Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eυ. Βενιζέλος: Η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι ήδη μια πολιτική οντότητα
  • [02] Συναντήσεις Κ. Παπούλια με Αντ. Σαμαρά, Αλ. Τσίπρα και Φ. Κουβέλη
  • [03] Στην κορυφή με +5 από τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ

  • [01] Eυ. Βενιζέλος: Η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι ήδη μια πολιτική οντότητα

    «Με τη σύνοδό μας αυτή, με όσα συζητήσαμε και αποφασίζουμε, η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι ήδη μια πραγματικότητα, είναι ήδη μια πολιτική οντότητα κι αυτό είναι η πρώτη μας επιτυχία», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με την ομιλία του οποίου ολοκληρώθηκε η διήμερη συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, στην «Αθηναΐδα».

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι αυτή η πρώτη σύνοδος της ΕΟΕΣ απέκτησε, εκ των πραγμάτων, χαρακτηριστικά καταστατικά, κατάφερε να γίνει από μόνη της ένα εθνικό πολιτικό γεγονός κάτι που, όπως πρόσθεσε, αποτελεί σημαντικό οιωνό για το Συνέδριο, και υπογράμμισε ότι «ο τρίτος πόλος είναι εφικτός, σπάει τον μικρό στείρο διπολισμό που είναι τεχνητός και αδιέξοδος και αναδεικνύει τα πραγματικά διλήμματα στα οποία καλείται να απαντήσει ο κάθε πολίτης». Ο ίδιος ανέδειξε ως το πιο σημαντικό στοιχείο της ταυτότητας της παράταξης τον ρόλο της «ως εγγυητή της εθνικής σταθερότητας». «Φάνηκε από τις τοποθετήσεις πως είμαστε και θα παραμείνουμε πιστοί στις αρχές της αλήθειας και της ευθύνης, δεν θα υποκύψουμε σε καμιά απόπειρα λαϊκισμού», τόνισε.

    Στο ίδιο πλαίσιο είπε ότι ο πολίτης είναι υπεύθυνος για τη μοίρα του, ότι ποτέ η ιστορία δεν προχώρησε χωρίς διλήμματα, ότι πράγματι η χώρα έχει αλλάξει σελίδα αλλά πρόσθεσε ότι όλο το σύστημα είναι εύθραυστο γιατί η ευρωπαϊκή και διεθνής οικονομία είναι εύθραυστες και οι αγορές είναι σε ανελέητο πόλεμο με τα κράτη. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι είναι επιτυχία του ελληνικού λαού που κατάφερε να αλλάξει όλα τα μακροοικονομικά και δημοσιονομικά δεδομένα, να φέρει τη χώρα σε κατάσταση πρωτογενούς και δημοσιονομικού πλεονάσματος, να φέρει τις τράπεζες σε κατάσταση σταθερότητας.

    [02] Συναντήσεις Κ. Παπούλια με Αντ. Σαμαρά, Αλ. Τσίπρα και Φ. Κουβέλη

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις αύριο και την Τρίτη με τον πρωθυπουργό , τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Ο Κάρολος Παπούλιας θα δεχτεί ,αύριο Δευτέρα, αρχικά (14:45) τον Αλέξη Τσίπρα, ύστερα από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, θα γίνει το απόγευμα, αμέσως μετά την ορκωμοσία (17:30) των νέων υπουργών Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο Αντώνης Σαμαράς πρόκειται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας καθώς και τα ζητήματα του χρέους και της εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο, εν όψει μάλιστα του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου και της Σύνοδου Κορυφής στις 18 Δεκεμβρίου.

    Επίσης, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στο θέμα της ΑΟΖ και των τουρκικών προκλήσεων εν όψει των ταξιδιών του στη Λευκωσία στις 7 Νοεμβρίου και την επομένη στο Κάιρο για την πρώτη τριμερή σύνοδο Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου.

    Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εκθέσει στον κ. Παπούλια τίς θέσεις της αξιωματικήςε αντιπολίτευσης για το θέμα της διαχείρισης των 11,4 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να παραμείνει στη διάθεση του ΤΧΣ, καθώς και για το ζήτημα να μιας συμφωνίας με τους δανειστές για το χρέος.

    Την Τρίτη, το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πρόκειται να περάσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης,προτείνοντας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, τη σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, για να διαμορφωθεί εθνική συνεννόηση στο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.

    [03] Στην κορυφή με +5 από τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ

    Χωρίς να εντυπωσιάσει ο ΠΑΟΚ πήρε πολύτιμη νίκη στην Κρήτη, στην έδρα του Εργοτέλη με 2-0, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ λίγκας, και αύξησε τη διαφορά στους πέντε βαθμούς από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Ολυμπιακό, ο οποίος έμεινε χθες στο 0-0 στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα.

    Τα γκολ της -φτωχής σε θέαμα- αναμέτρησης σημείωσε στο 42' και στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κλάους Αθανασιάδης.

    Σε εξέλιξη είναι οι αγώνες Νίκη Βόλου-Κέρκυρα, Πανθρακικός-ΟΦΗ, Παναιτωλικός-Ξάνθη, ενώ στις 19.30 θα ακολουθήσει η αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Ατρόμητος.

    Η αυλαία της 9ης αγωνιστικής πέφτει αύριο, στις 19.30, με τον αγώνα Καλλονή-Λεβαδειακός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 November 2014 - 15:30:23 UTC