Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την έξοδο από την κρίση
  • [02] Μόλις 570 αγροτικοί συνεταιρισμοί έχουν αξιολογηθεί ως ενεργοί
  • [03] ΓΓ Δημοσίων Εσόδων: Δεν φορολογούνται τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου
  • [04] Α. Νταβούτογλου: Μόνο οι Σύροι μπορούν να περάσουν από την τουρκική μεθόριο για να πολεμήσουν στο Κομπάνι
  • [05] Αφιέρωμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στον τουρκικό κινηματογράφο

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την έξοδο από την κρίση

    Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως με τη στάση του υπονομεύει τη σταθερότητα της χώρας και δημιουργεί πρόβλημα στην πορεία της στην έξοδο από την κρίση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

    «Εδώ και καιρό οι αγορές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλά με μόνη επιφύλαξη για το πολιτικό ρίσκο. Δηλαδή την αβεβαιότητα για το αν θα συνεχίσει η χώρα το δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η στάση της αντιπολίτευσης επιδείνωσε αυτή την εικόνα. Με ευθεία υπονόμευση της σταθερότητας. Και οι αγορές αντέδρασαν σε βάρος της χώρας μας» τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος πάντως έσπευσε να διαβεβαιώσει πως «η κυβέρνηση με ψυχραιμία θα αποκαταστήσει πλήρως το κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης που χρειάζεται η Ελλάδα».

    Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιδιώκει τη σύγκρουση με τους εταίρους από θέση μάλιστα αδυναμίας και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως με την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής των τραπεζών και την οριστική τακτοποίηση του χρέους η χώρα θα μπει στη μετά το μνημόνιο εποχή. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να μη χαλαρώσει το κυβερνητικό έργο, να υπάρξει περισσότερος και καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στα υπουργεία, να υπάρξει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπουργών και καλύτερη προβολή του κυβερνητικού έργου. Αναφέρθηκε εκτενώς σε σειρά φοροελαφρύνσεων και σε αποκατάσταση των αδικιών τονίζοντας πως «όλα αυτά θα χάνονταν, αν άρχιζε πάλι η αλόγιστη σπατάλη» και αν η χώρα επέστρεφε στον λαϊκισμό».

    [02] Μόλις 570 αγροτικοί συνεταιρισμοί έχουν αξιολογηθεί ως ενεργοί

    Μόλις 570 Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, ήτοι ποσοστό 15%, έχουν αξιολογηθεί ως ενεργοί από τους συνολικά 3.858 που έχουν υποβάλει αίτηση πρώτης εγγραφής στο Μητρώο Αγροτικών Οργανώσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα τέσσερα κριτήρια που αξιολογούνται κατά την πρώτη εγγραφή είναι ο κύκλος εργασιών των τελευταίων τριών ετών, να έχουν καταστατικό καταχωρημένο σε αρμόδια δικαστική αρχή, να έχουν διενεργήσει αρχαιρεσίες με Δικαστικό αντιπρόσωπο και ο αριθμός των μελών τους να υπερβαίνει τα 10 άτομα.

    Στην πορεία αξιολόγησης με τον έλεγχο που διενεργεί η Εποπτική Αρχή, βάση του αρχείου καταγραφής των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων στην ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου, διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός προβλημάτων στην πληρότητα των στοιχείων που υποβλήθηκαν, όπως για παράδειγμα ανυπόγραφους ισολογισμούς, πρόχειρες εγγραφές, αδυναμία επικοινωνίας κ.α. Είναι χαρακτηριστικό ότι δοθεί λάθος 2.000 ταχυδρομικές διευθύνσεις και τηλέφωνα.

    [03] ΓΓ Δημοσίων Εσόδων: Δεν φορολογούνται τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου

    Δεν φορολογούνται τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, διευκρινίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με αφορμή σημερινές αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπου εμφανίζονται ακίνητα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΟΑΚΑ, Ακαδημία Αρχαίας Ολυμπίας κ.ά.) να εμπίπτουν στη φορολόγηση του ΕΝΦΙΑ.

    [04] Α. Νταβούτογλου: Μόνο οι Σύροι μπορούν να περάσουν από την τουρκική μεθόριο για να πολεμήσουν στο Κομπάνι

    O πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επανέλαβε σήμερα ότι μόνο στους Σύρους επιτρέπεται να διασχίσουν τη μεθόριο της χώρας τους προκειμένου να πάνε να πολεμήσουν στο Κομπάνι, το οποίο πολιορκούν οι τζιχαντιστές, απορρίπτοντας την έκκληση της Γαλλίας να επιτρέψει τη διέλευση από τα σύνορα.

    «Αυτοί που προέρχονται από τη Συρία μπορούν να φύγουν για να συμμετάσχουν στη μάχη» για το Κομπάνι, δήλωσε ενώπιον του Τύπου ο Νταβούτογλου, ο οποίος επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του δεν επιτρέπει τη διέλευση πολιτών άλλων εθνικοτήτων, κυρίως Τούρκων.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκία πρέπει «σίγουρα να ανοίξει τα σύνορά της» για να περάσουν ενισχύσεις προκειμένου να εμποδιστεί η κατάληψη της κουρδικής πόλης της Συρίας. Σήμερα, ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς επέμεινε στο αίτημα αυτό προς την Άγκυρα να λάβει «όλα τα μέτρα που επιβάλλονται» για τη διάσωση του Κομπάνι.

    [05] Αφιέρωμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στον τουρκικό κινηματογράφο

    Δυο δημοφιλείς σταρ του τουρκικού κινηματογράφου της δεκαετίας του '60 και '70 στην πατρίδα τους, αλλά και στους κινηματογράφους των προσφυγικών συνοικιών της Αθήνας της εποχής, η Χουλγιά Κοτσγιγίτ και η Τουρκιάν Σοράι θα παραβρεθούν στο αφιέρωμα τουρκικού κινηματογράφου που θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 29 Οκτωβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με μια επιλογή δεκατεσσάρων κλασικών και σύγχρονων ταινιών.

    Από ταινίες της χρυσής εποχής του τουρκικού σινεμά, με τις δύο πρωταγωνίστριες να κάνουν θραύση εκείνην την εποχή, έως ταινίες που άφησαν ανεξίτηλα το στίγμα τους στην εξέλιξη της τουρκικής κινηματογραφίας, όπως ο πολυβραβευμένος «Δρόμος» (Yol ) του Γιλμάζ Γκιουνέι, ταινία γυρισμένη το 1982 στη μακρινή Ανατολία, με φανατικούς θαυμαστές διεθνώς και μέχρι την πρόσφατη τουρκική κινηματογραφική σοδειά, το αφιέρωμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος τιμά τα εκατό χρόνια μιας εθνικής κινηματογραφίας που διεκδικεί τη θέση της στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη με βραβεία, διεθνείς διακρίσεις, συμμετοχές σε φεστιβάλ, αλλά και ...ολοένα αυξανόμενο αριθμό εισιτηρίων στις αίθουσες.

    Στην Εβδομάδα Τουρκικού Κινηματογράφου θα προβληθούν, ανάμεσα σε άλλες, η ταινία «Ξενοδοχείο η Πατρίς» ( 1987) του Ομέρ Καβούρ, η «Αθωότητα» (1998) του αναμορφωτή σκηνοθέτη Ζεκί Ντεμίρκουμπουζ αλλά και η πολυβραβευμένη ταινία του Ρεχά Ερντέμ «Κόσμος» ( 2009), με ήρωα έναν ...θαυματοποιό που ήρθε από το πουθενά για να ταράξει τα ήρεμα και βαρετά νερά στη ζωή των κατοίκων μιας -φανταστικής- συνοριακής πόλης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 October 2014 - 18:30:27 UTC