Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους 4.922 οι νεκροί από τον Έμπολα
  • [02] Προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τα Σκόπια για τον South Stream
  • [03] Σιάτλ: Μαθητής λυκείου πυροβόλησε και σκότωσε μία συμμαθήτρια του
  • [04] Νέα μέτρα κατά του Έμπολα σε Νέα Υόρκη και Νιού Τζέρσεϊ

  • [01] Στους 4.922 οι νεκροί από τον Έμπολα

    Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του Έμπολα ανήλθε σε 4.922 από τα 10.141 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε οκτώ χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Οι τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο στη Δυτική Αφρική είναι η Γουινέα, η Λιβερία και η Σιέρα Λεόνε και εκεί έχουν σημειωθεί οι περισσότεροι θάνατοι (4.912) σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του ΠΟΥ.

    Ο Οργανισμός ανακοίνωσε επίσης ότι από τις οκτώ περιφέρειες της Λιβερίας και της Γουινέας που συνορεύουν με την Ακτή του Ελεφαντοστού, μόνο δύο δεν έχουν αναφέρει ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου.

    Κρούσματα έχουν καταγραφεί και στη Νιγηρία και τη Σενεγάλη, όπου ο ΠΟΥ κήρυξε πρόσφατα το τέλος της επιδημίας, αλλά και στην Ισπανία, τις ΗΠΑ και ένα στο Μαλί

    [02] Προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τα Σκόπια για τον South Stream

    H Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 30 Σεπτεμβρίου, απέστειλε επιστολή στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, στην οποία εκφράζει την ανησυχία της για ενδεχόμενη συμμετοχή της χώρας στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, αναφέρει δημοσίευμα της διαδικτυακής πύλης EUobserver.

    Η διαδικτυακή πύλη σημειώνει ότι η ΠΓΔΜ είναι η τελευταία χώρα των Δυτικών Βαλκανίων που λαμβάνει αυστηρή προειδοποίηση από τις Βρυξέλλες σχετικά με τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στην ευρωπαϊκή της πορεία, η κατασκευή του South Stream.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Κοινότητας, Γιάνεζ Κόπατς δήλωσε ότι η συμφωνία που έχει υπογράψει η ΠΓΔΜ με την Ρωσία για τον αγωγό South Stream αντιβαίνει στους κανόνες της Ενεργειακής Κοινότητας, μέλος της οποίας είναι η ΠΓΔΜ. Ο κ.Κόπατς πρόσθεσε ότι η ΠΓΔΜ είτε πρέπει να αποσυρθεί από τη συμφωνία αυτή με την Ρωσία είτε να την επαναδιαπραγματευτεί, εάν θέλει να καταστεί μέλος της Ε.Ε.Από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια αναφορά σχετικά με την επιστολή αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [03] Σιάτλ: Μαθητής λυκείου πυροβόλησε και σκότωσε μία συμμαθήτρια του

    Ένας μαθητής λυκείου που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε μία συμμαθήτριά του και να τραυμάτισε άλλους 4 χθες στο σχολείο του, στο βόρειο Σιάτλ περιγράφεται από συμμαθητές και γονείς ως ένα δημοφιλές και «ευγενικό» παιδί ωστόσο ο ίδιος εμφανιζόταν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ως ένας πληγωμένος έφηβος που πολλές φορές δεν έκρυβε την οργή του.Η αστυνομία δεν έχει εξακριβώσει μέχρι στιγμής τους λόγους που ο Τζέιλεν Ρέι Φράιμπεργκ, ενός πρωτοετής στο Λύκειο Μέρισβιλ- Πίλτσακ στο Μέρισβιλ, εισήλθε στην καφετέρια του σχολείου του και άνοιξε πυρ εναντίον των συμμαθητών του.

    Η Ρεμπέκα Κούλεϊ, μητέρα ενός μαθητή στο σχολείο αυτό, δήλωσε ότι ο Φράιμπεργκ ήταν ένας δημοφιλής παίκτης ράγκμπι που πρωτοστατούσε στις δραστηριότητες του σχολείου. Τα μηνύματα ωστόσο που ο ίδιος αναρτούσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter καταδεικνύουν ένα αίσθημα απογοήτευσης κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

    Tην ίδια ώρα ένας μαθητής επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Seattle Times ότι ο Τζέιλεν Φράιμπεργκ «ποθούσε ένα κορίτσι που δεν ήθελε να βγει μαζί του και ότι βρισκόταν ανάμεσα στα πρόσωπα εναντίον των οποίων πυροβόλησε».

    Η αστυνομία δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες, επιβεβαιώνοντας ότι οι έρευνες έχουν μόλις ξεκινήσει.

    [04] Νέα μέτρα κατά του Έμπολα σε Νέα Υόρκη και Νιού Τζέρσεϊ

    Οι πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ θα θέτουν σε υποχρεωτική καραντίνα τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που θα επιστρέφουν από τις πληγείσες χώρες της Δυτικής Αφρικής,μέσω των διεθνών αεροδρομίων Τζον Κένεντι και Νίουαρκ Λίμπερτι. Την ίδια ώρα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει την εφαρμογή του ίδιου μέτρου.

    Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών μία νοσηλεύτρια που περιέθαλψε ασθενείς στη Δυτική Αφρική και έφθασε στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσεϊ, τέθηκε ήδη σε απομόνωση.

    Η ίδια δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα όταν έφθασε στο αεροδρόμιο αλλά ανέβασε πυρετό χθες το βράδυ, ανακοίνωσε ο τομέας υπηρεσιών υγείας του Νιου Τζέρσεϊ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα και νοσηλευέται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νιούαρκ.

    Στην Ουάσιγκτον ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επίσης έσπευσε να καθησυχάσει τους ανήσυχους Αμερικανούς πολίτες αγκαλιάζοντας στο Οβάλ Γραφείο τη νοσοκόμα από το Ντάλας Νίνα Φαμ, την οποία έκανε δεκτή στο Λευκό Οίκο. Η ίδια, όπως ανακοινώθηκε χθες, ανέρρωσε από τον Έμπολα αφότου ασθένησε ενώ φρόντιζε έναν ασθενή από τη Λιβερία που κατέληξε.

    H Βρετανία και η Σουηδία ανακοίνωσαν την καταβολή του ποσού των 47 εκατομμυρίων δολαρίων στο ειδικό ταμείο του ΟΗΕ, για την μάχη εναντίον της επιδημίας του ιού Έμπολα, έπειτα από την έκκληση για γενναιοδωρία που απηύθυνε ο γ.γ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.

    διαβάστε επίσης www.amna.gr/blogview/66060/-Stous-4.922-oi-nekroi-apo-ton-Empola-Στους 4.922 οι νεκροί από τον Έμπολα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 October 2014 - 10:30:23 UTC