Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Ο Ευ. Βενιζέλος δεν αντιδικεί με κανέναν
  • [02] Εικοσιτετράωρη απεργία της ΓΣΕΕ την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού
  • [03] Προειδοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλο λογισμικό
  • [04] Προφυλακίστηκε ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε την πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία Οδό
  • [05] Τουλάχιστον 6 νεκροί σε μάχες στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας
  • [06] Επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας της Ισπανίδας νοσοκόμας που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα
  • [07] Η δεύτερη αιτία θανάτου θα είναι έως το 2020, η κατάθλιψη

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Ο Ευ. Βενιζέλος δεν αντιδικεί με κανέναν

    «Η εικόνα που παρουσιάζεται σε ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αδικεί την αλήθεια, την παράταξη και τη χώρα», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε σχόλιο που έκανε, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων. Το Γραφείο Τύπου σημειώνει ότι «χάρις στην προσπάθεια κυρίως του ΠΑΣΟΚ και χάρις στις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του προέδρου του για τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση, υπάρχει αυτήν τη στιγμή ρυθμός, χρονοδιάγραμμα, σχέδιο, προοπτική», για να προσθέσει ότι «η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή θα δείξει πολλά». Επιπλέον, αναφέρει ότι «δυστυχώς υπάρχουν μονίμως κάποιοι, που δεν μπορούν να κατανοήσουν τη σημασία της προσπάθειας αυτής. Που δείχνουν να ενοχλούνται κάθε φορά που τα πράγματα σταθεροποιούνται. Που θέλουν να δημιουργούν κάθε λίγο ένα κλίμα μιζέριας και εσωστρέφειας».

    Υπογραμμίζει δε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «μεριμνά ταυτόχρονα για την παράταξη, την κυβέρνηση, τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, την οριστικοποίηση της συμφωνίας εξόδου από το μνημόνιο» και συμπληρώνει ότι «έθεσε το πλαίσιο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα το παρουσιάσει αναλυτικά στην αυριανή ομιλία του στη Βουλή». Ακόμα σημειώνει ότι ο Ευ. Βενιζέλος «δεν αντιδικεί με κανέναν, αλλά δεν θα αφήσει και κανέναν να υπονομεύει την κοινή προσπάθεια όλης της ΚΟ, όλης της παράταξης». Τέλος, το Γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι «στη γραμμή αυτή συντάσσεται όλη η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όπως φάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση».

    [02] Εικοσιτετράωρη απεργία της ΓΣΕΕ την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού

    Την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας και τη διοργάνωση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας, την ημέρα της ψήφισης του προϋπολογισμού, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η ολομέλεια της Διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ). Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία εκτιμά, ότι με το νέο σχέδιο προϋπολογισμού, που κατέθεσε η κυβέρνηση, οξύνονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, και καλεί τις οργανώσεις μέλη της ΓΣΕΕ, να λάβουν ανάλογες αποφάσεις, με στόχο τη μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

    [03] Προειδοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλο λογισμικό

    Για την εμφάνιση του κακόβουλου λογισμικού «Crypto-Wall» που εμφανίστηκε και στην Ελλάδα, ενημερώνει τους πολίτες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το κακόβουλο λογισμικό εξαπλώνεται με την επίσκεψη σε «μολυσμένες» ιστοσελίδες, εμφανιζόμενο ως δήθεν νόμιμη ενημέρωση δημοφιλών εφαρμογών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το «CryptoWall» εξαπλώνεται μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    Πιο συγκεκριμένα, μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, κλειδώνει όλα τα ψηφιακά αρχεία και τα δεδομένα (διαφόρων τύπων αρχείων, ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai,

  • .cdr, *.jpg, etc.) που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή του χρήστη, που έχει μολυνθεί από τον ιό. Για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό (ransom), σε διαφορετική περίπτωση καθίστανται απροσπέλαστα για το χρήστη τους. Η καταβολή του χρηματικού ποσού γίνεται, μέσω ανώνυμου προγράμματος περιήγησης, με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος bitcoin (BTC). Η αστυνομία καλεί του χρήστες να μην πληρώνουν για να αποθαρρύνονται τέτοιες πρακτικές.

    [04] Προφυλακίστηκε ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε την πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία Οδό

    Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Βέροιας, ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας, που τη περασμένη Κυριακή προκάλεσε την πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία Οδό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρουμάνος οδηγός εμφανίστηκε συντετριμμένος ενώπιον της ανακρίτριας, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, τονίζοντας ότι τις τελευταίες μέρες ζει έναν εφιάλτη. Όπως στην προανακριτική του απολογία έτσι και τώρα επικαλέστηκε το πρόβλημα πέδησης που παρουσιάστηκε στο όχημά του. Ο κατηγορούμενος φέρεται να απολογήθηκε ότι πέντε χιλιόμετρα πριν από τη φονική καραμπόλα διαπίστωσε το πρόβλημα στα φρένα του, τα οποία «έχασε» τελείως στα τελευταία 500 μέτρα της πορείας του. Σχετικά με τις προειδοποιητικές πινακίδες, υποστήριξε ότι δεν κατάλαβε το περιεχόμενό τους, ενώ για τους σημαιοφόρους σημείωσε ότι τους είδε μόλις 300 μέτρα από τον τόπο του τραγικού δυστυχήματος, όταν πλέον ήταν αργά. «Έφταιξαν κι άλλοι παράγοντες» φέρεται να είπε, σε μία προσπάθεια να αποποιηθεί το σύνολο των ευθυνών.

    [05] Τουλάχιστον 6 νεκροί σε μάχες στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας

    Πέντε πολίτες και ένας στρατιωτικός σκοτώθηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι εχθροπραξίες συνεχίζονται παρά την εκεχειρία που κηρύχθηκε πριν από ένα μήνα και πλέον, όπως ανέφεραν σήμερα οι Αρχές. Στο Ντονέτσκ, προπύργιο των αυτονομιστών, πέντε πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι 24 τραυματίστηκαν χθες βράδυ, ανέφερε η δημαρχία. Στην πλευρά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών στις περιοχές όπου σημειώνονται μάχες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού Αντρίι Λισένκο χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς.

    [06] Επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας της Ισπανίδας νοσοκόμας που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα

    Η κατάσταση της υγείας της 44χρονης Ισπανίδας νοσοκόμας, της Τερέσα Ρομέρο, που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα έχει επιδεινωθεί, ανακοίνωσε ένας νοσοκομειακός αξιωματούχος σήμερα, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες. «Η κλινική της κατάσταση έχει επιδεινωθεί, αλλά δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες έπειτα από τις σαφείς οδηγίες της ασθενούς», είπε η Γιολάντα Φουέντες, στέλεχος του νοσοκομείου Κάρολος Γ? όπου έξι άνθρωποι περιλαμβανομένης της νοσοκόμας νοσηλεύονται σε απομόνωση. Οι υπόλοιποι πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους.

    [07] Η δεύτερη αιτία θανάτου θα είναι έως το 2020, η κατάθλιψη

    Για παγκόσμια «επιδημία» ψυχικών διαταραχών κάνουν λόγο οι ειδικοί επικαλούμενοι στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στις μέρες μας ο αριθμός των πασχόντων από κατάθλιψη ξεπερνά παγκοσμίως τα 154 εκατομμύρια ενώ έως το 2020 η κατάθλιψη θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου. Όσον αφορά στη χώρα μας και σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες, λιγότερο από το 50% όσων πάσχουν από κατάθλιψη αναζητούν βοήθεια και προσφεύγουν στη στήριξη ιατρού. Εξάλλου ένα ποσοστό 10 έως 12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών πάσχει από ψυχικές ασθένειες.

    Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν από το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου).

    Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας είναι "Ζώντας με τη σχιζοφρένεια». Η σχιζοφρένεια είναι μια σοβαρή μορφή της ψυχικής ασθένειας που επηρεάζει περίπου 7 τοις χιλίοις του πληθυσμού των ενηλίκων, κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 15-35 ετών. Αν και η συχνότητα εμφάνισης είναι χαμηλή, ο επιπολασμός είναι υψηλός λόγω της χρονιότητας. Είναι μια σοβαρή ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από βαθιές διαταραχές στον τρόπο σκέψης, οι οποίες επηρεάζουν τη γλώσσα, την αντίληψη και την αίσθηση του εαυτού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 October 2014 - 14:30:24 UTC