Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κέρδη 1,176 δισ. ευρώ για την Εθνική Τράπεζα
  • [02] Γ. Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει η βούληση για στήριξη της Ελλάδας
  • [03] Διαδήλωση κατά της λιτότητας στο Βέλγιο
  • [04] Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης τιμά τη Χάνα Σιγκούλα
  • [05] Τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΕΜΣΤ, ζήτησε ο υπουργός Πολιτισμού Κ. Τασούλας

  • [01] Κέρδη 1,176 δισ. ευρώ για την Εθνική Τράπεζα

    Καθαρά κέρδη εννεαμήνου 1,176 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας. Ειδικότερα, τα κέρδη του Ομίλου της ΕΤΕ για το εννεάμηνο του έτους ανήλθαν σε 1,176 δισ. ευρώ. σε σχέση με 262 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Τα κέρδη προ προβλέψεων διαμορφώθηκαν σε 1,241 δισ. ευρώ., υπερκαλύπτοντας τις διενεργηθείσες προβλέψεις για επισφάλειες ύψους 1, 072 δισ. ευρώ, οδηγώντας σε οργανικά κέρδη εννεάμηνου ύψους 169 εκατ. ευρώ.

    Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η δημιουργία νέων επισφαλειών στην Ελλάδα συνέχισε να βαίνει μειούμενη σε τριμηνία βάση (-6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και -36% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2013), ως απόρροια της βελτίωσης του οικονομικού κλίματος. Τα συνολικά κόστη του Ομίλου μειώθηκαν κατά 11% σε ετήσια βάση, καθώς οι ενέργειες περιστολής δαπανών σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιείται η Εθνική Τράπεζα συνεχίζονται απρόσκοπτα.

    [02] Γ. Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει η βούληση για στήριξη της Ελλάδας

    «Όταν η Ελλάδα ολοκληρώσει, με ικανοποιητικό τρόπο, την αξιολόγηση και θελήσει υποστήριξη, τότε υπάρχει η βούληση, από την πλευρά της ευρωζώνης, να βοηθήσει» δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Γιερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ στις Βρυξέλλες.

    «Αυτό θα αποφασιστεί τον Δεκέμβριο» υπογράμμισε.

    Ο Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν λύσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επισκεφθεί την Αθήνα ως το τέλος Νοεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    «Η Ελλάδα έχει ανάγκη τη στήριξή μας» δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

    [03] Διαδήλωση κατά της λιτότητας στο Βέλγιο

    Πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά στα επεισόδια που ξέσπασαν στο περιθώριο της μαζικής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες κατά των μέτρων λιτότητας που πρότεινε η νέα δεξιά κυβέρνηση της χώρας, ανακοίνωσε η πυροσβεστική.

    «Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες» δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Πιέρ Μέις. «Δεν μπορώ να σας πω αν είναι αστυνομικοί ή διαδηλωτές» πρόσθεσε.

    Αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές που σημειώθηκαν σε μια συνοικία των Βρυξελλών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν χρησιμοποιώντας αντλίες νερού. Εξάλλου υλικές ζημιές έχουν σημειωθεί σε κάποια αυτοκίνητα, με κάποια να έχουν σπασμένα τζάμια ή να έχουν πυρποληθεί.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικάτων, που διοργάνωσαν την κινητοποίηση αυτή σε συνεργασία με κόμματα της αριστεράς και διάφορες ενώσεις, έως και 130.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση. Κάποια από τα συνδικάτα χαιρέτισαν την «ιστορική» κινητοποίηση, που ξεπέρασε σε συμμετοχή τις τελευταίες διαδηλώσεις εναντίον των πολιτικών λιτότητας, το 2011 και το 2013.

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ντυμένοι με κόκκινα, πράσινα και μπλε πανωφόρια, στα χρώματα των τριών μεγαλύτερων βελγικών συνδικάτων, διαδήλωσαν στις λεωφόρους του κέντρου των Βρυξελλών υπό τον ήχο σφυριχτρών και κροτίδων.

    [04] Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης τιμά τη Χάνα Σιγκούλα

    Ζωντανή, αναγεννημένη, σχεδόν ?σοφή? ένα χρόνο μετά τα ...70 της η Χάνα Σιγκούλα ? η ?θρυλική γυναίκα?, η ?εμβληματική ηθοποιός?, η ?ιέρεια του Φασμπίντερ?, η κόρη του στρατιώτη του Χίτλερ από τη Γερμανία που μετά έγινε Πολωνία, η πρωταγωνίστρια του παραληρηματικού (23 ταινίες σε 12 χρόνια) Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, η Γερμανίδα -παιδί του πολέμου που ζει εδώ και τριάντα χρόνια στη Γαλλία, η ηθοποιός που τραγουδάει, αγαπάει τη ζωή, - αλλά και το θάνατο (ως προϋπόθεση ζωής), που αγαπά τις γεύσεις, τα λόγια αλλά και το σώμα (?εμπιστεύομαι τις ασυνείδητες εκδηλώσεις του σώματος? έλεγε σήμερα στη Θεσσαλονίκη), την πραγματική ζωή, τη δράση αλλά και τα όνειρα, αγαπά τις... ασθένειες γιατί ?σε κάνουν πιο δυνατό?, αγαπά τις εκπλήξεις και ...μισεί την ?ημινάρκωση? στην οποία είναι πλέον καταδικασμένοι οι σύγχρονοι άνθρωποι?, μας εξέπληξε όλους...

    -Δεν περίμενε καν τις ερωτήσεις. Απάντησε για όλα όσα θα ήθελαν ίσως οι δημοσιογράφοι να τη ρωτήσουν στη σημερινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με αφορμή την παρουσία της (και την αυριανή εκδήλωση προς τιμή της) στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

    Στην ερώτηση περί εξέλιξης του κινηματογράφου, και του ρόλου του γερμανικού σινεμά της δεκαετίας του ΄70, είναι επίσης σαφής:

    ?Τότε επιδιώκαμε ν΄ αλλάξουμε τον κόσμο... Τώρα οι νέοι, αναρωτιούνται ποια είναι η θέση τους στον κόσμο; Μαθαίνω ότι σ' αυτή την πόλη (στη Θεσσαλονίκη) υπάρχει ανεργία στους νέους που ξεπερνά το 60%... Όταν φτάνουμε σ' αυτά τα τραγικά αποτελέσματα των πολιτικών δεν μπορείς ούτε να ομφαλοσκοπείς, ούτε να είσαι οπορτουνιστής Φαντάζομαι ότι η Ελλάδα θα πρέπει πλέον να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της σαν το φοίνικα... Τα κτίρια, όταν καταρρέουν δεν τα ρίχνουμε, τα ανακατασκευάζουμε. Η αναπαλαίωση όμως δεν γίνεται μόνο στην πρόσοψη. Τα στηρίζουμε και εσωτερικά... Έτσι και με τις χώρες. Να αναπαλαιώσουμε και τις νοοτροπίες και την κλίμακα των αξιών...?

    [05] Τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΕΜΣΤ, ζήτησε ο υπουργός Πολιτισμού Κ. Τασούλας

    Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας ζήτησε τις παραιτήσεις του ΔΣ του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), καθώς και της διευθύντριας του μουσείου Άννας Καφέτση.

    Την είδηση επιβεβαίωσε ανώτατο στέλεχος του ΥΠΠΟΑ, έπειτα από επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σκοπός της ενέργειάς αυτής του υπουργού είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στα εγκαίνια του ΕΜΣΤ, ενώ δεν αποκλείεται, όπως αναφέρθηκε, κάποιοι από τους οποίους ζητήθηκε να παραιτηθούν να επιστρέψουν στη σύνθεση της νέας ηγετικής ομάδας του ΕΜΣΤ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 November 2014 - 17:30:24 UTC