Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Δεν χρειαζόμαστε άλλο μνημόνιο
  • [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με Ευ. Βενιζέλο την Τετάρτη το απόγευμα
  • [03] «Μεταρρυθμιστές για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη» είναι ο τίτλος της πρωτοβουλίας του Σπ. Λυκούδη
  • [04] Το ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις στο ΕΚΠΑ
  • [05] Πόθεν Εσχες επί των εμπορικών τιμών των ακινήτων
  • [06] Διυπουργική σύσκεψη για τα ληξιπρόθεσμα
  • [07] Διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τα ληξιπρόθεσμα
  • [08] Βρέθηκε το μαρμάρινο κεφάλι της Σφίγγας στην Αμφίπολη

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Δεν χρειαζόμαστε άλλο μνημόνιο

    «Δεν χρειαζόμαστε άλλο μνημόνιο, όχι μόνο βγαίνουμε, αλλά η Ελλάδα θα είναι απολύτως ασφαλής στην μετά μνημόνιο εποχή» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ.

    Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι την πόλωση κανείς δεν την θέλει αλλά δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιτρέψει σε κανέναν να καταργήσει όσα έχουν γίνει και να εμποδίσει τις μεταρρυθμίσεις.

    Υπογράμμισε ότι τα δυόμισι χρόνια έγιναν πολλά και θα γίνουν περισσότερα αρκεί «να μην πέσουμε ξανά σε περιδίνηση και πολιτική αβεβαιότητα και να συνεχίσουμε τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων γιατί αυτό είναι το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού».

    Κάνοντας έναν πολύ σύντομο απολογισμό υπογράμμισε ότι σε αυτά τα δυόμισι χρόνια πετύχαμε την μεγαλύτερη δημοσιονομική εξυγίανση που έχει γίνει παράλληλα με σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανεβήκαμε 111 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας και θα συνεχίσουμε. Πετύχαμε πρωτογενή πλεονάσματα νωρίτερα από τον στόχο και τον επόμενο χρόνο μηδενίζουμε το έλλειμμα συνολικά και με τις πληρωμές του χρέους. Αυτά έδωσαν στην χώρα εικόνα αξιοπιστίας και ασφάλειας. Από αυτή την αναγεννητική προσπάθεια για την χώρα κερδίζουν όλοι. Ο τουρισμός κέρδισε ήδη, οι άλλοι κλάδοι θα ακολουθήσουν.

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στον τουρισμό λέγοντας ότι ο τουρισμός υπήρξε το μεγάλο στήριγμα της Ελλάδας στις δύσκολες στιγμές και παραμένει η ατμομηχανή και ο μοχλός επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Ο τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο τόσο από ποσοτική όσο και από ποιοτική άποψη. Ο τουρισμός θα διαδραματίσει ρόλο καταλύτη και για άλλους κλάδους και θα δώσει δουλειές και έσοδα στο κράτος, αρκεί να διατηρήσουμε την σταθερή πορεία.

    [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με Ευ. Βενιζέλο την Τετάρτη το απόγευμα

    Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες καθώς και οι εξελίξεις στο μέτωπο της Οικονομίας ενόψει και της επόμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα θα συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχουν αύριο το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Η συνάντηση, που είναι προγραμματισμένη για τις 6 μ.μ., θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [03] «Μεταρρυθμιστές για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη» είναι ο τίτλος της πρωτοβουλίας του Σπ. Λυκούδη

    Την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, υπό τον τίτλο «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη» ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και νυν ανεξάρτητος, Σπύρος Λυκούδης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στο μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

    Στην ομιλία του ο κ. Λυκούδης ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη και, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε «η πρώτη ανάγκη είναι να αναδείξουμε και να στηρίξουμε την αναγκαιότητα της πολιτικής συνεννόησης και συναίνεσης των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Η δεύτερη ανάγκη αφορά τη μεγάλη συνάντηση όλων των δυνάμεων του ιστορικού δημοκρατικού χώρου. Από το δημοκρατικό και φιλελεύθερο κέντρο, τους σοσιαλιστές, έως και την ανανεωτική αριστερά», προσδιορίζοντας έτσι το πολιτικό εύρος των δυνάμεων, στο οποίο απευθύνεται η πρωτοβουλία της οποίας ηγείται. Αναγνώρισε δυσκολίες και δισταγμούς, ζήτησε όμως απ΄όσους ανταποκριθούν στο κάλεσμά του ειλικρίνεια και τόλμη.

    [04] Το ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις στο ΕΚΠΑ

    Για «μικροκομματικές και μικροπολιτικές αντιλήψεις», «που ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής», «για μια ακόμη φορά», κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις καταλήψεις στο ΕΚΠΑ.

    Αναφέρει επίσης ότι «η ακατανόητη ενέργεια των τριών βουλευτών του να καθοδηγήσουν καταλήψεις στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο παραβιάζει βάναυσα το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων και προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην λειτουργία τους» και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιληφθεί ότι η ενίσχυση της ασυδοσίας, η πόλωση και ο διχασμός στην Πανεπιστημιακή κοινότητα στρέφονται κυρίως κατά των φοιτητών και των σπουδών τους». «Επιτέλους ας επικρατήσει η ηρεμία και η λογική», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    [05] Πόθεν Εσχες επί των εμπορικών τιμών των ακινήτων

    Την εφαρμογή του Πόθεν Εσχες στις εμπορικές τιμές των ακινήτων που αναγράφονται στο συμβόλαιο αγοράς και όχι στις υψηλότερες αντικειμενικές τιμές προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

    Το μέτρο αναμένεται να φέρει μεγάλη ανάσα στην αγορά ακινήτων σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Εκτιμάται ότι θα εξαλείψει ένα από τα εμπόδια που υπήρχαν μέχρι τώρα στην αγορά, δηλαδή ο αγοραστής ακινήτου να είναι αναγκασμένος να δικαιολογεί κεφάλαια μεγαλύτερα από αυτά που καταβάλλει επειδή λόγω της κρίσης οι αντικειμενικές τιμές βρίσκονται σε επίπεδα υψηλότερα από τις εμπορικές που έχουν υποστεί βουτιά.

    Με την τροπολογία εξορθολογίζεται ο τρόπος φορολόγησης των αγροτών βάση των τεκμηρίων από το 2015. Έτσι οι αγρότες στην περίπτωση φορολόγησής τους με βάση τα τεκμήρια όταν το δηλωθέν εισόδημα τους είναι μικρότερο από αυτά θα φορολογούνται με συντελεστή 13% για τη διαφορά. Το ισχύον καθεστώς προέβλεπε ότι θα φορολογούνταν με συντελεστή 26%

    [06] Διυπουργική σύσκεψη για τα ληξιπρόθεσμα

    Ευρεία διυπουργική σύσκεψη, με αντικείμενο τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.Στη σύσκεψη, η οποία συνεκλήθη αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου, μετείχαν, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

    Η κυβέρνηση επιθυμεί να άρει τις έως σήμερα ενστάσεις της τρόικας και να φέρει το προσεχές διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή, σχετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αποπληρωμή των οφειλών σε έως και 100 δόσεις. Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος, είναι ότι τον Σεπτέμβριο εφέτος οι απλήρωτες ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ και υπερέβησαν πλέον τα 70 δισ. ευρώ.

    [07] Διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τα ληξιπρόθεσμα

    Σε εξέλιξη είναι στο υπουργείο Οικονομικών, ευρεία διυπουργική σύσκεψη, με αντικείμενο τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Στη σύσκεψη, η οποία συνεκλήθη αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου, μετέχουν, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

    Η κυβέρνηση επιθυμεί να άρει τις έως σήμερα ενστάσεις της τρόικας και να φέρει το προσεχές διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή, σχετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αποπληρωμή των οφειλών σε έως και 100 δόσεις. Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος, είναι ότι τον Σεπτέμβριο εφέτος οι απλήρωτες ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ και υπερέβησαν πλέον τα 70 δισ. ευρώ.

    [08] Βρέθηκε το μαρμάρινο κεφάλι της Σφίγγας στην Αμφίπολη

    Το μαρμάρινο κεφάλι Σφίγγας, αποκάλυψε η σημερινή ανασκαφική έρευνα στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης.

    Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Πολιτισμού το κεφάλι είναι ακέραιο με ελάχιστη θραύση στη μύτη, έχει ύψος 0,60 μ., ενώ ταυτίζεται και αποδίδεται στον κορμό της ανατολικής Σφίγγας, όπου ήταν ένθετο.

    «Στρέφεται προς την είσοδο και φέρει πόλο. Στο κάτω μέρος του λαιμού σώζεται ακέραιη η διατομή της έδρασης στο σημείο ένθεσης στον κορμό της. Έχει κυματιστούς βοστρύχους, που φέρουν ίχνη κόκκινου χρώματος, οι οποίοι πέφτουν στον αριστερό ώμο της, ενώ συγκρατούνται από λεπτή ταινία. Πρόκειται για γλυπτό εξαιρετικής τέχνης. Βρέθηκαν, επίσης, θραύσματα από τα φτερά των Σφιγγών» σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, όπου αναφέρεται ακόμη:

    «Σήμερα, πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική τομή (2Χ2μ.), στην είσοδο του τέταρτου χώρου και σε βάθος 0,45μ. Μπροστά στην είσοδο, στον χώρο αυτό, αποκαλύφθηκαν δυο τμήματα, από το δυτικό θυρόφυλλο, τα οποία και συνανήκουν. Το πρώτο έχει διαστάσεις 0,89Χ1,49Χ0,15 και το δεύτερο 0,89Χ1,30Χ0,15.

    Επίσης, αποκαλύφθηκε το βόρειο τμήμα του μαρμάρινου κατωφλίου, το οποίο έχει συνολικά μήκος 2,15μ. πλάτος 1,6μ. και πάχος 0,25μ. Φέρει κυρτές βαθύνσεις, για την ένθεση των μεταλλικών τροχιών που διευκολύνουν την κίνηση των μαρμάρινων θυροφύλλων. Όπως προκύπτει από την συγκεκριμένη τομή, εδώ υπήρχε δάπεδο από πωρόλιθους, που έφεραν λευκό επίχρισμα. Εκατέρωθεν του κατωφλίου εντοπίστηκαν, κατά χώραν, οι πωρόλιθοι του δαπέδου. Στην ανατολική πλευρά της τομής το δάπεδο φαίνεται ότι έχει υποστεί καθίζηση, ενώ δυτικότερα το δάπεδο είναι κατεστραμμένο και οι λίθοι του πεσμένοι στο εσωτερικό της τομής».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 October 2014 - 18:30:32 UTC