Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο - Θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις
  • [02] Δύο χειροβομβίδες στρατιωτικού τύπου εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Λιμανάκι Περάματος
  • [03] Διαφωνίες στο ΔΣ της ΕΚΤ για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί
  • [04] Ο Αμερικανικός στρατός δεν γνωρίζει κάτι για τη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων από το Ισλαμικό Κράτος
  • [05] Ο Μπόνο πάσχει από γλαύκωμα, γι' αυτό δεν αποχωρίζεται ποτέ τα γυαλιά ηλίου του
  • [06] Συνάντηση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο - Θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

    Η Ελλάδα κατάφερε μία τεράστια αλλαγή στα ελλείμματα και στις μεταρρυθμίσεις, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το Μιλάνο και πρόσθεσε ότι η αλλαγή αυτή αναγνωρίζεται από όλους και έχει αρχίσει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα για τη μετά το μνημόνιο εποχή.

    Είπε ακόμη ο πρωθυπουργός: «Κανείς δεν έχει αντίρρηση για την επιτυχία της χώρας μέχρι τώρα. Και αν προσέξατε τις τελευταίες επίσημες δηλώσεις κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Ελλάδα έχει πλέον από εδώ και πέρα τα θεμελιώδη μεγέθη και τις προοπτικές να προχωρήσει. Η συζήτηση γίνεται για το πώς θα προχωρήσουμε με τον πιο ασφαλή τρόπο. Η συζήτηση αυτή γίνεται με τρόπο συστηματικό με όλους. Έχει εξηγηθεί από την πλευρά της Ελλάδας ότι δεν χρειαζόμαστε νέο μνημόνιο. Όπως αποτελεί στοιχείο των διαπραγματεύσεων μία πιθανή προληπτική γραμμή στήριξης που θα προστάτευε τη χώρα από πιθανές αναταράξεις στις αγορές σε μία στιγμή που η παγκόσμια οικονομία παρουσιάζει στοιχεία κάμψης. Σε κάθε περίπτωση όλοι συμφωνούμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής εξυγίανσης».

    [02] Δύο χειροβομβίδες στρατιωτικού τύπου εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Λιμανάκι Περάματος

    Δύο χειροβομβίδες στρατιωτικού τύπου εντοπίστηκαν το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Λιμανάκι Περάματος από ερασιτέχνη αλιέα που ενημέρωσε το Λιμενικό Σώμα.

    Οι χειροβομβίδες ήταν σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων από την ακτή και σε βάθος περίπου δύο μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

    Η περιοχή αποκλείστηκε από την οικία λιμενική Αρχή, ενώ ενημερώθηκε η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου για τις δικές της ενέργειες.

    [03] Διαφωνίες στο ΔΣ της ΕΚΤ για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί

    Η Γερμανία δεν χρειάζεται ένα σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας της και το ίδιο το σχέδιο θα μπορούσε να αποδειχθεί αντιπαραγωγικό, έκρινε σήμερα ο Γενς Βάιντμαν, ο πρόεδρος της Bundesbank, της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, για τον οποίο η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία πρέπει απλά να κατανείμει καλύτερα τις δαπάνες της. «Η Γερμανία δεν έχει ανάγκη μια πολιτική τόνωσης (της ανάπτυξης)», είπε ο κεντρικός τραπεζίτης σε μια σύνοδο χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος στη Ρίγα, την

    πρωτεύουσα της Λετονίας.

    Αυτήν την εβδομάδα η γερμανική κυβέρνηση αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας το τρέχον έτος και το επόμενο, σημειώνοντας μια επιβράδυνση που συνδέεται με την γενικότερη οικονομική δυναμική, εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ουκρανία και την παρατεινόμενη αδυναμία της οικονομίας της ευρωζώνης. Το γεγονός αυτό ενίσχυσε τα επιχειρήματα όσων προτείνουν αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η γερμανική κυβέρνηση, η οποία καλείται ιδίως από εταίρους της στην ευρωζώνη να κάνει περισσότερα για να τονωθεί η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρώπης. Αλλά οι αναπροσαρμοσμένες προβλέψεις περί ανάπτυξης 1,2% φέτος και 1,3% το 2015 δείχνουν «ακόμη ανάπτυξη, πράγμα που συνάδει με την δυναμική» της γερμανικής οικονομίας, έκρινε ο Βάιντμαν.

    Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σχολιάζει ότι οι τοποθετήσεις του Βάιντμαν και άλλων στελεχών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αποκαλύπτουν βαθείς διχασμούς εντός του θεσμού.

    Η τοποθέτηση του Βάιντμαν μοιάζει να αποτελεί απάντηση στην παρότρυνση του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι προς το Βερολίνο να ανεβάσει το επίπεδο των δημοσίων δαπανών της για να συμβάλει να ανακάμψει η ευρωζώνη.

    [04] Ο Αμερικανικός στρατός δεν γνωρίζει κάτι για τη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων από το Ισλαμικό Κράτος

    Ο Αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει ενημερωθεί για οποιαδήποτε αεροπορική επιχείρηση από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους «στη Συρία ή αλλού», μετά τις καταγγελίες του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    «Δεν γνωρίζουμε κάτι για οποιαδήποτε αεροπορική επιχείρηση του ΙΚ στη Συρία ή αλλού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της CentCom Πάτρικ Ράιντερ. «Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε στενά τη δραστηριότητα του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ και θα συνεχίσουμε να εξαπολύουμε επιθέσεις εναντίον του εξοπλισμού του, των εγκαταστάσεών του, των μαχητών του οπουδήποτε κι αν βρίσκονται», πρόσθεσε ο Ράιντερ.

    Νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε επισημάνει, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, ότι ιρακινοί πιλότοι οι οποίοι έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, έχουν κατασχέσει τρία μαχητικά από τον συριακό στρατό και με αυτά εκπαιδεύουν μέλη της οργάνωσης. Το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές πραγματοποιούν πτήσεις.

    [05] Ο Μπόνο πάσχει από γλαύκωμα, γι' αυτό δεν αποχωρίζεται ποτέ τα γυαλιά ηλίου του

    Ο λόγος που ο τραγουδιστής των U2 Μπόνο φορά συνεχώς γυαλιά ηλίου τα τελευταία χρόνια δεν οφείλεται σε ιδιοτροπία του σταρ, αλλά επειδή πάσχει από γλαύκωμα, αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC η οποία θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ.

    Η ασθένεια αυτή, που προκαλεί εκφυλισμό του οπτικού νεύρου και του αμφιβληστροειδούς και ενδέχεται να περιορίσει την όραση του ασθενούς, καθιστά επίσης τα μάτια πιο ευαίσθητα στο φως. Γι' αυτό τον λόγο ο Μπόνο, που όπως αποκάλυψε πάσχει από γλαύκωμα εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, δεν βγάζει ποτέ τα γυαλιά ηλίου του ακόμα και όταν βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους, εξήγησε ο ίδιος στο Graham Norton Show.

    «Λαμβάνω την κατάλληλη θεραπεία και όλα θα πάνε καλά», είπε ο τραγουδιστής στην εκπομπή αυτή στην οποία πήγε για να προωθήσει το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος "Songs of innocence" που κυκλοφόρησε στις 10 Οκτωβρίου.

    [06] Συνάντηση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο συναντήθηκαν με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για δεύτερη φορά σήμερα για να αναζητήσουν τρόπους για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.

    Οι τέσσερις ηγέτες, μαζί με συνεργάτες τους, συναντήθηκαν σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Μιλάνου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ηγετών της ΕΕ και της Ασίας.

    Νωρίτερα σήμερα οι τέσσερις είχαν συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για συνομιλίες που εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε αργότερα δύσκολες και γεμάτες διαφωνίες.

    Η Μέρκελ δήλωσε από την πλευρά της έπειτα απ' αυτή την πρώτη συνάντηση πως οι συνομιλίες δεν έχουν μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα. "Θα συνεχίσουμε να μιλάμε. Υπήρξε πρόοδος σε μερικές λεπτομέρειες, αλλά το κύριο ζήτημα είναι οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας", πρόσθεσε.

    Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο είπε σήμερα στον καγκελάριο της Αυστρίας πως δεν είναι αισιόδοξος για την κρίση στην Ουκρανία μετά τις συνομιλίες που είχε νωρίτερα με τον Ρώσο πρόεδρο και ευρωπαίους ηγέτες.

    Επί του πεδίου στην Ουκρανία, τρεις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην περιοχή του Ντονέτσκ και άλλοι ένδεκα φέρονται αγνοούμενοι στην περιοχή του Λουχάνσκ. Το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ δέχθηκε το τελευταίο 24ωρο τρεις επιθέσεις από τους αντάρτες, δήλωσε ο ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος Αντρίι Λισένκο προσθέτοντας πως τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίσθηκαν. Στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, αγνοείται η τύχη 11 ουκρανών στρατιωτών οι οποίοι έπεσαν σε ενέδρα. Οι στρατιώτες αυτοί ανήκαν σε ένα τάγμα που κατευθυνόταν προς ένα οδόφραγμα κοντά στο χωριό Σμιλέ, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο Βλαντισλάβ Σελεζνιόφ στο Κίεβο. Ο ίδιος διευκρίνισε πως στον τόπο της ενέδρας βρέθηκαν καμένα ουκρανικά τεθωρακισμένα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 October 2014 - 14:30:28 UTC