Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί ποτέ οποιαδήποτε ελληνική επιτυχία
  • [02] Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο Γ. Πατούλης
  • [03] Οι κουρδικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ζούμαρ
  • [04] Ξανάνοιξε μετά από πέντε χρόνια, το Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι
  • [05] Έμειναν στο 0-0 ΠΑΣ και Καλλονή

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί ποτέ οποιαδήποτε ελληνική επιτυχία

    Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί ποτέ οποιαδήποτε ελληνική επιτυχία, το ξέρουμε όλοι. Ότι θέλει να αποτύχει κάθε προσπάθεια για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων, το ξέρουμε επίσης, αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής.

    «Άλλωστε, υπογραμμίζει η κ. Βούλτεψη , δεν βρήκε ούτε μια καλή κουβέντα να πει για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη μάχη που έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν τόσο σημαντικό για την Κύπρο. Απέδειξαν ότι τα δάκρυα για την Μεγαλόνησο και τις παραβιάσεις της ΑΟΖ της ήσαν τελικά κροκοδείλια»..

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τις δόσεις στα ληξιπρόθεσμα επισημαίνοντας πως «ακόμη και χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το θάρρος να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τις δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ρύθμιση που ανακουφίζει τους Έλληνες και που όλοι επιζητούσαν και επιδίωκαν. Τόσο πολύ αγαπάνε να αντιπολιτεύονται το κάθε τι, που θα μείνουν για πάντα στην αντιπολίτευση» υπογράμμισε η κ . Βούλτεψη .

    [02] Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο Γ. Πατούλης

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, εξελέγη στη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας , κατά την ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

    Επίσης στη θέση του α΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο Δημήτρης Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου ? Νέστορος, β΄ αντιπροέδρου ο Γιάννης Καραγιάννης, δήμαρχος Λαγκαδά και γενικός γραμματέας ο Γιάννης Μουράτογλου, δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας.

    Σε σχετική ανακοίνωση του διαδικτυακού τόπου της ΚΕΔΕ σημειώνεται ότι "στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ δεν προσήλθαν τα 8 μέλη του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος», τα 3 μέλη της «Νέας Αυτοδιοίκησης», καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Ο εκπρόσωπος της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» και μέλος του Δ.Σ., Δημήτρης Μπίρμπας, δήμαρχος Αιγάλεω, προσήλθε στη συνεδρίαση και κοινοποίησε τη θέση της παράταξής του να απέχει".

    [03] Οι κουρδικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ζούμαρ

    Οι περιφερειακές κουρδικές δυνάμεις έθεσαν σήμερα υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ζούμαρ στο βόρειο Ιράκ και αρκετά γειτονικά χωριά που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

    Κούρδος αξιωματούχος στην Ζούμαρ είπε ότι οι δυνάμεις των πεσμεργκά προήλασαν νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη από πέντε διαφορετικά σημεία ύστερα από τα αεροπορικά πλήγματα της διεθνούς συμμαχίας εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους.

    Οι κουρδικές δυνάμεις, σύμφωνα με το Ρόιτερς, συνάντησαν σφοδρή αντίσταση προτού επικρατήσουν.

    [04] Ξανάνοιξε μετά από πέντε χρόνια, το Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι

    Το Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι, άνοιξε σήμερα και πάλι τις πόρτες του για τους επισκέπτες, ύστερα από μία εξαιρετικά δαπανηρή ανακαίνιση που διήρκεσε πέντε χρόνια. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απευθύνει έκκληση στη Γαλλία να εμπνευστεί από τον Ισπανό ζωγράφο. Το μουσείο, το οποίο βρίσκεται στη συνοικία Μαρέ της γαλλικής πρωτεύουσας και στεγάζεται σε ένα μπαρόκ αρχοντικό του 17ου αιώνα, φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες συλλογές στον κόσμο των έργων του Πικάσο.

    Τα πολυαναμενόμενα εγκαίνια για την επαναλειτουργία του πραγματοποιήθηκαν σήμερα, καθώς η 25η Οκτωβρίου του 1881 είναι η ημέρα που γεννήθηκε ο Πικάσο στη Μάλαγα της Ισπανίας. Ο σπουδαίος αυτός ζωγράφος πέρασε ωστόσο τα περισσότερα χρόνια της ενήλικης ζωής του στη Γαλλία, μέχρι τον θάνατό του το 1973.

    Εγκαινιάζοντας το μουσείο σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος Ολάντ είπε ότι ο μοντερνισμός και η ενέργεια του Πικάσο θα πρέπει να αποτελέσουν έμπνευση για τη Γαλλία. "Δεν χτίζεις τίποτα πάνω στη νοσταλγία. Ο Πάμπλο Πικάσο ήταν ένας ζωγράφος του μέλλοντος, της ελπίδας, των κατακτήσεων. Απελευθέρωσε τον εαυτό του, από τους κανόνες του παρελθόντος. Ήταν αβάν - γκαρντ. Η Γαλλία είναι μία χώρα αβάν -γκαρντ", είπε ο Ολάντ.

    [05] Έμειναν στο 0-0 ΠΑΣ και Καλλονή

    Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες» ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και την Καλλονή, καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα. Να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν από το 51ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Λίλα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 October 2014 - 14:30:24 UTC