Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Εκεί οδηγεί η καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Α. Λοβέρδος: Τα ΙΕΚ που χρωστούν στο ΙΚΑ θα κλείσουν
  • [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια
  • [04] Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της Φιλοσοφικής Σχολής
  • [05] Διευκολύνσεις και σταδιακή απελευθέρωση της αγοράς, προβλέπει το νομοσχέδιο για το φυσικό αέριο
  • [06] Η ΕΕ δεσμεύθηκε να καταβάλει αυξημένες προσπάθειες για την εξάλειψη της επιδημίας του ιού Έμπολα στην Αφρική

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Εκεί οδηγεί η καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

    «Και μετά αναρωτιούνται στον ΣΥΡΙΖΑ ποιος προκαλεί αναστάτωση στις αγορές...» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη σε θέσεις που έχει διατυπώσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Η εκπρόσωπος είπε ότι σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι το κόμμα του δεν θα δεχτεί χρηματοδότηση, που θα συνοδεύεται απο δεσμεύσεις, ότι με έναν νόμο στη Βουλή θα ακυρώσει (μονομερώς) το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους, ότι θα διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, λέγοντας ότι «μας χρωστάνε - δεν τους χρωστάμε», ότι θα απεμπλακούν από οποιανδήποτε κηδεμονία και ότι «δεν πρόκειται να ακολουθήσουν το αφεντικό», όπως ονόμασε τις αγορές.

    Η κ. Βούλτεψη πρόσθεσε πως ο κ. Λαφαζάνης παραδέχτηκε, όμως, ότι μπορεί να υπάρξουν οδυνηρές επιπτώσεις από την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η εκπρόσωπος είπε ότι «αυτές οι "οδυνηρές επιπτώσεις" είναι η έξοδος από την ευρωζώνη, από τον "εσωτερικό δανεισμό" και τελικά η χρεωκοπία».«Εκεί οδηγεί η καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Και πράγματι "το νέο πληθωριστικό χιλιάρικο" του ΣΥΡΙΖΑ θα φιλοτεχνηθεί με την προσωπογραφία του κ. Λαφαζανη...» συμπλήρωσε η κ. Βούλτεψη.

    [02] Α. Λοβέρδος: Τα ΙΕΚ που χρωστούν στο ΙΚΑ θα κλείσουν

    Τη διαβεβαίωση, ότι οι επιχειρήσεις μεταλυκειακής εκπαίδευσης που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους θα κλείσουν, έδωσε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας ανακοίνωση του Δ.Σ. των ιδιωτικών ΙΕΚ αλλά και ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

    «Είδα σήμερα το πρωί μια ανακοίνωση του Συλλόγου των ΙΕΚ, αν κατάλαβα καλά, προς τον πρωθυπουργό. Είναι μια επιστολή, να μην κλείσω αυτούς οι οποίοι δεν πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Αναφέρονται σε εμένα με προσβλητικό τρόπο. Τους στέλνω το μήνυμα που τους έστειλα και στη Βουλή (...) Αύριο, δηλαδή, ελέγχοντας τις μετονομασίες με βάση με μια απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους για την συνυπευθυνότητα, δηλαδή ο εκάστοτε νέος εταίρος, η νέα εταιρεία, η νέα μορφή, να προσπαθεί να αποξενωθεί από τα χρέη της παλιάς, ενώ είναι η ίδια επιχείρηση, επειδή υπάρχει αυτή η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που μας διευκολύνει περί συνυπευθυνότητας, όποιος δεν έχει ρυθμίσει τα χρέη τα χθεσινά, αύριο το μεσημέρι θα έχει κλείσει. Αυτά τα λέω με όρους σαφείς για να μη νομίζουν ότι παίζουμε παιχνίδια» ανέφερε ο κ.Λοβέρδος μιλώντας στον ρ/σ Real.

    [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια

    Εργαζόμενοι και φοιτητές πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση των πρυτανικών Αρχών, την περασμένη εβδομάδα, να απαγορευθεί η πρόσβαση σε όσους δεν είχαν εργασία και να κλειδώσουν τις πόρτες για να εμποδίσουν ομάδα φοιτητών να πραγματοποιήσει κατάληψη.

    Εκπρόσωποι των υπαλλήλων και των φοιτητών είχαν συνάντηση με τους αντιπρυτάνεις, Κώστα Μπουραζέλη και Αντώνη Καλοκαιρινό. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπουραζέλης υπεραμύνθηκε της πρόθεσης της διοίκησης του Ιδρύματος να ελέγχεται η είσοδος στους πανεπιστημιακούς χώρους, ενώ η γραμματέας του συλλόγου των υπαλλήλων, Μαρλέν Λογοθέτη, έκανε λόγο για «παραβίαση του δικαιώματος της συνδικαλιστικής δράσης».

    Αύριο, στις 11:00, έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση μεταξύ του πρύτανη του Ιδρύματος Θ. Φορτσάκη και τριμελούς αντιπροσωπείας, η οποία θα αποτελείται από δύο υπαλλήλους και έναν φοιτητή. Ο σύλλογος των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ κήρυξε νέα στάση εργασίας για αύριο, Τρίτη, από τις 11:00 έως τις 16:00, ενώ στις 13:00 οι υπάλληλοι θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στον χώρο της πρυτανείας.

    [04] Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της Φιλοσοφικής Σχολής

    Ολοκληρώθηκε σήμερα στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών ο καθαρισμός που ξεκίνησε χθες από συνεργεία του δήμου Αθηναίων.

    Το πρόβλημα στις εγκαταστάσεις άρχισε να εμφανίζεται πριν από έξι μήνες, όταν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας.

    Με τη βοήθεια των συνεργείων του δήμου Αθηναίων απομακρύνθηκαν τελικά 5,5 τόνοι σκουπιδιών από τις εγκαταστάσεις στην Πανεπιστημιούπολη.

    Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την επιλογή, με ανοικτό διαγωνισμό, της υπηρεσίας που θα αναλάβει την καθαριότητα του Ιδρύματος.

    [05] Διευκολύνσεις και σταδιακή απελευθέρωση της αγοράς, προβλέπει το νομοσχέδιο για το φυσικό αέριο

    Διευκολύνσεις για τη σύνδεση πολυκατοικιών και μεμονωμένων ιδιοκτησιών με το δίκτυο φυσικού αερίου και σταδιακή απελευθέρωση της αγοράς προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που πρόκειται να δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές σε κάθε περίπτωση, είτε για την αλλαγή του καυστήρα κεντρικής θέρμανσης είτε για την εγκατάσταση ατομικού συστήματος θα απαιτείται η σύγκληση γενικής συνέλευσης των συνιδιοκτητών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα διαμερίσματα που αποκόπτονται από την κεντρική θέρμανση θα εξακολουθήσουν να συμμετέχουν με ένα ποσοστό στην κοινόχρηστη δαπάνη για πετρέλαιο ωστόσο για το συγκεκριμένο ζήτημα εκφράζεται και η αντίθετη άποψη.

    Με τα τωρινά δεδομένα, οι Κανονισμοί των πολυκατοικιών προβλέπουν ότι για οποιαδήποτε αλλαγή στη θέρμανση απαιτείται η σύμφωνα γνώμη του συνόλου ή της απόλυτης πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών.

    [06] Η ΕΕ δεσμεύθηκε να καταβάλει αυξημένες προσπάθειες για την εξάλειψη της επιδημίας του ιού Έμπολα στην Αφρική

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύθηκε σήμερα να καταβάλει «αυξημένες προσπάθειες» για «την εξάλειψη» της επιδημίας του ιού Έμπολα στις αφρικανικές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο αυξάνοντας τη δέσμευσή της για παροχή βοήθειας και προσφέροντας «εγγυήσεις» για την απομάκρυνση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που προσβάλλεται από την ασθένεια.

    «Μια ενωμένη, συντονισμένη και αυξημένη προσπάθεια είναι απαραίτητη για να εξαλειφθεί η επιδημία και να προσφερθεί η απαραίτητη βοήθεια στις πληγείσες χώρες», επεσήμαναν οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών μετά το πέρας της συνόδου τους στο Λουξεμβούργο.

    Η ΕΕ δεσμεύθηκε να προσφέρει «τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ευρώ» για να βοηθήσει τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.

    Η επιδημία, που έχει προκαλέσει τον θάνατο 4.500 ανθρώπων και πλέον, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, «εξακολουθεί να εξαπλώνεται με εκπληκτικό τρόπο» στις τρεις αυτές χώρες, προειδοποίησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

    Μεταξύ των κρουσμάτων είναι και περισσότερα από 420 μέλη του ιατρικού προσωπικού, κυρίως γιατροί και νοσοκόμοι, σύμφωνα με έναν απολογισμό της Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, της ευρωπαίας επιτρόπου αρμόδιας για την Ανθρωπιστική Βοήθεια. «Αυτό δείχνει σε ποιο βαθμό είναι εκτεθειμένο το ιατρικό προσωπικό, εξ ου και η σημασία να διασφαλίζεται η απομάκρυνσή του στην περίπτωση μόλυνσης», πρόσθεσε η Γκεοργκίεβα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 October 2014 - 16:30:25 UTC