Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση καταφεύγει στη στρατηγική της έντασης και στην κινδυνολογία
  • [02] Συνεδρίασε η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ
  • [03] Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, την ερχόμενη Πέμπτη
  • [04] Η ελληνική οικονομία φαίνεται ότι θα εισέλθει άμεσα σε φάση ανάκαμψης, σύμφωνα με το ΚΕΠΕ
  • [05] Βελτιωμένη η θέση των ελληνικών ομολόγων στις αγορές, δηλώνει η ΕΚΤ
  • [06] Πτώση 2,22% στο χρηματιστήριο
  • [07] Η Μόσχα διαψεύδει ότι συμφώνησε να ανταλλάξει πληροφορίες με τις ΗΠΑ για το Ισλαμικό Κράτος

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση καταφεύγει στη στρατηγική της έντασης και στην κινδυνολογία

    Για υιοθέτηση «της στρατηγικής της έντασης και της κινδυνολογίας εκ μέρους της κυβέρνησης με στόχο την τρομοκράτηση των πολιτών», κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανεπίσημο σημείωμά του, στο οποίο αναλύει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

    Κεντρικό πολιτικό συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι, από τις ευρωεκλογές μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση έπειτα από συνεχή λάθη και την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει οδηγηθεί στην απομόνωση. Έτσι, η κυβέρνηση «πανικόβλητη από τις εν λόγω εξελίξεις δεν διστάζει να καταφύγει πλέον στο τελευταίο όπλο που της απέμεινε: τη στρατηγική της έντασης και της κινδυνολογίας με στόχο την τρομοκράτηση των πολιτών», αναφέρει η ανάλυση της αξιωματικής αντιπολίτευση.

    Επίσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επαναφέρει στη Βουλή τη θεωρία των δύο άκρων συνδέοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, ενώ οι επιτελείς του μιλάνε για άδεια ΑΤΜ και άλλες καταστροφές σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η πανικόβλητη συγκυβέρνηση, υπογραμμίζει το σημείωμα , «δεν διστάζει δηλαδή ούτε καν τις καταθέσεις των πολιτών να ρισκάρει προκειμένου να παρατείνει λίγους μήνες τη θητεία της. Δεν διστάζει να βάζει την Ελλάδα σε περιπέτειες μόνο και μόνο για να παραμείνει αυτή λίγους μήνες παραπάνω στην εξουσία».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ότι «αντί για την τετράμηνη παράταση της έντασης και της κινδυνολογίας, αντί για την αποσταθεροποίηση με την υπονόμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώτου κόμματος σήμερα, χρειάζεται να προσφύγουμε συντεταγμένα και ομαλά στη λαϊκή ετυμηγορία ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το μέλλον του».

    [02] Συνεδρίασε η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

    Νωρίς το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, υπό την προεδρία του Φώτη Κουβέλη.

    Η συνεδρίαση άρχισε, μετά το μεσημέρι, αλλά εξελίχθηκε με πολλές διακοπές, λόγω των ψηφοφοριών και των συνεδριάσεων στην Ολομέλεια και στις Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής.

    Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση αναφέρεται ότι η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ «αποφάσισε τη συγκροτημένη και στοχευμένη δράση της στα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα και την κοινωνία. Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφάσισαν την ανάληψη πρωτοβουλιών, μετά από προτάσεις που έγιναν, ώστε να αναδειχθούν και να προωθηθούν σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν και βαρύνουν τους Έλληνες πολίτες».

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, καταγράφηκε η διάθεση να εκτονωθεί το κλίμα έντασης που έχει προκύψει τόσο ανάμεσα στον πρόεδρο του κόμματος και τους βουλευτές όσο και ανάμεσα στα μέλη της ΚΟ με τα κομματικά όργανα της ΔΗΜΑΡ, ενόψει της συνεδρίασης, το Σάββατο, της νεοεκλεγείσας, από το πρόσφατο συνέδριο, Κεντρικής Επιτροπής και της εκλογής νέας Εκτελεστικής Επιτροπής.-

    [03] Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, την ερχόμενη Πέμπτη

    Τετράωρη στάση εργασίας για την ερχόμενη Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, από τις 9.00 έως τις 13.00, εξήγγειλε η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ), προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

    Οι ελεγκτές, σε ανακοίνωση τους, κάνουν λόγο για διαρκή μείωση του προσωπικού, αυξανόμενη κόπωση του εναπομείναντος, καθώς και έλλειψη, έως τώρα, επενδύσεων, που θα συνέβαλαν στην ανανέωση των συστημάτων αεροναυτιλίας. "Και η επίπτωση, όπως υποστηρίζουν, "θα είναι η δραματική αύξηση των καθυστερήσεων των πτήσεων, με εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας αλλά και στο κόστος των αεροπορικών εταιρειών, που επιβαρύνονται με 80 ευρώ περίπου, ανά λεπτό καθυστέρησης της κάθε πτήσης".

    [04] Η ελληνική οικονομία φαίνεται ότι θα εισέλθει άμεσα σε φάση ανάκαμψης, σύμφωνα με το ΚΕΠΕ

    "Η ελληνική οικονομία φαίνεται ότι θα εισέλθει άμεσα σε φάση ανάκαμψης, με βάση την αποκλιμάκωση της ύφεσης το 2ο τρίμηνο του 2014, όπου το ΑΕΠ της χώρας παρουσίασε μείωση κατά -0,3%, σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2013. Σύμφωνα με την έκθεση World Economic Outlook του ΔΝΤ, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας εκτιμάται στο 0,6% για το 2014 και 2,9% το 2015. Επίσης, στην ίδια έκθεση σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός για το 2014 θα είναι αρνητικός στο -0,8% και θετικός το 2015, με την εκτίμηση να είναι στο 0,3%. Επίσης, το ποσοστό ανεργίας προβλέπεται στο 25,8% για φέτος και στο 23,8% για το 2015" αναφέρει το ΚΕΠΕ σε έκδοση του.

    "Ωστόσο, αν και η οικονομία βρίσκεται σε πορεία προς την ανάκαμψη, το οικονομικό κλίμα παραμένει εύθραυστο. Το επόμενο εξάμηνο η Ελλάδα θα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις αναφορικά με την πορεία της οικονομίας. Αρχικά προέχουν η ολοκλήρωση της αξιολόγησης της πορείας της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων και η επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους. Επίσης, καταλυτικά αναμένεται να λειτουργήσουν τα αποτελέσματα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες και οι συζητήσεις για την ενίσχυση της μακροχρόνιας βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, το οποίο, αν και έχει εισέλθει σε φάση αποκλιμάκωσης, παραμένει σε ιδιαιτέρως υψηλά επίπεδα συγκριτικά με το ΑΕΠ. Τέλος, βασική πρόκληση για την οικονομία αποτελούν οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό με επίκεντρο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας" αναφέρει το ΚΕΠΕ.

    [05] Βελτιωμένη η θέση των ελληνικών ομολόγων στις αγορές, δηλώνει η ΕΚΤ

    Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει το «κούρεμα» στο οποίο υποβάλλονται τα ελληνικά ομόλογα αντικατοπτρίζει τη βελτίωση της θέσης αυτών των ομολόγων στην αγορά κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, σχολιάζει εκπρόσωπος της ΕΚΤ με γραπτή δήλωσή του.

    Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε, «το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε, κατόπιν πρότασης της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του Ευρωσυστήματος και υπό την προϋπόθεση της οριστικοποίησης των σχετικών νομικών πράξεων, να αναπροσαρμόσει το κούρεμα επί των ελληνικών κρατικών ομολόγων και των τραπεζικών ομολόγων που φέρουν εγγύηση της Ελληνικής κυβερνήσεως. Η απόφαση προβλέπει ότι τα παρόντα επίπεδα κουρέματος θα χαμηλώσουν, υπό το φως της συνολικής βελτίωσης της θέσης των ελληνικών κρατικών αξιογράφων από το 2013».

    [06] Πτώση 2,22% στο χρηματιστήριο

    Οι δηλώσεις του επιτρόπου για θέματα Οικονομίας, Γιούρκι Κατάινεν, ότι η Ευρώπη θα στηρίζει την Ελλάδα και μετά την ολοκλήρωση του σημερινού προγράμματος, με όποιο τρόπο χρειαστεί για να εξασφαλιστούν λογικές συνθήκες χρηματοδότησης, δεν μπόρεσαν να σταθεροποιήσουν την αγορά, μετά την «ελεύθερη πτώση» των δύο προηγούμενων ημερών. Έδωσαν μόνο ένα μικρό στήριγμα περιορίζοντας τις ενδοσυνεδριακές απώλειες που ξεπερνούσαν το 3,6% και η αγορά δεν απέφυγε τη νέα υποχώρηση στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιουλίου 2013 . Τις νέες ρευστοποιήσεις πυροδότησε η εκτόξευση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κοντά στο 9% και η ισχυρή πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές.

    Έντονες είναι και οι πιέσεις στα χρηματιστήρια και στις αγορές ομολόγων του Ευρωπαϊκού Νότου, μετά την αποτυχημένη δημοπρασία της Ισπανίας, την ώρα που η Fitch προειδοποιεί για ενδεχόμενη υποβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν το χειρότερο πτωτικό σερί 11 ετών με οκτώ ημέρες πτώσης.

    Την ίδια ώρα ενδείξεις νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης διακρίνουν αρκετοί αναλυτές, ερμηνεύοντας την συμπεριφορά των Χρηματιστηρίων, την πτώση της τιμής του πετρελαίου και τη μείωση των αποδόσεων στα «ασφαλή» κρατικά ομόλογα. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 869,16 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,22%. Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 30ης Ιουλίου 2013 (866,90 μονάδες).

    [07] Η Μόσχα διαψεύδει ότι συμφώνησε να ανταλλάξει πληροφορίες με τις ΗΠΑ για το Ισλαμικό Κράτος

    Η Ρωσία διέψευσε σήμερα τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν να ανταλλάξουν πληροφορίες για την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα αρνείται να συμμετάσχει σε συνασπισμούς που παραβιάζουν το "διεθνές δίκαιο".

    Χωρίς να αρνείται ότι μια τέτοια συνεργασία υπήρχε, η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας υπογραμμίζει ότι χρειάζεται μια αποσαφήνιση των όσων είπε ο Κέρι, ότι ο ίδιος και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ συμφώνησαν να μοιραστούν τις πληροφορίες που διαθέτουν για τους τζιχαντιστές του ΙΚ.

    Την Τρίτη, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Λαβρόφ στο Παρίσι, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανακοίνωσε ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν "να εντείνουν τη συνεργασία τους" όσον αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών για το Ισλαμικό Κράτος. Το ρωσικό υπουργείο ωστόσο επισήμανε ότι η Μόσχα παρέχει ήδη βοήθεια στη Συρία και το Ιράκ στον αγώνα τους εναντίον της "τρομοκρατίας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 October 2014 - 16:30:30 UTC