Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απορρίφθηκε το αίτημα βουλευτών της Χρυσής Αυγής, να παρεβρεθούν στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης
  • [02] Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Σε επέμβαση αγγειοπλαστικής υποβλήθηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος
  • [04] Σε δύο Αμερικανούς και έναν Γερμανό το Νόμπελ Χημείας για το έργο τους στην οπτική μικροσκοπία
  • [05] «Πολύ σοβαρό» χαρακτήρισε το θέμα που έχει προκύψει στην κυπριακή ΑΟΖ, ο σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ
  • [06] Ένα «μουσείο» κάτω από το Μουσείο της Ακρόπολης

  • [01] Απορρίφθηκε το αίτημα βουλευτών της Χρυσής Αυγής, να παρεβρεθούν στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

    Ο εισαγγελέας επόπτης των φυλακών Κορυδαλλού απέρριψε σήμερα το αίτημα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που είναι προφυλακισμένοι στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού να παραβρεθούν στη Βουλή κατά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές που είναι προφυλακισμένοι (Ηλίας Κασιδιάρης, κλπ), ζήτησαν με γραπτό αίτημά τους έκτακτη άδεια για να παραβρεθούν στην τριήμερη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και να ψηφίσουν. Από τον εισαγγελέα επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού εξετάστηκε το αίτημα των βουλευτών και απορρίφθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που είναι προφυλακισμένοι σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα εκτός των φυλακών Κορυδαλλού δεν έχουν υποβάλει ανάλογο αίτημα. Η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα στις 6 μμ.

    [02] Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

    Συνεδριάζει αυτή την ώρα στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο την προετοιμασία και τον συντονισμό του ΠΑΣΟΚ ενόψει της τριήμερης συζήτησης και της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Στην συνεδρίαση αναμένεται να μιλήσει ο πρόεδρος του Κινήματος.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χθες, είχε σύσκεψη με υπουργικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και κοινοβουλευτικά και κομματικά στελέχη, για τον ίδιο σκοπό.

    [03] Σε επέμβαση αγγειοπλαστικής υποβλήθηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, πριν από λίγη ώρα, η επέμβαση αγγειοπλαστικής, στην οποία υποβλήθηκε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ο τέως δήμαρχος μεταφέρθηκε τη Δευτέρα, με πόνο στο στήθος, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, από τις φυλακές των Διαβατών, όπου εκτίει ποινή για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί διέγνωσαν εκτεταμένη αθηρωματική νόσο, ύστερα από στεφανιογραφικό έλεγχο, και αποφασίστηκε η επέμβαση.

    Σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν αναμένεται εντός της ημέρας.

    [04] Σε δύο Αμερικανούς και έναν Γερμανό το Νόμπελ Χημείας για το έργο τους στην οπτική μικροσκοπία

    Με το βραβείο Νόμπελ Χημείας 2014 τιμήθηκαν οι Αμερικανοί Ερικ Μπέτζιγκ και Ουίλιαμ Μόρνερ και ο Γερμανός Στέφαν Χελ, για την ανάπτυξη της μικροσκοπίας φθορισμού υψηλής ανάλυσης ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική Ακαδημία.

    «Το καινοτόμο έργο τους έφερε την οπτική μικροσκοπία στην νανοδιάσταση» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών στης Σουηδίας.

    [05] «Πολύ σοβαρό» χαρακτήρισε το θέμα που έχει προκύψει στην κυπριακή ΑΟΖ, ο σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ

    Πολύ σοβαρό χαρακτήρισε ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ το θέμα που έχει προκύψει στην κυπριακή ΑΟΖ, αναφέροντας ότι το «θέμα παρατηρείται και σε άλλα μέρη του κόσμου, όταν υπάρχουν θαλάσσιες διαφορές (maritime disputes)». Ο κ. Άιντε, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις έπειτα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, πρόσθεσε ότι η κατάσταση καταδεικνύει πως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μπορεί να είναι «είτε ευλογία, είτε κατάρα». Αν τύχει, είπε, καλής διαχείρισης, θα αποτελέσει όφελος για όλους τους Κύπριους, ενώ αν γίνει πηγή έντασης, θα είναι πρόβλημα για όλους και περισσότερο κατάρα για τις συνομιλίες, σημείωσε. Ο κ. Άιντε κάλεσε όλους να ενεργήσουν με υπευθυνότητα και να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης. Ανέφερε ότι είχε μια εποικοδομητική, ενδιαφέρουσα και σημαντική συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και αναγνωρίζει ότι πρόκειται για μια πολύ έντονη περίοδο, επειδή η κατάσταση περιπλέκεται. Τόνισε ότι υπάρχουν στρατηγικοί λόγοι για τους οποίους η υφιστάμενη κατάσταση είναι απαράδεκτη και γι' αυτό θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τις δύο πλευρές, ώστε να επιτευχθεί διευθέτηση του Κυπριακού όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Σημείωσε ότι οι όροι εντολής του δεν έχουν αλλάξει και ότι έχουν τεθεί ζητήματα προς συζήτηση. Ευχήθηκε πως σε μεταγενέστερο στάδιο, θα μπορέσουν να συναντηθούν και οι δύο ηγέτες, ώστε να ξαναρχίσει η διαδικασία των συνομιλιών. Σε ερώτηση κατά πόσο θα έπρεπε να επισκεφθεί τώρα την Άγκυρα αντί να βρίσκεται στη Λευκωσία, απάντησε ότι είναι σε συνεχή επαφή με την τουρκική ηγεσία και φυσικά σύντομα θα βρεθεί στην Άγκυρα. Όσον αφορά στην επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών, σημείωσε ότι οι ίδιοι θα αποφασίσουν πότε θα συμβεί αυτό. Μέχρι τότε, είπε, θα συνεχίσει τις συναντήσεις ο ίδιος μαζί τους, όπως και με τους διαπραγματευτές.

    [06] Ένα «μουσείο» κάτω από το Μουσείο της Ακρόπολης

    Χίλια τετρακόσια (1.400) κινητά ευρήματα από την ανασκαφή του οικοπέδου Μακρυγιάννη, όπου ανεγέρθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης, βρίσκουν τη θέση που τους αρμόζει στην υπαίθρια έκθεση, η υλοποίηση της οποίας πήγε ένα βήμα παραπέρα μετά τη θετική γνωμοδότηση που έδωσε σε σχετική πρόταση το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

    Συγκεκριμένα, όταν ξεκινήσει και ολοκληρωθεί τα έργο, θα δημιουργηθεί ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο επίπεδο -1 του Μουσείου μέσα στον οποίο ο επισκέπτης θα έχει μια μοναδική ευκαιρία: Να περιηγηθεί και να κατανοήσει την ιστορία της Αθήνας έτσι όπως δεν την έχει συνηθίσει, μέσα σε μια πόλη καθημερινή, που έσφυζε από ζωή κάτω από τους αρχαίους περίλαμπρους ναούς του Ιερού Βράχου.

    Οι τρεις κύριες ενότητες της έκθεσης, που φέρουν τους τίτλους «Πριν την πόλη», «Στην περιφέρεια της πόλης» και «Η ζωή στην πόλη», υπόσχονται μια νέα εμπειρία, αλλά και μια σφαιρική εικόνα από τη μακρά ιστορία της Αθήνας. «Πλησιάζει ο καιρός η ανασκαφή να αποκτήσει την αυτονομία της και να γίνει έκθεμα, ασυνήθιστο και μεγάλο», επεσήμανε ο Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, χτες στη συνεδρίαση του ΚΑΣ, τα μέλη του οποίου έδωσαν το «πράσινο φως», ομόφωνα και με πολλά εύσημα, στην πρόταση οργάνωσης της μόνιμης έκθεσης των εν λόγω ευρημάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 October 2014 - 10:30:30 UTC