Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον εισαγγελέα που ερευνά τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών καταθέτει ο Φ. Κουβέλης
  • [02] Σε ένα μήνα αναμένεται η απόφαση για το ποιοι θα δικαστούν στην υπόθεση της ΧΑ
  • [03] Στη δημοσιότητα σήμερα η λίστα με τα ιδιωτικά ΙΕΚ που δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους
  • [04] Αστυνομικοί διέλυσαν οδοφράγματα στην περιοχή που βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια, στο Χονγκ Κονγκ
  • [05] Παγκόσμια κινητοποίηση για τον Έμπολα
  • [06] Συνάντηση N. Αναστασιάδη - Βλ. Πούτιν, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των ρωσικών ασκήσεων
  • [07] Με το «Έτσι κάνουν όλες» ξεκινά την καλλιτεχνική περίοδο η Εθνική Λυρική Σκηνή
  • [08] Νέα ανακάλυψη ίσως συμβάλλει στην αποτελεσματική θεραπεία εγκεφαλικών

  • [01] Στον εισαγγελέα που ερευνά τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών καταθέτει ο Φ. Κουβέλης

    Κατάθεση στον εισαγγελέα Εφετών Π.Παναγιωτόπουλο που ερευνά τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας θα δώσει σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Τη Δευτέρα, έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος.

    [02] Σε ένα μήνα αναμένεται η απόφαση για το ποιοι θα δικαστούν στην υπόθεση της ΧΑ

    Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα αναμένεται να κρίνει το Συμβούλιο Εφετών την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με βούλευμα που θα εκδώσει για το ποιοι από τους συνολικά 85 κατηγορούμενους θα βρεθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σε μία δίκη που παρόμοια της δεν έχει προηγηθεί στα δικαστικά χρονικά. Οι Εφέτες που θα κρίνουν την υπόθεση θα πρέπει, αφού μελετήσουν τα στοιχεία, να αποφανθούν αν θα κάνουν δεκτή την εισήγηση του Εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου για το πόσοι και για ποιές κατηγορίες θα καθίσουν στο εδώλιο ή αν θα κρίνουν διαφορετικά την ποινική εμπλοκή κατηγορουμένων. Βάση της εκτίμησης του κ. Ντογιάκου πρέπει να παραπεμφθούν οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και μαζί τους άλλοι 52 συγκατηγορούμενοι τους. Από αυτούς οι 26 είναι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση.

    Η δίκη για την υπόθεση εκτιμάται ότι θα προσδιοριστεί στις αρχές του 2015 ενώ ζητούμενο ακόμη είναι η «στέγαση» μίας τέτοιας διαδικασίας. Μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν εξεταστεί διάφορες δυνατότητες, από την αίθουσα του Κορυδαλλού μέχρι και μη δικαστικοί χώροι που θα μετατραπούν αναλόγως.

    [03] Στη δημοσιότητα σήμερα η λίστα με τα ιδιωτικά ΙΕΚ που δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους

    Σήμερα, Παρασκευή, πρόκειται να δοθεί στην δημοσιότητα, από το υπουργείο Παιδείας η λίστα με όλα τα ονόματα των ιδιωτικών ΙΕΚ που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους προς το Δημόσιο και θα διακοπεί η λειτουργία τους. Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, τρισέλιδη λίστα με τα ονόματα όλων των ιδιωτικών ΙΕΚ μαζί με τα ποσά των οφειλών τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, έληξε η προθεσμία που είχαν για να ενταχθούν στην ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, οπότε αύριο θα υπάρχει και η πλήρης εικόνα για τον αριθμό των ΙΕΚ που θα διακοπεί η λειτουργία τους.

    [04] Αστυνομικοί διέλυσαν οδοφράγματα στην περιοχή που βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια, στο Χονγκ Κονγκ

    Διμοιρίες αστυνομικών στο Χονγκ Κονγκ διέλυσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οδοφράγματα που είχαν στηθεί από διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας, γύρω από την περιοχή Μονγκ Κοκ, όπου βρίσκονται τα περισσότερα κυβερνητικά γραφεία και λαμβάνουν χώρα οι κύριες διαδηλώσεις, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αυτόπτης μάρτυρας.

    Η επιχείρηση αυτή της αστυνομίας ήταν η τελευταία που στόχο είχε τη διάλυση οδοφραγμάτων, μετά από 3 εβδομάδες διαδηλώσεων που έχουν παραλύσει περιοχές του οικονομικού κέντρου. Οι διαδηλωτές, κυρίως φοιτητές, ζητούν εκλογική αυτονομία καθώς και την παραίτηση του κυβερνήτη της πρώην βρετανικής αποικίας, Λιουνγκ Τσουνγκ-Γινγκ.

    [05] Παγκόσμια κινητοποίηση για τον Έμπολα

    «Οικονομική ή άλλου είδους ενίσχυση» ζήτησε ο υπουργός Υγείας από την ΕΕ για την αντιμετώπιση του Έμπολα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Υγείας της ΕΕ, για το θέμα του συντονισμού στη λήψη μέτρων πρόληψης της διασποράς του ιού έμπολα στην Ευρώπη και ειδικότερα του ελέγχου των ταξιδιωτών που φθάνουν από τις τρεις προσβεβλημένες χώρες της Δυτικής Αφρικής ήταν το βασικό θέμα που απασχόλησε τη Συντονιστική Συνάντηση των υπουργών Υγείας της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Ο κ. Βορίδης τάχθηκε υπέρ της ενημέρωσης, της ανταλλαγής πληροφοριών και της δημιουργίας βάσης δεδομένων. Όσον αφορά τον έλεγχο εισόδου, μολονότι δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα από τις προσβεβλημένες χώρες (Σιέρρα Λεόνε, Λιβερία, Γουινέα), ο υπουργός ανακοίνωσε ότι πάρθηκε το μέτρο της εγκατάστασης θερμικών καμερών, συμμεριζόμενος τις ανησυχίες της Βρετανιας της Γαλλίας, αλλά και των ΗΠΑ.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας έναυσμα για τη σύγκληση της σύσκεψης υπήρξε η απόφαση των ΗΠΑ και του Ηνωμενου Βασιλείου να επιβάλουν ελέγχους σε αεροδρόμια. Δεδομένου ότι η προσπάθεια ελέγχου των επιβατών αποδυναμώνεται εάν γίνεται μεμονωμένα, οι έλεγχοι ενδείκνυνται να γίνονται συντονισμένα, όπως τόνισε η Γαλλίδα υπουργός που ανακοίνωσε σήμερα το ίδιο μέτρο. Άλλα Κράτη- Μέλη της ΕΕ τάχθηκαν υπέρ του ελέγχου κατά την έξοδο από τις προσβεβλημένες χώρες, μέτρο που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Δεκαπέντε αφρικανικές χώρες που συνορεύουν ή βρίσκονται κοντά στη ζώνη που έχει πληγεί από την επιδημία του Έμπολα θα λάβουν βοήθεια με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσης της ασθένειας, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος έχει τονίσει ότι δεν συνιστά να γίνονται έλεγχοι στα αεροδρόμια για τον εντοπισμό «ύποπτων» κρουσμάτων

    Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε τη χρησιμοποίηση των αμερικανικών στρατιωτικών εφεδρειών για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της ανθρωπιστικής βοήθειας κατά του ξεσπάσματος της επιδημίας του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική.

    [06] Συνάντηση N. Αναστασιάδη - Βλ. Πούτιν, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των ρωσικών ασκήσεων

    Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο περιθώριο της 10ης Ευρω-ασιατικής Συνόδου Κορυφής, στο Μιλάνο. Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι, η συνάντηση έχει διευθετηθεί υπό το φως της διεξαγωγής μεγάλης κλίμακας ασκήσεων του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, από τις 20 Οκτωβρίου, στην περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας. Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των ρωσικών ασκήσεων δεν είναι τυχαίο και τόνισε ότι είναι διεθνής η αντίδραση για τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

    [07] Με το «Έτσι κάνουν όλες» ξεκινά την καλλιτεχνική περίοδο η Εθνική Λυρική Σκηνή

    Με μια μεγαλοφυή σύλληψη του Μότσαρτ, την όπερα «Έτσι κάνουν όλες», ξεκινά για την Εθνική Λυρική Σκηνή η καλλιτεχνική περίοδος 2014-15. Πρόκειται για μια κωμωδία με θέμα την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων, η οποία ξεσήκωσε τη συντηρητική κοινωνία της Βιέννης όταν πρωτοπαρουσιάστηκε και θεωρήθηκε τολμηρή όχι μόνο στην εποχή της, αλλά ακόμα και τον 19ο αιώνα. Διευθύνουν οι Μίλτος Λογιάδης και Ζαν Κριστόφ Σαρρόν και σκηνοθετεί η Ροδούλα Γαϊτάνου.

    «Είναι ένα πολύ επίκαιρο έργο, παρόλο που μετράει δυόμισι αιώνες ζωής. Μας αφορά όλους, κυρίως ο επίλογος του έργου και αυτό που λέει ο Λορέντσο ντα Πόντε, "τυχερός όποιος βλέπει τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά και με χιούμορ και αισιοδοξία αντιμετωπίζει τις δυσκολίες ζωής". Νομίζω ότι είναι μία φράση ζωής από την οποία μπορούμε όλοι μας να πάρουμε πολλά και σίγουρα αφορά όλους τους Έλληνες σήμερα, οι οποίοι ζουν σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση που σιγά σιγά φαίνεται το φως στην άκρη του τούνελ. Εάν κολλήσουμε στη λάσπη της αντιξοότητας και δεν προσπαθήσουμε να κάνουμε το βήμα μπροστά, βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο, δεν υπάρχει ελπίδα και δεν υπάρχει πρόοδος. Νομίζω ότι η αισιοδοξία και το χιούμορ είναι δύο βασικοί παράγοντες σε στιγμές δύσκολες» είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η σκηνοθέτης Ροδούλα Γαϊτάνου.

    Το έργο θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ολύμπια στις 24, 25, 26, 31 Οκτωβρίου και 1, 2, 8, 9 Νοεμβρίου, στις 20:00.

    [08] Νέα ανακάλυψη ίσως συμβάλλει στην αποτελεσματική θεραπεία εγκεφαλικών

    Μια νέα ανακάλυψη Αυστραλών επιστημόνων, που θα συνίσταται σ' ένα απλό τρύπημα στο δάχτυλο, ενδέχεται να βοηθά τους γιατρούς να κάνουν ακριβή διάγνωση αναφορικά με τον χρόνο που συμβαίνει το εγκεφαλικό και μ' αυτόν τον τρόπο να ανοίγουν την πόρτα για θεραπευτική αγωγή. Το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη διάσωση ατόμων που έχουν υποστεί εγκεφαλικό είναι η άγνοια της χρονικής στιγμής που συνέβη, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Περίπου το 20% των ασθενών, όταν συνέλθουν δε γνωρίζουν καν ότι υπέστησαν εγκεφαλικό, ενώ ένα ποσοστό περίπου 15% δεν είναι βέβαιοι ότι υπέστησαν εγκεφαλικό, δεδομένου ότι τα συμπτώματα είναι συχνά ακαθόριστα.

    Η νέα μέθοδος εντόπισης της ακριβούς ώρας που συνέβη το εγκεφαλικό, αυξάνουν τις πιθανότητες του ασθενούς για ανάρρωση κατά 30%. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το νέο εργαλείο εντόπισης της χρονικής στιγμής που συνέβη το εγκεφαλικό, θα βρίσκεται σε ψυγείο των ασθενοφόρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 October 2014 - 6:30:24 UTC