Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Αλ. Παπαρήγα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Τρεις προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ για τα περιφερειακά αεροδρόμια
  • [03] «Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν θα αποτελέσει πρόβλημα»
  • [04] «Ο ιός Έμπολα θα μπορούσε να καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία»

  • [01] Επίθεση Αλ. Παπαρήγα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

    Επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι αντιπαρατίθενται και ανταγωνίζονται με χαρακτηριστικά εξαχρείωσης.

    Ο ένας, όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, δηλώνει σωτήρας, ο άλλος καταστροφέας, και το αντίθετο, ενώ η βάση της πολιτικής τους είναι ίδια και στο πλαίσιο του καπιταλισμού και της ΕΕ.

    «Η ΝΔ από τη μια χειραγωγεί και υποτάσσει με τη τρομοκρατία και τη θεωρία των δύο άκρων και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ χειραγωγεί με τις χίμαιρες και τις ονειρώξεις», υπογράμμισε.

    Ιδιαίτερα επικριτική εμφανίστηκε η κ. Παπαρήγα κατά του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για το πρόγραμμα του το οποίο όπως είπε είναι σαν την «άχνη στο κουραμπιέ», όσο και για δηλώσεις στελεχών του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

    Μάλιστα απευθυνόμενη προς τη ΝΔ είπε χαρακτηριστικά:

    «Ας μου επιτρέψει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, γιατί μου ήρθε αυθόρμητα τώρα, να εκφράσω την συμπαράσταση μου στον ΣΥΡΙΖΑ. Είστε αχάριστοι εσείς στη ΝΔ. Έχει πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαν την άχνη στο κουραμπιέ.

    Είστε αχάριστοι γιατί όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 4% μας είχατε ζαλίσει στο ΚΚΕ. Τώρα που άλλαξαν γνώμη ανακαλύψατε ότι είναι κομμουνιστές και απειλούν το σύστημα. Για 20 χρόνια μας είχατε τρελάνει ότι αυτοί είχαν εκσυγχρονιστεί και εμείς μέναμε στις ίδιες πολιτικές».

    [02] Τρεις προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ για τα περιφερειακά αεροδρόμια

    Τρεις δεσμευτικές προσφορές υποβλήθηκαν σήμερα στο ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 14 περιφερειακών αεροδρομίων και η κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου.

    Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια χωρίζονται σε 2 ομάδες:

  • Την ομάδα Α, που περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας, και

  • Την ομάδα Β, που περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.

    Τις δεσμευτικές προσφορές και για τις δυο ομάδες των αεροδρομίων, κατέθεσαν οι εξής κοινοπραξίες:

  • CASA (Corporation America S.A.) - METKA Α.Ε.

  • FRAPORT AG- SLENTEL Ltd

  • VINCI Airports S.A.S. - ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε.

    [03] «Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν θα αποτελέσει πρόβλημα»

    Η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας δεν αναμένεται να αποτελέσει πρόβλημα, διότι η Αθήνα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις των δημοσιονομικών της και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών, εκτίμησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε μια ομιλία που εκφώνησε στο Atlantic Council στην Ουάσινγκτον.

    «Δεν αναμένω ότι η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας θα αποτελέσει πρόβλημα» είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

    «Η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα από ό,τι αναμενόταν» έκρινε, αναφερόμενος στους όρους του μνημονίου, το οποίο συμφωνήθηκε με την Αθήνα τον Νοέμβριο του 2012. Ο Ολλανδός επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης είπε επίσης ότι η Ελλάδα κατάφερε να εγγράψει ένα πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της και ανέκτησε εν μέρει πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές.

    «Η Ελλάδα τα πήγε πολύ καλά, με βαρύ τίμημα, αλλά υπερέβη τις προσδοκίες» επέμεινε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι ηΕυρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να συμφωνήσει να παραταθεί περαιτέρω η προθεσμία που έχει δοθεί στη Γαλλία για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το όριο το οποίο έχει θεσπιστεί με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, καθώς η κυβέρνησή της δεν προώθησε τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια των δύο επιπλέον ετών που δόθηκαν στο Παρίσι.

    [04] «Ο ιός Έμπολα θα μπορούσε να καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία»

    Ο ιός Έμπολα θα μπορούσε να καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ, ο οποίος μίλησε για «αργή και ανεπαρκή» παγκόσμια αντιμετώπιση της επιδημίας, καθώς και για την ανάγκη «πανστρατιάς».

    Ο ίδιος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να προχωρήσει άμεσα» στη δημιουργία ενός «μηχανισμού έκτακτης ανάγκης» που θα ανταποκρίνεται σε «μελλοντικές εστίες» εξάπλωσης του ιού και σε παροχή «οικονομικής στήριξης» σε χώρες που θα έχουν ανάγκη να αντιμετωπίσουν την επιδημία.

    Ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ, μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια των διοικητών των κεντρικών τραπεζών, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός των προσπαθειών και συνεργασία Ηνωμένων Εθνών, ΔΝΤ και περιφερειακών αναπτυξιακών τραπεζών, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα «χρηματοδοτικό μέσο» για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 October 2014 - 18:30:25 UTC