Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαψεύδει ο Κυρ. Μητσοτάκης τα περί εισαγωγικού μισθού 586 ευρώ στο Δημόσιο
  • [02] Πτώμα άνδρα βρέθηκε στον Θερμαϊκό Κόλπο
  • [03] ΗΠΑ: Οι εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία θέτουν υπό αμφισβήτηση την κατάπαυση του πυρός
  • [04] Η ανεργία στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο 5,9%
  • [05] Στ. Λεβέν: Η νέα σουηδική κυβέρνηση θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος

  • [01] Διαψεύδει ο Κυρ. Μητσοτάκης τα περί εισαγωγικού μισθού 586 ευρώ στο Δημόσιο

    Σε ρητή διάψευση των σεναρίων περί εξίσωσης του εισαγωγικού μισθού στο Δημόσιο με τον κατώτατο του ιδιωτικού τομέα (586 ευρώ), προέβη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανιζόμενος στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, όπου υπερψηφίστηκε στη δεύτερη ανάγνωσή του, το νομοσχέδιο για την ανοιχτή χρήση των δημοσίων δεδομένων.

    «Κανείς δεν μπορεί να συγκρίνει μηνιαίο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο, διότι στο μεν ιδιωτικό τομέα έχουμε 14 μισθούς και στον δημόσιο 12, άρα οποιαδήποτε τέτοια σύγκριση σε επίπεδο μηνιαίων μισθών είναι από τη φύση της άδικη» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Εξάλλου, «δεν λαμβάνεται υπόψη και το ότι ο εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο αφορά στον υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης και υπάρχει μια προσαύξηση ανάλογα με τα εκπαιδευτικά προσόντα που δεν υπάρχει κατ' ανάγκη στον ιδιωτικό τομέα» ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Στο παραπάνω πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως το Δημόσιο χρειάζεται να κάνει πραγματική χρήση της διετούς δοκιμαστικής περιόδου που προβλέπει ο Υπαλληλικός Κώδικας, αξιολογώντας τον υποψήφιο υπάλληλο και διαμορφώνοντας σ' αυτόν «πραγματική συνείδηση δημόσιου λειτουργού».

    [02] Πτώμα άνδρα βρέθηκε στον Θερμαϊκό Κόλπο

    Πτώμα άνδρα, 59 ετών, εντοπίστηκε, απόψε, από περαστικούς, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, στη Θεσσαλονίκη.

    Στο σημείο έσπευσε δύναμη του Λιμενικού Σώματος με σκάφος που ανέσυρε τη σορό του άνδρα, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης. Φως στα αίτια του θανάτου του 59χρονου αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή.

    [03] ΗΠΑ: Οι εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία θέτουν υπό αμφισβήτηση την κατάπαυση του πυρός

    Oι εχθροπραξίες που μαίνονται στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών θέτουν υπό πίεση την κατάπαυση του πυρός που επιτεύχθηκε πριν από ένα μήνα μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, εκτίμησε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    «Η Ρωσία πρέπει να ασκήσει επιρροή στους αυτονομιστές και να τερματίσει αυτές τις επιθέσεις αμέσως» είπε η εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζένιφερ Ψάκι κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

    «Ξεκάθαρα, τα πρόσφατα γεγονότα έχουν θέσει υπό πίεση τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός» προσέθεσε η ίδια.

    Η Ψάκι επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη διάρκειας 10 λεπτών νωρίτερα σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ προκειμένου να «εκφράσει την ανησυχία του για την εντατικοποίηση της βίας στην ανατολική Ουκρανία».

    [04] Η ανεργία στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο 5,9%

    Το ποσοστό ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υποχώρησε τον Σεπτέμβριο κατά 0,2% στο 5,9%, επίπεδο το οποίο είναι το χαμηλότερο της τελευταίας εξαετίας, κατέδειξε έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

    Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 329.000 σε 9,3 εκατ. τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας (Bureau of Labour Statistics, BLS) η οποία εκπονεί σχετικές μελέτες σε μηνιαία βάση. Τους τελευταίους 12 μήνες ο αριθμός των προσώπων που ζητούν εργασία υποχώρησε κατά 1,9 εκατ., ενώ η ανεργία σταδιακά υποχώρησε σημαντικά από το 7,2% όπου βρισκόταν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Στις καταστάσεις μισθοδοσίας στις ΗΠΑ προστέθηκαν 248.000 εργαζόμενοι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την BLS. Η συνολική αύξηση της απασχόλησης -εξαιρουμένου του πρωτογενούς τομέα- σηματοδοτεί την επάνοδο της απασχόλησης στις τάσεις του 2014, μετά τη σημαντική μείωση των προσλήψεων τον Αύγουστο (180.000) σε σύγκριση με τον Ιούλιο (243.000).

    [05] Στ. Λεβέν: Η νέα σουηδική κυβέρνηση θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος

    H νέα κυβέρνηση της κεντροαριστεράς θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, προβαίνοντας σε μια ενέργεια η οποία θα την καταστήσει την πρώτη μεγάλη χώρα της Ευρώπης που θα προχωρήσει σε αυτό το βήμα, δήλωσε σήμερα ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν.

    Η γενική συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε τη ντε φάκτο αναγνώριση του κυρίαρχου κράτους της Παλαιστίνης το 2012, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν το έχουν ακόμα αναγνωρίσει επίσημα.

    «Η διένεξη μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης μπορεί να επιλυθεί με τη λύση των δύο Κρατών, που θα τη διαπραγματευτούν σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο» είπε ο Λεβέν κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας που εκφώνησε στο κοινοβούλιο.

    Στους κόλπους της ΕΕ ορισμένες χώρες, όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβακία, αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη, αλλά το είχαν κάνει πριν ενταχθούν στην Ένωση των 28.Εάν η νέα κυβέρνηση υλοποιήσει τα σχέδιά της, η Σουηδία θα είναι η πρώτη χώρα που θα αναγνωρίζει την Παλαιστίνη ενώ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 October 2014 - 18:30:23 UTC