Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θα είναι μία καλή χρονιά για την Ελλάδα
  • [02] Κατατέθηκε η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
  • [03] Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται τρεις τραυματίες, από το χθεσινό τροχαίο στην Εγνατία
  • [04] Στους Τζον Ο'Κιφ και Μέι-Μπριτ και Εντβαρντ Μόζελ το Νόμπελ Ιατρικής
  • [05] Ιαπωνία: Φονικό το πέρασμα του τυφώνα Φανφόν
  • [06] Ο Ρομάριο εξελέγη γερουσιαστής, στη Βραζιλία
  • [07] «Χάθηκε» σε τροχαίο ο παλιός οδηγός της Φόρμουλα Ένα, Ντι Τσέζαρις

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θα είναι μία καλή χρονιά για την Ελλάδα

    Θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα, για τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας, δήλωσε, αποχωρώντας από τη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Η Γ΄ Σύνοδος της ΙΕ Περιόδου της Βουλής ξεκίνησε τις εργασίες της με την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού.

    Πρόκειται για μια από τις κρισιμότερες Συνόδους αυτής της βουλευτικής Περιόδου, με δεδομένο το γεγονός ότι μέσα στην παρούσα σύνοδο, το 2015, εκκινεί τυπικά η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Το στίγμα της φάσης στην οποία εισέρχεται η παρούσα βουλευτική περίοδος,έδωσε η πρόταση του πρωθυπουργού για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, πρόταση που έφτασε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη πριν ακόμη ξεκινήσει η τελετή.

    Με βάση όσα ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός, η συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης ξεκινά την Τετάρτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

    Η πρόταση υπογράφεται από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και αναφέρει τα εξής: «Αγαπητέ Πρόεδρε, Καταθέτω πρόταση εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης σύμφωνα με τα άρθρα 84 παρ. 1 του Συντάγματος και 141 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς». Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε την πρόταση εμπιστοσύνης αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού και ενημέρωσε το Σώμα ότι αύριο συνέρχεται η Ολομέλεια για την εκλογή Γραμματέων και Κοσμητόρων και στη συνέχεια έλυσε τη συνεδρίαση.

    [02] Κατατέθηκε η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

    Με την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού, ξεκίνησε τις εργασίες της η Γ΄ Σύνοδος της ΙΕ Περιόδου της Βουλής. Πρόκειται για μια από τις κρισιμότερες Συνόδους αυτής της βουλευτικής Περιόδου, με δεδομένο το γεγονός ότι μέσα στην παρούσα σύνοδο, το 2015, εκκινεί τυπικά η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Το στίγμα της φάσης στην οποία εισέρχεται η παρούσα βουλευτική περίοδος, δίνει η πρόταση του πρωθυπουργού για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, πρόταση που έφτασε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη πριν ακόμη ξεκινήσει η τελετή του αγιασμού. Με βάση όσα ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός, η συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης ξεκινά την Τετάρτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

    Η πρόταση υπογράφεται από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και αναφέρει τα εξής: «Αγαπητέ Πρόεδρε, Καταθέτω πρόταση εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης σύμφωνα με τα άρθρα 84 παρ. 1 του Συντάγματος και 141 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς». Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε την πρόταση εμπιστοσύνης αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού και ενημέρωσε το Σώμα ότι αύριο συνέρχεται η Ολομέλεια για την εκλογή Γραμματέων και Κοσμητόρων και στη συνέχεια έλυσε τη συνεδρίαση.

    [03] Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται τρεις τραυματίες, από το χθεσινό τροχαίο στην Εγνατία

    Ήρεμο βράδυ πέρασαν στην Παιδοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης τα δύο μικρά παιδιά, ηλικίας 4 ετών και 16 μηνών, που τραυματίστηκαν στο χθεσινό, πολύνεκρο τροχαίο στην Εγνατία Οδό (στο ύψος του κόμβου Βέροιας), ενώ διέφυγε τον κίνδυνο μια 25χρονη Βουλγάρα, που διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ, μαζί με άλλα έξι άτομα. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης, από τα επτά θύματα του χθεσινού δυστυχήματος που διακομίστηκαν στο ΑΧΕΠΑ, οι δύο ήταν νεκροί όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, ενώ ένας 60χρονος κατέληξε στο χειρουργείο.

    Όσον αφορά τους υπόλοιπους τραυματίες, μία 18χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη κατάσταση νοσηλεύονται ένας 64χρονος κι ένας 22χρονος.

    Εν τω μεταξύ, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας οδηγείται σήμερα, ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός. Σε βάρος του 39χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και αναμένεται να παραπεμφθεί σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Μαζί του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες που συνδέονται με παραβάσεις περί συγκοινωνιών.

    [04] Στους Τζον Ο'Κιφ και Μέι-Μπριτ και Εντβαρντ Μόζελ το Νόμπελ Ιατρικής

    Ο Αγγλο-αμερικανός Τζον Ο'Κιφ, και το ζεύγος των Νορβηγών Μέι-Μπριτ και Εντβαρντ Μόζερ τιμήθηκαν από τη σουηδική Ακαδημία με το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής για την εργασία τους επί της λειτουργίας του εγκεφάλου.

    [05] Ιαπωνία: Φονικό το πέρασμα του τυφώνα Φανφόν

    Ο ισχυρός τυφώνας Φανφόν έπληξε σήμερα το πρωί την καρδιά της Ιαπωνίας και κατευθύνεται στο Τόκιο, αφού σάρωσε το νότο του αρχιπελάγους, έχοντας προκαλέσει ήδη τέσσερις νεκρούς και αγνοούμενους, ανάμεσά τους τρεις αμερικανοί στρατιώτες που παρασύρθηκαν από τα γιγάντια κύματα στο νησί Οκινάουα και ένας 21χρονος σέρφερ που βρισκόταν ανοικτά της παραλίας της Φουτζισάβα, νοτιοδυτικά του Τόκιο.

    Είναι ο 18ος τυφώνας της εποχής που έφθασε πρώτα «κοντά στην πόλη Χαμαμάτσου», περί τα 200 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Τρεις ώρες αργότερα προσέγγισε με ταχύτητα 65 χλμ. τη Γιοκοχάμα, στα προάστια του Τόκιο που έχουν πνιγεί από χθες από τις αδιάκοπες βροχοπτώσεις. Ο τυφώνας συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως 180 χλμ. την ώρα καθηλώνοντας στο έδαφος 600 αεροσκάφη, την επομένη της ακύρωσης 216 πτήσεων, διακόπτοντας τις έρευνες στην κορυφή του όρους Οντάκε, μια εβδομάδα μετά την ξαφνική ηφαιστειακή του έκρηξη που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 51 ανθρώπων.

    [06] Ο Ρομάριο εξελέγη γερουσιαστής, στη Βραζιλία

    Το ποδοσφαιρικά του χαρίσματα ήταν αδιαμφισβήτητα, αλλά ο Ρομάριο απέδειξε, για μια ακόμη φορά, πως τα καταφέρνει έξοχα και στην πολιτική. Ο Βραζιλιάνος σταρ, μέλος της εθνικής ομάδας, που κατέκτησε το Μουντιάλ 1994 στις ΗΠΑ και μέλος του κοινοβουλίου, κατάφερε να κερδίσει την εκλογή του στη Γερουσία, στις χθεσινές γενικές εκλογές της χώρας της Νότιας Αμερικής.

    Ο Ρομάριο είχε εκλεγεί βουλευτής το 2010 με το σοσιαλιστικό κόμμα της Βραζιλίας (PSB), για να πάρει αποστάσεις στη συνέχεια και συγκεκριμένα τον περασμένο Αύγουστο. Όμως, έπειτα από «πολύ καλές συζητήσεις» που είχε με τον πρόεδρο του PSB, Εντουάρντο Κάμπους, αποφάσισε να είναι εκ νέου υποψήφιος με το κόμμα και μάλιστα για τη Γερουσία. Ετσι χθες ο Ρομάριο εξελέγη γερουσιαστής και θα εκπροσωπήσει το Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς συγκέντρωσε το 63,4% των ψήφων και κέρδισε τον αντίπαλό του τού Δημοκρατικού Κόμματος, Σεζάρ Μάια, ο οποίος με καταμετρημένο το 90% των ψήφων έλαβε το 20,5%.

    [07] «Χάθηκε» σε τροχαίο ο παλιός οδηγός της Φόρμουλα Ένα, Ντι Τσέζαρις

    Ο Ιταλός παλιός οδηγός της Φόρμουλα Ένα, Αντρέα Ντι Τσέζαρις, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, χθες στη Ρώμη. Ο 55χρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και συγκρούστηκε με σφοδρότητα στις προστατευτικές μπάρες, σ' έναν από τους περιφερειακούς δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας. Ο Ντι Τσέζαρις είχε 208 συμμετοχές σε γκραν πρι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα μεταξύ του 1980 και του 1994, αγωνιζόμενος σε κορυφαίες ομάδες όπως οι ΜακΛάρεν, Λιζιέ, Μινάρντι, Τζόρνταν, Ταϊρέλ και Ζάουμπερ.

    Δεν κατάφερε να κερδίσει ποτέ κάποια κούρσα, αλλά ήταν στο πόντιουμ των νικητών πέντε φορές. Το καλύτερο αποτέλεσμά του ήταν η δεύτερη θέση το 1983 στη Γερμανία και στη Νότια Αφρική.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 October 2014 - 10:30:25 UTC