Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Άριστο το επίπεδο συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ στον τομέα της ασφάλειας»
  • [02] Νεκρός 45χρονος αλλοδαπός στον Ασπρόπυργo
  • [03] Στα 900.000 ευρώ το κόστος για έργα αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες
  • [04] Εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων
  • [05] Στο ΣΑ του ΟΗΕ προσφεύγει ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς

  • [01] «Άριστο το επίπεδο συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ στον τομέα της ασφάλειας»

    Τα θέματα τρομοκρατίας και παράνομης μετανάστευσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI) των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέιμς Κλάπερ.

    Κατά τη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το «άριστο επίπεδο συνεργασίας» των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι η Ελλάδα αποτελεί «μοναδικό πυλώνα» σταθερότητας και ασφάλειας στην ολοένα αποσταθεροποιούμενη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και ζήτησε την υποστήριξη της χώρας σε όλα τα επίπεδα.Ο κ. Κλάπερ εξέφρασε την ανησυχία των ΗΠΑ για την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή του Ιράκ και της Συρίας και την εξέλιξη του φαινομένου των ξένων μαχητών.Τέλος, οι δύο πλευρές επαναβεβαίωσαν τις σχέσεις «αμοιβαίας εμπιστοσύνης» και συμφώνησαν στη συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους σε θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και των σύγχρονων απειλών ασφάλειας.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Κικίλια στις ΗΠΑ, απόψε θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων στην πρεσβεία της Ελλάδας.Αύριο, θα μεταβεί στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), όπου θα συναντηθεί με τον διευθυντή της, Τζον Μπρέναν.Ακολούθως, θα επισκεφθεί τα γραφεία του FBI και θα συναντηθεί με τον διευθυντή του, Τζέιμς Κόμεϊ.Στη συνέχεια, θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο, όπου ο κ. Κικίλιας θα έχει συνάντηση με τα στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Charlie Cupchin (γενικό διευθυντή για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις) και Avery Alpha (διευθυντή για θέματα αντιτρομοκρατίας).Μετά τον Λευκό Οίκο, θα επισκεφθεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να συναντηθεί με τη συντονίστρια θεμάτων αντιτρομοκρατίας, πρέσβη Tina Kaidanow.

    [02] Νεκρός 45χρονος αλλοδαπός στον Ασπρόπυργo

    Νεκρός με τραύματα πυροβόλου όπλου βρέθηκε ένας 45χρονος Πακιστανός σήμερα το απόγευμα.

    Ο 45χρονος βρέθηκε νεκρός στον προαύλιο χώρο ενός ποιμνιοστασίου στην περιοχή Τραπεζίτη-Κεραμύδα στον Ασπρόπυργο, όπου εργαζόταν ως βοσκός.

    Το θύμα βρήκε ο εργοδότης του. Η έρευνα για το περιστατικό διεξάγεται από την Ασφάλεια Αττικής.

    [03] Στα 900.000 ευρώ το κόστος για έργα αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες

    Σε 900.000 ευρώ εκτιμάται από την Περιφέρεια Αττικής το κόστος αποκατάστασης των ζημιών για έργα που χρήζουν άμεσης προτεραιότητας, ενώ η τελική εκτίμηση του κόστους για το σύνολο των έργων αποκατάστασης θα υποβληθεί μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή από τα συνεργεία της Περιφέρειας και των πληγέντων δήμων.

    Η Περιφέρεια υπέβαλε σήμερα άμεσα στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων) αίτημα για λήψη απόφασης οριοθέτησης των περιοχών (και των δήμων) όπου υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών.

    Η έκθεση-αίτημα περιλαμβάνει μια πρώτη καταγραφή ζημιών σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους και επισημαίνονται οι σοβαρές ζημιές που έχουν επέλθει σε έργα υποδομής (δρόμοι, δίκτυα, καταπτώσεις πρανών, ρεμάτων κ.ά.).

    [04] Εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων

    Με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιγράφονται οι βασικές αλλαγές στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, ενώ επισημαίνεται ότι το νέο σύστημα εισάγεται άμεσα από τη δημοσίευση των νέων οργανικών διατάξεων των φορέων.

    Σύμφωνα με το νέο σύστημα:

    1. Συγκροτούνται συλλογικά όργανα που είναι αποκλειστικά αρμόδια για την επιλογή προϊσταμένων και των τριών επιπέδων: Γενικής Διεύθυνσης, Διεύθυνσης, Τμήματος.

    2. Θεσμοθετούνται για πρώτη φορά οριζόντιες θέσεις ευθύνης, για την πλήρωση των οποίων επιλαμβάνεται το Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων και το Κεντρικό Συμβούλιο Συνέντευξης Προϊσταμένων. Οριζόντιες θέσεις ευθύνης αποτελούν οι οργανικές μονάδες επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης και Διεύθυνσης που προβλέπονται στις οικείες οργανικές διατάξεις και οι αρμοδιότητές τους είναι όμοιες ή παρεμφερείς σε όλους τους φορείς που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του Υπαλληλικού Κώδικα.

    3. Για όλα τα επίπεδα θέσης ευθύνης προβλέπονται τρία στάδια επιλογής:

    - Πρώτο στάδιο: πλήρωση αναγκαίων προϋποθέσεων και τυπικών προσόντων

    - Δεύτερο στάδιο: γραπτή εξέταση

    - Τρίτο στάδιο: συνέντευξη

    4. Δικαίωμα συμμετοχής για την πλήρωση θέσεων ευθύνης έχουν όλοι οι δημόσιοι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι των δημόσιων υπηρεσιών, ήτοι υπουργείων, γενικών και ειδικών γραμματειών, αποκεντρωμένων διοικήσεων, αυτοτελών ή μη δημόσιων υπηρεσιών καθώς και ΝΠΔΔ, οι οποίοι εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Υπαλληλικού Κώδικα.

    [05] Στο ΣΑ του ΟΗΕ προσφεύγει ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς

    Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε απόψε ότι ζήτησε να συγκληθεί κατεπειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει τις ταραχές στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την ισραηλινή "επιθετικότητα" στην Πλατεία των Τεμενών.

    Στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία οι Παλαιστίνιοι επιθυμούν να ανακηρύξουν πρωτεύουσα του κράτους τους, από το καλοκαίρι επικρατεί ολοένα και μεγαλύτερη ένταση, που έχει εξελιχθεί σε σχεδόν καθημερινές αντιπαραθέσεις και εκφράζονται φόβοι για μια γενικότερη κλιμάκωση. Από την περασμένη Τετάρτη, όταν ένας Παλαιστίνιος έριξε το αυτοκίνητό του σε μια στάση του τραμ, οι συγκρούσεις εντάθηκαν στην πόλη. Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες περιπολούν στις παλαιστινιακές συνοικίες όπου ξεσπούν σποραδικές ταραχές, μέρα και νύχτα, τις τελευταίες πέντε ημέρες.

    Στην Πλατεία των Τεμενών, τον τρίτο ιερότερο τόπο για το Ισλάμ, σημειώνονται επίσης σχεδόν καθημερινά συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστίνιων πιστών και Ισραηλινών αστυνομικών.

    Την ίδια ώρα, η Ουάσινγκτον επέκρινε έντονα την απόφαση του Ισραήλ να κατασκευάσει 1.000 νέες κατοικίες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή είναι "ασύμβατη" με τις προσπάθειες για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 October 2014 - 22:30:24 UTC