Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση των ΗΠΑ για τη συνεργασία με την Ελλάδα στα θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας
  • [02] Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στα κυβερνητικά κτίρια, στις ΗΠΑ
  • [03] Εξερράγη μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος της NASA, δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του
  • [04] Αύξηση των ποσοστών παιδικής φτώχειας στη νότια Ευρώπη
  • [05] Συναντώνται, στη Λευκωσία, οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδος και Αιγύπτου

  • [01] Ικανοποίηση των ΗΠΑ για τη συνεργασία με την Ελλάδα στα θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας

    Ικανοποιημένη είναι η αμερικανική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της εγχώριας τρομοκρατίας στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας παράλληλα το «άριστο επίπεδο» συνεργασίας των δυο χωρών για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, μετά την ολοκλήρωση των διήμερων επαφών του στην Ουάσιγκτον. Κατά τη χθεσινή δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης (Γενικό Εισαγγελέα) των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, τον διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), Τζον Μπρέναν, τον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Ο κ. Κικίλιας παρουσίασε στους συνομιλητές του τις θέσεις της Αθήνας για ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, όπως η διεθνής και η εγχώρια τρομοκρατία, το διεθνές έγκλημα και το έγκλημα στο διαδίκτυο, ενώ συζήτησε μαζί τους και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών. Αύριο, ο κ. Κικίλιας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει στη Βοστόνη το Fletcher School/Tufts University, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής. Το πρόγραμμα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με επαφές που θα έχει στη Νέα Υόρκη, όπου, μεταξύ άλλων, αναμένεται να συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

    [02] Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στα κυβερνητικά κτίρια, στις ΗΠΑ

    Οι ΗΠΑ αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας στα κυβερνητικά κτίρια στην Ουάσινγκτον και σε άλλες μεγάλες πόλεις εξαιτίας «απειλών από τρομοκρατικές οργανώσεις για επιθέσεις στο έδαφός μας και αλλού», ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζεχ Τζόνσον. «Δεδομένων των διεθνών γεγονότων, η λογική επιβάλλει μία αυξημένη επαγρύπνηση αναφορικά με την προστασία των αμερικανικών κυβερνητικών κτιρίων και του προσωπικού μας», αναφέρει ο Τζόνσον σε ανακοίνωσή του.

    [03] Εξερράγη μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος της NASA, δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του

    Ένα πύραυλος που μετέφερε ένα μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος, το οποίο είχε προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εξερράγη την Τρίτη «6 δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του» στις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος μέσω ανάρτησης στο Twitter. Σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν τραυματισμούς.

    Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε στις 18:22 (τοπική ώρα) και 6 δευτερόλεπτα αργότερα σημειώθηκε έκρηξη πιθανόν στους κινητήρες του. Σε πλάνα από το βίντεο της εκτόξευσης φαίνεται ο πύραυλος να πέφτει μαζί με το σκάφος στην εξέδρα εκτόξευσης, οπότε και σημειώθηκε μία ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη. Τη διαχείριση του πυραύλου Antares είχε η ιδιωτική εταιρεία Orbital Sciences. «Η NASA και η Orbital Sciences συγκεντρώνουν δεδομένα σχετικά με το σφάλμα που προέκυψε στο Orbital RS-3, έξι δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του», αναφέρεται σε ανακοίνωση που ανάρτησε η NASA στην επίσημη ιστοσελίδα της. Λίγα λεπτά μετά το ατύχημα, ο υπεύθυνος της αποστολής έδωσε εντολή για «απομόνωση των εγκαταστάσεων και συλλογή όλων των δεδομένων».

    Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Cygnus, το οποίο βρισκόταν στην κορυφή του πυραύλου, επρόκειτο να μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό 2,2 τόνους τροφίμων, υλικού για πειράματα και εξοπλισμό.

    [04] Αύξηση των ποσοστών παιδικής φτώχειας στη νότια Ευρώπη

    To διάστημα μεταξύ 2008- 2012, ο αριθμός των παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας αυξήθηκε στις 23 από τις 41 πλουσιότερες χώρες, προειδοποίησε η Unicef σε έκθεση που δημοσίευσε. Μέσα σε 4 χρόνια, στις 23 πλούσιες χώρες, η εισοδηματική φτώχεια των παιδιών αυξήθηκε εξαιτίας της κρίσης, με μεγάλες διακυμάνσεις από χώρα σε χώρα, υπογραμμίζει η έκθεση του Ερευνητικού Κέντρου του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά.

    Σύμφωνα με τη Unicef στις χώρες της νότιας Ευρώπης (την Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιταλία) όπως και στην Κροατία, στις χώρες της Βαλτικής και σε άλλες 3 χώρες που έχουν πληγεί από την ύφεση (την Ιρλανδία, την Ισλανδία και το Λουξεμβούργο) καταγράφθηκε η μεγαλύτερη αύξηση των ποσοστών παιδικής φτώχειας την εν λόγω περίοδο. Συνολικά ο αριθμός των παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης υπερέβη κατά 2,6 εκατομμύρια τον αριθμό των παιδιών που κατάφεραν να εξέλθουν από τις συνθήκες φτώχειας από το 2008 (6,6 εκατομμύρια έναντι 4 εκατομμυρίων) επισημαίνει η Unicef. Περίπου 76,5 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας στις 41 πιο ευημερούσες χώρες.

    Από την κρίση έχουν πληγεί ιδιαίτερα οι νέοι. Η Unicef υπογραμμίζει ότι το ποσοστό των νέων ηλικίας 15- 24 ετών που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, κατάρτισης ή απασχόλησης έχει αυξηθεί κατά περίπου 30% στην Κροατία, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Ρουμανία.

    [05] Συναντώνται, στη Λευκωσία, οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδος και Αιγύπτου

    Σημαντική για την ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα σε θέματα ενέργειας, θεωρείται η συνάντηση που θα έχουν σήμερα στη Λευκωσία, οι υπουργοί εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, Ι.Κασουλίδης, Ευ.Βενιζέλος και Σ. Σούκρι αντίστοιχα. Η συνάντηση θα προετοιμάσει και τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των τριών χωρών Νίκου Αναστασιάδη, Αντώνη Σαμαρά και Στρατηγού Σίσσι, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο, στις 8 Νοεμβρίου.

    Μια ημέρα νωρίτερα, θα επισκεφθεί την Κύπρο, για επαφές με την πολιτική ηγεσία, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς. Πριν από την υπουργική συνάντηση ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί χωριστά τους κ.κ. Σούκρι και Βενιζέλο. Στο μεταξύ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρπαρός» συνεχίζει τις προκλήσεις του στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Σύμφωνα μα αρμόδιες πηγές, χθες το «Μπαρπαρός» μαζί με τη φρεγάτα «Γκοκτσού» βρέθηκαν εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου εννέα και το απόγευμα στο οικόπεδο δύο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η εταιρεία ΕΝΙ συνεχίζει κανονικά τη γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» στο τεμάχιο εννέα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 October 2014 - 6:30:23 UTC