Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρελάσεις σε ΑΘήνα και Θεσσαλονίκη, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
  • [02] Η παροχή ρευστότητας, προτεραιότητα των τραπεζών

  • [01] Παρελάσεις σε ΑΘήνα και Θεσσαλονίκη, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στις 11 θα παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, η οποία θα γίνει ενώπιόν του και ενώπιον του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλου, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ νωρίτερα θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄Σώματος Στρατού. Mε δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση θα εορτάσει ο δήμος Αθηναίων την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

    Με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση θα εορτάσει ο δήμος Αθηναίων την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, τελείται δοξολογία και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ ακολούθως θα λάβει χώρα η μαθητική παρέλαση, εμπρός από το μνημείο. Κλειστός θα παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης, ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

    Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο των δύο πόλων, έως το πέρας των εκδηλώσεων.

    [02] Η παροχή ρευστότητας, προτεραιότητα των τραπεζών

    Την ικανοποίηση τους για τα αποτελέσματα των "τεστ αντοχής" που διενήργησε η ΕΚΤ εκφράζουν με δηλώσεις τους στην "Καθημερινή" οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, υπογραμμίζοντας ότι τώρα στρέφονται στο πραγματικό τους έργο που είναι η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

    Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας αναφέρει ότι η επιτυχής ολοκλήρωση των stress tests κλείνει το κύκλο των ανακεφαλαιοποιήσεων και ανοίγει τον δρόμο για την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών από τις τράπεζες, για την αναδιάρθρωση και την χρηματοδοτική υποστήριξη των επιχειρήσεων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προοπτική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτριος Μαντζούνης, επισημαίνει ότι οι διαδοχικές κεφαλαιακές ενισχύσεις, η ανάκαμψη της λειτουργικής κερδοφορίας και εν γένει η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών συνετέλεσαν σε ένα θετικό αποτέλεσμα για το σύστημα, το οποίο συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης, στοιχείο κρίσιμο για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας.

    O διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς αναφέρει ότι πατώντας γερά στα πόδια τους οι εγχώριες τράπεζες θα μπορέσουν να επιτελέσουν την κύρια αποστολή τους, δηλαδή την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου, αναφέρει ότι πλέον οι τράπεζες θα επικεντρωθούν στην υλοποίηση των επιχειρησιακών τους σχεδίων και στην χρηματοδοτική αξιόπιστων επενδυτικών σχεδίων, αλλά και νοικοκυριών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 October 2014 - 8:30:23 UTC