Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοίγει η αυλαία των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων την 1η Νοεμβρίου
  • [02] Ανάπτυξη 0,4% το 2104 βλέπει το ΚΕΠΕ
  • [03] Πτώση 3,29% στο χρηματιστήριο
  • [04] Η νοτιοαφρικανική εισαγγελία θα ασκήσει έφεση στην καταδίκη του Πιστόριους και την ποινή που του επιβλήθηκε
  • [05] Επέστρεψε στο σπίτι του ο Μίκης Θεοδωράκης

  • [01] Ανοίγει η αυλαία των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων την 1η Νοεμβρίου

    Οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις ξεκινούν το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 και λήγουν τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, βάσει του άρθρου 15 παρ. 1 του Ν.4177/2013.

    Στο διάστημα των εκπτώσεων και σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 του νόμου, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 με προτεινόμενο, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ωράριο 11:00- 18:00.

    [02] Ανάπτυξη 0,4% το 2104 βλέπει το ΚΕΠΕ

    O μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ για το σύνολο του 2014 εκτιμάται στο 0,4%, ενσωματώνοντας τα δημοσιευμένα στοιχεία -μετά και τη διαδικασία εποχικής διόρθωσης- για την εξέλιξη του ΑΕΠ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με ανάλυση του ΚΕΠΕ, στο τετραμηνιαίο περιοδικό του «Οικονομικές Εξελίξεις».

    «Το κύριο χαρακτηριστικό της εν λόγω πρόβλεψης, και καίριο ζητούμενο στην τρέχουσα συγκυρία, είναι η επιβεβαίωση για τέταρτη συνεχόμενη φορά της εκτίμησης ότι το 2014 θα αποτελέσει το έτος μετάβασης από τη μακροχρόνια ύφεση, η οποία είχε ξεκινήσει το 2008, σε καθεστώς ανάπτυξης. Το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει παρά και την ενδιάμεση αναθεώρηση προς τα κάτω του τριμηνιαίου ρυθμού μεταβολής του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο του 2014 και τη δημοσίευση αρνητικού ρυθμού μεταβολής για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 από την ΕΛΣΤΑΤ. Σημαντική είναι παράλληλα η εκτιμώμενη συνέχιση της ανοδικής πορείας του ΑΕΠ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, για το οποίο εκτιμάται μέσος ρυθμός μεταβολής της τάξεως του 2%», αναφέρεται στην ανάλυση.

    [03] Πτώση 3,29% στο χρηματιστήριο

    Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Η θετική έκβαση των stress tests των τραπεζών είχε προεξοφληθεί την περασμένη εβδομάδα( με άνοδο του τραπεζικού δείκτη κατά 13%) και οι επενδυτές έσπευσαν να «πωλήσουν το γεγονός» και μετά τα αρχικά κέρδη του τραπεζικού δείκτη έως και 6,16%, οι έντονες ρευστοποιήσεις, κυρίως από τους ξένους επενδυτές ,τον οδήγησαν σε σε πτώση έως και 7,22%.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 958,69 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,29%.

    Αρχικά η αγορά κινήθηκε έντονα ανοδικά διασπώντας τα επίπεδα των 1.000 μονάδων με άνοδο πάνω από 3%, με μοχλό τις τράπεζες στον απόηχο της ανακοίνωσης θετικών αποτελεσμάτων των stress tests των τραπεζών. Γρήγορα όμως εκδηλώθηκαν έντονες ρευστοποιήσεις που «βύθισαν» την αγορά κάτω και από τα επίπεδα των 950 μονάδων.

    Ενδοσυνεδριακά ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κινήθηκε σε μεγάλο εύρος διακύμανσης 79 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.023,64 μονάδες (+3,26%) και κατώτερη τιμή στις 944,61 μονάδες (-4,71%).

    Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και ανήλθε στα 187,55 εκατ. ευρώ.

    [04] Η νοτιοαφρικανική εισαγγελία θα ασκήσει έφεση στην καταδίκη του Πιστόριους και την ποινή που του επιβλήθηκε

    Η νοτιοαφρικανική εισαγγελία θα ασκήσει έφεση εναντίον της καταδίκης για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και της ποινής πενταετούς φυλάκισης που επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον πρώην παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ανακοινώθηκε σήμερα από την εισαγγελία.

    "Στην ετυμηγορία για τον Όσκαρ Πιστόριους, η Εθνική Εισαγγελική Αρχή θα ασκήσει έφεση τόσο εναντίον της καταδίκης όσο και εναντίον της ποινής", έκανε γνωστό μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Νάθι Μνκούμπε.

    [05] Επέστρεψε στο σπίτι του ο Μίκης Θεοδωράκης

    Επέστρεψε στο σπίτι του, μετά από παραμονή τριών ημερών σε θεραπευτήριο των Αθηνών, ο Μίκης Θεοδωράκης. Κατόπιν σειράς εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, οι γιατροί επέτρεψαν στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη να γυρίσει στην οικία του.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 October 2014 - 16:30:23 UTC