Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τη συζήτηση της τροπολογίας για τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων
  • [02] Π. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει νέα συμφωνία με τους δανειστές
  • [03] Την παραπομπή Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ, εισηγείται ο εισαγγελέας
  • [04] Εκτός φυλακής η σύζυγος και τα παιδιά του Π. Ψωμιάδη
  • [05] Ασθενής σεισμική δόνηση στο Ιόνιο
  • [06] Γκ. Χαρδούβελης: Η Ελλάδα αναμένει περιορισμένη εποπτεία 6-12 μηνών μετά το μνημόνιο
  • [07] Forbes: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη

  • [01] Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τη συζήτηση της τροπολογίας για τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων

    Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ απ' την Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου πρόκειται να συζητηθεί η τροπολογία για τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων, ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ύστερα από την άρνηση του προέδρου της Επιτροπής, Κυριάκου Βιρβιδάκη, να κάνει δεκτό το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συζητηθεί η τροπολογία σε κοινή συνεδρίαση με την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

    Κατά της διαδικασίας συζήτησης της τροπολογίας στην Επιτροπή Δικαιοσύνης, τάχθηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ωστόσο στηλίτευσε τη «συμπεριφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μια διαδικαστική διαφωνία».

    Ο κ. Βιρβιδάκης απέρριψε το αίτημα, καθώς και την κρίση του από την ίδια την Επιτροπή, επικαλούμενος τον Κανονισμό της Βουλής.

    [02] Π. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει νέα συμφωνία με τους δανειστές

    Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει νέα συμφωνία με τους δανειστές μας και εμείς δεν θα αναγνωρίσουμε τα αποτελέσματα μιας τέτοιας συμφωνίας, επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, στην πρώτη άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, που καθιερώνει η Κουμουνδούρου.

    Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών με στόχο τη συμφωνία στην ημερομηνία των εθνικών εκλογών πριν την προεδρική εκλογή και τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων για εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την επόμενη Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε ότι «η πρόταση λαμβάνει υπ' όψιν τις ανάγκες της χώρας και της συγκυρίας», και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι έτσι θα προσεγγίσει το θέμα της εκλογής του ΠτΔ. Σημείωσε δε ότι ο πρωθυπουργός την ίδια ώρα που κάνει λόγο για μια αναγκαία συναίνεση τώρα, αρνείται τη συναίνεση για εκλογή του ΠτΔ από την επόμενη Βουλή. Επίσης, όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, «ο κ. Σαμαράς έδειξε ότι δεν αντέχει έστω και την ελάχιστη επικοινωνία, έχει φανεί ότι του είναι απεχθής οποιαδήποτε επικοινωνία, ακόμα και στη Βουλή, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρνείται και την θεσμικά αναγκαία επαφή μαζί του».

    [03] Την παραπομπή Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ, εισηγείται ο εισαγγελέας

    Την παραπομπή σε δίκη του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ζητά από το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Μανώλης Δράκος, ο οποίος εισηγείται παράλληλα την απαλλαγή του Γιάννη Καπελέρη, συγκατηγορούμενου του κ. Διώτη και προκατόχου του στην υπηρεσία.

    Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ο άλλοτε συνάδελφός του Ι. Διώτης πρέπει να οδηγηθεί σε δίκη για το αδίκημα της απιστίας που αφορά τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενώ κρίνει ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου που αντιμετωπίζει επιπλέον ο κατηγορούμενος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας στην πρόταση παραπομπής καταλογίζει στον κ. Διώτη ότι δεν αξιοποίησε τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ, με τους περίπου 2.000 καταθέτες στην HSBC, ώστε να αντληθούν στοιχεία για την διενέργεια φορολογικών ελέγχων. Η θέση που φέρεται να λαμβάνει ο εισαγγελέας έρχεται σε αντίθεση με αυτήν που από την αρχή διατυπώνει ο κατηγορούμενος συνάδελφός του, ότι δηλαδή η επίμαχη λίστα ήταν παράνομο υλικό και επομένως δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό μέσο για οποιαδήποτε έρευνα.

    [04] Εκτός φυλακής η σύζυγος και τα παιδιά του Π. Ψωμιάδη

    Την πόρτα εξόδου, από τη φυλακή, της συζύγου και των παιδιών του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, άνοιξε η συμφωνία παραχώρησης ακινήτων τους προς αποζημίωση περίπου 400 ομολογιούχων της ΑΣΠΙΣ CAPITAL.

    Με διάταξη του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ, αποφυλακίστηκαν η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του έγκλειστου επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, οι οποίοι είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι τον περασμένο Δεκέμβριο για νομιμοποίηση εσόδων προερχομένων από απάτη, υπεξαίρεση και άλλα αδικήματα σε βάρος ασφαλισμένων και επενδυτών του Ομίλου.

    Η ανακριτική διάταξη εκδόθηκε ύστερα από συμφωνία-συμβιβασμό των κατηγορουμένων με τον συνήγορο σχεδόν 400 ομολογιούχων (οι οποίοι έχουν από καιρό προσημειώσει ακίνητα της οικογένειας Ψωμιάδη) ότι θα παραχωρήσουν περιουσιακά τους στοιχεία, προκειμένου να πωληθούν και να αποζημιωθούν για την ζημιά που έχουν υποστεί. Κατά την κρίση του ανακριτή που διέταξε την άρση της προσωρινής κράτησης των τριών μελών της οικογένειας Ψωμιάδη, με την εν λόγω συμφωνία οι κατηγορούμενοι έδειξαν εμπράκτως τη διάθεσή τους να άρουν τις συνέπειες των πράξεων τους σε βάρος των αντιδίκων τους.

    [05] Ασθενής σεισμική δόνηση στο Ιόνιο

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το απόγευμα στον θαλάσσιο χώρο της Κεφαλονιάς.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η δόνηση σημειώθηκε στις 16:22 και το επίκεντρό της εντοπίσθηκε στα 10 χλμ. νότια του Αργοστολίου, 282 χλμ. δυτικά της Αθήνας.

    [06] Γκ. Χαρδούβελης: Η Ελλάδα αναμένει περιορισμένη εποπτεία 6-12 μηνών μετά το μνημόνιο

    Η κυβέρνηση της Ελλάδας αναμένει ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος διάρκειας έως και ενός έτους περιορισμένης εποπτείας από την τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), αφότου βγει από το μνημόνιο περί τα τέλη του χρόνου, χωρίς τη σημερινή «μικροδιαχείριση» από μέρους των πιστωτών της χώρας, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Οι σχεδιασμοί της ελληνικής κυβέρνησης για τον τερματισμό του μνημονίου πριν από την τυπική λήξη του προκάλεσαν σκεπτικισμό στις Βρυξέλλες και αναστάτωση στις αγορές, οι οποίες αντέδρασαν αρνητικά, με τα επιτόκια των ελληνικών δεκαετών κρατικών ομολόγων να ανεβαίνουν σε ένα επίπεδο υψηλότερο από το 8%.

    Αυτό όμως δεν μεταβάλλει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, είπε ο κ. Χαρδούβελης στο Ρόιτερς. Η κυβέρνηση της Ελλάδας διαπραγματεύεται τη δημιουργία ενός μηχανισμού ασφαλείας υπό τη μορφή μιας γραμμής πιστώσεων, την οποία θα μπορεί να αξιοποιεί τη μεταβατική περίοδο, θα διαρκέσει από έξι έως δώδεκα μήνες και θα συμπεριλαμβάνει πολύ πιο ελαφριά επιτήρηση από ό,τι στο παρελθόν, όπως προέβλεψε.

    «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων. Μπορεί να μην είναι συνοδηγοί, αλλά ασφαλείς στο πίσω κάθισμα και θα υπάρχει ένα μέσο απορρόφησης των οικονομικών σοκ σε περίπτωση που συμβεί κάτι αρνητικό, το οποίο θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε» ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης και πρόσθεσε ότι το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί αύριο, Πέμπτη, στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

    [07] Forbes: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη

    Ο ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στον ετήσιο κατάλογο των "πιο ισχυρών προσωπικοτήτων του κόσμου" που συντάσσει το περιοδικό Forbes.

    Στην πρώτη θέση της λίστας αυτής εδραιώθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος ξεπερνά, για δεύτερη χρονιά, τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα.

    Ο Ιρακινός Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, που τον περασμένο Ιούνιο αυτοανακηρύχθηκε "χαλίφης" όλων των μουσουλμάνων του κόσμου, βρίσκεται στην 54η θέση της λίστας. Οι ΗΠΑ, που από τον Αύγουστο εξαπολύουν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, τον έχουν επικηρύξει για το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο Πούτιν, μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας, την κρίση με την Ουκρανία, τη συμφωνία με την Κίνα για την κατασκευή ενός πετρελαιαγωγού κόστους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατακτά και πάλι την πρώτη θέση της λίστας. "Ποιος είναι λοιπόν ο πιο ισχυρός: ο παντοδύναμος ηγέτης μιας διεφθαρμένης, πολεμοχαρούς δύναμης ή ο ηγέτης της ισχυρότερης χώρας του κόσμου, τα χέρια του οποίου είναι δεμένα;" διερωτάται το περιοδικό.

    Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ηγέτης της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και στην τέταρτη ο πάπας Φραγκίσκος. Πέμπτη ?και πρώτη γυναίκα? είναι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 November 2014 - 17:30:25 UTC