Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χανιά: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 74η επέτειο του "ΟΧΙ"
  • [02] Επειδείνωση του καιρού με καταιγίδες στα δυτικά και νότια
  • [03] Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας η παρέλαση και στην Πάτρα
  • [04] «Η κρίση δε θα μας νικήσει»
  • [05] Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα
  • [06] Χαλάει ο καιρός σε ορισμένες περιοχές της χώρας
  • [07] Δεν έγινε η παρέλαση στη Ζάκυνθο

  • [01] Χανιά: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 74η επέτειο του "ΟΧΙ"

    Παρουσία του γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Σεραφείμ Τσόκα, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, ολοκληρώθηκαν στα Χανιά οι εκδηλώσεις για την 74η επέτειο του ΟΧΙ. Το μεσημέρι στην λεωφόρο Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε η παρέλαση τμημάτων της μαθητιώσας και σπουδάζουσας νεολαίας, παραδοσιακών συλλόγων, προσκόπων και στρατιωτικών τμημάτων.

    Ηεξέδρα των επισήμων σε έκταση 100 μέτρων και από τα δύο τμήματα είχε αποκλειστεί με κάγκελα και η πρόσβαση στο συγκεκριμένο χώρο επιτρεπόταν μόνο σε διαπιστευμένα άτομα. Σε δηλώσεις του ο κ.Τσόκας αναφέρθηκε στο νόημα του εορτασμού του ΟΧΙ λέγοντας: «Εύχομαι όλοι να παίρνουμε τα μαθήματα ότι οι δοκιμασίες ενός έθνους είναι η καλύτερη αφορμή για να είμαστε ενωμένοι».

    Την Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του σώματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης που δήλωσε: « Με τα διδάγματα του 1940 θα πρέπει να συνεχίσομε ενωμένοι. Να ξεχνάμε το εγώ και να προσχωρούμε συνεχώς στο εμείς για να μπορέσομε να αντιμετωπίσομε τις επιβουλές». Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης.

    [02] Επειδείνωση του καιρού με καταιγίδες στα δυτικά και νότια

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσουν στα δυτικά και νότια της χώρας από σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι το Ιόνιο, κυρίως γύρω από την Κέρκυρα, η δυτική και νότια Πελοπόννησος, η περιοχή των Κυθήρων και η Κρήτη. «Δεν θα είναι οι χειρότερες βροχές που έχουμε δει ωστόσο είναι πιθανό κάποιες περιοχές να αντιμετωπίσουν προβλήματα», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος.

    Αύριο τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις ίδιες περιοχές, ενώ βροχερός αναμένεται ο καιρός και στη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία. Βροχές αναμένονται και στην Αττική «αλλά χωρίς την ένταση των φαινομένων που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες», όπως επισημαίνει ο κ. Λάλος.

    Την Πέμπτη ο καιρός αναμένεται να είναι βροχερός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ βελτίωση θα σημειωθεί από την Παρασκευή σταδιακά από τα βορειοδυτικά της χώρας και κυρίως το Σάββατο, οπότε οι βροχές θα εξασθενήσουν και θα δώσουν τη θέση τους σε βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας.

    [03] Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας η παρέλαση και στην Πάτρα

    Με την πολιτική και στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώθηκαν στην Πάτρα οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.Νωρίτερα το πρωί εψάλη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελιστρίας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

    Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η παρέλαση κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα. Η Αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, αλλά λίγα λεπτά με την έναρξη της παρέλασης, απομακρύνθηκαν τα κιγκλιδώματα που είχαν στηθεί γύρω από την εξέδρα των επισήμων και επετράπη η διέλευση των πολιτών.

    Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και στην συνέχεια ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων έξω από την Αγγλικανική εκκλησία, όπου το πρωί της 28ης Οκτωβρίου του 1940 είχαν πέσει οι πρώτες βόμβες από τα ιταλικά αεροπλάνα. Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Ειδικός Γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) Νικόλαος Μαντζούφας, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει για μία ακόμη φορά.

    [04] «Η κρίση δε θα μας νικήσει»

    Διαβάστε επίσης: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήναwww.amna.gr/blogview/66189/Ypo-drakonteia-metra-asfaleias-oloklirothike-i-mathitiki-parelasi-stin-Athina-

    Διαβάστε επίσης: www.amna.gr/blogview/66191/Me-auximena-metra-asfaleias-i-parelasi-kai-stin-Patra-Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας η παρέλαση και στην Πάτρα

    Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση, με ενότητα και αλληλεγγύη, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης και υπογράμμισε πως το μήνυμα της ήταν πως "όλοι είμαστε πολύ δυνατοί και είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε απειλή".

    "Ηταν μια εξαιρετική παρέλαση. Ηταν ένα μήνυμα, ότι η Ελλάδα, οι Ενοπλες Δυνάμεις, ο λαός της, όλοι είμαστε πολύ δυνατοί και είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε απειλή. Σήμερα είναι μια εξαιρετική μέρα. Είναι μέρα μνήμης, εξαιρετικής τιμής και σεβασμού σε αυτούς που το 1940 πολέμησαν και ανέτρεψαν τις φασιστικές ορδές του Μουσολίνι. Έδωσαν ένα μήνυμα στην Ευρώπη: Οτι μπορεί η δημοκρατική Ευρώπη να επικρατήσει και πράγματι ενίκησε.

    Σήμερα ο ελληνικός λαός αγωνίζεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Εύχομαι με ενότητα, με αλληλεγγύη , με αγάπη ο ένας για τον άλλον, να ξετυλίξουμε τις αρετές εκείνες, που ξετύλιξαν εκείνοι που αγωνίστηκαν και σκοτώθηκαν στα αλβανικά βουνά. Και αν ξετυλίξουμε αυτές τις αρετές μας, είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε και την κρίση. Η κρίση δεν θα μας νικήσει. Υποφέρουμε, το ξέρω, αλλά νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να την ξεπεράσουμε και ελπίζω ότι θα την ξεπεράσουμε".» κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Την ίδια ώραυπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, διεξήχθη η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα.

    [05] Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

    Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξήχθη σήμερα η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα.

    Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας δεν έμειναν ασχολίαστα από τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος χαρακτήρισε τα μέτρα «απαραίτητα», αλλά ευχήθηκε «να είναι αυτές οι τελευταίες στιγμές που οι επέτειοι θα γιορτάζονται με αυτά τα μέτρα ασφαλείας».

    Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα άρχισε στις 11 το πρωί και διήρκεσε 40 λεπτά. Σε αυτήν συμμετείχαν σημαιοφόροι και παραστάτες από τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας, καθώς και πρόσκοποι και αθλητές των Special Olympics. Η πλατεία Συντάγματος ήταν αποκλεισμένη από αστυνομικούς, κιγκλιδώματα και αστυνομικές κλούβες. Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα ήταν κλειστοί για τα οχήματα,ενώ εκτός λειτουργίας παρέμενε κατά τη διάρκεια της παρέλασης ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

    Κατά τη διάρκεια της παρέλασης το «παρών» έδωσαν από την κάτω πλευρά την πλατείας Συντάγματος, στο ύψος της Ερμού, σχολικοί φύλακες οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.Της παρέλασης προηγήθηκε δοξολογία στον ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, καθώς και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

    [06] Χαλάει ο καιρός σε ορισμένες περιοχές της χώρας

    Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα σε ορισμένες περιοχές της χώρας στα δυτικά και τα νότια. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο (νοτιότερα της Κέρκυρας), στην Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και τη νότια), την ευρύτερη περιοχή των Κυθήρων και στην Κρήτη, κυρίως στα δυτικά.

    Για αύριο Τέταρτη τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις ίδιες περιοχές, αλλά από το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

    [07] Δεν έγινε η παρέλαση στη Ζάκυνθο

    Δεν πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της πόλης, λόγω της δυνατής βροχής από χθες το βράδυ. Στο νησί, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, ο οποίος νωρίς το πρωί επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, όπου έγινε η καθιερωμένη δοξολογία και στην συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

    Ακόμα στεφάνι κατέθεσαν, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος, ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς καθώς και οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 October 2014 - 12:30:25 UTC