Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς ρεύμα έμεινε για πολλές ώρες η Ρόδος
  • [02] Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Σητεία
  • [03] «Καθαρά» ήταν δύο διαμερίσματα, που σχετίζονται με τον Αντ. Σταμπούλο
  • [04] Αιματηρές συγκρούσεις στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

  • [01] Χωρίς ρεύμα έμεινε για πολλές ώρες η Ρόδος

    Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε από τις 5:20 τα ξημερώματα ολόκληρο το νησί της Ρόδου, εξαιτίας σοβαρής βλάβης που σημειώθηκε σε μια μονάδα του ΑΗΣ Σορωνής, η οποία συμπαρέσυρε και έθεσε εκτός λειτουργίας και όλες τις υπόλοιπες.

    Εκτός λειτουργίας ετέθη επίσης αυτομάτως και η παραγωγή ρεύματος από το αιολικό πάρκο της Ρόδου, με αποτέλεσμα η επανεκκίνηση του εργοστασίου να καταστεί εξαιρετικά δυσχερής.

    Στο νοσοκομείο της Ρόδου και τον διεθνή αερολιμένα «Διαγόρας» τέθηκαν αμέσως σε λειτουργία τα εφεδρικά συστήματα παραγωγής ρεύματος και έτσι δεν παρατηρήθηκε σοβαρό πρόβλημα.

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου δέχθηκε δύο κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες πολυκατοικιών.

    [02] Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Σητεία

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:27, όπως ανακοινώθηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Η δόνηση προερχόταν από απόσταση 380 χλμ νοτιανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρό της εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 14 χλμ ανατολικά της Σητείας.

    [03] «Καθαρά» ήταν δύο διαμερίσματα, που σχετίζονται με τον Αντ. Σταμπούλο

    Έρευνες σε δύο διαμερίσματα, στην Κυψέλη και το Θησείο, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με βάση τα στοιχεία για τις κινήσεις του 31χρονου Αντώνη Σταμπούλου, ο οποίος συνελήφθη στον Βύρωνα και κατηγορείται ως συνεργός του Νίκου Μαζιώτη. Εξάλλου, χθες (Παρασκευή) πραγματοποιήθηκε έρευνα και στο πατρικό σπίτι τού συλληφθέντος, στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το διαμέρισμα στην Κυψέλη άνοιγε με κλειδιά, που βρήκαν οι αστυνομικοί στο πατρικό σπίτι του Σταμπούλου, ενώ το διαμέρισμα στο Θησείο, χρησιμοποιείται ως ατελιέ συγγενικού του προσώπου. Πάντως, τόσο χθες στο Μαρούσι, όσο και στα δύο διαμερίσματα σήμερα, δεν βρέθηκε οπλισμός, ή άλλα αντικείμενα της οργάνωσης, μέλος της οποίας φέρεται να είναι ο Αντώνης Σταμπούλος, αλλά αναμένονται οι εργαστηριακές εξετάσεις σε δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί αναζητούν και άλλα διαμερίσματα - κρυσφύγετα, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα σε δρόμο, του οποίου το όνομα είναι γνωστό, καθώς ένα από τα κλειδιά που βρέθηκαν στην κατοχή του 31χρονου, φέρει καρτελάκι με το όνομα της παραπάνω οδού, αλλά όχι την περιοχή.

    [04] Αιματηρές συγκρούσεις στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

    Οι φιλορώσοι αυτονομιστές υπέστησαν τις περισσότερες ανθρώπινες απώλειες από την επίσημη έναρξη της εκεχειρίας στις 5 Σεπτεμβρίου καθώς έχασαν 12 άνδρες τους σε συγκρούσεις στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου του Ντονέτσκ, ανακοίνωσαν σήμερα ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

    Η εκεχερία στην ανατολική Ουκρανία είναι εξαιρετικά εύθραυστη τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να έχουν σκοτωθεί αρκετοί πολίτες και στρατιώτες καθώς κι ένας εργαζόμενος του Ερυθρού Σταυρού στο προπύργιο των ανταρτών Ντονέτσκ.

    "Το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ παραμένει πρωταρχικός στόχος για τους τρομοκράτες. Χθες, κατέφυγαν σε μερικές, ευτυχώς αποτυχημένες, απόπειρες να εισβάλουν. Δώδεκα (αυτονομιστές) σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις και αυτή είναι η μεγαλύτερη μαζική απώλεια από την πλευρά των ανταρτών από τις 5 Σεπτεμβρίου", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του στρατού Αντρίι Λισένκο.

    Ο ίδιος είπε ότι δύο ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 October 2014 - 14:30:22 UTC