Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Διανύσαμε παρά πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα
  • [02] ΠΑΣΟΚ: Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά εθνική σταθερότητα
  • [03] Κ. Παπούλιας προς Αντ. Σαμαρά: «Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση»
  • [04] Κύμα καταλήψεων στα σχολεία της χώρας
  • [05] Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ ο Πολ Τόμσεν
  • [06] «Ανοίγει ο δρόμος» για τα Windows 10

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Διανύσαμε παρά πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε πάλι εκλογές κάτι που, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, απεύχεται ο ελληνικός λαός και φοβούνται οι αγορές.

    «Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω ότι πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν. Έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι οι Έλληνες βουλευτές σκεπτόμενοι με υπευθυνότητα θα εκλέξουν τον Φεβρουάριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διανύσαμε παρά πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

    Διαβάστε επίσης:

    Κ. Παπούλιας προς Αντ. Σαμαρά: «Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση»

    ΠΑΣΟΚ: Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά εθνική σταθερότητα

    [02] ΠΑΣΟΚ: Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά εθνική σταθερότητα

    Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Το ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στον κ. Τσίπρα ότι δεν διστάζει να απαξιώσει και να υποτιμήσει τη συνταγματική νομιμότητα και τους δημοκρατικούς θεσμούς για να εξυπηρετήσει μικροκομματικές και μικροπολιτικές του σκοπιμότητες. Υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται μάταια για την επίσπευση των εξελίξεων, γιατί, όπως αναφέρει, αντιλαμβάνεται ότι έως τον Φεβρουάριο το κλίμα θα είναι διαφορετικό. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά εθνική σταθερότητα για να αλλάξει σελίδα και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να επανεξετάσει τη θέση του, αποδεχόμενος τον διάλογο και τη συνεννόηση ενόψει της διαπραγμάτευσης για την οριστική έξοδο από την κρίση, τα μνημόνια και την τρόικα.

    [03] Κ. Παπούλιας προς Αντ. Σαμαρά: «Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση»

    «Είναι ενδιαφέροντα όσα έρχονται και όσα έγιναν. Έχουν αφήσει ίχνη. Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στον Αντώνη Σαμαρά, μόλις μπήκε στο γραφείο του και ο πρωθυπουργός απάντησε: «Σας άκουσα να το λέτε και το μεσημέρι και συμφωνώ απολύτως. Ήρθα για να σας ενημερώσω για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, για τη διεθνή κατάσταση, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για το ταξίδι στην Κύπρο και την Αίγυπτο». Της συζήτησης Προέδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού, προηγήθηκε η ορκωμοσία των δύο νέων υπουργών, Ν. Δένδια και Κ. Σκρέκα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

    [04] Κύμα καταλήψεων στα σχολεία της χώρας

    Κύμα καταλήψεων παρατηρείται από το πρωί σε πολλά σχολεία της χώρας.

    Στα Χανιά, όπως δήλωσε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Μανούσος Μαραγκάκης, από τα 50 σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, γυμνάσια, λύκεια και επαγγελματικά λύκεια, τα 19 τελούν υπό κατάληψη.

    Οι μαθητές έβαλαν λουκέτο στα σχολεία με απόφαση του συντονιστικού τους οργάνου εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο λύκειο και την τράπεζα θεμάτων, ζητούν προσλήψεις εκπαιδευτικών και άμεση αποστολή όλων των βιβλίων στις σχολικές μονάδες.

    Στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου όπου επίσης πραγματοποιούνται καταλήψεις, μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου, που κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον νομό Ηρακλείου περίπου 30 σχολικά συγκροτήματα τελούν υπό κατάληψη, ενώ στον νομό Λασιθίου υπό κατάληψη βρίσκονται 15 Γυμνάσια και Λύκεια.

    Μαθητές και γονείς βγήκαν στους δρόμους και στο Ρέθυμνο, προκειμένου η φωνή τους να ακουστεί όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ και να δοθούν οι λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν και δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Σε συλλαλητήριο, το μεσημέρι, μπροστά από το δημαρχείο Ρεθύμνου οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μίλησαν ενάντια στο σχολείο που αφήνει αμόρφωτα τα παιδιά, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, ενώ τέθηκε το ζήτημα των μαθητών που στεγάζονται ακόμα σε κοντέινερς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο διαβίωσης τους κατά τις σχολικές ώρες.

    Στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης κατέληξε πορεία, που πραγματοποίησαν νωρίτερα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, εκατοντάδες μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης.

    Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν σήμερα μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Δυτικής Ελλάδας, με καταλήψεις σχολικών κτιρίων και πορείες διαμαρτυρίας.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, από σήμερα το πρωί βρίσκονται υπό κατάληψη 100 γυμνάσια και λύκεια σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, δηλαδή, όπως εξήγησε, το 30% των σχολείων της Δυτικής Ελλάδας. Σήμερα, στην Πάτρα, μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι την έδρα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

    Σε καταλήψεις προχώρησαν το πρωί οι μαθητές σε 39 σχολεία της Ηπείρου, με αποφάσεις των συντονιστικών τους οργάνων, συμμετέχοντας έτσι στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου, το μεγαλύτερο ποσοστό των υπό κατάληψη σχολείων, βρίσκονται στην Άρτα, καθώς λουκέτο μπήκε στα 18 από τα 24 σχολεία του συγκεκριμένου νομού. Στην Πρέβεζα, υπό κατάληψη βρίσκονται 12 από τα 25 σχολεία, ανάμεσά τους, το ΓΕΛ Λούρου, το ΓΕΛ Φιλιππιάδας, το ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας, το Γυμνάσιο Πάργας και το ΓΕΛ Πάργας καθώς και το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας. Στη Θεσπρωτία, μαθητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις γίνονται στα 8 από τα 22 σχολεία, ενώ για τον νομό Ιωαννίνων, που έχει 75 Γυμνάσια και Λύκεια, λουκέτο μπήκε μόνο στο ΓΕΛ της Κόνιτσας.

    Με καταλήψεις σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποχή από το μάθημα, ξεκίνησε η εβδομάδα σε Μεγαλόπολη και Αργολίδα. Οι μαθητές από νωρίς είχαν μπει στις σχολικές μονάδες, τις κατέλαβαν και δεν άφησαν να περάσουν οι καθηγητές, για να ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία στο γυμνάσιο, το γενικό λύκειο και το ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης στην Αρκαδία, ενώ στην Αργολίδα οι μαθητές αποφάσισαν αποχή σήμερα από τα μαθήματα κι έτσι δεν λειτούργησαν το γυμνάσιο- λύκειο στο Κρανίδι, το 1ο και το 3ο γενικό λύκειο και το ΕΠΑΛ στο Άργος, καθώς και το 1ο, 2ο γενικό λύκειο, το μουσικό σχολείο και το ΕΠΑΛ στο Ναύπλιο.

    Στο Ναύπλιο, με σύνθημα «αγώνας, ρήξη, ανατροπή», πραγματοποιήθηκε μεγάλη μαθητική πορεία στην πόλη και διαδήλωση έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας με τη συμμετοχή μαθητών από το ΕΠΑΛ, το 1ο και 2ο λύκειο καθώς και το Μουσικό γυμνάσιο- λύκειο της πόλης. Στο Άργος οι μαθητές των σχολείων που απείχαν από το μάθημα έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους και κατέληξαν έξω από το δημαρχείο Άργους- Μυκηνών, φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης.

    [05] Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ ο Πολ Τόμσεν

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Πάουλ Τόμσεν αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου.

    Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΝΤ, «ο διορισμός του έχει άμεση ισχύ». Ο κ. Τόμσεν διαδέχεται σε αυτή τη θέση τον Ρεζά Μογαντάμ, ο οποίος παραιτήθηκε από το ΔΝΤ τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΝΤ, η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι «στα 32 χρόνια καριέρας του στο Ταμείο, ο Πάουλ Τόμσεν έχει κάνει πολλές ανεκτίμητες συνεισφορές ως υπάλληλος, διευθυντής και ανώτερο στέλεχος στο ΔΝΤ» και ότι «είναι απολύτως σεβαστός μέσα και έξω από το Ταμείο για την πνευματική ηγεσία του, την επιχειρησιακή πείρα και την τεχνογνωσία. Τον τελευταίο καιρό, έχει διαδραματίσει έναν ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο στο έργο μας σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά προγράμματα μας στην Ευρώπη».

    [06] «Ανοίγει ο δρόμος» για τα Windows 10

    Η Microsoft τερματίζει την πώληση των περισσότερων εκδόσεων των Windows 7, καθώς και των Windows 8. Τα Windows 8.1, που εμφανίστηκαν τον Οκτώβριο του 2013, θα είναι πλέον το βασικό λειτουργικό σύστημα που θα «τρέχει» στους νέους προσωπικούς υπολογιστές, εν αναμονή των Windows 10, που αναμένονται στο τέλος του 2015 και θα «τρέχουν» σε όλες τις συσκευές (επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, ταμπλέτες και «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα).

    Από τις 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το BBC, οι καταναλωτές δεν μπορούν πια να αγοράζουν τις εκδόσεις Home Basic, Home Premium και Ultimate των Windows 7. Η διακοπή αφορά τόσο τις εκδόσεις των ανωτέρω λειτουργικών συστημάτων που πουλιούνται αυτόνομα στα καταστήματα, όσο και αυτές που είναι προεγκατεστημένες στους νέους υπολογιστές. Σταματά επίσης και η λιανική διάθεση των Windows 8 στα καταστήματα.

    Η αλλαγή δεν θα γίνει αμέσως πλήρως αντιληπτή στην αγορά, επειδή πολλοί κατασκευαστές υπολογιστών έχουν ήδη μεγάλα αποθέματα των εν λόγω παλαιότερων εκδόσεων λειτουργικών συστημάτων, συνεπώς θα συνεχίσουν να πωλούν μηχανήματα με αυτό το λογισμικό μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων τους.

    Δίνεται επίσης η δυνατότητα σε κάποιον χρήστη αν το επιθυμεί, να «υποβαθμιστεί» από τα Windows 8.1 στα Windows 7 Professional, των οποίων -κατ΄εξαίρεση- δεν διακόπτεται ακόμη η διάθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 November 2014 - 17:30:25 UTC