Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έσπεν Άιντε: Χρειάζεται αμοιβαία βούληση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό
  • [02] Σ. Βούλτεψη: «Κατά τα άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού!»
  • [03] Στον Κ. Παπούλια τη Δευτέρα ο Ευ. Βενιζέλος
  • [04] Σε κιβώτια με ανανάδες έφτασαν στον Πειραιά τα 233 κιλά κοκαΐνης
  • [05] Στο Ισραήλ αρχές Δεκεμβρίου ο Ν. Αναστασιάδης
  • [06] Οι συριακές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο κοιτασμάτων φυσικού αερίου από τους τζιχαντιστές

  • [01] Έσπεν Άιντε: Χρειάζεται αμοιβαία βούληση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό

    Την αποφασιστικότητά του να συμβάλλει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε από την Αθήνα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Άιντε, μετά τις συναντήσεις του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΞ, πρέσβη Αναστάσιο Μιτσιάλη.

    Ο κ. Άιντε τόνισε ότι χρειάζεται αμοιβαία βούληση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο κ. Αναστασιάδης, όπως και ο κ. Έρογλου, έχουν δεσμευθεί για την επίλυση του Κυπριακού.Παράλληλα, χαρακτήρισε τεράστια ευκαιρία την ανακάλυψη των υδρογονανθράκων και υποστήριξε ότι θα είναι επωφελές και για τις δυο κοινότητες εάν υπάρξει μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για την επίλυση του Κυπριακού, ενώ υπογράμμισε ότι η σταθερότητα θα λειτουργούσε καταλυτικά και για τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην περιοχή.

    Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας με δημοσιογράφους μετά την αποχώρηση του κ. Άιντε από το υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε ότι είχε μια μακρά και ουσιαστική συζήτηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κύπρο μετά τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, που αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα, ακόμα και την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Άιντε είναι ένας πεπειραμένος πολιτικός που έχει τη νορβηγική εμπειρία σχετικά με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και έχει «μια πολύ συγκεκριμένη αποστολή, την οποία υποστηρίζουμε, να πετύχει την επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ηγετών των δυο κοινοτήτων στο πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί τον Φεβρουάριο του 2014».

    [02] Σ. Βούλτεψη: «Κατά τα άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού!»

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αποχώρησή του από την επιτροπή της Βουλής η οποία θα συζητούσε την κυβερνητική ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια».

    Η Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι σε όποιο νομοσχέδιο φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή και ανακουφίζει την κοινωνία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε δεν ψηφίζει (δόσεις για χρέη σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία) , είτε αποχωρεί («Κούρεμα κόκκινων δανείων»).

    «Κατά τα άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού!» σχολίασε η κα Βούλτεψη.

    [03] Στον Κ. Παπούλια τη Δευτέρα ο Ευ. Βενιζέλος

    Όσα είχαν συμφωνηθεί στις συναντήσεις της προηγούμενης εβδομάδας μεταξύ της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, κυβερνητικών στελεχών και των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας για τα θέματα του ενιαίου μισθολογίου και εργασιακών ζητημάτων, επικυρώθηκαν από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη σημερινή σύσκεψή τους και αποτελούν τις θέσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

    Αναφορικά με τα θέματα που είχαν συμφωνηθεί στις δύο προαναφερθείσες συναντήσεις και τα οποία είχαν γνωστοποιηθεί, υπενθυμίζεται ότι έχει συμφωνηθεί, μεταξύ άλλων, πως το νέο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο θα γίνει το 2016, αφού πρώτα θα ψηφιστεί νόμος για σταθερό, μόνιμο και πάγιο σύστημα αξιολόγησης στον δημόσιο τομέα, καθώς επίσης και ότι δεν ανοίγει θέμα ασφαλιστικού, ούτε θέμα απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

    Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα, στη 1 το μεσημέρι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώσει για το αποτέλεσμα των επισκέψεων του με τον πρωθυπουργό, στην Κύπρο και το Κάιρο.

    [04] Σε κιβώτια με ανανάδες έφτασαν στον Πειραιά τα 233 κιλά κοκαΐνης

    Μέσα σε κιβώτια με ανανάδες μεταφέρθηκαν από τον Παναμά στο λιμάνι του Πειραιά τα 233 κιλά κοκαΐνης που εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στη Βούλα και κατασχέθηκαν από τις Αρχές μετά από συντονισμένη επιχείρηση. Η αξία της ποσότητας εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

    Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία μέλη του διεθνούς κυκλώματος που θα διακινούσε την κοκαΐνη. Πρόκειται για έναν 62χρονο Έλληνα, έναν 25χρονο υπήκοο Μεξικού, που είχε και αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα κι έναν 69χρονο υπήκοο Καναδά που έχει γεννηθεί στην Κολομβία.

    Όπως ανέφερε στην παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ, ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, Παναγιώτης Στάθης, στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα δύο άτομα, μεταξύ των οποίων, ο εγκέφαλος του κυκλώματος, ένας 35χρονος υπήκοος Μεξικού και ένα ακόμα μέλος του, ένας 36χρονος υπήκοος Η.Π.Α. που έχει γεννηθεί στο Λίβανο.

    [05] Στο Ισραήλ αρχές Δεκεμβρίου ο Ν. Αναστασιάδης

    Επίσκεψη στο Ισραήλ για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου θα πραγματοποιήσει στις 2 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

    Την ημερομηνία της επίσκεψης ανακοίνωσε σε ανάρτηση στο twitter o Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

    [06] Οι συριακές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο κοιτασμάτων φυσικού αερίου από τους τζιχαντιστές

    O συριακός στρατός ανακατέλαβε σήμερα δύο σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου και μία εταιρεία φυσικού αερίου, τα οποία οι τζιχαντιστές είχαν καταλάβει την περασμένη εβδομάδα στην επαρχία Χομς στην κεντρική Συρία, ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

    «Οι δυνάμεις του καθεστώτος με τη βοήθεια των πολιτοφυλάκων ανέκτησαν τον έλεγχο των κοιτασμάτων φυσικού αερίου Τζάχαρ και Μαχρ, όπως και της εταιρείας φυσικού αερίου Χάγιαν, στα ανατολικά της επαρχίας Χομς» διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    «Το Τζάχαρ και το Χάγιαν είναι πολύ σημαντικά καθώς εφοδιάζουν τη Δαμασκό και την πόλη Χομς με φυσικό αέριο, το οποίο είναι απαραίτητο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας» εξήγησε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.Οι εγκαταστάσεις αυτές βρίσκονται κοντά στο κοίτασμα φυσικού αερίου του Σάαρ, όπου το Ισλαμικό Κράτος διατηρεί τον έλεγχο σε ορισμένες πετρελαιοπηγές αν και ο στρατός προελαύνει προκειμένου να ανακαταλάβει το σύνολο του κοιτάσματος, σύμφωνα με τον Ραχμάν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 November 2014 - 19:30:28 UTC