Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περνούν τα τεστ της ΕΚΤ οι 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες
  • [02] Κεφαλαιακές ανάγκες 25 δισ. ευρώ για 25 τράπεζες εντόπισε η ΕΚΤ
  • [03] Δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία
  • [04] Στην ανατολική Ουκρανία ο Ποροσένκο
  • [05] Συρία: Τουλάχιστον 800 νεκροί στο Κομπάνι, τις τελευταίες 40 ημέρες
  • [06] Στα κατεχόμενα της Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

  • [01] Περνούν τα τεστ της ΕΚΤ οι 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες

    Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των πανευρωπαϊκών τεστ αντοχής (stress tests) που πραγματοποίησε η ΕΚΤ σε συνεργασία με την EBA. Σύμφωνα με αυτά, από τις 130 τράπεζες που ελέγχθηκαν οι 105 πέρασαν με επιτυχία τα τεστ ενώ δεν κατάφεραν να περάσουν τον κεφαλαιακό πήχη του 5,5% 25 τράπεζες. Από τις ελληνικές τράπεζες, η Αlpha Bank πέρασε με επιτυχία τα τεστ καθώς συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα των 105 τραπεζών, ενώ οι υπόλοιπες τρείς τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική και Εurobank) παρόλο που βρίσκονται στη δεύτερη ομάδα, περνούν τα τεστ με αστερίσκους.

    Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τις 25 αυτές τράπεζες οι 12 ήδη έχουν καλύψει τις όποιες κεφαλαιακές τους ανάγκες καθώς προχώρησαν σε αυξήσεις κεφαλαίου ύψους 15 δισ. ευρώ το 2014. Στην -υπο ομάδα - αυτή περιλαμβάνεται η Τράπεζα Πειραιώς. Για την Εθνική Τράπεζα προέκυψαν κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 930 εκατ. ευρώ ενώ για την Eurobank οι κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 1,76 δισ. ευρώ.

    Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε υποσημείωση της ΕΚΤ πρακτικά οι δύο αυτές τράπεζες αν ληφθεί υπόψιν η "δυναμική διάσταση" του Ισολογισμού τους "πρακτικά δεν αντιμετωπίζουν" κεφαλαιακό έλλειμμα.

    [02] Κεφαλαιακές ανάγκες 25 δισ. ευρώ για 25 τράπεζες εντόπισε η ΕΚΤ

    Κεφαλαιακό έλλειμμα ύψους 25 δισ.ευρώ προκύπτει για 25 εκ των 130 τραπεζών που συμμετείχαν στις "δοκιμασίες αντοχής" (stress tests), τις οποίες διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως ανακοίνωσε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση , η αξία των στοιχείων ενεργητικού του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα, πρέπει να αναπροσαρμοστεί κατά 48 δισ.ευρώ, ενώ τμήμα 37 δισ.ευρώ εξ'αυτών δεν προκαλεί κεφαλαιακό έλλειμμα.

    Συνολικά, η επίπτωση στις τράπεζες από τον έλεγχο της ΕΚΤ ανέρχεται σε 62 δισ.ευρώ εκ των οποίων τα 25 δισ.ευρώ αφορούν σε κεφαλαιακό έλλειμμα και τα 37 δισ.ευρώ στην προσαρμογή της αξίας του ενεργητικού τους. Η ΕΚΤ διαπίστωσε επίσης ότι οι 130 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες είναι εκτεθειμένες σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια επιπλέον ύψους 136 δισ.ευρώ.

    Όπως ανακοινώθηκε, εκ των 25 τραπεζών στις οποίες εντοπίστηκαν κεφαλαιακές ελλείψεις ύψους 25 δισ.ευρώ, οι 12 τράπεζες έχουν ήδη καλύψει το σχετικό κενό, αυξάνοντας τα κεφάλαιά τους κατά 15 δισ.ευρώ στη διάρκεια του 2014.

    [03] Δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία

    Περίπου 143 εκατομμύρια ψηφοφόροι στη Βραζιλία καλούνται σήμερα να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο. της έβδομης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, κατά τον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας, με την μάχη να κρίνεται ανάμεσα στην απερχόμενη κεντροαριστερή πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ και τον 54χρονο κεντροδεξιό γερουσιαστή αντίπαλό της Αέσιο Νέβες. Οι ψηφοφόροι επιλέγουν σήμερα γερουσιαστές και κυβερνήτες.

    Β Β 

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση του l'Institut Datafolha που δημοσιεύτηκε χθες, η 66χρονη Ρούσεφ συγκεντρώνει το 52% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων έναντι 48% του Νέβες με περιθώριο σφάλματος +/-2%. Από την πλευρά του το ινστιτούτο Ibope δίνει στην απερχόμενη πρόεδρο προβάδισμα έξι ποσοστιαίων μονάδων (53%) με τον Νέβες να βρίσκεται στο 47% και το ίδιο περιθώριο σφάλματος.Β Περισσότεροι από 400.000 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν επιστρατευθεί σήμερα και από αυτούς οι 35.000 έχουν αναπτυχθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 20:00 ώρα Ελλάδος και τα αποτελέσματα των εκλογών θα γίνουν γνωστά μετά τα μεσάνυχτα. Ο νέος πρόεδρος θα ορκιστεί την 1η Ιανουαρίου 2015 για μία τετραετή θητεία.

    Β Β 

    Η Ρούσεφ κέρδισε στον πρώτο γύρο των εκλογών που διεξήχθη στις 5 Οκτωβρίου συγκεντρώνοντας το 41,6% των ψήφων, ενώ ο Νέβες συγκέντρωσε το 33,5%. Τρίτη ήρθε η υποψήφια Μαρίνα Σίλβα με 21,3%, η οποία για τον δεύτερο γύρο στήριξε δημόσια τονΒ 

    Β 

    [04] Στην ανατολική Ουκρανία ο Ποροσένκο

    O πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, επισκέφθηκε σήμερα τις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, ενώ οι πολίτες ψηφίζουν για την εκλογή του νέου Κοινοβουλίου, μια διαδικασία στην οποία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

    «Άφιξη στο Ντονμπάς», τη βιομηχανική περιοχή που περιλαμβάνει τις περιοχές που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, έγραψε ο πρόεδρος στον προσωπικό του λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter δημοσιεύοντας παράλληλα μία φωτογραφία όπου απεικονίζεται εκείνος μέσα σε ένα ελικόπτερο, ενώ φορά στρατιωτική στολή.

    Η σύζυγος του προέδρου Μαρίνα Ποροσένκο ψήφισε, μόνη της, σε ένα εκλογικό τμήμα στο Κίεβο και εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι ο Ποροσένκο βρίσκεται στο Ντονμπάς «προκειμένου να ελέγχει την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας» που οργανώθηκε στις περιοχές που ελέγχουν οι ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της προεδρίας. Σε ερώτηση που του έθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος τύπου του προέδρου, ανέφερε ότι ο Ποροσένκο θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Κίεβο αργότερα σήμερα.

    [05] Συρία: Τουλάχιστον 800 νεκροί στο Κομπάνι, τις τελευταίες 40 ημέρες

    Οκτακόσιοι και πλέον άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη συριακή πόλη Κομπάνι από την έναρξη της επίθεσης που εξαπέλυσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος πριν από 40 ημέρες, σύμφωνα με τον πρόσφατο απολογισμό που δημοσίευσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον οποίο δεν έχει υπολογίσει τα θύματα από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

    Από την 16η Σεπτεμβρίου, 481 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση. Στις συγκρούσεις έχουν επίσης χάσει την ζωή τους 302 μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της ένοπλης πτέρυγα του Kόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) που υπερασπίζεται την πόλη, και των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας.

    Επίσης 10 άλλοι Κούρδοι και ένα Κούρδος εθελοντής που πολεμούσε μαζί τους. Το Συριακό Παρατηρητήριο επισήμανε ότι 21 Κούρδοι άμαχοι έχασαν την ζωή τους την ώρα που η πλειονότητα των κατοίκων έχει εγκαταλείψει την πόλη και τα περίχωρά της.

    [06] Στα κατεχόμενα της Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

    Β 

    Bάλσαμο για τους εδώ και σαράντα χρόνια εγκλωβισμένους Ελληνοκύπριους, οι οποίοι σήμερα δεν ξεπερνούν τους 350, ήταν η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, Β στα κατεχόμενα χωριά Αγία Τριάδα Γιαλούσας, Ριζοκάρπασο και στο ιστορικό μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, στην βορειοανατολική εσχατιά της Κύπρου.Β  Επίσης, οΒ  Αρχιεπίσκοπος μετέβη στην κατεχόμενη Αμμόχωστο στον τάφο του Αποστόλου Βαρνάβα, προστάτη της Εκκλησίας Κύπρου.Β 

    Β Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος , ο οποίος έχει επισκεφθεί στο παρελθόν τρεις φορές την Κύπρο, πέρασε για πρώτη φορά στο κατεχόμενο τμήμα της νήσου μαζί με τον Αμερικανό πρέσβη στην Κύπρο, Τζον Κόνιγκ.Η καρδιά του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου ράγισε από συγκίνηση στο Ριζοκάρπασο, όπου στον περίβολο του ναού του Αγίου Συνεσίου, επισκόπου Καρπασέων, οι εγκλωβισμένοι του επεφύλαξαν θερμότατη υποδοχή

    Β 

    Β Απευθυνόμενος στους εγκλωβισμένους τόνισε ότι «το Ριζοκάρπασο το ξέρουν όλοι, γιατί είστε σημείο αναφοράς, ηρωισμού, εγκαρτερήσεως, υπομονής και εμμονής στα μεγάλα ιδανικά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Κρατείστε αυτό το παράδειγμα». Αγωνιζόμεθα, συνέχισε, για να έρθει η ημέρα που το Ριζοκάρπασο θα είναι και πάλι μέρος ελεύθερο της Κυπριακής Δημοκρατίας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 October 2014 - 12:30:26 UTC