Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έληξε η συμβολική κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ
  • [02] Χιόνισε στα ορεινά της Ηπείρου
  • [03] Η παράταξη του Γ. Πατούλη πρώτη δύναμη στο νέο ΔΣ της ΚΕΔΕ
  • [04] Συνελήφθη 54χρονος για δέκα πυρκαγιές στην Άνδρο
  • [05] Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ζητάει η ΟΛΜΕ
  • [06] Κακουργηματική δίωξη για δύο πρώην στελέχη του ΟΚΑΝΑ
  • [07] ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα 0-1 στο ημίχρονο

  • [01] Έληξε η συμβολική κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ

    Αποχωρούν οι φοιτητές από το κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ, όπως αποφάσισαν απόψε οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων στη διάρκεια της κοινής συνέλευσης που πραγματοποίησαν με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Ιδρύματος.

    Με την απόφαση αυτή, λήγει ουσιαστικά η συμβολική κατάληψη που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα. Οι φοιτητές θα επανέλθουν, ωστόσο, την προσεχή Πέμπτη, οπότε συνεδριάζει η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να διεκδικήσουν τη συμμετοχή όλων των φοιτητικών συλλόγων στη συνεδρίαση αλλά και να θέσουν σειρά θεμάτων που τους απασχολούν - από τις διαγραφές των αιωνίων έως τη φύλαξη των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων.

    [02] Χιόνισε στα ορεινά της Ηπείρου

    Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Ήπειρο, σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1450 μέτρα, ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και μέσα στα Ιωάννινα. Ειδικότερα, άρχισε να χιονίζει από χθες το βράδυ στο Μιτσικέλι, τη Βασιλίτσα, την Αετομηλίτσα και το χιονοδρομικό κέντρο του Ανήλιου. Στις περιοχές που δέχτηκαν τα πρώτα χιόνια, η θερμοκρασία είναι υπό του μηδενός, ενώ θεαματική είναι και η πτώση του υδράργυρου σε όλη την Ήπειρο. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα από την κακοκαιρία.

    [03] Η παράταξη του Γ. Πατούλη πρώτη δύναμη στο νέο ΔΣ της ΚΕΔΕ

    Με απόλυτη πλειοψηφία εξελέγη πρώτη δύναμη στην ΚΕΔΕ το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Σε σύνολο 487 ψηφισάντων, η παράταξη του κ. Πατούλη έλαβε 251 ψήφους και την απόλυτη πλειοψηφία με 16 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

    Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, έλαβε 124 ψήφους και 8 έδρες.

    Η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αιγάλεω, που πρόσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 47 ψήφους και κατέλαβε 3 έδρες.

    Τρεις έδρες κατέλαβε και η «Νέα Αυτοδιοίκηση», με επικεφαλής τον δήμαρχο Αγ. Ιωάννη Ρέντη- Νίκαιας Γιώργο Ιωακειμίδη που έλαβε 51 ψήφους.

    Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έλαβε 11 ψήφους και δεν καταλαμβάνει καμία έδρα στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

    Την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδίκαια ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

    Εντός των επόμενων δέκα ημερών αναμένεται να συνεδριάσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για να εκλέξει το Προεδρείο και την Εκτελεστική Επιτροπή.

    [04] Συνελήφθη 54χρονος για δέκα πυρκαγιές στην Άνδρο

    Ως υπαίτιος για δέκα συνολικά πυρκαγιές κατηγορείται ένας 54χρονος που συνελήφθη στην Άνδρο. Συγκεκριμένα θεωρείται ότι ξεκίνησε επτά πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 22 Οκτωβρίου σε αγροτοδασικές εκτάσεις, στην περιοχή Κατάκοιλο της 'Ανδρου και άλλες τρεις πυρκαγιές, τέσσερις ημέρες νωρίτερα, στην ίδια περιοχή. Ο συλληφθείς, ο οποίος κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα 'Ανδρου, θα παραπεμφθεί αύριο στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση κατ΄ εξακολούθηση.

    [05] Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ζητάει η ΟΛΜΕ

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης για το θέμα των συναδέλφων τους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα αλλά και της κατάργησης τριών τομέων στην επαγγελματική εκπαίδευση που είχε ως αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, 20.000 μαθητές να χάσουν τον εκπαιδευτικό τους προσανατολισμό.

    Το θέμα θα συζητηθεί την προσεχή Παρασκευή 31 Οκτωβρίου σε συνάντηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο κι ενώ συνεχίζεται στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας η συμβολική κατάληψη που πραγματοποιούν από το πρωί εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα.

    Νωρίτερα σήμερα, οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ είχαν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας με αντικείμενο την τροποποίηση του πειθαρχικού δικαίου για τα πειθαρχικώς διωκόμενα παραπτώματα εκπαιδευτικών.

    Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων σε ένα ποσοστό της τάξης του 70% με 80%. «Το πιο σημαντικό θέμα είναι να ξεχωρίσεις τη συμπεριφορά τους μέσα στην υπηρεσία με εκείνη έξω από την υπηρεσία. Δεν μπορεί η δεύτερη, όταν δεν πρόκειται για μεγάλα αδικήματα, για κακουργήματα δηλαδή, να επηρεάζει την τύχη τους μέσα στο σχολείο. Όπως επίσης δεν μπορεί να είναι στην τύχη και στο έλεος κάθε αυθαίρετης καταγγελίας που τους οδηγεί εκτός υπηρεσίας και να τους βασανίζει για πάρα πολλά χρόνια» ανέφερε ο κ.Λοβέρδος.

    [06] Κακουργηματική δίωξη για δύο πρώην στελέχη του ΟΚΑΝΑ

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε, μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου, για υπόθεση του ΟΚΑΝΑ.

    Η δίωξη, που ασκήθηκε από τον Επίκουρο Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο, στρέφεται σε βάρος των Μελπωμένης Μαλλιώρη, πρώην προέδρου ΔΣ του ΟΚΑΝΑ και Δημητρίου Πλατανιά, Γενικού διευθυντή του ΟΚΑΝΑ και αφορά το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία στρεφόμενη κατά του δημοσίου (κακούργημα).

    Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη, μετά από αναφορά που υπέβαλε η τότε υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αφορμή την οποία διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση. Βάσει των ευρημάτων της εισαγγελικής έρευνας φαίνεται ότι διατέθηκαν χρήματα που είχαν χορηγηθεί στον ΟΚΑΝΑ για συγκεκριμένες δράσεις, στη μισθοδοσία προσωπικού.

    [07] ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα 0-1 στο ημίχρονο

    Η ιταλική ομάδα με το γκολ του Βάργκας μπήκε με προβάδισμα στ' αποδυτήρια.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 October 2014 - 18:30:27 UTC