Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί για την πανωλεθρία του
  • [02] Συζητήθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ η μη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών
  • [03] «Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο»
  • [04] «Το ΔΝΤ θα είναι αρωγός στην ελληνική προσπάθεια»
  • [05] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χαρδούβελη - Λαγκάρντ
  • [06] Σε εξέλιξη η συνάντηση Χαρδούβελη - Λαγκάρντ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί για την πανωλεθρία του

    Ως ανάγκη «να απολογηθεί για την πανωλεθρία του» μετά τη «δεινή ήττα του στη Βουλή» χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, το σημερινό σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την έξοδο από το μνημόνιο.

    Απαντώντας στο σχόλιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κ. Βούλτεψη ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν έπεισε κανέναν για το... "πρόγραμμά" του, αλλά σκόρπισε την ανησυχία στους πολίτες για τις πραγματικές προθέσεις του».

    «Και καθώς η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει και σήμερα την απειλητικά υπονομευτική τακτική του» συνεχίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος και καταλήγει: «Δεν περίμεναν τουλάχιστον να επιστρέψει από τις ΗΠΑ ο κ. Σταθάκης, όπου έλαβε μέρος στο (κεκλεισμένων των θυρών) συνέδριο της Bank of America και της Merrill Lynch, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας; Δεν είχαν την υπομονή να περιμένουν τα μαντάτα από την "κοιλιά του κήτους";»

    [02] Συζητήθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ η μη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών

    Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε η προσφυγή 13 φορολογούμενων πολιτών οι οποίοι έχουν ακίνητα σε διάφορα σημεία ανά την Ελλάδα.

    Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι ζητούν από το ΣτΕ να ακυρωθεί η άρνηση της Κυβέρνησης να εκδώσει - ανά διετία, όπως είχε υποχρέωση από το νόμο 1249/1982- απόφαση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

    Κατά την ακροαματική διαδικασία ο δικηγόρος των 13 τόνισε, μεταξύ των άλλων, ότι δεν μπορεί η Πολιτεία να φορολογεί υπέρμετρα τους πολίτες. Παράλληλα, ανάφερε ότι η παράλειψη της Κυβέρνησης (παράλειψη νόμιμης ενέργειας όπως λέγεται) να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες μέσα στην προβλεπόμενη από την νομοθεσία διετία και η σημαντική μείωση των αξιών όλων των ακινήτων λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει ως αποτέλεσμα να καταβάλουν φόρο που δεν αντιστοιχεί στην φοροδοτική τους ικανότητας.

    Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

    [03] «Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο»

    «Η "βεντάλια" άνοιξε» δήλωσε ανώτερη κυβερνητική πηγή μετά την αποψινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

    Όπως αναμενόταν, κεντρικό στοιχείο της συζήτησης και «βασική προϋπόθεση» των περαιτέρω ενεργειών είναι η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, με τη συνάντηση Χαρδούβελη-Λαγκάρντ «οι συζητήσεις ξεκίνησαν» και «το ΔΝΤ είναι θετικό γιατί συνέβαλε σ' αυτή την προσπάθεια».

    Όπως υπογραμμίστηκε, «υπάρχουν πολλοί παράγοντες και πρωταγωνιστές σ' αυτή τη διαπραγμάτευση». Όσον αφορά τη συνεργασία με το ΔΝΤ, διατυπώθηκε η άποψη ότι «θα είναι μια μετεξέλιξη της σχέσης που όλοι θα κερδίσουν».

    Η κυβερνητική πηγή πρόσθεσε δε ότι «στο τέλος, θέλουμε όλοι να είναι ευχαριστημένοι», τονίζοντας ιδιαίτερα ότι «θέλουμε όλοι οι αγορές να πάρουν ένα θετικό μήνυμα. Είναι δύσκολο εγχείρημα», προσθέτοντας ότι «η "βεντάλια" άνοιξε».

    Διαβάστε επίσης:

    «Το ΔΝΤ θα είναι αρωγός στην ελληνική προσπάθεια»

    [04] «Το ΔΝΤ θα είναι αρωγός στην ελληνική προσπάθεια»

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συγχαίρει την Ελλάδα για τη «μεγάλη πρόοδο» που έχει κάνει και «θα είναι αρωγός» στην ελληνική προσπάθεια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μετά την ημίωρη συνάντησή του με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

    Ο κ. Χαρδούβελης, μετά τη συνάντηση, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

    «Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η κ. Λαγκάρντ μας συνεχάρη για την πολύ μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Μας συνέστησε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και αυτές οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν με τρόπο ώστε να γίνουνε κτήμα του ελληνικού λαού και να συνεχιστούν. Να μην οπισθοδρομήσουμε. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι αρωγός στην ελληνική προσπάθεια και σ' αυτό που πάμε να πετύχουμε».

    [05] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χαρδούβελη - Λαγκάρντ

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στην έδρα του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας.

    Από πλευράς του ΔΝΤ, ήταν ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο εκπρόσωπος Τύπου, Τζέρι Ράις.

    [06] Σε εξέλιξη η συνάντηση Χαρδούβελη - Λαγκάρντ

    Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στην έδρα του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

    Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας.

    Από πλευράς του ΔΝΤ είναι ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο εκπρόσωπος Τύπου, Τζέρι Ράις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 October 2014 - 18:30:27 UTC