Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δέντρο που έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ, στη λεωφόρο Κηφισίας, προκαλεί μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων
  • [02] Ένας ελαφρά τραυματίας στο τροχαίο που σημειώθηκε στην Αθηνών - Λαμίας
  • [03] Τροχαίο με νταλίκα και τουλάχιστον έξι οχήματα, στην Αθηνών - Λαμίας
  • [04] Παραίτηση Ανδρέα Ταπραντζή από το ΤΑΙΠΕΔ
  • [05] Το Σουρούτς υποδέχεται τους πρόσφυγες από το Κομπάνι
  • [06] Κανονικά συνεχίζεται η γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ
  • [07] Μπ. Στόκας: Πιστεύω στα νέα παιδιά και ανυπομονώ να μας ξεπεράσουν
  • [08] Το αλουμίνιο εισχωρεί στο σπέρμα και το αχρηστεύει

  • [01] Δέντρο που έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ, στη λεωφόρο Κηφισίας, προκαλεί μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων

    Ουρά χιλιομέτρων έχει δημιουργηθεί στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ρεύμα καθόδου προς την Αθήνα, καθώς ένα δέντρο που έπεσε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ, εμπόδιζε την κυκλοφορία. Το συμβάν σημειώθηκε στο ύψος του Κολλεγίου στη Φιλοθέη, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι δύο από τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας.

    Το δέντρο έχει ήδη απομακρυνθεί από το σημείο, έχουν δοθεί δύο λωρίδες, ωστόσο το πρόβλημα στην κυκλοφορία παραμένει. 'Αλλωστε, η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Κηφισίας ήταν ήδη αυξημένη, λόγω του τροχαίου που σημειώθηκε νωρίτερα στην Αθηνών-Λαμίας.

    [02] Ένας ελαφρά τραυματίας στο τροχαίο που σημειώθηκε στην Αθηνών - Λαμίας

    Ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά -και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο- στο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε περίπου στις 9 το πρωί στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα καθόδου προς Κηφισό, ακριβώς παράλληλα με τον κόμβο της Αττικής οδού, στη Μεταμόρφωση.

    Η νταλίκα συγκρούστηκε με οκτώ συνολικά οχήματα και κατέληξε σχεδόν ανεβασμένη στο δεξί κράσπεδο του δρόμου. Η ρυμουλκούμενη νταλίκα μετέφερε σακιά με αλεύρι που έπεσαν και άνοιξαν με αποτέλεσμα να έχουν καλύψει τα δεξιά του δρόμου, στο σημείο. Ένα από τα οχήματα που εμπλέκονται στο τροχαίο είναι ένα σχολικό βαν, το οποίο δεν μετέφερε μαθητές εκείνη την ώρα. Από τις συγκρούσεις προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα αυτοκίνητα. Πριν από λίγη ώρα δόθηκε στην κυκλοφορία και η μεσαία λωρίδα της λεωφόρου.

    [03] Τροχαίο με νταλίκα και τουλάχιστον έξι οχήματα, στην Αθηνών - Λαμίας

    Τροχαίο στο οποίο εμπλέκεται νταλίκα και τουλάχιστον έξι οχήματα σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στη εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Πειραιά, κοντά στην έξοδο της Αττικής οδού. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για νταλίκα που μετέφερε σακιά με αλεύρι, πολλά από τα οποία έπεσαν από την νταλίκα κατά τη σύγκρουση και άνοιξαν γεμίζοντας με αλεύρι το οδόστρωμα και οχήματα. Η νταλίκα είναι ανεβασμένη στο δεξί κράσπεδο του δρόμου και η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας. Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις που εξετάζουν τις συνθήκες του τροχαίου.

    [04] Παραίτηση Ανδρέα Ταπραντζή από το ΤΑΙΠΕΔ

    Την παραίτηση του Ανδρέα Ταπραντζή από το Διοικητικό του Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όπου κατείχε τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου από τη σύσταση του Ταμείου τον Ιούλιο του 2011, ανακοίνωσε προ ολίγου το ΤΑΙΠΕΔ. Η παραίτηση ισχύει από την 1η Νοεμβρίου 2014 και η αντικατάστασή του θα ανακοινωθεί εντός του μηνός. Σε δήλωση του ο Ανδρέας Ταπραντζής αναφέρει: «Από την πρώτη ημέρα της θητείας μου στο ΤΑΙΠΕΔ, όταν αυτό έπρεπε να δημιουργηθεί από το μηδέν σε πιεστικούς χρόνους και συνθήκες, λειτουργήσαμε όλοι με την πεποίθηση ότι πρόκειται για μια σημαντική εθνική προσπάθεια. Να συμβάλλουμε να βγει η χώρα από την πιο δύσκολη κρίση που αντιμετώπισε τις τελευταίες δεκαετίες. Σχεδόν 3,5 χρόνια μετά, νιώθω περήφανος για το έργο που πετύχαμε».

    Και προσθέτει: «Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανασυγκρότηση και την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας, ενώ το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί πια ένα όχημα μεταρρυθμίσεων και προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων, επιτυγχάνοντας συμβάσεις ύψους 5,4 δισ. ευρώ με προσδοκώμενες δευτερογενείς επενδύσεις άνω των 10 δισ. ευρώ. Με τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, το ΤΑΙΠΕΔ ουσιαστικά έχει πετύχει τον αρχικό του στόχο. Να έχει σε πρόγραμμα αξιοποίησης το σύνολο σχεδόν της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που έχουν μεταβιβαστεί στο χαρτοφυλάκιό του. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, το Διοικητικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική συνεργασία μας, σε μια δύσκολη και απαιτητική συγκυρία. Θα είμαι πάντα στη διάθεσή τους και εύχομαι να συνεχιστεί δυναμικά και με επιτυχία το έργο τους»

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ανδρέας Ταπραντζής αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Avis, ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά ενοικίασης και μισθώσεων αυτοκινήτων.

    [05] Το Σουρούτς υποδέχεται τους πρόσφυγες από το Κομπάνι

    Από τη 16η Σεπτεμβρίου, η μάχη στο Κομπάνι έχει τρέψει σε φυγή 300.000 ανθρώπους, εκ των οποίων 200.000 έχουν προσφύγει στην Τουρκία και χιλιάδες στο Ιράκ. Αλλά εκατοντάδες ακόμη παραμένουν μέσα στην πόλη, την οποία σφυροκοπούν οι τζιχαντιστές και πλήττεται από αεροπλάνα της δυτικής συμμαχίας. Έπειτα από εβδομάδες σκληρής πολιορκίας από τις δυνάμεις της οργάνωσης του «Ισλαμικού Κράτους» οι πυκνοί μαύροι καπνοί που βγαίνουν από το Κομπάνι, συνοδεύονται με το άκουσμα πυροβολισμών μέσα στην πόλη. Από αέρος ακούγονται τα μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά της δυτικής συμμαχίας (drones), και το συγκεντρωμένο πλήθος από χιλιάδες Κούρδους της Τουρκίας, που καταφθάνει τις τελευταίες μέρες, κοιτάζει στον ουρανό χωρίς να τα βλέπει πουθενά.

    «Σουρούτς και Κομπάνι είναι ένα»

    Ο δήμος Σουρούτς η πρώτη πόλη στην τουρκική πλευρά των συνόρων, χτίζει προσφυγικούς καταυλισμούς για να στεγαστεί ένα κομμάτι των περίπου 200.000 προσφύγων της επαρχίας Κομπάνι.

    «Από την πρώτη μέρα της εισροής προσφύγων, ζητήσαμε από το κράτος να συστήσουμε μια κοινή επιτροπή για την κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών. Ακόμα περιμένουμε απάντηση?» λέει ο επικεφαλής του τοπικού γραφείου του Κόμματος Δημοκρατικών Περιφερειών, Ισμαήλ Σαχίν, προσθέτοντας πως εκατοντάδες κάτοικοι του Σουρούτς άνοιξαν τα σπίτια τους για να δεχτούν τους πρόσφυγες. «Είδες πρόσφυγες στην πλατεία να κοιμούνται; Όχι, γιατί όχι; Οι άνθρωποι είναι από το ίδιο σόι, έχουμε παππούδες στην άλλη μεριά του φράχτη. Αυτό μόνο μας διαχωρίζει, ο φράχτης» τονίζει κάτοικος του Σουρούτς. Σύμφωνα με την κ. Μπαϊσάλ, «δεν είναι γνωστοί οι αριθμοί των προσφύγων που βρίσκονται στο Σουρούτς. Οι δημοτικές αρχές κάνουν λόγο για 60.000, η νομαρχία για 160.000, οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε δημοτικά καταλύματα, σε δημόσια καταλύματα είναι 5.000, οι υπόλοιποι φιλοξενούμενοι σε οικογένειες ή στάλθηκαν σε άλλους καταυλισμούς».

    [06] Κανονικά συνεχίζεται η γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

    Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες της κοινοπραξίας ΕΝΙ - Κogas , στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» του τεμαχίου εννέα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης. Ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι κανονικά και χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα γίνεται και ο εφοδιασμός στην πλατφόρμα, ενώ δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρενόχληση των ελικοπτέρων της κοινοπραξίας. Μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ ο Κύπριος υπουργός ανέφερε ότι η πορεία των εργασιών βρίσκεται στο πλαίσιο των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί, το γεωτρύπανο έφθασε στο βάθος που έπρεπε να ήταν και ότι τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται εντός Δεκεμβρίου. Ο κ. Λακκοτρύπης δήλωσε ότι τα πολεμικά σκάφη της Τουρκίας παρακολουθούν την γεώτρηση από απόσταση πέντε χιλιομέτρων, ενώ το Barbaros δεν είναι ορατό από την εξέδρα της γεώτρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής δεν έχει αρχίσει σεισμογραφικές εργασίες.

    Στο μεταξύ , επιτυχής χαρακτηρίζεται από πηγές του Κυπριακού Υπουργείου 'Αμυνας η χθεσινή ευρείας κλίμακα στρατιωτική άσκηση Ισραήλ-Κύπρου με την επωνυμία «Ονήσιλος- Γεδεών».

    Σήμερα το απόγευμα ολοκληρώνεται η ρωσική άσκηση στην θαλάσσια περιοχή Κύπρου-Συρίας.

    [07] Μπ. Στόκας: Πιστεύω στα νέα παιδιά και ανυπομονώ να μας ξεπεράσουν

    Η φωνή του έχει συνδυαστεί με κάποιες από τις μεγαλύτερες μουσικές επιτυχίες, ενώ απασχολεί εδώ και δυο δεκαετίες τα μουσικά δρώμενα ως ερμηνευτής και δημιουργός. Τα τραγούδια του μεγάλωσαν γενιές και οι Πυξ Λαξ, των οποίων υπήρξε ιδρυτικό μέλος, αποτελούν για κάποιους «το πιο επιτυχημένο ελληνικό συγκρότημα όλων των εποχών». Ο Μπάμπης Στόκας μιλά αποκλειστικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για το νέο δίσκο που ετοιμάζει αυτή την περίοδο, τα μελλοντικά του σχέδια του και την αλλαγή που έφερε η οικονομική κρίση στο καλλιτεχνικό στερέωμα αλλά και στην καθημερινότητα μας.

    Αυτό το Σάββατο, το κοινό μπορεί να απολαύσει τον δημοφιλή τραγουδιστή στη σκηνή του Ρυθμού Stage, σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια από προσωπικές του δουλειές, συμμετοχές σε δίσκους φίλων αλλά και τραγούδια που αγάπησε -όπως ο ίδιος λέει- με το χρόνο. «Έτσι κι αλλιώς, οι χειμερινές εμφανίσεις, σου αφήνουν το περιθώριο να βγεις και εκτός προγράμματος. Ο καθένας έχει το αγαπημένο του τραγούδι και αυτό έρχεται να ακούσει», λέει χαρακτηριστικά. Έχοντας γράψει και ερμηνεύσει μερικά από τα πιο διαχρονικά τραγούδια, ο δημοφιλής τραγουδιστής μιλά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για το πως αισθάνεται: «Είναι πολύ μεγάλη μου χαρά και τιμή, τραγούδια που είτε έχω ερμηνεύσει είτε γράψει, έχουν μείνει στο χρόνο και τα έχει αγαπήσει ο κόσμος. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται πότε ο καλλιτέχνης είναι αληθινός και υποκρίνεται κάτι που δεν νιώθει.. αυτό πιστεύω είναι και το μυστικό για όλες τις τέχνες. Αυτό βέβαια το δείχνει τελικά μόνο ο χρόνος».

    [08] Το αλουμίνιο εισχωρεί στο σπέρμα και το αχρηστεύει

    Η έκθεση στο αλουμίνιο μπορεί να αποτελεί παράγοντα κινδύνου και μάλιστα όχι ασήμαντο για την μείωση της ποιότητας του σπέρματος και της ανδρικής γονιμότητας, σύμφωνα με μια νέα βρετανογαλλική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου του Κιλ και των γαλλικών πανεπιστημίων της Λιόν και της Σεντ Ετιέν, με επικεφαλής τους καθηγητές Κρίστοφερ Έξλεϊ και Μισέλ Κοτιέ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αναπαραγωγικής τοξικολογίας "Reproductive Toxicology", ανέλυσαν δείγματα σπέρματος που είχαν δώσει 62 δωρητές σε κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

    Με ειδικό μικροσκόπιο επιβεβαιώθηκε η παρουσία του αλουμινίου μέσα στο σπέρμα γενικά, αλλά και μέσα σε επιμέρους σπερματοζωάρια. «Έχει υπάρξει σημαντική μείωση στην ανδρική γονιμότητα και στην ποιότητα του σπέρματος σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει αυτή την εξέλιξη με περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως αυτοί που διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα», δήλωσε ο Κρίστοφερ Έξλεϊ. «Η έκθεση των ανθρώπων στο αλουμίνιο έχει αυξηθεί σημαντικά την ίδια περίοδο και οι παρατηρήσεις μας για τη σημαντική μόλυνση του ανδρικού σπέρματος με αλουμίνιο δείχνουν ότι η ουσία αυτή αποτελεί πιθανό παράγοντα που επηρεάζει την αναπαραγωγική γονιμότητα», πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 October 2014 - 8:30:24 UTC