Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Καμία νέα συμφωνία δίχως την έγκριση, την επικύρωση του λαού
  • [02] Μετά τις ορκωμοσίες της Δευτέρας η συνάντηση Καρ. Παπούλια - Αντ. Σαμαρά
  • [03] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου
  • [04] Σε ατύχημα αποδίδεται ο θάνατος της υπαλλήλου καταστήματος παιχνιδιών, στο Ψυχικό
  • [05] Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ μοίρασε λιχουδιές, στα παιδιά που γιορτάζουν το Halloween
  • [06] Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά των Μαλαισιανών Αερογραμμών για την εξαφάνιση της πτήσης MH370
  • [07] Επιδημία Έμπολα: Γιατρός καταγγέλει ότι η κατάσταση στη Σιέρα Λεόνε, είναι εκτός ελέγχου
  • [08] Οι Πεσμεργκά ξεκίνησαν επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης Σίντζαρ
  • [09] Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Κύπρου να αναπτύξει τους πόρους της εντός της ΑΟΖ της
  • [10] Ξεκινά σήμερα η θητεία του Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • [11] Σαββατοκύριακα αποκλειστικά... για παιδιά, στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού
  • [12] «Έγκλημα με υπογραφή», το μυθιστόρημα της νέας Αγκάθα Κρίστι, με έγκριση των κληρονόμων της

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Καμία νέα συμφωνία δίχως την έγκριση, την επικύρωση του λαού

    Εγγυητή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα το πρωί στη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που πραγματοποιείται στην Αθήνα. «Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την κοινωνική, οικονομική και πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα», είπε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση ότι εξαιτίας της στάσης της, υπάρχει σήμερα «πολιτική και θεσμική αβεβαιότητα».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «υπάρχει καθολική πολιτική βεβαιότητα ότι η επόμενη κυβέρνηση του τόπου θα είναι κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας και πολιτικής σταθερότητας. Θα είναι κυβέρνηση όλων των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων. Θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων». Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός του, που όπως είπε βρίσκονται στον αντίποδα της ακολουθούμενης πολιτικής στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι η πολιτική λιτότητας έχει οδηγήσει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη σε αδιέξοδο, κάτι που όπως είπε, έχει γίνει πλέον αποδεκτό. Η λιτότητα, είπε ο κ. Τσίπρας, εκτός από ατελέσφορη και αδιέξοδη στην αντιμετώπιση της κρίσης, τώρα αποδεικνύεται και επικίνδυνη. Σημείωσε επίσης ότι ο κίνδυνος να ξαναβυθιστεί η Ευρώπη στην ύφεση και να εξαγάγει τη δική της κρίση στην παγκόσμια οικονομία καθιστά αναγκαία μια ριζική πολιτική στροφή στην Ευρώπη, μια ριζική πολιτική στροφή που ίσως ξεκινήσει από την Ελλάδα και την επερχόμενη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν αντέχει άλλο το «success story» ενός ιδιόμορφου τρίτου κόσμου της φτώχειας και των αποκλεισμών που γέννησε η πολιτική των Μνημονίων στην Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «αυτό που χρειάζεται ο τόπος για να ορθοποδήσει είναι σιγουριά και σταθερότητα, είναι διεκδίκηση με ασφάλεια». Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά εγγυάται τη μη διεκδίκηση και την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και την αστάθεια» και ότι «έχει μετατρέψει τη δική της εγγενή αστάθεια από την πολιτική που ασκεί σε συνολική, κοινωνική, οικονομική και πολιτική αστάθεια για τον τόπο».

    Όσο δεν υπάρχει κοινωνική σταθερότητα δεν θα μπορεί να υπάρξει ούτε πολιτική σταθερότητα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «είναι ξεκάθαρο, ότι προϋπόθεση για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της σταθερότητας στον τόπο είναι η άμεση αποκατάσταση της Δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας». Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία λύση, καμία νέα συμφωνία δίχως την έγκριση, την επικύρωση του λαού και ζήτησε τη διεξαγωγή εκλογών και «ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης και ακόμα πιο ισχυρή κοινωνική συμπόρευση και στήριξη για να διεκδικήσουμε τη καλύτερη δυνατή συμφωνία προς όφελος του λαού μας, στην Ευρώπη».

    Αναλύοντας περαιτέρω τη θέση του αυτή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης με στόχο: - Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2014. - «Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού. - Περίοδο χάριτος, δηλαδή «moratorium», στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη. - Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. - Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. - Ποσοτική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων. Επίσης ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ισχυρή λαϊκή εντολή για να κάνει επίσημη θέση της χώρας τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου.

    [02] Μετά τις ορκωμοσίες της Δευτέρας η συνάντηση Καρ. Παπούλια - Αντ. Σαμαρά

    Μετά τις ορκωμοσίες των κ.κ.Δένδια και Σκρέκα, τη Δευτέρα στις 17:30, θα πραγματοποιηθεί, τελικά, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Αρχικά η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για τις 13:00.

    Ο κ. Παπούλιας θα συναντηθεί την ίδια μέρα, στις 14:45 με τον Αλέξη Τσίπρα, ύστερα από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ οι περίπου 30 φοιτητές, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κεντρικό κτίριο του ιδρύματος και εμποδίστηκαν να εισέλθουν σε αυτό, αποχώρησαν. «Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε απολύτως ήρεμο κλίμα και έπειτα από πολλά χρόνια με απολύτως νόμιμο τροπο» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης.

    [04] Σε ατύχημα αποδίδεται ο θάνατος της υπαλλήλου καταστήματος παιχνιδιών, στο Ψυχικό

    Σε ατύχημα οφείλεται, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος της νεαρής υπαλλήλου, ηλικίας 21 ετών, που εργαζόταν σε κατάστημα παιχνιδιών στην οδό Ομήρου 9 στον Φάρο Ψυχικού, η οποία βρέθηκε εγκλωβισμένη στον ανελκυστήρα του κτιρίου χθες στις 20:30.

    Η κοπέλα βρέθηκε νεκρή από τους πυροσβέστες που πήγαν να την απεγκλωβίσουν, από τον ανελκυστήρα που είχε ακινητοποιηθεί μεταξύ πρώτου ορόφου και ισογείου.

    Όπως διαπιστώθηκε, η νεαρή υπάλληλος κατέβαζε με τον ανελκυστήρα μία μεταλλική σκάλα η οποία κάτω από άγνωστες συνθήκες σφηνώθηκε στο φρεάτιο και την πίεσε στον λαιμό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

    Προανάκριση για το τραγικό περισταστικό διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Ψυχικού.

    [05] Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ μοίρασε λιχουδιές, στα παιδιά που γιορτάζουν το Halloween

    Μπορεί να μην ήταν ντυμένοι με κοστούμια ανατριχιαστικά όπως επιβάλει η περίσταση του Χάλογουιν (Halloween), αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η πρώτη κυρία Μισέλ βγήκαν από τον Λευκό Οίκο για να μοιράσουν λιχουδιές στα παιδιά που μεταμφιέστηκαν για τις Απόκριες.

    Ο Ομπάμα, φορώντας τζιν, ένα λευκό πουκάμισο και μαύρο πουλόβερ, χαιρέτησε τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά που ήταν ντυμένα σαν καρχαρίες, ζόμπι, τέρατα, αγριομέλισσες, Μπατμαν, Μάγοι του Οζ και άλλους χαρακτήρες που αρμόζουν στη γιορτή της αμερικανικής Αποκριάς.

    Ο Ομπάμα χάιδεψε στο κεφάλι μια «πορτοκαλί αλεπού» που συνοδευόταν από τον πατέρα του και εντυπωσιάστηκε από μια «μοβ πριγκίπισσα» που κρατούσε μια πολύ μεγάλη τσάντα για ψώνια. «Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη τσάντα» είπε αστειευόμενος ο αμερικανός πρόεδρος συμμετέχοντας στο εορταστικό σκηνικό.

    Η Μισέλ στάθηκε δίπλα στον πρόεδρο μοιράζοντας λιχουδιές φορώντας ένα δερμάτινο σακάκι, λευκό ζιβάγκο πουλόβερ και μαύρο παντελόνι.

    Οι λιχουδιές βεβαίως της Πρώτης Κυρίας ήταν στο πνεύμα της μεγάλης πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει σχετικά με την υγιεινή διατροφή κυρίως των παιδιών. Μαύρη γλυκόριζα, ζελέ από πορτοκάλι και μανταρίνι, φασόλια, καλαμπόκι και μπισκότα βουτύρου.

    Εφέτος για τη γιορτή τουHalloween αναμένεται περίπου 4.500 παιδιά και οι γονείς τους να επισκεφτούν τον Λευκό Οίκο.

    [06] Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά των Μαλαισιανών Αερογραμμών για την εξαφάνιση της πτήσης MH370

    Τα δύο παιδιά ενός επιβάτη της μοιραίας πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον περασμένο Μάρτιο κατέθεσαν αγωγή κατά της αεροπορικής εταιρείας και της κυβέρνησης της Μαλαισίας, στην πρώτη έως τώρα μήνυση που έχει κατατεθεί από συγγενείς αγνοούμενων επιβατών.

    Τα δυο αγόρια ηλικίας 13 και 14 ετών κατέθεσαν την αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μαλαισίας μηνύοντας τους επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, του τμήματος Μετανάστευσης και την αεροπορική εταιρία.

    Τα δύο αγόρια ζητούν οικονομική αποζημίωση για την απώλεια της ζωής του πατέρα τους και για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν, υποστηρίζοντας ότι η αεροπορική εταιρεία έχει παραβιάσει κάθε συμφωνία η οποία εγγυούταν ένα ασφαλές ταξίδι για τον πατέρα τους έως το Πεκίνο.

    [07] Επιδημία Έμπολα: Γιατρός καταγγέλει ότι η κατάσταση στη Σιέρα Λεόνε, είναι εκτός ελέγχου

    Ένα στέλεχος των Γιατρών χωρίς Σύνορα (MSF), ο Ρόνι Ζακαράια, κατήγγειλε, στο περιθώριο ενός ιατρικού συνεδρίου στη Βαρκελώνη, την καταστροφική κατάσταση στη Σιέρα Λεόνε, όπου ο ιός Έμπολα έχει εξολοθρεύσει ολόκληρα χωριά και έχει προκαλέσει τον θάνατο πολλών περισσότερων ανθρώπων απ' ό,τι έχει ανακοινωθεί. «Ασθενείς πεθαίνουν και κοινότητες εξαφανίζονται κα αυτό δεν εμφανίζεται στα στατιστικά στοιχεία», δήλωσε ο γιατρός αυτός, εκτιμώντας ότι ο επίσημος αριθμός των νεκρών είναι «πολύ μικρότερος από τον πραγματικό».

    Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που σταματά στις 27 Οκτωβρίου, η επιδημία του ιού Έμπολα έχει προκαλέσει τον θάνατο 4.922 ανθρώπων σε 13.703 κρούσματα, με σχεδόν το σύνολο αυτών να καταγράφεται σε τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής: τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία. Ο Ζακαράια, ο οποίος μετέβη στην ύπαιθρο της Σιέρα Λεόνε, ζήτησε να ενισχυθεί η μάχη κατά της ασθένειας.

    [08] Οι Πεσμεργκά ξεκίνησαν επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης Σίντζαρ

    Οι Πεσμεργκά, οι δυνάμεις των Κούρδων του Ιράκ, ξεκίνησαν μια μεγάλη επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλη Σίντζαρ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, την οποία έχει υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ένας Κούρδος αξιωματούχος. «Οι Πεσμεργκά ξεκίνησαν σήμερα μια επίθεση από διαφορετικές κατευθύνσεις για να απελευθερώσουν τη Σίντζαρ και σημειώνουν προόδους», είπε ο αξιωματούχος αυτός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στην περιοχή με βαρέα όπλα, προκαλώντας αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων.

    Τον Αύγουστο το ΙΚ έθεσε υπό τον έλεγχό του την πόλη Σίντζαρ, που βρίσκεται κοντά στα συριακά σύνορα, αναγκάζοντας τους κατοίκους της οι οποίοι στην πλειονότητά τους ανήκουν στη μειονότητα των Γεζίντι να την εγκαταλείψουν.

    [09] Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Κύπρου να αναπτύξει τους πόρους της εντός της ΑΟΖ της

    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες σέβονται την κυριαρχία της Δημοκρατίας της Κύπρου και το δικαίωμα να αναπτύξει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, σύμφωνα με το εθιμικό διεθνές δίκαιο» ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, με αφορμή τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν, με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη. Όπως τόνισε, «ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε σήμερα (χθες) με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, για να συζητήσουν τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κύπρου, καθώς και τις περιφερειακές εξελίξεις».

    Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «ο αντιπρόεδρος εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις νέες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» και «επίσης, εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι εντάσεις θα αποκλιμακωθούν μέσω των συνεχών διπλωματικών προσπαθειών και δεσμεύτηκε να ενθαρρύνει όλα τα κράτη της περιοχής να ακολουθήσουν μια αμοιβαία επωφελή προσέγγιση για την ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων».

    Τέλος, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη για επανένωση της νήσου σε μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις καλές υπηρεσίες του ειδικού συμβούλου του (γγ) των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Μπαρθ Άιντε».

    Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, σε ερώτηση αν συμφωνεί με το περιεχόμενο της επιστολής του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, προς τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν και τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, με την οποία τους καλεί να παρέμβουν για να σταματήσει η «κατάφωρη παραβίαση» εκ μέρους της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, ρωτώντας «αν αυτό που διαπράττει η Τουρκία αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου», η κ. Ψάκι είπε: «Είμαι σίγουρη ότι θα απαντήσουμε στην επιστολή του κ. Μενέντεζ, όπως κάνουμε πάντα», επαναλαμβάνοντας: «Συνεχίζουμε να αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Δημοκρατίας της Κύπρου να αναπτύξει τους πόρους της εντός της ΑΟΖ της. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών για την επανένωση του νησιού σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία».

    [10] Ξεκινά σήμερα η θητεία του Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την προεδρία του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναλαμβάνει τα καθήκοντά της επισήμως από σήμερα, αν και θα ξεκινήσει να εργάζεται από τη Δευτέρα, με πρωταρχικό της στόχο την προώθηση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

    «Τώρα πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να ξεκινήσουμε τη δουλειά», αναφέρει ο Γιούνκερ σε ανακοίνωσή του η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της πενταετούς θητείας του στην προεδρία της Κομισιόν. «Οι προκλήσεις της Ευρώπης δεν μπορούν να περιμένουν», υπογράμμισε, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε να προσφέρει «μια νέα αρχή».

    Εξάλλου η νέα Επιτροπή θα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της έναν πρώτο αντιπρόεδρο, τον Ολλανδό Φρανς Τίμερμανς, ο οποίος θα είναι «το δεξί χέρι» του Γιούνκερ.

    Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου διαδέχεται στην προεδρία τον Πορτογάλο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, η δεκαετής θητεία του οποίου σηματοδοτήθηκε από τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα 15 στα 28 μέλη και στη συνέχεια από την κρίση του ευρώ.

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και ο προκάτοχός του Γιούρκι Κατάινεν, ο οποίος πλέον ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, θα παρουσιάσουν την Τρίτη τις οικονομικές προβλέψεις της Επιτροπής για το φθινόπωρο.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά σε πλήρη σύνθεση την Τετάρτη.

    [11] Σαββατοκύριακα αποκλειστικά... για παιδιά, στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

    Έναν ξεχωριστό προορισμό για παιδιά κάθε ηλικίας αποτελεί και φέτος ο «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, με τα προγράμματα που παρουσιάζει κάθε Σάββατο και Κυριακή για όλο το Νοέμβρη. Πρόκειται για εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού. Μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι, τις κατασκευές και την αφήγηση, τα παιδιά μαθαίνουν περισσότερες πληροφορίες για τους αγαπημένους τους μυθικούς ήρωες, γνωρίζουν καλύτερα τη φύση και το διάστημα, αλλά δημιουργούν και τα δικά τους παραμύθια...

    Τα προγράμματα αναλυτικά:

    Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα (Για παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), με τους γονείς τους)

    Σάββατο 1 Νοεμβρίου: «Αέρας...ο παιχνιδιάρης!»

    Μέσα από παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές, τα παιδιά ανακαλύπτουν τον αέρα, από που ξεκινά τα ταξίδια του, τρέχουν, παίζουν και χορεύουν μαζί του.

    Σάββατο 8 Νοεμβρίου: «Το λιοντάρι και ο ποντικός»

    Όλοι μαζί αναζητούν τη διαφορετικότητα μέσα από ένα μύθο του Αισώπου. Με ερέθισμα την αφήγηση του μύθου, παιδιά και γονείς δημιουργούν, ξεκινώντας ένα ταξίδι στο μύθο μέσω της δραματοποίησης του.

    [12] «Έγκλημα με υπογραφή», το μυθιστόρημα της νέας Αγκάθα Κρίστι, με έγκριση των κληρονόμων της

    Μπορεί να έχει γεννηθεί η διάδοχος της Αγκάθα Κρίστι; Της Αγκάθα Μαίρη Κλαρίσσα Μίλερ, της Λαίδης Μάλλοουαν, που γεννήθηκε το 1890 στην Αγγλία και πέθανε το 1976 γράφοντας 33 αστυνομικά μυθιστορήματα, δύο θεατρικά και 50 αστυνομικά διηγήματα; Μπορεί να υπάρξει διάδοχος της βασίλισσας του? Λογοτεχνικού Εγκλήματος που έχει πουλήσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο αντίτυπα στα αγγλικά και άλλο ένα δισ. σε 103 γλώσσες; Φαίνεται πως ναι!

    Μετά την πρώτη έκδοση του βιβλίου της το 1920, τώρα, για πρώτη φορά, οι διαχειριστές της διαθήκης της θρυλικής συγγραφέως ενέκριναν ένα ολοκαίνουριο μυθιστόρημα με τον πιο λατρεμένο ήρωά της, τον ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό. Τίτλος του «Αγκάθα Κρίστι? Έγκλημα με υπογραφή», δια χειρός Σόφι Χάναχ, σε μετάφραση Αύγουστου Κορτώ, που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Διόπτρα.

    Ποια είναι αυτή η μυθιστοριογράφος που διεκδικεί ένα τέτοιο λογοτεχνικό «στέμμα»; Είναι μια διεθνώς επιτυχημένη Αγγλίδα συγγραφέας, της οποίας τα ευπώλητα ψυχολογικά και αστυνομικά θρίλερ εκδίδονται σε 27 χώρες και έχουν διασκευαστεί σε σενάριο για τηλεοπτικές σειρές. Έχει πάρει εθνικά βραβεία και έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές. Σήμερα είναι 43 ετών και ζει οικογενειακώς στο Κέμπριτζ, όπου διδάσκει στο κολλέγιο Κάβεντζιζ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 November 2014 - 10:30:39 UTC