Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε χώρα εμβρυουλκό μιας νέας ελπίδας στην Ευρώπη
  • [02] Ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε τα ξημερώματα τους κατοίκους στα Χανιά
  • [03] Νέα συνάντηση Ν. Αναστασιάδη - Ντ. Έρογλου, για το Κυπριακό
  • [04] Οι αγαπημένες μελωδίες του Μάριου Τόκα συνεπήραν το κοινό στο κατάμεστο Ηρώδειο
  • [05] Νομπελίστες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση του πλανήτη
  • [06] Η πρώτη γέννηση από γυναίκα η οποία είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση μήτρας
  • [07] F1 - GP Ιαπωνίας: Ο Ν. Ρόσμπεργκ στην «pole position»

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε χώρα εμβρυουλκό μιας νέας ελπίδας στην Ευρώπη

    Την εκτίμηση πως το κλίμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλάζει και πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαπραγματευτεί με τους εταίρους για ένα καλύτερο μέλλον για την ελληνική οικονομία, διατυπώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του, στην Εφημερίδα των Συντακτών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως πλέον «το μοντέλο της τρόικας πεθαίνει υπό το βάρος της ελληνικής αποτυχίας» και πως πληθαίνουν και οι φωνές που αμφισβητούν τη λιτότητα και τον πατερναλισμό της Γερμανίας. Κατηγορεί ανοιχτά τον Αντώνη Σαμαρά πως «αντί να απαιτεί χαλάρωση αυτής της θηλιάς στον λαιμό της Ελλάδας, ζητάει να παραμείνει σφιχτή» κινούμενος στη «στρατηγική του καλού και υπάκουου μαθητή, που όχι μόνο κάνει καλά το μάθημά του, αλλά και "καρφώνει" τους συμμαθητές του στη δασκάλα». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την κυβέρνηση για το γεγονός ότι, όπως λέει, αντί «να σέρνει τον χορό της διεκδίκησης στην Ευρώπη για την αναγκαία αλλαγή πολιτικής, κραδαίνοντας τα δραματικά αποτελέσματα από το πρόγραμμα της εσωτερικής υποτίμησης, επιδεικνύει αξιοσημείωτη επιμονή στο αυτομαστίγωμα του success story». Κατά τον κ. Τσίπρα, «η στρατηγική που από το 2012 έχει επιλέξει ο κ. Σαμαράς απομονώνει τη χώρα από τους φυσικούς της συμμάχους στην Ευρώπη που, έστω και δειλά, διεκδικούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη χαλάρωση της λιτότητας και τη συλλογική ανάπτυξη» και βάζει την Ελλάδα απέναντι στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Όπως επίσης τονίζει στο άρθρο του, η «Ελλάδα έχει σήμερα όλες τις δυνατότητες να μετατραπεί από πειραματόζωο της κρίσης σε χώρα εμβρυουλκό μιας νέας ελπίδας στην Ευρώπη, αλλά και το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να βροντοφωνάξει στην Ευρώπη: "Ως εδώ!"».

    [02] Ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε τα ξημερώματα τους κατοίκους στα Χανιά

    Ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε στις 5 τα ξημερώματα τους κατοίκους του χωριού Αλμυρίδα, στον Αποκόρωνα Χανίων. Σημειώθηκε στην είσοδο κτηματομεσιτικού γραφείου και προήλθε από τοποθετημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Λόγω της ώρας δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά σημαντικές υλικές ζημιές υπέστη το γραφείο τόσο στο εξωτερικό του, όσο και στο εσωτερικό, ενώ φθορές προκλήθηκαν και στο ΑΤΜ παρακείμενης τράπεζας. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί, που απέκλεισαν τον χώρο και συγκέντρωσαν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Την προανάκριση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

    [03] Νέα συνάντηση Ν. Αναστασιάδη - Ντ. Έρογλου, για το Κυπριακό

    Νέα συνάντηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, θα έχουν την Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, με τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρτ Άιντε. Την επομένη θα συναντηθούν οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων. Ο Ντ. Έρογλου κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά «να δώσει το παράδειγμα στην ευρύτερη περιοχή καταλήγοντας σε μια συμφωνία και ενεργώντας με βάση τις πραγματικότητες, που υπάρχουν, στην Κύπρο». Σε μήνυμά του προς τους Τουρκοκυπρίους, με την ευκαιρία της μουσουλμανικής Γιορτής των Θυσιών, ευχήθηκε «ειρήνη στον ισλαμικό κόσμο και σε ολόκληρο τον κόσμο γενικότερα, καθώς και ηρεμία, τερματισμό των συγκρούσεων και επίλυση των προβλημάτων, μέσω διαπραγματεύσεων και αμοιβαίας κατανόησης».

    [04] Οι αγαπημένες μελωδίες του Μάριου Τόκα συνεπήραν το κοινό στο κατάμεστο Ηρώδειο

    Μια συγκινητική μουσική βραδιά, απόλαυσαν χθες το βράδυ οι χιλιάδες θεατές, που πλημμύρισαν το Ηρώδειο για να παρακολουθήσουν τη συναυλία στη μνήμη του μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα. Η εκδήλωση με τίτλο «Σ΄αναζητώ» και χορηγό επικοινωνίας το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν αφιερωμένη «στη δική του την πατρίδα, που έχει μοιραστεί στα δύο», την Κύπρο. Παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, καθώς επίσης και πολλών Ελλήνων επισήμων, ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δώρος Δημοσθένους και η Δήμητρα Σταθοπούλου, με τη συνοδεία δωδεκαμελούς ορχήστρας, ένωσαν τις φωνές τους σε μία μουσική παράσταση, που συνεπήρε το κοινό.

    Πολλοί ήταν εκείνοι που επιχείρησαν να εξασφαλίσουν την τελευταία στιγμή ένα εισιτήριο από τα εκδοτήρια, αλλά στάθηκε αδύνατο, καθώς όλα είχαν προπωληθεί.

    [05] Νομπελίστες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση του πλανήτη

    Πολλοί νομπελίστες θα επωφεληθούν από την εβδομάδα της ανακοίνωσης των διάσημων βραβείων για να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της Γης, απευθύνοντας έκκληση για να υπάρξει μια επανάσταση στις ανθρώπινες συμπεριφορές. Μόνο μια πιο ευφυής και λογική χρήση των φυσικών πόρων θα επιτρέψει να σωθούν τα οικοσυστήματα από τα οποία εξαρτάται η ανθρωπότητα, θέλουν να υπενθυμίσουν αυτές οι ένδεκα προσωπικότητες, κυρίως επιστήμονες, που θα συνεδριάσουν στο Χονγκ Κόνγκ από την Τετάρτη. Η κατάσταση είναι "καταστροφική", υπογραμμίζει ο Πίτερ Ντόχερτι, ένας από τους τιμηθέντες το 1996 με το Νόμπελ Ιατρικής, ο οποίος θα συμμετάσχει σ' αυτή την τετραήμερη διάσκεψη, την 4η μιας σειράς που άρχισαν οι νομπελίστες και η οποία είναι αφιερωμένη στην κατάσταση του πλανήτη. Άνοδος της θερμοκρασίας του κλίματος, καταστροφή των δασών, υποβάθμιση των εδαφών και των υδάτινων φυσικών πόρων, οξίνιση των ωκεανών, χημικές μολύνσεις, ασθένειες που συνδέονται με το περιβάλλον, ο κατάλογος των πληγών του πλανήτη είναι μακρύς και δεν σταματάει να μεγαλώνει, προσθέτει. Αυτό σημαίνει πως οι καταναλωτές, οι επιχειρήσεις και οι πολιτικοί πρέπει πλέον να σταθμίζουν όλες τις δράσεις τους, εξηγεί ο Ντόχερτι.

    [06] Η πρώτη γέννηση από γυναίκα η οποία είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση μήτρας

    Μια 36χρονη Σουηδέζα έγινε η πρώτη γυναίκα στον κόσμο στην οποία είχε γίνει μεταμόσχευση μήτρας και κατάφερε να γεννήσει ένα παιδί, ανέφερε η βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet. Αυτή η σημαντική εξέλιξη στον αγώνα κατά της υπογονιμότητας επέτρεψε στη γυναίκα να γεννήσει τον Σεπτέμβριο ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους ενός κιλού και 775 γραμμαρίων μετά από 31 εβδομάδες κύησης, όπως γράφει το επιστημονικό περιοδικό. Η μητέρα, της οποία η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται γεννήθηκε χωρίς μήτρα εξαιτίας μιας γενετικής διαταραχής. Της έγινε μεταμόσχευση μήτρας με δότρια μια 61χροινη γυναίκα η οποία είχε ήδη περάσει προ επταετίας στην εμμηνόπαυση. Η μητέρα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο τρεις ημέρες μετά τον τοκετό και το μωρό βγήκε από τη μονάδα των νεογνών δέκα ημέρες μετά τη γέννηση. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους όπως αναφέρει η ιατρική επιθεώρηση.

    [07] F1 - GP Ιαπωνίας: Ο Ν. Ρόσμπεργκ στην «pole position»

    Την όγδοη «pole position» της εφετινής σεζόν πήρε σήμερα ο Νίκος Ρόσμπεργκ, καθώς ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές κι έτσι αύριο, ο Γερμανός «πιλότος» θα μπει πρώτος στην γραμμή εκκίνησης του 14ου γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, στην πίστα της Σουζούκα. Η Mercedes πέτυχε το «ένα-δύο», αφού δεύτερος πλασαρίστηκε ο Βρετανός, Λιούϊς Χάμιλτον. Από την τρίτη θέση, θα εκκινήσει ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας με Williams και από την τέταρτη, ο «ομόσταυλός» του, Βραζιλιάνος, Φελίπε Μάσα.

    Η πρώτη δεκάδα στην σειρά εκκίνησης, έχει ως εξής:

    1. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Μερσέντες) 1:32.506

    2. Λούις Χάμιλτον (Βρετανία/Μερσέντες) 1:32.703

    3. Βάλτερι Μπότας (Φινλανδία/Γουίλιαμς) 1:33.128

    4. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Γουίλιαμς) 1:33.527

    5. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) 1:33.740

    6. Ντάνιελ Ρικιάρντο (Αυστραλία/Red Bull) 1:34.075

    7. Κέβιν Μάγκνουσεν (Δανία/ΜακΛάρεν) 1:34.242

    8. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 1:34.317

    9. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 1:34.432

    10. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Φεράρι) 1:34.548


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 October 2014 - 8:30:22 UTC