Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ της κοστολόγησης των προγραμμάτων των κομμάτων από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, ο Ευ. Μεϊμαράκης
  • [02] Στα επτά σημεία εξόδου από την κρίση, αναφέρθηκε ο Ευ. Βενιζέλος στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Δραματική αύξηση προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου
  • [04] Με στρατιωτικές τιμές οι κηδείες των τριών στρατιωτών
  • [05] Το Παρίσι υποστηρίζει τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία
  • [06] Η ΕΕ ζητά από τους κολοσσούς του Ιντερνέτ να βοηθήσουν στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών
  • [07] ΠΟΥ: Μικρός ο κίνδυνος εξάπλωσης του Έμπολα στην Ευρώπη
  • [08] Το θρυλικό μιούζικαλ «Rocky Horror Show» ανεβαίνει στο REX

  • [01] Υπέρ της κοστολόγησης των προγραμμάτων των κομμάτων από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, ο Ευ. Μεϊμαράκης

    Υπέρ της κοστολόγησης των προγραμμάτων των κομμάτων από το Γραφείο του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλής, τάσσεται ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου Προϋπολογισμού και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο έργο που παράγει το συγκεκριμένο Γραφείο, τονίζοντας ότι διαθέτει «αυτονομία και ανεξαρτησία γνώμης, καθαρά επιστημονική, οικονομική, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει». Χαρακτήρισε δε πολύ ουσιαστική και σοβαρή την «άποψη που ακούστηκε στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής, ότι δηλαδή θα μπορούσε σοβαρά τουλάχιστον να κοστολογήσει και τα προγράμματα που τα κόμματα παρουσιάζουν, ώστε να υπάρχει μια πιο έγκυρη -ίσως και με το Οικονομικό Επιμελητήριο από κοινού -άποψη οικονομική, η οποία να δίνεται στους πολίτες». «Η Βουλή οφείλει να δώσει μια άποψη πάνω σε αυτά, με μια πιο εγγυημένη κοστολόγηση όλων, ώστε ο πολίτης βαδίζοντας προς την κάλπη να γνωρίζει συνολικά τι γίνεται και να μπορεί να πάρει τη σημαντική απόφαση», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Την απόλυτη ικανοποίησή του για τη στήριξη και την ανεξαρτησία του Γραφείου, εξέφρασε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας, ο οποίος χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, μια συνεργασία που πλέον αποκτά θεσμική μορφή.

    [02] Στα επτά σημεία εξόδου από την κρίση, αναφέρθηκε ο Ευ. Βενιζέλος στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

    Ως το μεγάλο θεσμικό βήμα, όπου η κυβερνητική πλειοψηφία θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη στρατηγική και όπου η αντιπολίτευση «είναι υποχρεωμένη να πει ολοκληρωμένα πράγματα, όχι τον αυθαίρετο μονόλογο της ΔΕΘ» και όχι ως μια συμβολική διαδικασία, όπου οι δεδομένοι βουλευτές λένε «ναι» και οι δεδομένοι βουλευτές λένε «όχι», χαρακτήρισε, μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, τη διαδικασία ανανέωσης της ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση συνεργασίας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα επτά σημεία του σχεδίου εξόδου από την κρίση, που θα παρουσιαστεί αναλυτικά κατά τη συζήτηση στη Βουλή: 1) Ολοκλήρωση συμφωνίας με την τρόικα 2) Ολοκλήρωση όλου του ευρωπαϊκού σκέλους του προγράμματος, 3) Υλοποίηση των ειλημμένων δεδομένων δεσμεύσεων και αποφάσεων του Eurogroup του Φεβρουαρίου και του Νοεμβρίου του 2012, με τον κ. Βενιζέλο να θυμίζει ότι έχουν δεσμευτεί ήδη οι εταίροι ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις επιβεβαίωσης του χρέους και όλα τα μέτρα που επαναφέρουν την Ελλάδα στην κανονικότητα 4) Επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους, όπως λέει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι όλες οι παραμετρικές αλλαγές που είναι υπεσχημένες συνιστούν πρόσθετο κούρεμα και πως «είναι αστείο το δίλημμα κούρεμα- μη κούρεμα» 5) Συμφωνία με τους εταίρους για την περίοδο μετά το πρόγραμμα. Υπάρχουν πλέον ευρωπαϊκοί κανονικοί μηχανισμοί για την υποστήριξή μας, αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει νέο δάνειο, νέο μνημόνιο, νέα τρόικα, θα έχουμε φυσικά τις υποχρεώσεις κάθε κράτους-μέλους της ευρωζώνης, ανέφερε. Σημείωσε δε ότι υπάρχει μια δέσμευση: Σταδιακές ελαφρύνσεις, όχι μείωση μισθών και συντάξεων, κοινωνικό μέρισμα, ρήτρα απασχόλησης. Είπε ακόμα ότι η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια θα είναι μια ανακούφιση που θα τη νιώσει η κοινωνία άμεσα και πως ετοιμάζεται και το σχέδιο για τα στεγαστικά. 6) Εθνικό σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών εθνικής έμπνευσης για ένα κανονικό κράτος και μια ανταγωνιστική οικονομία 7) Ολοκλήρωση της σχέσης με το ΔΝΤ συμφωνημένα με ευρωπαϊκή συμφωνία και, όπως συμπλήρωσε, με ένα κριτήριο πολύ απλό: εκτίμηση του κόστους δανεισμού μεταξύ αγορών και ΔΝΤ. «Όλα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί τυπικά και ευρωπαϊκά μέχρι τον Δεκέμβριο και σίγουρα μέχρι τον Φεβρουάριο», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι πολύ συχνά στο ΠΑΣΟΚ «ενώ μας αδικούν όλοι οι άλλοι προσθέτουμε και τη δική μας εσωτερική αδικία, με φαινόμενα πολυφωνίας, κακοφωνίας, αμφιθυμίας», τα οποία παρά την πίεση και την αβεβαιότητα του καθενός πρέπει να ξεπεραστούν, «γιατί λειτουργεί πολλές φορές αποπροσανατολιστικά και κάποιοι είναι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν το παραμικρό». «Αυτό που έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια είναι μεγάλη πολιτική και αυτή δεν πρέπει να φθείρεται στα μικρά παραπολιτικά σχόλια και παιχνίδια», συμπλήρωσε τονίζοντας ότι «η δικαίωση της χώρας θα είναι και δικαίωση του ΠΑΣΟΚ». Αναφερόμενος στις διαδικασίες για το συνέδριο της παράταξης που μπαίνουν σε κίνηση, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι βουλευτές θα δώσουν και τη μάχη για την ανασυγκρότησή της.

    [03] Δραματική αύξηση προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

    Κατακόρυφη αύξηση κατά 223,22% τον τελευταίο χρόνο σημείωσαν οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό των αφίξεων αυτών εκτιμάται ότι προέρχονται από τη Συρία. «Η κατάσταση που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι στην Ελλάδα προσλαμβάνει χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης» επισημαίνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα σε σχετική συνέντευξη Τύπου το ελληνικό γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το πρώτο οκτάμηνο του 2014 πέρασαν στην Ελλάδα από τη θάλασσα 22.089 άτομα. Το αντίστοιχο διάστημα του 2013 ο αριθμός ήταν 6.834 άτομα, ενώ όλο το 2013 ήταν 11.500 άτομα. Μόνο τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου 7.500 άτομα, από τα οποία τα μισά ήταν στα Δωδεκάνησα. Ο αριθμός των ατόμων που διέσχισαν τον ίδιο μήνα τα σύνορα του Έβρου ήταν 1.133. Συνολικά, 165.000 άνθρωποι έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο έως στιγμής το 2014 σε σύγκριση με τους 60.000 σε όλη τη διάρκεια του 2013. Ωστόσο, το θαλάσσιο πέρασμα σηματοδοτείται από ανθρώπινες τραγωδίες, καθώς περισσότερα από 3.000 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγια ή αγνοούνται στη Μεσόγειο.

    [04] Με στρατιωτικές τιμές οι κηδείες των τριών στρατιωτών

    Σήμερα γίνονται οι κηδείες των τριών οπλιτών που βρήκαν τον θάνατο έπειτα από έκρηξη βλήματος κατά τη διάρκεια ασκήσεων σε στρατόπεδο του Βόλου.

    Η τελετή για τον οπλίτη θητείας (δεκανέα) Φώτη Ανδρικόπουλο θα γίνει στις 16:30 στα Πετρωτά Αχαΐας, ενώοι κηδείεςτων δύο ΕΠΟΠ λοχιών, του Αναστάσιου Μεζάλα και του Γεώργου Ορφανίδη,πραγματοποιούνται στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στον Βόλο.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες χειρουργήθηκε με επιτυχία, ο τραυματισθείς, στο ίδιο δυστύχημα, υπολοχαγός, από τον οποίο αφαιρέθηκε θραύσμα από την κοιλιακή χώρα.

    Στα θύματα του δυστυχήματος θα απονεμηθεί Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    [05] Το Παρίσι υποστηρίζει τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποστηρίζει τη δημιουργία μιας "ζώνης ασφαλείας ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία για την υποδοχή και την προστασία των εκτοπισμένων", ανακοινώθηκε σήμερα από την προεδρία στο τέλος μιας τηλεφωνικής συνομιλίας ανάμεσα στον Ολάντ και τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    "Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επέμεινε στην ανάγκη να αποφευχθεί η σφαγή των πληθυσμών του βορρά της Συρίας. Προσέφερε την υποστήριξή του στην ιδέα που προτάθηκε από τον πρόεδρο Ερντογάν" σχετικά με τη ζώνη ασφαλείας, διευκρινίσθηκε στην ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου.

    Οι δύο επίσημοι αναφέρθηκαν στην "ανησυχητική κατάσταση στο βορρά της Συρίας, ιδιαίτερα στην πόλη Κομπάνι", που πολιορκείται από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. "Διαπίστωσαν την πλήρη σύγκλιση των απόψεών τους όσον αφορά την ανάγκη να βοηθηθεί περαιτέρω η μετριοπαθής συριακή αντιπολίτευση που μάχεται ταυτόχρονα εναντίον του Ντάες (ένα από τα αραβικά ακρωνύμια του Ισλαμικού Μετώπου) και εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    [06] Η ΕΕ ζητά από τους κολοσσούς του Ιντερνέτ να βοηθήσουν στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ζητήσει από τους κολοσσούς του Ίντερνετ, όπως το Google, το Facebook και το Twitter, να αγωνιστούν εναντίον του εξτρεμισμού και του τζιχαντισμού στο διαδίκτυο, όπως έγινε γνωστό σήμερα από ευρωπαϊκή πηγή.

    Απόψε το βράδυ στο Λουξεμβούργο η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρεμ και πολλοί Ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών θα δειπνήσουν με εκπροσώπους των εταιρειών αυτών, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Αύριο, στη σύνοδό τους, οι υπουργοί Εσωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ αναμένεται ότι θα επικεντρωθούν στην καταπολέμηση του ευρωπαϊκού τζιχαντισμού και τη ριζοσπαστικοποίηση των νέων που φεύγουν από τις χώρες τους για να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ, στο πλευρό εξτρεμιστικών οργανώσεων.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, στο αποψινό δείπνο θα συζητηθούν "κυρίως οι κίνδυνοι που ανακύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου από τους τρομοκράτες (...) και τα μέσα και οι τεχνικές για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών ενεργειών". Δεν θα συζητηθούν συγκεκριμένα μέτρα, μόνο ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαν να συνεργαστούν οι ιδιωτικές εταιρείες με τις κυβερνήσεις, διευκρίνισε.

    [07] ΠΟΥ: Μικρός ο κίνδυνος εξάπλωσης του Έμπολα στην Ευρώπη

    Μεμονωμένα κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα είναι «αναπόφευκτα» στην Ευρώπη, όμως ο κίνδυνος να διαδοθεί η επιδημία είναι εκεί «εξαιρετικά μικρός», διαβεβαιώνει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). «Σποραδικά κρούσματα στην Ευρώπη της ασθένειας που οφείλεται στον ιό Έμπολα είναι αναπόφευκτα. Αυτό οφείλεται στις μετακινήσεις ανάμεσα στην Ευρώπη και τις χώρες που έχουν πληγεί» από την επιδημία στη Δυτική Αφρική, επισημαίνει σε ανακοίνωση η Σουσάνα Γιάκαμπ, περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ για την Ευρώπη. «Πάντως ο κίνδυνος μιας διάδοσης του Έμπολα στην Ευρώπη μπορεί να αποφευχθεί και είναι εξαιρετικά μικρός», υπογραμμίζει. «Οι ευρωπαϊκές χώρες είναι παγκοσμίως ανάμεσα στις καλύτερα προετοιμασμένες για να απαντήσουν σ' έναν ιογενή αιμορραγικό πυρετό, του Έμπολα περιλαμβανομένου», διαβεβαιώνει η αξιωματούχος του ΠΟΥ.

    [08] Το θρυλικό μιούζικαλ «Rocky Horror Show» ανεβαίνει στο REX

    Στα πρότυπα του αμερικανικού καμπαρέ έχει διαμορφωθεί ο θεατρικά ανακαινισμένος ιστορικός χώρος του REX, που ξαναλειτουργεί, για να φιλοξενήσει τη νέα ανατρεπτική δουλειά του Κωνσταντίνου Ρήγου, από τις 17 Οκτωβρίου. Ο γνωστός σκηνοθέτης αναβιώνει το θρυλικό μιούζικαλ «Rocky Horror Show» και καλεί το κοινό να «βιώσει το άγνωστο μέσα στην ατμόσφαιρα αυτού του παρενδυτικού θρίλερ, όπου το γέλιο διακόπτεται από τον τρόμο και ο φόβος διαλύεται από το χιούμορ». Το έργο- το οποίο ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Ο΄ Μπράιαν έγραψε για να αντιμετωπίσει τη μονοτονία της ανεργίας του- αποτίει φόρο τιμής και ταυτόχρονα αποτελεί μία σάτιρα των b- movies επιστημονικής φαντασίας, με αναφορές στις πρώτες ταινίες τρόμου του γερμανικού εξπρεσιονισμού μέχρι τους κιτς εκπροσώπους του είδους των αρχών της δεκαετίας του '70.

    Το 1975 γυρίστηκε ταινία με τον τίτλο «The Rocky Horror Picture Show» γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία και τις περισσότερες προβολές στην ιστορία του κινηματογράφου.

    Τη μετάφραση του έργου υπογράφει η Σήλια Γεωργιάδη, την ενορχήστρωση ο Δήμος Αναστασιάδης, τα κοστούμια επιμελείται ο Γιώργος Σεγρεδάκης, τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης, ενώ την ορχήστρα διευθύνει ο Κώστας Γκαγκαστάθης. Δίπλα στον Γιώργο Μαζωνάκη επί σκηνής θα δούμε μεταξύ άλλων τους: Βασιλική Τρουφάκου, Μάξιμο Μουμούρη, Νάντια Μπουλέ, Ιβάν Σβιτάιλο, Τζένη Θεωνά, Κωνσταντίνο Ασπιώτη και Κλέονα Γρηγοριάδη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 October 2014 - 14:30:27 UTC