Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους των δικαστικών ενώσεων
  • [02] Δυστύχημα με νεκρούς και τραυματίες, στην Πέτρου Ράλλη
  • [03] Καταθέτει στον εισαγγελέα ο Αιμ. Λιάτσος, στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών
  • [04] Πιθανή η υποβάθμιση του αξιόχρεου της Γαλλίας, σύμφωνα με τον οίκο Fitch
  • [05] Γκ. Χαρδούβελης: H δημοσιονομική πολιτική είναι ευθύνη της κυβέρνησης
  • [06] Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν βία κατά των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας, στο Χονγκ Κονγκ
  • [07] «Ο κόσμος χάνει τη μάχη κατά του ιού Εμπολα» προειδοποιεί ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ
  • [08] Θεραπεία με βλαστοκύτταρα βελτιώνει την όραση τυφλών, χωρίς παρενέργειες

  • [01] Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους των δικαστικών ενώσεων

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση στις 12:30 μ.μ. με τους προέδρους των Δικαστικών Ενώσεων (Δικαστικών και Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδας, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους). Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

    Σημειώνεται πως χθες ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη στήριξή του στην πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα δάνεια», κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο. Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος, ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για τη στήριξη του και εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την έρευνα της Δικαιοσύνης για τις καταγγελίες περί «χρηματισμού βουλευτών», υποστήριξε ότι «ζούμε μέρες του '65» και τόνισε ότι συμφωνούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «μετά τις εκλογές».

    [02] Δυστύχημα με νεκρούς και τραυματίες, στην Πέτρου Ράλλη

    Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην οδό Πέτρου Ράλλη. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο νεκρούς, μία 30χρονη γυναίκα κι ένα ανήλικο. Το δυστύχημα συνέβη όταν οδηγός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε πάνω σε περίπτερο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δίπλα ακριβώς υπάρχει και μία στάση λεωφορείου. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε καραμπόλα άλλων οχημάτων στον δρόμο.

    Οι πρώτες επιβεβαιωμένες πληροφορίες της Τροχαίας κάνουν λόγο για τρεις σοβαρά τραυματισμένους πεζούς που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

    [03] Καταθέτει στον εισαγγελέα ο Αιμ. Λιάτσος, στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών

    Ενώπιον του εισαγγελέα εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, έχει κληθεί σήμερα να καταθέσει ο διευθυντής της εφημερίδας Kontra news, Αιμίλιος Λιάτσος, στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε από τον 'Αρειο Πάγο, για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών. Η κλήση στον κ. Λιάτσο, που είναι ο πρώτος μάρτυρας στον εισαγγελέα, αφορά δημοσίευμα της εφημερίδας Kontra news για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Το εν λόγω δημοσίευμα επικαλέστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, με αποτέλεσμα να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της δωροδωκίας βουλευτών.

    [04] Πιθανή η υποβάθμιση του αξιόχρεου της Γαλλίας, σύμφωνα με τον οίκο Fitch

    Στο ενδεχόμενο να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Γαλλίας (negative watch), από το AA+ που είναι σήμερα, αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του ο οίκος Fitch, σημειώνοντας την εξασθένηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal αναφέρει ότι η κίνηση του Fitch ακολουθεί την υποβάθμιση από τον οίκο Standard & Poor's την Παρασκευή της προοπτικής του γαλλικού αξιόχρεου - σε αρνητική από σταθερή - και προκαλεί περαιτέρω αμφιβολίες όσον αφορά την ικανότητα του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ να βελτιώσει την οικονομία της χώρας.

    Ο Fitch είχε προγραμματίσει να επανεξετάσει τον Δεκέμβριο την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας, αλλά στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού της χώρας - που δόθηκε την 1η Οκτωβρίου στη δημοσιότητα - κατέστησε αναγκαίο να γίνει αυτό νωρίτερα. Ο Fitch σημείωσε ότι η γαλλική οικονομία υστέρησε το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με τις προσδοκίες τόσο του ίδιου του οίκου όσο και της κυβέρνησης. Ο οίκος αναμένει τώρα ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας θα αυξηθεί 0,4% το 2014 και 0,8% το 2015 έναντι της προηγούμενης πρόβλεψής της για αύξηση κατά 0,7% και 1,2%, αντίστοιχα.

    [05] Γκ. Χαρδούβελης: H δημοσιονομική πολιτική είναι ευθύνη της κυβέρνησης

    Η δημοσιονομική πολιτική είναι ευθύνη της κυβέρνησης, πόσο μάλλον την εποχή της κρίσης, που οι σχετικές αποφάσεις αφορούν την επιβίωση της χώρας, επαναλαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος είχε καταθέσει ερώτηση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, έπειτα από δηλώσεις του κ. Χαρδούβελη, στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, για τη λύση που αναζητά η κυβέρνηση μετά τις δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε επικαλεστεί δήλωση του υπουργού Οικονομικών πως «οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία» και πως «έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική». Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε καταγγείλει ότι «οι δηλώσεις αυτές αποτελούν κατάλυση του Συντάγματος» ζητώντας από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να απαντήσει αν θα ανακαλέσει στην τάξη τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να προασπίσει το ρόλο της Δικαιοσύνης.

    «Οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τις απολαβές των δικαστικών και των ενστόλων, έχουν σημαντική επίπτωση στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου και άρα στη δημοσιονομική πολιτική της χώρας» αναφέρει στην απάντησή που διαβιβάζει στη Βουλή ο ίδιος ο κ. Χαρδούβελης και προσθέτει ότι «η δημοσιονομική πολιτική είναι ευθύνη της κυβέρνησης, πόσο μάλλον την εποχή της κρίσης, που οι σχετικές αποφάσεις αφορούν την επιβίωση της χώρας». «'Αλλωστε η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε κυβέρνηση που έχει κερδίσει τη λαϊκή εντολή, να διαμορφώσει τη δημοσιονομική της πολιτική, μέσω της κατάρτισης και εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού» επισημαίνει ο κ. Χαρδούβελης και προσθέτει ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και αξιοποιεί όλα τα μέσα που της παρέχει ο νόμος, προκειμένου να αντιμετωπίζει τα ζητήματα που αφορούν την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού».

    [06] Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν βία κατά των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας, στο Χονγκ Κονγκ

    Οι δυνάμεις ασφαλείας στο Χονγκ Κονγκ έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και συνέλαβαν 45 άτομα λίγο πριν από τα ξημερώματα σήμερα στη διάρκεια επιχείρησης απομάκρυνσης των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας από μία σήραγγα κοντά στο αρχηγείο της κυβέρνησης εν μέσω καταγγελιών για υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία. Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο αλλά προβλήθηκε και από τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο δείχνει μία ομάδα αστυνομικών να οδηγεί έναν διαδηλωτή με χειροπέδες σε μία γωνία και να τον χτυπά. Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο διαδηλωτής ονομάζεται Κεν Τσανγκ και είναι μέλος του φιλοδημοκρατικού Κόμματος των Πολιτών. Κάποιοι βουλευτές, μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Τσανγκ που φέρει μελανιές και μώλωπες.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγεται σχετική έρευνα, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Λάι Τουνγκ-κγουόκ είπε ότι στους αστυνομικούς οι οποίοι εμφανίζονται στο βίντεο να χρησιμοποιούν «άσκοπη βία εις βάρος ενός συλληφθέντος» ανατέθηκαν άλλα καθήκοντα. Ο Λάι είπε ότι η αστυνομία χρειάστηκε να λάβει άμεσα μέτρα για να διαλύσει έναν μεγάλο αριθμό διαδηλωτών που συγκεντρώνονταν στην οδό Λουνγκ Γουό και οι οποίοι επιτίθεντο στην αστυνομία πετώντας αντικείμενα.

    Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε τον ξυλοδαρμό του διαδηλωτή. «Φαίνεται ότι πρόκειται για μία βάρβαρη επίθεση εναντίον ενός συλληφθέντος ο οποίος δεν συνιστά απειλή για την αστυνομία» δήλωσε η Μέιμπελ ¶ου, διευθύντρια του παραρτήματος της οργάνωσης στο Χονγκ Κονγκ. Οι διαδηλωτές του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας Occupy Central ζητούν εκλογκή αυτονομία καθώς και την παραίτηση του κυβερνήτη της πρώην βρετανικής αποικίας Λιουνγκ Τσουνγκ-Γινγκ.

    [07] «Ο κόσμος χάνει τη μάχη κατά του ιού Εμπολα» προειδοποιεί ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ

    Ο κόσμος χάνει τη μάχη κατά του ιού Εμπολα και έχει αποτύχει στην ανάσχεση της θανατηφόρας επιδημίας, προειδοποίησε χθες υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ. «Ο Εμπολα έχει μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με εμάς» δήλωσε ο Αντονι Μπάνμπερι, επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών που είναι επιφορτισμένη με τον συντονισμό της επείγουσας δράσης κατά του Εμπολα (UNMEER), κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αφιερωμένης στην επιδημία.

    Η επιδημία του ιού Εμπολα «βρίσκεται πολύ μπροστά μας, πηγαίνει πιο γρήγορα από εμάς και είναι έτοιμη να κερδίσει την κούρσα» δήλωσε ο Αντονι Μπάρμπερι μέσω τηλεδιάσκεψης από την Ακρα, όπου η αποστολή του ΟΗΕ έχει το γενικό αρχηγείο της. «Είτε σταματάμε τον Εμπολα τώρα ή θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πρωτοφανή κατάσταση για την οποία δεν έχουμε σχέδιο αντιμετώπισης», προειδοποίησε. Υπενθυμίζοντας τις τελευταίες προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που κάνουν λόγο για την εμφάνιση 5.000 έως 10.000 νέων κρουσμάτων κάθε εβδομάδα στη Δυτική Αφρική από τον Δεκέμβριο, ο αξιωματούχος του ΟΗΕ πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ανάγκη από 7.000 κλίνες στα κέντρα νοσηλείας, αλλά μέχρι τότε (τον Δεκέμβριο), σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, δεν θα έχουμε παρά περίπου 4.000 κλίνες» και χωρίς το αναγκαίο προσωπικό για τη διαχείρισή τους.

    [08] Θεραπεία με βλαστοκύτταρα βελτιώνει την όραση τυφλών, χωρίς παρενέργειες

    Η θεραπεία με εμβρυικά βλαστικά κύτταρα μπορεί να βελτιώσει, τουλάχιστον σε ένα βαθμό, την όραση στους περισσότερους ανθρώπους που την έχουν χάσει λόγω εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και μάλιστα αυτό είναι δυνατό να γίνει με ασφάλεια και χωρίς επικίνδυνες παρενέργειες. Αυτό ανακοίνωσαν Αμερικανοί επιστήμονες τρία χρόνια μετά την πιλοτική εφαρμογή της θεραπείας σε 18 ασθενείς. Ήταν η πρώτη μακρόχρονη κλινική δοκιμή της νέας πολλά υποσχόμενης θεραπευτικής τεχνικής, η οποία έλαβε χώρα σε τέσσερα αμερικανικά νοσοκομεία.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάντζα της εταιρείας βιοτεχνολογίας Advanded Cell Technology, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Lancet» σύμφωνα με το «Science», το «New Scientist» και τη βρετανική «Γκάρντιαν», δήλωσαν ότι υπάρχουν πλέον τα πρώτα αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της πρωτοποριακής θεραπευτικής μεθόδου σε βάθος χρόνου.

    Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κάποια θεραπεία για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μιας από τις κυριότερες αιτίες τύφλωσης των ενηλίκων και των παιδιών στις ανεπτυγμένες χώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 October 2014 - 8:30:27 UTC