένας συνταξιούχος ιατρικός επισκέπτης, 66 ετών. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και μια ακόμη φαρμακοποιός, 59 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία.

    Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο εμπλεκόμενος γιατρός, προέβη σε 2.500 συνταγογραφήσεις, που αφορούν σε 900 ασθενείς και σε 10.000 ιατρικά σκευάσματα, οι οποίες εκτελούνταν κατά βάση στα φαρμακεία των συλληφθέντων φαρμακοποιών. Στο φαρμακείο της 59χρονης εκτελέστηκαν τουλάχιστον 11 παράνομες ιατρικές συνταγές. Ο συνταξιούχος ιατρικός επισκέπτης, προμήθευε τον γιατρό με αριθμούς μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και μετά τη συνταγογράφηση κατέθετε τις συνταγές στα «συνεργαζόμενα» φαρμακεία.απ΄όπου παραλάμβανε τα φαρμακευτικά σκευάσματα.

    Εκτιμάται ότι από τη δράση του κυκλώματος το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη οικονομική ζημία άνω των 52.000 ευρώ.

    [04] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Ι. Βρούτση με την τρόικα

    Με τον υπουργό Εργασίας I. Βρούτση συναντώνται αυτή την ώρα οι επικεφαλής της τρόικας. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, ο συνδικαλιστικός νόμος, οι συντάξεις και τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων. Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση εκπροσώπων της κεφαλαιαγοράς με στελέχη της τρόικας και τον Γ. Μαυραγάνη

    [05] Κρ. Λαγκάρντ: Φόβοι για μια μακρά περίοδο «μέτριας» ανάπτυξης για την παγκόσμια οικονομία

    H γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα ότι φοβάται μια μακρά περίοδο «μέτριας» οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως, εξαιτίας των γεωπολιτικών εντάσεων και της χρηματοοικονομικής αστάθειας.

    Υπάρχει ο κίνδυνος «ο κόσμος να παραμείνει εγκλωβισμένος για ένα ορισμένο διάστημα σε ένα επίπεδο μέτριας ανάπτυξης» τόνισε η Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην Ουάσιγκτον, υπονοώντας ότι το ΔΝΤ θα μπορούσε να αναθεωρήσει προς το χειρότερο τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία στην έκθεση της επόμενης Τρίτης.

    «Ναι, υπάρχει ανάκαμψη αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε -και μπορούμε όλοι να το νιώσουμε- το επίπεδο της ανάπτυξης και της απασχόλησης απλά δεν είναι αρκετά καλό» ανέφερε.

    «Ο κόσμος χρειάζεται να ορίσει υψηλότερους στόχους και να προσπαθήσει περισσότερο».

    [06] Την αγορά τιτλοποιημένων δανείων από την Ελλάδα και την Κύπρο, υπό όρους, ανακοίνωσε η ΕΚΤ

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αρχίσει να αγοράζει δέσμες τραπεζικών δανείων και άλλες μορφές καλυμμένων αξιόγραφων και ομολόγων από τα μέσα του μήνα, σε μία προσπάθεια να επιτύχει την επανεκκίνηση της οικονομίας της Ευρωζώνης, παρά τη δυσαρέσκεια που εκφράζεται στη Γερμανία και αλλού.

    Η ΕΚΤ διατήρησε το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο στο 0,05%, επίπεδο που έχει χαρακτηρίσει ως το «κατώτατο όριο». Ο πρόεδρος της Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει να αγοράζει καλυμμένα ομόλογα (μία μορφή εγγυημένων τίτλων) από τις τράπεζες στα μέσα του Οκτωβρίου και ομόλογα που βασίζονται σε τραπεζικά δάνεια (asset-backed securities, ABS) σε κάποιο χρονικό σημείο στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

    Η ΕΚΤ θα αγοράζει ομόλογα (ABS) και από την Ελλάδα και την Κύπρο, όπου η πιστοληπτική διαβάθμισή τους είναι χαμηλότερη από αυτή που δέχεται η κεντρική τράπεζα ως ενέχυρο κατά τη χορήγηση ρευστότητας στις τράπεζες (κάτω από το BBB-). Ωστόσο, ο κ. Ντράγκι είπε ότι αυτό θα γίνει με όρους - μεταξύ των οποίων είναι η παραμονή των χωρών σε πρόγραμμα -, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος για την ΕΚΤ.

    [07] Βομβαρδίστηκε το κέντρο του Ντονέτσκ

    Βομβαρδίστηκε σήμερα το κέντρο της πόλης του Ντονέτσκ, με βλήματα να πλήττουν κυρίως ένα εμπορικό κέντρο, ανακοίνωσε η δημαρχία της πόλης της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκεται στα χέρια των φιλορώσων αυτονομιστών.

    Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκε ένας Ελβετός, μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΣΣ), σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία.

    Είναι η πρώτη φορά που το κέντρο της πόλης πλήττεται τόσο σφοδρά μετά την υπογραφή, την 5η Σεπτεμβρίου στο Μινσκ, της συμφωνίας εκεχειρίας.

    Το σημερινό περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα μετά τον βομβαρδισμό που προκάλεσε τον θάνατο 10 πολιτών σε προάστια του Ντονέτσκ, κοντά στο -ελεγχόμενο από τον ουκρανικό στρατό- αεροδρόμιο της πόλης, όπου μαίνονται μάχες.

    [08] Γκινγκάμπ-ΠΑΟΚ 0-0 στο ημίχρονο

    ΗΓκινγκάμπ είχε τις ευκαιρίες, αλλά ο ΠΑΟΚ διατήρησε ανέπαφη την εστία του στα πρώτα 45 λεπτά.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 October 2014 - 18:30:25 UTC