Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] KKE: Ο λαός και η νεολαία να πουν σήμερα το δικό τους «ΟΧΙ» στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης
  • [02] Τις εισπράξεις πρακτορείου Προ-Πο είχαν βάλει στο «μάτι» δύο ένοπλοι ληστές, στην Κατερίνη
  • [03] Σύλληψη 52χρονου μητροκτόνου, στο Κιλκίς
  • [04] Ξεπέρασε το 15%, η μείωση στην παραγωγή κρασιού εφέτος
  • [05] Καναδάς: Ο ένοπλος που εισέβαλε στο κοινοβουλίο είχε γυρίσει βίντεο πριν από την πράξη του

  • [01] KKE: Ο λαός και η νεολαία να πουν σήμερα το δικό τους «ΟΧΙ» στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης

    «Τιμάμε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό-ναζισμό. Τον αγώνα και τους νεκρούς των στρατιωτικών και του λαού στο μέτωπο και τα μετόπισθεν. Τιμάμε όσους συνέχισαν την πάλη ενάντια στη ναζιστική κατοχή και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους εκατοντάδες χιλιάδες λαού και πατριώτες, τους αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που έγραψαν λαμπρές σελίδες με τον αγώνα ενάντια στους κατακτητές. Η 28η Οκτωβρίου είναι ταυτόχρονα ημέρα έμπνευσης και γνώσης, διδάσκει στο λαό και τη νεολαία να πουν σήμερα το δικό τους ΟΧΙ στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, στα αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας που του επιβάλλουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις για τα συμφέροντα του κεφαλαίου» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την 28η Οκτωβρίου.

    Το ΚΚΕ, αναφέρει η ανακοίνωση, από την πρώτη στιγμή σάλπισε την αντίσταση στον εισβολέα, παρά το γεγονός ότι το ίδιο ήταν σοβαρά τραυματισμένο και χτυπημένο από τη μεταξική δικτατορία, με χιλιάδες μέλη του στις φυλακές και τις εξορίες» και επισημαίνει την σημασία του ιστορικού γράμματος του ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Νίκου Ζαχαριάδη με το οποίο κάλεσε τον ελληνικό λαό να δώσει όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα. «Στηριγμένος στα διδάγματα από την ιστορία ο λαός να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, να αποχτήσει εμπιστοσύνη και δύναμη στην πάλη του για το δίκιο και τη νίκη. Να βαδίσει στο δρόμο της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, να απαλλαγεί από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, να γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει, για να γίνει πραγματικότητα μια κοινωνία, χωρίς φτώχεια, ανεργία, κρίσεις και πολέμους : Ο σοσιαλισμός, που έπαιξε κύριο και σημαντικό ρόλο στην ήττα του φασισμού - ναζισμού στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    [02] Τις εισπράξεις πρακτορείου Προ-Πο είχαν βάλει στο «μάτι» δύο ένοπλοι ληστές, στην Κατερίνη

    Τις εισπράξεις πρακτορείου Προ-Πο είχαν βάλει στο «μάτι» δύο ένοπλοι ληστές, που έδρασαν χθες τα ξημερώματα, στην Κατερίνη. Είχαν στήσει «καρτέρι» σε 50χρονο που μετέφερε χρηματικό ποσό 5000 ευρώ- τις εισπράξεις από το πρακτορείο Προ-Πο της συζύγου του. Την ώρα που το θύμα έφτασε με το όχημά του στο σπίτι του, οι δράστες, αφού τον προσέγγισαν τον χτύπησαν με ξύλινο ρόπαλο και στη συνέχεια, υπό την απειλή όπλου, άρπαξαν τα χρήματα.

    Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, αστυνομικοί της οποίας, αξιοποιώντας στοιχεία και ύστερα από αναζητήσεις συνέλαβαν έναν 49χρονο Έλληνα, ο οποίος φέρεται ως ένας από τους δράστες. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν δύο αεροβόλα πιστόλια. Ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν άγνωστα.

    [03] Σύλληψη 52χρονου μητροκτόνου, στο Κιλκίς

    Τα ψυχολογικά προβλήματα οδήγησαν 52χρονο σε χωριό του δήμου Παιονίας Κιλκίς να σκοτώσει την 78χρονη μητέρα του. Ο μητροκτόνος έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια την ηλικιωμένη γυναίκα και στη συνέχεια παραδόθηκε στην Αστυνομία. Το έγκλημα διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι στη μονοκατοικία όπου διέμενε η 78χρονη. Ο γιος της, ο οποίος διέμενε σε διπλανό διαμέρισμα, επισκέφθηκε την άτυχη γυναίκα και ύστερα από διαπληκτισμό, έφραξε -σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.- το στόμα και τη μύτη της με τα χέρια του, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός της.

    Λίγο αργότερα, παραδόθηκε στις αστυνομικές Αρχές και ομολόγησε την πράξη του. Συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς. Κατά την προανάκριση φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα τού μίλησε απαξιωτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης νοσηλευόταν κατά το παρελθόν σε ψυχιατρείο.

    [04] Ξεπέρασε το 15%, η μείωση στην παραγωγή κρασιού εφέτος

    Ως μια πολύ δύσκολη χρονιά χαρακτηρίζεται η φετινή για το ελληνικό κρασί, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν, με αποτέλεσμα η παραγωγή να παρουσιάσει μείωση σε ποσοστό μεγαλύτερο του 15%, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου. Ωστόσο, οι τιμές των σταφυλιών προς οινοποίηση στις περισσότερες περιοχές της χώρας κινήθηκαν ανοδικά.

    Οι βροχές την περίοδο της ανθοφορίας που εμπόδισαν το σωστό δέσιμο, υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία τον Ιούλιο, χαμηλές θερμοκρασίες και πρώιμες βροχές τον Σεπτέμβριο, συνέθεσαν το σκηνικό φέτος για την πλειονότητα των αμπελουργικών ζωνών της χώρας. Περονόσπορος, ωίδιο, επιβράδυνση της ωρίμανσης και τρυγητός σε χαμηλούς βαθμούς για να αποφευχθεί το σάπισμα των σταφυλιών, ήταν μερικά από τα προβλήματα που βρέθηκαν αντιμέτωποι οι αμπελουργοί. Εξαίρεση τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη, που αντιμετώπισαν μεν πτώση στις παραγόμενες ποσότητες, πλην όμως η ποιότητα κρίνεται πολύ καλή.

    [05] Καναδάς: Ο ένοπλος που εισέβαλε στο κοινοβουλίο είχε γυρίσει βίντεο πριν από την πράξη του

    Ο ένοπλος, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα σκότωσε έναν στρατιώτη στην Οτάβα προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στην προσπάθειά του να εισβάλει στο κοινοβούλιο του Καναδά, είχε γυρίσει ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος πριν προβεί σε αυτή την πράξη του, γεγονός που σύμφωνα με την αστυνομία αποκαλύπτει ιδεολογικά και πολιτικά κίνητρα.

    Η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP) αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι αναλύει το περιεχόμενο του βίντεο που γύρισε ο Μισέλ Ζεχάφ-Μπιμπό και επί του παρόντος δεν το δίνει στη δημοσιότητα. Ο 32χρονος Ζεχάφ-Μπιμπό εισέβαλε στο κτίριο του κοινοβουλίου την περασμένη Τετάρτη οπλισμένος με τουφέκι αφού προηγουμένως πυροβόλησε και σκότωσε τον στρατιώτη Νέιθαν Τσιρίλο στο Μνημείο των Πεσόντων που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο δράστης έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών μέσα στο κτίριο.

    Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τις επαφές που είχε με πολλά άτομα τις ημέρες που προηγήθηκαν της επίθεσης για να διαπιστώσει αν αυτές συνδέονται με την πράξη του. Τα μέτρα ασφαλείας στον Καναδά είναι αυστηρότερα μετά την επίθεση. Δύο ημέρες νωρίτερα, ένας άλλος άνδρας, ο 25χρονος Μάρτιν Ρουλό, έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε δύο στρατιωτικούς στο Κεμπέκ σκοτώνοντας τον έναν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 October 2014 - 10:30:25 UTC