Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και ο πολιτικός γάμος κοστίζει ...
  • [02] Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους σε Μακεδονία και Ήπειρο
  • [03] Γυναίκα παρασύρθηκε και διαμελίστηκε από τραμ, στη λεωφόρο Ποσειδώνος
  • [04] Πληροφορίες και διευκρινίσεις για τον γαλλικό προϋπολογισμό του 2015, ζητάει η ΕΕ
  • [05] Αυστηρά μέτρα ασφαλείας, για τρίτη ημέρα, στην πρωτεύουσα του Καναδά
  • [06] Νέα σύγκρουση αεροσκάφους και οχήματος σε ρωσικό αεροδρόμιο

  • [01] Και ο πολιτικός γάμος κοστίζει ...

    Πόσο κοστίζει ένας πολιτικός γάμος; Κανονικά θα έπρεπε να κοστίζει 15 ευρώ, όσο και το παράβολο που επιβάλλει ο νόμος και το οποίο καταβάλλεται στην εφορία. Ωστόσο, παρατηρείται πως κάθε δήμος έχει τις δικές του τιμές, χρεώνοντας επιπλέον χρήματα για την τέλεση του πολιτικού γάμου, αν και υπάρχουν και οι δήμοι που δεν χρεώνουν τίποτα. Πρόσφατο παράδειγμα επιβολής «ειδικού τέλους» για την τέλεση πολιτικού γάμου ο δήμος Στυλίδας, που το όρισε στα 40 ευρώ. Ανάλογα η επιπλέον χρέωση για τον πολιτικό γάμο κυμαίνεται από περιοχή σε περιοχή από 40 έως 150 ευρώ, αφού αυτό εξαρτάται από την εκάστοτε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Σημειώνεται πως στο επιπλέον κόστος δεν περιλαμβάνεται στολισμός, ή κάποια παροχή, αλλά απλώς η τέλεση του γάμου στο δημαρχείο.

    Ενδεικτικά, λοιπόν, σημειώνεται ότι το κόστος του πολιτικού γάμου στην Καλαμάτα ανέρχεται στα 100 ευρώ, ενώ στη γειτονική Σπάρτη η τελετή είναι δωρεάν, στην Αθήνα 75 ευρώ για τους δημότες και 100 ευρώ για τους μη δημότες, στην Άρτα 60 ευρώ, στο Μεσολόγγι, την Καβάλα και την Κηφισιά 50 ευρώ. Ανάμεσα στους δήμους που τελούν τον πολιτικό γάμο δωρεάν είναι η Θεσσαλονίκη, το Μαρούσι, η Αγία Παρασκευή και η Νέα Φιλαδέλφεια. Στην Κρήτη απαντώνται οι πιο ακριβές τιμές, στο Ηράκλειο 100 ευρώ για πρωί και 150 για το απόγευμα, στον Άγιο Νικόλαο 150 αν τελεστεί στο δημαρχείο, ενώ προβλέπεται και η περίπτωση του ξενοδοχείου. Τότε όμως το ειδικό τέλος ανεβαίνει στα 550 ευρώ. Σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς, όπως οι Σπέτσες και η Ύδρα, οι πολιτικοί γάμοι γίνονται χωρίς επιπλέον επιβάρυνση, ενώ στη Ρόδο στοιχίζουν 70 ευρώ.

    [02] Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους σε Μακεδονία και Ήπειρο

    Η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και η συννεφιά, είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στις πόλεις της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, ενώ τα πρώτα χιόνια έπεσαν στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και στο Μιτσικέλι. Εξάλλου, χιονίζει από τα μεσάνυχτα στις κορυφογραμμές της Πίνδου και τα ορεινά χωριά της Ηπείρου, που βρίσκονται σε υψόμετρο 1250 μέτρα, ντύθηκαν στα λευκά. Στα Μαστοροχώρια της Κόνιτσας, το Δίστρατο τα χιονοδρομικά του Ανήλιου και της Βασιλίτσας και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του Ανατολικού Ζαγορίου το χιόνι φτάνει 5-10 εκατοστά, ενώ την νύχτα χιονόπτωση σημειώθηκε και μέσα στο Μέτσοβο.

    Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Ύφεση των φαινομένων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

    Διαβάστε επίσης:

    Επιδείνωση του καιρού, με κρύο, συννεφιά και βροχή, στην κεντρική και δυτική Μακεδονία

    [03] Γυναίκα παρασύρθηκε και διαμελίστηκε από τραμ, στη λεωφόρο Ποσειδώνος

    Διαμελισμένη σε σημείο, που να καθίσταται μη αναγνωρίσιμη, είναι η γυναίκα που παρέσυρε το τραμ πριν από περίπου μια ώρα στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αναμένεται να επιχειρηθεί ανύψωση του βαγονιού, κάτω από το οποίο εγκλωβίστηκε η άτυχη γυναίκα, προκειμένου να ανασυρθεί η σορός της.

    [04] Πληροφορίες και διευκρινίσεις για τον γαλλικό προϋπολογισμό του 2015, ζητάει η ΕΕ

    Η Γαλλία έλαβε πράγματι μια επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία της ζητάει διευκρινίσεις για τον γαλλικό προϋπολογισμό του 2015, και θα απαντήσει «στο τέλος της εβδομάδας» δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. «Είναι μια πολύ συνηθισμένη επιστολή", σύμφωνη "με τη διαδικασία" και "η οποία δεν έχει μεγάλη σημασία πέραν του ότι ζητούνται ορισμένες πληροφορίες και διευκρινίσεις», δήλωσε ο Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών. «Θα πρέπει να δώσουμε την απάντησή μας στο τέλος της εβδομάδας, κάτι που θα πράξουμε» πρόσθεσε ο Γάλλος Πρόεδρος, διευκρινίζοντας πως {ο διάλογος συνεχίζεται μέσα σε πολύ καλές συνθήκες» με τις Βρυξέλλες.

    Υπενθυμίζοντας πως η Γαλλία σκοπεύει να σεβαστεί «τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της, αλλά με τη μέγιστη ευελιξία» ο Ολάντ δήλωσε επίσης πως δεν θα προχωρήσει πέραν της εξοικονόμησης των 21 δισ. ευρώ που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό της για το 2015. Εκτός από τη Γαλλία, άλλες τέσσερις χώρες της ευρωζώνης δέχθηκαν επιστολές από τις Βρυξέλλες: η Ιταλία, η Αυστρία, η Σλοβενία και η Μάλτα. Μόνο η Ιταλία έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που έλαβε.

    [05] Αυστηρά μέτρα ασφαλείας, για τρίτη ημέρα, στην πρωτεύουσα του Καναδά

    Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας συνεχίζονται για τρίτη ημέρα σήμερα στην πρωτεύουσα του Καναδά, καθώς η αστυνομία ερευνά αν ο άνδρας που πυροβόλησε και σκότωσε ένα στρατιώτη και εισέβαλε στο κτίριο του κοινοβουλίου, είχε βοήθεια στο σχεδιασμό της επίθεσής του. Η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP) διέταξε ένα απόσπασμα να παραμένει 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα μαζί με τον πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ, ο οποίος είχε αναγκαστεί να κρυφτεί για σύντομο διάστημα σε ένα μικρό δωμάτιο στη διάρκεια της επίθεσης της Τετάρτης.

    Ο Μάικλ Ζεχάφ-Μπιμπό, 32 ετών, κατονομάσθηκε από την αστυνομία ως ο ένοπλος που πραγματοποίησε την Τετάρτη την επίθεση στην πρωτεύουσα του Καναδά. Είχε ποινικό μητρώο με αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά και είχε υποβάλει πρόσφατα αίτηση για διαβατήριο, σχεδιάζοντας να ταξιδέψει στη Συρία αφού είχε υποβληθεί σε μια «διαδικασία ριζοσπαστικοποίησης» ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, η αστυνομία. Ο Μάικλ Ζεχάφ-Μπιμπό ήταν Καναδός πολίτης και ενδέχεται να είχε επίσης λιβυκή υπηκοότητα, δήλωσε ο Μπομπ Πόλσον, επίτροπος της RCMP. Πρόσθεσε πως ο ύποπτος δεν είχε φανερούς δεσμούς με έναν άλλο Καναδό ο οποίος είχε σκοτώσει ένα στρατιώτη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Κεμπέκ.

    Ο Ζεχάφ-Μπιμπό πυροβόλησε και σκότωσε την Τετάρτη έναν στρατιώτη στο εθνικό πολεμικό μνημείο στην πρωτεύουσα Οτάβα, πριν εισβάλει στο κτίριο του κοινοβουλίου όπου και πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κοντά στο σημείο όπου ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ συναντιόταν με βουλευτές. Ο Ζεχάφ-Μπιμπό, γεννημένος στο Μόντρεαλ από Λίβυο πατέρα και Καναδή μητέρα, είχε ζήσει στο Κάλγκαρι και το Βανκούβερ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    [06] Νέα σύγκρουση αεροσκάφους και οχήματος σε ρωσικό αεροδρόμιο

    Μια σύγκρουση χωρίς να υπάρχουν τραυματίες ή άλλες σοβαρές συνέπειες σημειώθηκε σήμερα μεταξύ αεροσκάφους της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας Ural Airlines και οχήματος μεταφοράς αποσκευών, στο αεροδρόμιο της πόλης Εκατερίνμπουργκ στη δυτική Ρωσία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS. «Οι τεχνικές υπηρεσίες του αεροδρομίου και της αεροπορικής εταιρίας πραγματοποίησαν έλεγχο στο αεροσκάφος. Δεν διαπίστωσαν πρόβλημα που μπορούσε να απειλήσει την ασφάλεια της πτήσης» δήλωσε ο Ντμίτρι Τιούχτιν, διευθυντής επικοινωνίας του αεροδρομίου Κόλτσοβο της Εκατερίνμπουργκ, τρίτης σε πληθυσμό ρωσικής πόλης. Το αεροσκάφος απογειώθηκε για τη Μόσχα με καθυστέρηση δύο ωρών.

    Ο Κριστόφ ντε Μαρζερί, πρόεδρος του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού Total, σκοτώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, όταν το Φάλκον στο οποίο επέβαινε συνετρίβη έπειτα από σύγκρουση κατά τη διαδικασία απογείωσης με εκχιονιστικό όχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, προκαλώντας επίσης τον θάνατο των δύο πιλότων και της αεροσυνοδού της πτήσης. Οι ερευνητές είχαν καταγγείλει την Τρίτη «εγκληματική αμέλεια» της διοίκησης του αερολιμένα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 October 2014 - 8:30:30 UTC