Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Στον ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν τελείως χαμένα
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Η εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Η προκαταρκτική εξέταση θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας
  • [04] Στην Ολομέλεια του ΣτΕ παραπέμπονται οι περικοπές στις κύριες συντάξεις
  • [05] Συμφωνία ΤΡΑΙΝΟΣΕ - COSCO για μεταφορά εμπορευμάτων
  • [06] Σημαντικές οικονομικές συμφωνίες Ρωσίας - Κίνας
  • [07] «Δεν υπάρχει συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη χρήση τουρκικών βάσεων»
  • [08] Στην Αθήνα η Αμάλ Αλαμουντίν για τα Γλυπτά

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Στον ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν τελείως χαμένα

    Απαντώντας σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την παρέμβαση της δικαιοσύνης, η Σοφία Βούλτεψη δήλωσε πως «φαίνεται ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα έχουν τελείως χαμένα».

    «Πρώτα βυσσοδομούν εκτοξεύοντας απίστευτες συκοφαντίες κατά βουλευτών και μετά εύχονται η δικαιοσύνη να... διαλευκάνει τα ψεύδη τους» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    «Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι το βάρος της απόδειξης έχει ο καταγγέλλων. Και βέβαια, η διαλεύκανση των αστήρικτων καταγγελιών τους θα δείξει και τους συκοφάντες», πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Η εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση

    Θετική ήταν η ανταπόκριση του ΣΥΡΙΖΑ στην εισαγγελική έρευνα με αφορμή δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη , ο οποίος επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα αναφέρθηκε σε πληροφορίες για χρηματισμό βουλευτών, με στόχο να εξασφαλιστούν 180 έδρες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να γίνει αρωγός της δικαιοσύνης για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι: «Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».

    Διαβάστε επίσης:

    Σ. Βούλτεψη: Στον ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν τελείως χαμένα

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Η προκαταρκτική εξέταση θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας

    «Η δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας».

    Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωση που έκανε με αφορμή την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «τώρα όποιος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς ας πάψει να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες».

    Τέλος, αναφέρει ότι «ισχύουν δυστυχώς απολύτως όσα είπα στη παρέμβασή μου, στη τελευταία φάση της συζήτησης, στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ".

    [04] Στην Ολομέλεια του ΣτΕ παραπέμπονται οι περικοπές στις κύριες συντάξεις

    Η αυξημένη, 7μελής σύνθεση του Α΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε κατά πλειοψηφία ότι οι περικοπές των κυρίων συντάξεων που χορηγούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία είναι συνταγματικές, αλλά λόγω μείζονος σπουδαιότητας του ζητήματος η υπόθεση παραπέμφθηκε για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

    Αναλυτικότερα, το Α΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας, Σπυρίδωνα Μαρκάτο, έκριναν κατά πλειοψηφία, με την υπ΄ αριθμ. 3410/2014 απόφασή τους, ότι οι περικοπές των κύριων συντάξεων δεν είναι αντίθετη στις επιταγές του άρθρου 22 του Συντάγματος. Τα αντίθετα υποστήριξε η μειοψηφία στην οποία περιλαμβάνεται και ο πρόεδρος του Τμήματος, κ. Σακελλαρίου.

    Η πλειοψηφία αναφέρει στην επίμαχη απόφασή της ότι επιτρέπεται στον νομοθέτη να προβαίνει στις αναγκαίες εκείνες επεμβάσεις σε περίπτωση «εξαιρετικά δυσχερών οικονομικών συνθηκών, να έχουν ως αποτέλεσμα ακόμη και τη μείωση του ύψους απονεμηθεισών παροχών, όταν το ύψος της κρατικής χρηματοδοτήσεως του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο καθορίζεται, κατ' αρχήν, από τις πολιτικές επιλογές για τη διάθεση των κρατικών πόρων προς εκπλήρωση των ποικίλων αποστολών του κράτους, δεν επαρκεί για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών οργανισμών».

    [05] Συμφωνία ΤΡΑΙΝΟΣΕ - COSCO για μεταφορά εμπορευμάτων

    Στρατηγική συμφωνία μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της κινεζικής COSCO υπεγράφη σήμερα για τη μεταφορά φορτίων με τον ελληνικό σιδηρόδρομο από το λιμάνι του Πειραιά προς την Κεντρική Ευρώπη και αντίστροφα.

    Ειδικότερα, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθ. Ζηλιασκόπουλου και του διευθύνοντος συμβούλου της COSCO, Λι Γιουνπένγκ, παρουσία του υφυπουργού Μεταφορών Μιχ. Παπαδόπουλου.

    Με το εν λόγω μνημόνιο και οι δύο πλευρές δεσμεύονται για την ενίσχυση και τη βελτιστοποίηση των εμπορικών δραστηριοτήτων και της κίνησης φορτίων από το λιμάνι του Πειραιά προς τις Βαλκανικές χώρες και την Κεντρική Ευρώπη.

    Η συμφωνία ορίζει τα κύρια θέματα που θα βελτιστοποιήσουν τις δραστηριότητες κατά μήκος του σιδηροδρομικού διαδρόμου, τόσο από άποψη κόστους, όσο και από άποψη χρόνου.

    [06] Σημαντικές οικονομικές συμφωνίες Ρωσίας - Κίνας

    Η Ρωσία και η Κίνα συνήψαν σήμερα μια πλειάδα οικονομικών συμφωνιών για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων σε διμερές επίπεδο.

    Μεταξύ των 38 συμφωνιών που υπεγράφησαν περιλαμβάνεται μία που αφορά σχέδια για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), δήλωσε ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ μιλώντας στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

    Η Μόσχα στρέφεται όλο και περισσότερο στην Κίνα, μια χώρα που αποτελεί πλέον μείζονα εμπορικό της εταίρο, τα τελευταία χρόνια και η τάση αυτή εντείνεται από την πρόσφατη επιδείνωση των σχέσεων της Ρωσίας με τη Δύση εξαιτίας της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

    Τον Μάιο, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε υπογράψει μια συμφωνία αξίας 400 δισεκ. δολαρίων με την Κίνα που εγγυάται παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου για τα προσεχή 30 χρόνια.

    Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε μετά τις συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό του στη Μόσχα ότι ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών έχει υπερδιπλασιαστεί κατά τα τελευταία έξι χρόνια, με την αξία τους να φτάνει από τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια στα 90 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αξία των διμερών εμπορικών συναλλαγών αναμένεται να ανέλθει στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος.

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να διπλασιαστεί ξανά, φθάνοντας τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια ως το 2020. «Πιστεύω ότι αυτό είναι απολύτως εφικτό», ανέφερε ο Μεντβέντεφ.

    [07] «Δεν υπάρχει συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη χρήση τουρκικών βάσεων»

    Η Τουρκία δεν έχει συνάψει καμία «νέα συμφωνία» με τις ΗΠΑ που να επιτρέπει τη χρήση αεροπορικών βάσεων στο έδαφός της από αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού, τα οποία πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία κυβερνητική πηγή στην Τουρκία.

    «Δεν υπάρχει καμία νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ σχετικά με (την αεροπορική βάση) του Ιντσιρλίκ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή η πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

    Χθες ένας Αμερικανός αξιωματούχος του Πενταγώνου είχε επιβεβαιώσει, υπό καθεστώς ανωνυμίας, ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας έχει δώσει το πράσινο φως στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις της προκειμένου να διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

    «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, δεν υπάρχει νέα συμφωνία» επέμεινε η κυβερνητική πηγή, υπενθυμίζοντας ότι η υπάρχουσα συμφωνία που βρίσκεται σε ισχύ μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ δεν επιτρέπει την πρόσβαση στη βάση Ιντσιρλίκ -κοντά στα Άδανα (νότια)- στον αμερικανικό στρατό προκειμένου να την χρησιμοποιήσει για αποστολές υλικοτεχνικής υποστήριξης ή ανθρωπιστικές επιχειρήσεις.

    [08] Στην Αθήνα η Αμάλ Αλαμουντίν για τα Γλυπτά

    Η δικηγόρος και σύζυγος του Τζορτζ ΚλούνεϊΑμάλ Αλαμουντίνέφτασε σήμερα στις 7 μ.μ. στο Ελ. Βενιζέλος μαζί με την αποστολή της και αναχώρησε αμέσως, χωρίς να κάνει δηλώσεις, για το ξενοδοχείο της, συνοδεία οχήματος της ΕΛ.ΑΣ.

    Η επίσκεψη της κ.Αλαμουντίν πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης και συνδέεται με τα γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται σήμερα στο βρετανικό μουσείο, αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Doughty Street Chambers,στην οποία προστίθεται πως γι αυτό το θέμα ζητήθηκε για πρώτη φορά από τον νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον και την κυρία Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση, το 2011.

    Η δικηγόρος που ειδικεύεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα, μαζί με τον νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον, όπως ανακοίνωσε το δικηγορικό γραφείο τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 October 2014 - 18:30:25 UTC